Blogger Widgets




18 Μαρτίου 2010

Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ !


"...ἐν ᾧ ἀγαλλιᾶσθε ὀλίγον ἄρτι εἰ δέον ἐστὶν λυπηθέντες ἐν ποικίλοις πειρασμοῖς ἵνα τὸ δοκίμιον ὑμῶν τῆς πίστεως πολυ τιμιώτερον χρυσίου τοῦ ἀπολλυμένου διὰ πυρὸς δὲ δοκιμαζομένου εὑρεθῇ εἰς ἔπαινον καὶ τιμὴν καὶ δόξαν ἐν ἀποκαλύψει Ἰησοῦ Χριστοῦ"(Α'ΠΕΤ.1:6).
"...διά το οποίον αγαλλιάσθε, αν και τώρα ολίγον, εάν χρειασθή, λυπηθήτε εν διαφόροις πειρασμοίς,ίνα η δοκιμή της πίστεώς σας, πολύ τιμιωτέρα ούσα παρά το χρυσίον το φθειρόμενον διά πυρός δε δοκιμαζόμενον, ευρεθή εις έπαινον και τιμήν και δόξαν όταν φανερωθή ο Ιησούς Χριστός"

Ο απόστολος Πέτρος μας λέει ότι, ίσως χρειασθεί να λυπηθήτε από διάφορους πειρασμούς.
Βεβαίως η σκληρή πραγματικότητα μας αποδεικνύει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην λυπηθούμε από διάφορα δυσμενή γεγονότα ή ακούσματα.
Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;
Όλα κινούνται μέσα στην αγαθότητα και απύθμενη αγάπη του Θεού για εμάς. Δεν θα πρέπει άλλωστε να λησμονούμε το εδάφιο που λέει ότι " η λύπη εν τη καρδία του ανθρώπου ταπεινώνει αυτήν "(ΠΑΡ.12:25). Άρα η λύπη, δεν είναι αποδεικτικό απόρριψης του Θεού προς εμάς, αλλά χείρα βοηθείας ώστε να χαμηλώσουμε και να αξιωθούμε της επισκέψεως Του.
Ο άνθρωπος του Θεού, μέσα στο καμίνι των θλίψεων καθαρίζεται από ξένες προσμίξεις, που του στερούν την χαρά της επικοινωνίας με τον Θεό. Απαλλάσεται με αυτόν τον τρόπο από ανωφελείς προσκολλήσεις, συνειδητοποιώντας την ματαιότητα όλων αυτών.
Τότε αποκτά νέο νου και νέα καρδία και χάρις αυτή την ανανέωση - ανακαίνιση ακούει πεντακάθαρα την φωνή του Θεού την οποία μέχρι πρότινος αδυνατούσε να συλλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη