Blogger Widgets




16 Μαρτίου 2010

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ !! ...ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;




"...τίς αὕτη ἡ ἀναβαίνουσα ἀπὸ τῆς ἐρήμου ὡς στελέχη καπνοῦ τεθυμιαμένη σμύρναν καὶ λίβανον ἀπὸ πάντων κονιορτῶν μυρεψοῦ ἰδοὺ ἡ κλίνη τοῦ σαλωμων ἑξήκοντα δυνατοὶ κύκλῳ αὐτῆς ἀπὸ δυνατῶν ισραηλ
πάντες κατέχοντες ῥομφαίαν δεδιδαγμένοι πόλεμον ἀνὴρ ῥομφαία αὐτοῦ ἐπὶ μηρὸν αὐτοῦ ἀπὸ θάμβους ἐν νυξίν"(ΑΣΜ.3:6).
"Τις αύτη, η αναβαίνουσα από της ερήμου ως στύλοι καπνού, τεθυμιαμένη με σμύρναν και λίβανον, με πάσαν αρωματικήν σκόνην του μυρεψού;
Ιδού, η κλίνη του Σολομώντος· εξήκοντα δυνατοί άνδρες είναι περί αυτήν, εκ των δυνατών του Ισραήλ·
Πάντες ούτοι κρατούσι ρομφαίαν, δεδιδαγμένοι πόλεμον· έκαστος έχει την ρομφαίαν αυτού επί τον μηρόν αυτού διά νυκτερινούς φόβου".

Με απορία οι παρευρισκόμενοι βλέπουν μια ψυχή μεταμορφωμένη να ανεβαίνει προς τον Νυμφίο!
Είναι πράγματι αγνώριστη, δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν προηγουμένως, όπως την βλέπουμε στο πρώτο κεφάλαιο του Άσματος γεμάτη μελανίσματα και εγκαύματα.
Πως όμως έγεινε αυτή η αλλαγή και που;
Ο Νυμφίος επειδή την αγαπούσε πάρα πολύ και ήθελε να την κάνει δική Του , έπρεπε να την καθαρίσει , να την απελευθερώσει, να την θεραπεύσει,ώστε να μπορέσει να ενωθεί μαζί της.
Στα πλαίσια λοιπόν μιας διαδικασίας θεραπευτικής την οδηγεί στην έρημο.
Η έρημος είναι τόπος κακουχίας,στερήσεως και μοναξιάς. Παράλληλα όμως είναι τόπος ησυχίας - μακριά από τους θορύβους του κόσμου - και περισυλλογής.

Η κακουχία και η στέρηση συντελλεί αποφασιστικά στο να ταπεινωθεί ο άνθρωπος έως εδάφους και έτσι να γίνει δεκτικός της χάριτος του Θεού.
Η μοναξιά βοηθά στο να απαγκιστρωθεί ο άνθρωπος από ανθρώπους, που τους έχει κάνει στήριγμά του,με συνέπεια να εξαρτάται από αυτούς και όχι από τον Θεό και να είναι δυστυχισμένος.
Η παραμονή στην ησυχία της ερήμου(προσωπικό ταμείο), βοηθά καταλυτικά στο να απομακρυνθεί ο άνθρωπος από τους θορύβους των επιζήμιων εισηγήσεων και επιρροών,ώστε να αποκτήσει πλέον νέες συνήθειες και να ακούσει καθαρά την φωνή του Θεού χωρίς να αμφιβάλλει. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τον Λόγο του Κυρίου δια στόματος Ησαϊα του προφήτη που λέει " εν τη ησυχία και πεποιθήση θέλει είσθε η δυναμίς σας".

Αφού λοιπόν η Νύμφη (κάθε άνθρωπος ως ψυχοσωματική ύπαρξη που θέλει να μεταμορφωθεί)αποδέχεται την παιδαγωγική της ερήμου, ο Νυμφίος την απελευθερώνει από τα βαρίδια που την κρατούσαν "βιδωμένη" στην γη και τότε εκείνη εκτοξεύεται προς τα άνω και Τον συναντά!
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη