Blogger Widgets




16 Μαρτίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ;



"...καὶ ἐξέβαλεν τὸν Αδάμ καὶ κατῴκισεν αὐτὸν ἀπέναντι τοῦ παραδείσου τῆς τρυφῆς καὶ ἔταξεν τὰ χερουβιμ καὶ τὴν φλογίνην ῥομφαίαν τὴν στρεφομένην φυλάσσειν τὴν ὁδὸν τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς"(ΓΕΝ.3:23).

Η έξωση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο- δηλαδή από την κοινωνία που είχαν με τον Θεό- έγινε για τους εξής δύο λόγους:
1)Πείστηκαν σε ένα ψέμα: Τους είπε ο ψιθυριστής, ότι μπορούν γίνουν Θεοί χωρίς τον Θεό, ότι μπορούν να φθάσουν στην παντογνωσία παραγκωνίζοντας την Ίδια την πηγή της γνώσης που είναι ο Θεός,και ότι θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένοι χωρίς τον Θεό!Ζήλεψε ο Σατανάς την υπέροχη σχέση που είχαν με τον Θεό και δια μέσου μιας επιγείου απολαύσεως κατόρθωσε να την καταστρέψει.
2)Η αμετανοησία:Αν και θα μπορούσε να τους εκβάλλει από τον παράδεισο αμέσως μετά την παρακοή,Εκείνος γεμάτος αγαθότητα έψαξε να τον βρεί, προσφέροντας του μία ευκαιρία να μετανοήσει και να παραμείνει στον Παράδεισο.Η απάντησεις όμως, που έλαβε ο Θεός από τους πρωτοπλάστους ήταν απογοητευτικές:
Η απάντηση του Αδάμ: "ἡ γυνή ἣν ἔδωκας μετ' ἐμοῦ αὕτη μοι ἔδωκεν ἀπὸ τοῦ ξύλου καὶ ἔφαγον"!Όχι μόνο αρνείται να αναγνωρίσει την ευθύνη του, αλλά αντίθετα την μεταθέτει στην Εύα που τον πλάνησε και στον Θεό που του την έδωσε, λέγοντας το αμίμητο "η γυνή την οποίαν ΣΥ ΜΟΙ ΕΔΩΚΑΣ". Σα να του λέει ,"μη ξεχνιόμαστε ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ και ως εκ τούτου εγώ υποτάχθηκα,τι να έκανα μήπως μπορούσα να κάνω και αλλιώς;".
Η απάντηση της Έυας: "ὁ ὄφις ἠπάτησέν με καὶ ἔφαγον"! Σα να του λέει "τι δουλειά είχε μέσα στον παράδεισο ο πονηρός". Με λίγα λόγια, γιά ότι κακό μας συμβαίνει πάντοτε φταίει κάποιος άλλος και πολλές φορές τα χρεώνουμε εμμέσως στον Θεό, που δεν έκανε κάτι να μας προστατεύσει ως όφειλε!

Εάν με την πτώση των πρωτοπλάστων, το φοβερό ψέμα που σκότισε τη διάνοια του ανθρώπου διέφθειρε την ύπαρξή του σε βαθμό που το αφύσικο να θεωρείται φυσιολογικό,δηλαδή ο πόνος χαρά και η ζωή θάνατος, είναι εύλογο πως πρέπει να ακολουθήσουμε την αντίστροφη διαδικασία προκειμένου να επιστρέψουμε πίσω,διότι αν το ένστικτο της πεσμένης ανθρώπινης φύσης μας ωθεί προς την ηδονή, δεν είναι η απόρριψη της ηδονής το καλύτερο φάρμακο γιά την αποκατάσταση της πνευματικής μας υγείας;

Αγαπητά αδέλφια, δεν έχουμε κανένα λόγο να επιμένουμε σε ένα τρόπο ζωής που οδηγεί σε αδιέξοδο και να κρύβουμε τις ευθύνες μας μένοντας εντελώς μόνοι από Θεό και ανθρώπους.Η αγκαλιά του Θεού είναι ορθάνοιχτη και μας περιμένει όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη