Blogger Widgets




4 Μαΐου 2010

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΥΣΙΑ


Ο Θεός δεν έδωσε μια απρόσωπη διαταγή, κουκουλώνοντας το παρελθόν μας. Δεν τα έσβησε με έναν πρόχειρο τρόπο, γυρίζοντας ένα ακόμα μουτζουρωμένο φύλλο στο τετράδιο της ζωής μας για να αρχίσουμε από την αρχή. Μα έστειλε τον Γιο Του, τον Ιησού Χριστό, να πεθάνει, να σταυρωθεί. Θυσιάστηκε, όχι με τον φτηνό και ανώδυνο τρόπο της ιστορίας μας. Κλείσε λίγο τα μάτια σου και σκέψου τι θα πει καρφιά, αίμα, θάνατος, εγκατάλειψη. Μαρτύριο σωστό, πόνος αβάσταχτος. Και όλα αυτά από αγάπη. Μια αγάπη χωρίς συμφέροντα, χωρίς υστεροβουλία. Ανεξήγητη για τα ανθρώπινα δεδομένα, άφταστη, θαυμαστή. Μια αγάπη, που το μόνο που ζητάει είναι να φωτίσει τη ζωή σου, να της δώσει νόημα, αξία, περιεχόμενο. Ο Θεός πονάει για την κατάστασή σου, σε λυπάται, ξέρει τι σου χρειάζεται. Γι’ αυτό κινητοποιήθηκε ο Ουρανός, γι’ αυτό υπέφερε ο Χριστός, γι’ αυτό αναστήθηκε. Είναι τώρα στη διάθεσή σου, να μπει στη ζωή σου, να την αλλάξει, να την αξιοποιήσει, να σε οδηγήσει ισορροπημένα στη χαρά.

Δεν απογοητεύτηκες από τις ελπίδες, τις κάλπικες ελπίδες, του κόσμου; Δεν πόνεσες από τις ψεύτικες υποσχέσεις της ζωής σου; Δεν έκλαψες μπροστά στα γκρεμισμένα σου όνειρα; Ξέρεις πού να πατήσεις, ξέρεις τι να απαντήσεις, ξέρεις τι να ζητήσεις; Τόσο μόνος, τόσο αβοήθητος, σ’ έναν αγώνα τόσο άνισο, τόσο από την αρχή καταδικασμένο. Ο Θεός πονάει για τη ζωή σου που χάνεται και για την ψυχή σου που λιώνει χωρίς χαρά και σιγουριά. Γι’ αυτό έστειλε τον Γιο Του στο σταυρό. Πέθανε στο σταυρό του Γολγοθά, πλήρωσε με αίμα, για να σε συνδέσει με τον Θεό, να καταργήσει το μεσότοιχο της έχθρας, που έστησε ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Δημιουργό Θεό η αμαρτία.

Όμως δεν σταματά εκεί η προσφορά τού Ιησού Χριστού. Με θαυμαστό τρόπο μπορεί να αναπαράγει τη ζωή τη λυτρωμένη ζωή σε όσους δεχτούν να Τον αγκαλιάσουν, ταυτιστούν μαζί Του διά της πίστεως και πάρουν δικό τους το έργο τού σταυρού. Σκύψε με δίψα και ειλικρίνεια στις σελίδες τής Καινής Διαθήκης. Για να μπορέσεις να σηκωθείς, να λυτρωθείς, να αναπνεύσεις. Έκανε ό,τι πιο δυνατό και πιο μεγάλο μπορεί να περάσει από το μυαλό σου. Πέθανε στη θέση σου, πλήρωσε για σένα, σε αγαπάει. Και ποθεί να σε δει ευτυχισμένο. Στη φουρτούνα της ζωής να κρατάς με σιγουριά και εμπιστοσύνη το χέρι Του. Ζήτησέ Του, κάλεσέ Τον στη ζωή σου. Εκείνος έκανε τα πάντα για σένα, εσύ δεν αγαπάς τη ζωή σου, δεν ποθείς τη χαρά, δε ζητάς σιγουριά; Στα προσφέρει ο ζωντανός Ιησούς Χριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη