Blogger Widgets




4 Μαΐου 2010

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ


Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί σήμερα μαστίζουν τόσες αρρώστιες σωματικές και ψυχολογικές την κοινωνία μας.

Από τα μέσα του εικοστού αιώνα παρουσιάζεται μια ραγδαία αύξηση στα καρδιαγγειακά νοσήματα, τους καρκίνους και τα ατυχήματα. Ασθένειες της αφθονίας, της υπερκατανάλωσης και του ατομισμού. Στις ημέρες μας καταγράφονται ψυχοσωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές ασθένειες.

Ο κόσμος μας βαδίζει προς την καταστροφή, στις ανθρώπινες σχέσεις βλέπουμε να έχει αυξηθεί η κακία, η ζήλια, ο φθόνος. Τα διαζύγια έχουν φτάσει στους δέκα γάμους να χωρίζουν οι έξι, η εγκληματικότητα, ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, η διεθνής οικονομική κρίση, η δέσμευση των χρεών στις τράπεζες, οι ανασφάλειες και όλα αυτά επιβαρύνουν το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου.

Γιατί η ανομία να έχει αυξηθεί τόσο πολύ; Για όλα αυτά, δεν πρέπει να προβληματιστούμε; Να ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του, πού βαδίζω και πού οδηγούμαι;. Η αιτία είναι μία, η αμαρτία. Αμαρτία θα πει δεσμά, αμαρτία θα πει πόνος. Οδηγεί αργά αλλά σταθερά στο θάνατο. Αμαρτία είναι η εγωιστική απόρριψη του Θεού από τη ζωή σου.

Όπως λέει ο Λόγος του Θεού στον Ησαϊα νθ/59:2-3 “οι ανομίες σας έβαλαν χωρίσματα ανάμεσα σε σας και στον Θεό σας, και οι αμαρτίες σας έκρυψαν το πρόσωπό του από σας, για να μη ακούει. 3 Διότι αι χείρες σας είναι μεμολυσμέναι από αίματος και οι δάκτυλοί σας από ανομίας· τα χείλη σας ελάλησαν ψεύδη· η γλώσσα σας εμελέτησε κακίαν.”

Γιατί αποστρέφει το πρόσωπό Του ο Κύριος στην ανομία; Τί είναι ανομία; Ανομία μας λέει ο Λόγος του Θεού ότι είναι τα έργα της σάρκας.

Γαλάτας ε/5:19-21 “Είναι δε φανερά τα έργα της σάρκας· τα οποία είναι: Μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια, 20 ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθρες, φιλονικίες, ζηλοτυπίες, θυμοί, διαπληκτισμοί, διχοστασίες, αιρέσεις, 21 φθόνοι, φόνοι, μέθες, γλεντοκόπια, και τα παρόμοια μ' αυτά· για τα οποία σας λέω από πριν, όπως και σας είχα προείπει, ότι αυτοί που τα πράττουν αυτά βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν.”


Ρωμ. ς/6:23 “Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος...”

Ο Θεός βλέποντάς σε να ζεις μέσα στην ανομία, σε καλεί να βγεις έξω από την ανομία και να ζήσεις.

Ιεζεκιήλ ιη/18:23 “Μήπως εγώ θέλω πραγματικά τον θάνατο του ανόμου, λέει ο Κύριος ο Θεός, και όχι να επιστρέψει από τους δρόμους του και να ζήσει;

Ο Θεός θέλει να ζήσεις, αλλά για να ζήσεις, πρέπει να βγεις από την ανομία.

Η μόνη διέξοδος διαφυγής από όλα αυτά τα δεινά που έρχονται μέσα στη ζωή του ανθρώπου, είναι ο μέγας ιατρός και θεραπευτής, ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Όπως λέει στο κατά Λουκά ευαγγέλιο δ/4:18, ο Ιησούς σε θεραπεύει, σε αποδεσμεύει από όλη αυτή την κατάσταση του κόσμου και σε απελευθερώνει από κάθε αιχμαλωσία σώματος και πνεύματος.

Κανένας άλλος ή άλλη δεν μπορεί να σε βοηθήσει, να σε ανακουφίσει. Είναι ένα έργο που το έχει αναλάβει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, γιατί με τη θέλησή Του δέχτηκε να ανέβει στο σταυρό για να πληρώσει το ακριβό τίμημα των δικών μου και των δικών σου αμαρτιών. Δεν γινόταν διαφορετικά. Στη θέση τη δική σου δέχτηκε να πεθάνει Εκείνος. Δέχτηκε πάνω Του να καρφωθεί το κεντρί της αρρώστιας και του θανάτου, ώστε να μπορούμε εμείς να απολαύσουμε το δώρο που λέγεται θεραπεία και λύτρωση.

Α' Πέτρου β/2:24-25 “ο οποίος τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη, αφού πεθάναμε ως προς τις αμαρτίες· «με την πληγή τού οποίου γιατρευτήκατε». 25 Επειδή, ήσασταν «ως πρόβατα που περιπλανιόνταν»· αλλά, τώρα, επιστραφήκατε στον ποιμένα και επίσκοπο των ψυχών σας.”

Οι πληγές του Χριστού, σου δίνουν την πνευματική και σωματική θεραπεία. Ο Ιησούς ονομάζεται ο επίσκοπος των ψυχών μας. Και αυτό δείχνει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εξετάσει τον ψυχικό κόσμο σου για να τον θεραπεύσει εάν εσύ δεχτείς τον Κύριο Ιησού Χριστό στη ζωή σου ως προσωπικό σου σωτήρα και γιατρό.

Εμείς που σου λέμε αυτά τα λόγια δεν είμαστε τίποτε άλλο, παρά μόνο λυτρωμένα παιδιά του Κυρίου που έχουμε γευτεί τη θεραπεία και τη λύτρωση του Ιησού Χριστού, του Ιατρού μας.

Σε προσκαλούμε και σένα καθώς διαβάζεις το φυλλάδιο αυτό, εάν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, η δύναμη του Λόγου και η παρουσία του Θεού στην εκκλησία θα σε αγγίξει και θα σε θεραπεύσει, ψυχή, πνεύμα και σώμα.

Ο προφήτης Ησαΐας λέει για τον Κύριο Ιησού Χριστό στο Ησαΐας νγ/53:4-5

“Αυτός, στην πραγματικότητα, βάσταξε τις ασθένειές μας, και επιφορτίστηκε τις θλίψεις μας· ενώ, εμείς τον θεωρήσαμε τραυματισμένον, πληγωμένον από τον Θεό, και ταλαιπωρημένον. 5 Αυτός, όμως, τραυματίστηκε για τις παραβάσεις μας· ταλαιπωρήθηκε για τις ανομίες μας· η τιμωρία, που έφερε τη δική μας ειρήνη, ήταν επάνω σ' αυτόν· και διαμέσου των πληγών του γιατρευτήκαμε εμείς.”


http://xristianikanea.tk/






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη