Blogger Widgets




12 Αυγούστου 2017

Κοψίματα, γδαρσίματα, τσιμπήματα … – Τι είναι όλοι αυτοί οι αυτοτραυματισμοί;


Ανησυχητικά ψηλός είναι ο αριθμός των – ως επί το πλείστον γυναικών – που αυτοτραυματίζονται. Σε μια σχετική έρευνα φαίνεται, πως περίπου το 13% από τους εφήβους που ερωτήθηκαν, παρουσιάζουν συμπεριφορές αυτοτραυματισμού. 

Είναι δύσκολο να καθοριστεί όμως ο ακριβής αριθμός των νέων ανθρώπων που φτάνουν σε σημείο αυτοτραυματισμού διότι οι πράξεις αυτές γίνονται συνήθως στα κρυφά.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σίγουρα ψυχικά ασθενείς. Βαθιά στην ψυχή τους βρίσκεται συνήθως πολύς συναισθηματικός ή σωματικός πόνος που έχουν αποκτήσει στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία. 
Αιτίες μπορεί να είναι η παραμέλησή τους, ο χωρισμός των γονέων τους, σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκαν. Δυσκολίες στις σχέσεις κι άλλες αρνητικές εμπειρίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν ένα άτομο σε συμπεριφορές αυτοτραυματισμού.



Μια νεαρή γυναίκα διηγείται: «Έκοψα το  βραχίονά μου, από κάτω. Ήταν αρκετά επώδυνο. Το αίμα έτρεχε σαν τρελό. Ξαφνικά – ο πόνος της ψυχής μου είχε φύγει! Ο εσωτερικός πόνος παρεκτράπηκε προς το βραχίονα. Το αίμα του χεριού μου με ελευθέρωσε από την ψυχική πίεση. Τα εσωτερικά μου δάκρυα κυλούσαν σαν το αίμα από το χέρι μου – κόκκινα δάκρυα. 
Οι χαρακιές είναι καλύτερες από το να σκοτώνεσαι συναισθηματικά. Μ’ αυτό το χάραγμα μπόρεσα να βγάλω με ελεγχόμενο τρόπο τον πόνο μου προς τα έξω.»
Κάπως έτσι αισθάνονται πολλά άτομα που κόβονται, χαράζονται, τσιμπιούνται, δαγκώνονται, τραβούν τα μαλλιά τους, καίγονται, χτυπάνε το κεφάλι στον τοίχο ή σε σκληρά αντικείμενα, πίνουν τοξικά ή επικίνδυνα πράγματα και κάποιες φορές ενεργούν με γελοίο τρόπο. Χέρια, πόδια, στομάχι, κεφάλι – ακόμη και το πρόσωπο δεν γλιτώνει απ’ αυτούς τους αυτοτραυματισμούς. Μερικοί τραυματίζουν ακόμη το στήθος  τους ή την περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.
Σε μια κανονική οικογένεια, το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται το θυμό, την απογοήτευση και την οργή. Προσανατολίζεται από τους γονείς του. Αλλά πού υπάρχει κάτι τέτοιο, σήμερα;

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένα άτομο δέχεται διάφορα συναισθηματικά ή σωματικά χτυπήματα κι έτσι υπερφορτώνεται με αρνητικά συναισθήματα. Τα επώδυνα αυτά συναισθήματα κατακλύζουν την ψυχή του. Δεν ξέρει τι να κάνει και, ή επιτίθεται σε κάποιον για να εκτονωθεί ή στρέφεται προς τον ίδιο τον εαυτόν του. Και η κατάθλιψη φεύγει κάπως. Επίσης, ανακουφίζεται για λίγο από την ενοχή που ένιωθε. Ακόμη και οι σκέψεις αυτοκτονίας εξασθενούν στο παρασκήνιο. Επειδή τιμώρησε τον εαυτόν του, αισθάνεται καλύτερα, κατά κάποιο τρόπο.  Έδωσε το αίμα του. Αυτοτιμωρήθηκε. Όλα φαίνονται καλά προς το παρόν. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν σε λίγο και πάλι… με τα ίδια συναισθήματα, την ίδια ένταση μέσα του. Έτσι, δεν βγαίνει ποτέ από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Πού θα οδηγήσει αυτό;
Εάν είσαι ένα τέτοιο άτομο και σου προσφερθεί εξωτερική βοήθεια, τότε δέξου την επαγγελματική βοήθεια κάποιου. 
Αν γνωρίζεις τον Θεό, τότε μπορείς να πάρεις απ’ Αυτόν δύναμη να συγχωρήσεις τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν εσωτερικά. Αυτό συχνά δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Αλλά να θυμάσαι ότι πρώτα θα πρέπει να κοιτάξεις τον πόνο των εσωτερικών σου πληγών κατάματα, για να μπορέσεις στη συνέχεια να την φέρεις με σαφήνεια στην προσευχή σου προς τον Παντοδύναμο Θεό. 
Αυτός  ακούει τις προσευχές μας.
Κοιτάξτε τι λέει.
 Ψαλ. 94:9 Ο φυτεύσας το ωτίον, δεν θέλει ακούσει;
Επίσης, μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας δώσει βοήθεια και συγχώρεση. 
Σε μια χριστιανική εκκλησία, θα βρεις σίγουρα κάποιον, που θα μπορέσει να σταθεί στο πλευρό σου με προσευχή.

Να θυμάσαι: Ο Χριστός πήρε την ενοχή μας. 
Υπέφερε όλους τους τραυματισμούς και την ψυχική οδύνη. Αυτός σε καταλαβαίνει και είναι κοντά σου. 
Ο Ίδιος συγχώρεσε τους βασανιστές Του στο σταυρό. Έτσι κέρδισε!
Αυτή είναι η θαυμάσια δύναμη του Θεού, η οποία θέλει να σε βοηθήσει να αφήσεις όλο σου τον πόνο και τις συναισθηματικές σου ανάγκες στα γεμάτα αγάπη, ματωμένα χέρια του Χριστού. 
Επειδή αυτός έχυσε το αίμα του στο σταυρό, μπορείς Εσύ, να ελευθερωθείς από την επιθυμία και τον καταναγκασμό του αυτοτραυματισμού.
Ο Θεός λέει: «Εγώ είμαι ο Κύριος, αυτός που σας γιατρεύει» (Έξοδος 15:26).
πηγη. teensgeneration  - xristianikanea

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στο τηλ. 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα. 



 Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί.
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη