Blogger Widgets




25 Δεκεμβρίου 2010

Πώς μπορώ να γεμίσω τη τσέπη μου με πολλά λεφτά εν μέσω κρίσης?


Είναι πάρα πολύ απλό  και εύκολο να το πετύχει κανείς φτάνει να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες που μας δίνονται προσεκτικά.
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, κάθε  οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι, για να το λειτουργήσει. Γυρνώντας σπίτι, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας – δεν κάνει να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του – και έτσι να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι, για να κάνει το καλό ποδαρικό, με το ρόδι στο χέρι. 
Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, το ρίχνει δηλαδή κάτω με δύναμη, για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: "με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά".
Τα παιδιά μαζεμένα γύρω-γύρω κοιτάζουν οι ρώγες, αν είναι τραγανές και κατακόκκινες. Όσο γερές κι όμορφες είναι οι ρώγες, τόσο χαρούμενες κι ευλογημένες θα είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος.

Δέν είναι πολύ απλό? 
 Πείτε μου σας παρακαλώ...
Να γελάσουμε, η να κλάψουμε?
Είναι δυνατόν ο άνθρωπος με τόση λογική να πιστεύει αυτά τα πράγματα?
Πού είναι η πίστη του στο Θεό?
Είναι δυνατόν να περιμένεις από τα αντικείμενα να πάρεις ευλογία?
Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως ένα ρόδι θα σου δώσει αυτό που έχεις ανάγκη?
Πού πήγε η πίστη στον παντοδύναμο, να γονατίσεις μπροστά του, και να ζητήσεις από αυτόν να σου προσφέρει τις ανάγκες  της ζωής σου?
Μήπως η πίστη σου στο ρόδι είναι μεγαλύτερη, από αυτή του Θεού?
Αγαπητέ μου, πάρε τα μάτια σου πάνω απ`αυτές τις δεισιδαιμονίες, γιατί περί δεισιδαιμονιών πρόκειται, και σήκωσε τα ψηλά στον Κύριο Ιησού Χριστό, που από αυτόν κατεβαίνει κάθε δόση αγαθή.
Ζήτησε του αυτό που έχεις ανάγκη και εκείνος θα σου προσφέρει γιατί είσαι παιδί του.
Κοίτα τι λέει ο Λόγος Του για σένα.
Ιακ. 1:17 
κάθε αγαθή δόση, και κάθε τέλειο δώρημα, είναι από πάνω, το οποίο κατεβαίνει από τον Πατέρα των φώτων, στον οποίο δεν υπάρχει αλλοίωση ή σκιά μεταβολής.
Επίσης.
 Ματθ. 7:7 Ζητάτε, και θα σας δοθεί· ψάχνετε, και θα βρείτε· κρούετε, και θα σας ανοιχτεί·
Ματθ. 7:8 επειδή, καθένας που ζητάει, παίρνει, κι αυτός που ψάχνει, βρίσκει, και σ' αυτόν που κρούει, θα ανοιχτεί.
Ματθ. 7:9 Ή, ποιος άνθρωπος είναι από σας, που, αν ο γιος του ζητήσει ψωμί, μήπως θα του δώσει πέτρα;
Ματθ. 7:10 Και αν του ζητήσει ψάρι, μήπως θα του δώσει φίδι;
Ματθ. 7:11 Αν, λοιπόν, εσείς, που είστε πονηροί, ξέρετε να δίνετε καλές δόσεις στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας, που είναι στους ουρανούς, θα δώσει αγαθά σ' αυτούς που ζητούν απ' αυτόν;

Στο τελευταίο εδάφιο  είναι το κλειδί  όλου του θέματός μας.
θα δώσει αγαθά σ' αυτούς που ζητούν απ' αυτόν; 
Μόνο απ`αυτόν!!

Δείτε τώρα την προέλευση του σπασίματος  του ροδιού.
Και το «σπάσιμο του ροδιού» έχει βαθιές ρίζες στην χώρα μας και φυσικά συνδέεται με την Πρωτοχρονιά.
Άλλο ένα πανάρχαιο έθιμο του λαού μας είναι το «σπάσιμο του ροδιού». Η δύναμη του ροδιού πίστευαν στην αρχαία Ελλάδα πως ήταν οι κόκκοι του που είναι πολλοί και συμβολίζουν την αφθονία, αλλά και το χρώμα του που επειδή είναι κόκκινο πίστευαν ότι φέρνει καλή τύχη. Όλα αυτά ξεκινούν από την ελληνική μυθολογία και προστάτιδες θεές της ροδιάς ήταν η θεά Ήρα και η Αφροδίτη.
Η Ήρα ήταν θεά του γάμου και η Αφροδίτη του πάθους. Επομένως το ρόδι βοηθούσε στην οικογενειακή ευτυχία  και τον έρωτα. Γι’ αυτό ακόμη και οι νεόνυμφοι σπάζουν το ρόδι στο κατώφλι του νέου σπιτιού τους, συνήθεια που κρατάει από τα ομηρικά χρόνια. Επικρατούν και άλλες συνήθειες βέβαια: Το να μπαίνεις με το δεξί πόδι στο σπίτι, να σπέρνεις τα σπυριά του ροδιού στα δωμάτια, να πατάνε σίδερα για αποφυγή ασθενειών, να αποφεύγουν ορισμένοι να δανείζουν χρήματα την Πρωτοχρονιά ή να πληρώνουν το νοίκι κ.α. με το σκεπτικό πως ότι κάνει κανείς την Πρωτοχρονιά θα συμβαίνει και όλο τον χρόνο.
Φυσικά  όλα αυτά είναι προλήψεις, και δεισιδαιμονίες, και αυτοί που τα  πιστεύουν,  βρίσκονται σε προχριστιανικό στάδιο σκέψης και ζωής και δεν έχουν γνωρίσει ακόμη δυστυχώς ότι ο Χριστός έδωσε τέλος στο πεπρωμένο, την  ανασφάλεια και τους  φόβους των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη