Blogger Widgets
9 Αυγούστου 2017

Το δηλητήριο της σύγκρισης

2Κορ. 10:12 Επειδή, δεν τολμούμε .......... να συγκρίνουμε τον εαυτό μας προς μερικούς, που συνιστούν τον εαυτό τους· αλλ' αυτοί, μετρώντας τον εαυτό τους με τον εαυτό τους, και συγκρίνοντας τον εαυτό τους με τον εαυτό τους, ανοηταίνουν.
Η σύγκριση είναι ανοησία μας λέει ο Λόγος του θεού.
Δεν πρέπει αγαπητοί να υπάρχει αυτό σε μας.
Μάλιστα ο Κύριος Ιησούς χριστός έλεγξε τους μαθητές του γι`αυτό, που έψαχναν να δουν ποιος είναι ο καλύτερος, και μεγαλύτερος...
Μάρκ. 9:33 Και ήρθε στην Καπερναούμ· και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι, τους ρωτούσε: Τι συζητούσατε στον δρόμο μεταξύ σας;
Μάρκ. 9:34 Κι εκείνοι σιωπούσαν· επειδή, στον δρόμο συζήτησαν μεταξύ τους, ποιος είναι ο μεγαλύτερος.

`Οχι, ο Κύριος δεν το θέλει αυτό.
`Ομως αυτή  η σύγκριση δεν ξεκίνησε μέσα τους εκείνη την ώρα.
Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να παλέψουν για να εξαφανιστεί από τη ζωή τους, γιατί αυτό ξεκινά από τα πρώιμα χρόνια, όχι μόνο αυτών αλλά και  όλων μας.....
Η σύγκριση! Είναι ένα δηλητήριο.
Από την πρώτη λοιπόν  στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, την πρώτη μας αναπνοή, το πρώτο κλάμα, το πρώτο χαμόγελο περνάμε κάτω από το μικροσκόπιο της σύγκρισης θέλοντας και μη. Πρώτα – πρώτα θα περάσουμε απ’ τα «χέρια» της οικογένειάς μας. Θα μας συγκρίνουν με τα άλλα μέλη της οικογένειας.
Ποιανού μοιάζει η μύτη μας, ποιανού το χαμόγελο, τα μάτια κτλ.....
Στην συνέχεια θα αρχίσουν οι συγκρίσεις με τα άλλα παιδάκια.
Πόσο πιο έξυπνα φαίνονται τα ματάκια μας, πόσο περισσότερα μαλλιά έχουμε απ΄ τα άλλα παιδάκια, πόσο πιο ζωηρά είμαστε. Σύγκριση και πάλι σύγκριση…
Οι συγκρίσεις στη συνέχεια όλο και πυκνώνουν. Πόσο γρήγορα είπαμε τις πρώτες μας λεξούλες, πόσο γρήγορα περπατήσαμε, πόσο γρήγορα μάθαμε να γράφουμε, να μετράμε, να διαβάζουμε. Πόσο πιο καλοί μαθητές είμαστε, πόσο πιο ψηλοί σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά.
Σιγά – σιγά μπαίνουμε και εμείς στο πνεύμα της σύγκρισης και αρχίζουμε να ζυγίζουμε τα πάντα. Πόσο πιο καλή είναι η δουλειά μας, πόσο πιο καλό μισθό έχουμε, πόσο πιο καλό είναι το σπίτι, το αυτοκίνητο, το κινητό μας.
Σύγκριση – σύγκριση και ξανά σύγκριση.
 Όλη αυτή η σύγκριση όμως δεν μας βγαίνει σε καλό γιατί πάντα θα βρούμε κάτι σε κάποιον που είναι καλύτερο από μας.
Μας φταίει η εμφάνιση μας και ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε το σώμα κάποιας διασημότητας. Τρέχουμε σε πλαστικούς χειρούργους για να μας «διορθώσουν» τις ατέλειές μας.
Νιώθουμε δυστυχισμένοι γιατί δεν έχουμε το μυαλό του Αϊνστάιν, γιατί δεν έχουμε τον εσωτερικό κόσμο της τάδε ή του τάδε και πάει λέγοντας.
Κι αυτή η «αρρώστια» της σύγκρισης δεν έχει τελειωμό. Είναι εκεί και μας δηλητηριάζει την ζωή. Τίποτα δεν φαίνεται να μας ευχαριστεί. Διαρκώς ζητούμε κι άλλα. Κι όταν ακόμη τα αποκτούμε δεν παύει να μας ακολουθεί αυτή η αίσθηση πως κάτι μας λείπει.
Χάνουμε πολύτιμο χρόνο από την ζωή μας για να δημιουργήσουμε περισσότερα και να γίνουμε εμείς «τέλειοι» και έτσι χάνουμε τον εαυτό μας.
Ξεχνάμε αγαπητοί φίλοι, και αδελφοί μου πως η δημιουργία μας οφείλεται στο Θεό, Τον Κύριο το δημιουργό του σύμπαντος.
Και πως μας έφτιαξε όλους τέλειους.
Λέει  ότι όλη η δημιουργία του, φυσικά και του ανθρώπου,  Γέν. 1:31 Και είδε ο Θεός όλα όσα δημιούργησε· και να, ήσαν όλα πολύ καλά......Ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός για κάτι.
Δεν υπάρχουν όμορφοι κι άσχημοι, όλοι είμαστε ξεχωριστοί.
Και ποιος είπε πως τα πολλά υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία;
Ποιοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι;
Αυτοί που είναι ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν και ζούνε χωρίς την σύγκριση ή αυτοί που δεν ξέρουν καν τι έχουν και που συνεχίζουν να κυνηγούν αυτό το κάτι που κάνει άλλους καλύτερους από από αυτούς;
Γι`αυτό ας ζητήσουμε από τον Παντοδύναμο Θεό, να μας ελευθερώσει από αυτό το συγκρητισμό, και να κάνουμε καλύτερα αυτό που μας λέει ο Παύλος: Φιλ. 2:3 μη κάνοντας τίποτε από αντιζηλία ή κενοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη, θεωρώντας ο ένας τον άλλον ότι υπερέχει από τον εαυτό του.
Eμείς που βρισκόμαστε?
Θεωρούμε τον άλλο υπερέχοντα, η βλέπουμε τον εαυτό μας ποιο πάνω?
Βλέπουμε την αξία του άλλου ώστε να την χρησιμοποιήσουμε, η την θάβουμε για να φανούμε εμείς?
Ποιος ξέρει.. Μόνο Ο Θεός γνωρίζει!
Αυτό λοιπόν που πρέπει λοιπόν αγαπητοί να κάνουμε είναι να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου, και τη χάρη του, να ανοίξει την καρδιά μας, ώστε να δούμε, να δούμε μέσα βαθιά τον εαυτό μας, να αποβάλουμε το δηλητήριο της σύγκρισης....
enallaktikidrasi - xristianikanea
Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στο τηλ. 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα. 

 Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί.
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη