Blogger Widgets




5 Φεβρουαρίου 2010

Δεν είμαστε απόγονοι των Νεάντερταλ


Μία σημαντική ανακάλυψη, που θα τερματίσει τη συζήτηση ότι οι Νεάντερταλ ήταν πρόγονοί μας, ανακοίνωσε ομάδα ανθρωπολόγων με επικεφαλής την Ελληνίδα Κατερίνα Χαρβάτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ψηφιακές τεχνικές απεικόνισης για να συγκρίνουν κρανία σύγχρονων ανθρώπων και Νεάντερταλ, καθώς και κρανία 11 άλλων ειδών πρωτευόντων θηλαστικών. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι οι Νεάντερταλ διαφέρουν από το Homo Sapiens τόσο, ώστε να αποτελούν διαφορετικό είδος. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Science τον Ιανουάριο του 2004!

Ειλικρινά χαιρόμαστε διότι υπάρχουν ακόμη ειλικρινείς και θαρραλέες φωνές που με το κύρος της επιστημονικής γνώσης βοηθούν τους ανθρώπους να καταλάβουν την πλάνη της θεωρίας της εξέλιξης. Μιας θεωρίας, που ενώ ποτέ δεν αποδείχτηκε επιστημονικά, κυριάρχησε επί ενάμιση σχεδόν αιώνα στον τρόπο σκέψης των φυσικών και βιολογικών επιστημών.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες μας ότι η θεωρία της εξέλιξης ήταν μια υπόθεση που υποστηρίχθηκε από μία μερίδα της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, για την προέλευση του σύμπαντος και της ζωής μέσα σε αυτό. Πρόκειται για μια φυσιοκρατική προσπάθεια που αρχίζει με την παραδοχή ότι δεν υπάρχει ένας προσωπικός Δημιουργός που σχεδίασε, δημιούργησε και συντηρεί τα πάντα. Κατά την υπόθεση αυτή μάλλον τα πάντα δημιουργήθηκαν από μια σειρά τυχαίων γεγονότων που συνέβησαν στο πέρασμα δισεκατομμυρίων ετών!

"Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, δεν υπάρχει Θεός. Διεφθάρησαν έγειναν βδελυροί εις τα έργα δεν υπάρχει πράττων αγαθόν." (Ψαλμός 14:1).

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της θεωρίας τα στοιχεία από μόνα τους (και που βρέθηκαν τα στοιχεία;) ενώθηκαν και έφτιαξαν ανόργανες ενώσεις αυτές από μόνες τους πάλι ενώθηκαν και έκαναν οργανικές ενώσεις, που πάλι από μόνες τους έκαναν τα φυτά, που από μόνα τους έκαναν τα ζώα, τα απλά στην αρχή και μετά τα πιο σύνθετα, μέχρι που φτάσαμε στον άνθρωπο! Ένα χοντροκομμένο παραμύθι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Λόγο του Θεού και δεν αντέχει στην παραμικρή επιστημονική βάσανο. Και πράγματι η ίδια η επιστήμη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει κυριολεκτικά γκρεμίσει το σαθρό οικοδόμημα της θεωρίας της εξέλιξης.

Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία της εξέλιξης οι "Νεάντερταλ" ήταν οι άμεσοι πρόγονοι του ανθρώπου. Ενώ ο Λόγος του Θεού ξεκάθαρα μας αναφέρει ότι


"έπλασε Κύριος ο Θεός τον άνθρωπο από χώματος εκ της γης και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής, και έγεινεν ο άνθρωπος εις ψυχήν

ζώσαν" ,

γενιές ολόκληρες από παιδιά μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν μαθαίνοντας ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια εξέλιξη του πίθηκου και τελικά το αποτέλεσμα μιας σειράς από τυχαία γεγονότα!

Και να, που η μία ανακάλυψη μετά την άλλη έρχονται να βεβαιώσουν την αλήθεια του Λόγου του Θεού και να γκρεμίσουν το ψεύδος.

Το 1997 μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μονάχου υπό τον δόκτορα Svante Paabo και του κρατικού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ανακοίνωσε στο έγκυρο περιοδικό Cell τα αποτελέσματα μίας μελέτης, στην οποία σύγκριναν το γενετικό υλικό οστών Νεάντερταλ με αυτό του ανθρώπου. Σε μία αλληλουχία 378 βάσεων δεν υπήρχε καμία ομοιότητα μεταξύ τους, ώστε οι επιστήμονες να κατατάσσουν τον άνθρωπο και τους Νεάντερταλ σε διαφορετικά είδη.


"Πάσα σάρξ δεν είναι η αυτή σάρξ. Αλλά άλλη μεν η σάρξ των ανθρώπων, άλλη δε η σάρξ των κτηνών, άλλη δε των ιχθύων, και άλλη των πτηνών" (Α' Κορινθίους 15:39).

Ο Κύριος είπε: "Σεις είσθε το φως του κόσμου. Πόλις κειμένη επάνω όρους δεν δύναται να κρυφθή" (Ματθαίον 5:14).


H εκκλησία που διακηρύττει την αλήθεια του Λόγου του Θεού είναι ο "στύλος και το εδραίωμα της αληθείας" (Α' Τιμόθεον 3:15).


Σε λίγο όμως ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα παραλάβει την εκκλησία Του κοντά Του, και τότε ένα βαθύ σκοτάδι σύγχυσης και πλάνης θα πέσει στον κόσμο.


"Ετι ολίγον καιρόν το φώς είναι μεθ' υμών. Περιπατείτε ενόσω έχετε το φώς, διά να μη σας καταφθάση το σκότος, και όστις περιπατεί εν τω σκότει, δεν εξεύρει που υπάγει. Ενόσω έχετε το φώς πιστεύετε εις το φώς, διά να γείνητε υιοί του φωτός" (Ιωάννης 12:35-36).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη