Blogger Widgets




8 Μαΐου 2016

το όνομα έχεις ότι ζης, και είσαι νεκρός." Μήνυμα Του Κυρίου στην εκκλησία των Σάρδεων


Πολύ σημαντικά λόγια από Τον Κύριο στην εκκλησία των Σάρδεων.
Και πρέπει να τα προσέξουμε καλά, εμείς οι λεγόμενοι χριστιανοί.
ΣΑΡΔΕΙΣ : Έχει δύο έννοιες : 1) ολίγοι διαφυγόντες, ή 2) υπόλοιπο.
Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατάλειψαν το Καθολικό σύστημα εκείνη την εποχή.. Ήταν μία μεγάλη έξοδος.
Πολλοί είναι εκείνοι, που και σήμερα απομακρύνονται από ένα θρησκευτικό κατεστημένο, από μία ζωή "συναθροίσεων" που δεν επιφέρουν σχεδόν καμία αλλαγή στην καρδιά τους και εκζητούν την παρουσία του Κυρίου, το πρόσωπο του Ιησού, Εκείνο που έχει την ικανότητα να γκρεμίσει κάθε πώρωση, αμαρτία και νοοτροπία του εσωτερικού μας ανθρώπου. 

Πολλοί είναι εκείνοι, που βλέπουν ότι, μπορούν να πηγαίνουν σε μία εκκλησία για πενήντα χρόνια και εντούτοις να μην αλλάζει τίποτα. 
Ο Κύριος ζητάει να διαφύγουμε από τυπικότητες, άκαρπους δογματισμούς και φανατισμούς και να εισέλθουμε σε μία περίοδο μετάνοιας, συντριβής, κατασκευάζοντας κατ' αυτό τον τρόπο τη θεαματική και θριαμβευτική έλευση του Κυρίου Ιησού στην Ελλάδα.


          Τον καιρό της Μεταρρύθμισης πολλοί ακολούθησαν τους Μεταρρυθμιστές, διότι έβλεπαν τον τρόπο για να ξεφύγουν από το σιδερένιο χέρι του Καθολικισμού. Δεν είχαν την καρδιά να ακολουθήσουν τον Ιησού ολοκληρωτικά. Χαίρονταν και πανηγύριζαν στην απόκτηση περισσότερης ελευθερίας τους και στο λύσιμο από τα βαριά δεσμά που τους κρατούσαν δεμένους για αρκετές εκατοντάδες χρόνια. Από τα πλήθη που προσκολλήθηκαν στους Μεταρρυθμιστές, μόνο λίγοι ήταν εκείνοι που διέφυγαν πραγματικά έχοντας το κίνητρο να λατρεύσουν ελεύθερα και με αφιέρωση τον Ιησού και να βιώσουν το Λόγο Του.
          Ανάλογη εικόνα έχουμε και στις μέρες μας, όπου αρκετοί είναι εκείνοι που μπαίνουν στις εκκλησίες, όπου κηρύττεται ο Ιησούς, λίγοι όμως είναι αυτοί που μένουν, στερεώνονται και ωριμάζουν στη χάρη Του. Πολλοί εργάτες αναφέρονται με λύπη σ' αυτό το θέμα και κατά κοινή ομολογία, ελάχιστοι είναι οι πραγματικά
πιστοί και χρισμένοι εργάτες, μέσα στο ορατό σώμα της Εκκλησίας των αναγεννημένων χριστιανών.
Στο καιρό της Μεταρρύθμισης οι άνθρωποι δεν προχώρησαν στα πράγματα του Θεού όσο θα έπρεπε. 
Δεν διακήρυξαν τον Ιησού με ένα καθαρό και αμίαντο τρόπο κι έτσι ο Κύριος τους καλεί να προχωρήσουν κατά το δικό Του θέλημα.
 Άρχισαν καλά με το Πνεύμα, αλλά αργότερα βάδιζαν με τη σάρκα. 
Βγήκαν μέσα από το βασίλειο του συμβιβασμού και του Ρωμαιοκαθολικισμού, αλλά δεν εκζήτησαν την αλήθεια περισσότερο, λέγοντας ότι τώρα έχουν αρκετή αλήθεια και δεν χρειάζονται περισσότερη. 
Έλαβαν το ζωτικό φως του Ιησού, αλλά λίγο μετά παραιτήθηκαν. 
Αντιστέκονταν στο συμβιβασμό, παρόλ' αυτά παρέμεινε αρκετός στις τάξεις των Μεταρρυθμιστών. 
Σκέφτηκαν ότι η έξοδός τους ήταν ισοδύναμη με την άφιξη και ο Ιησούς του λέει ότι δεν έχουν φτάσει καθαρά. 
Πολλές φορές νομίζουμε ότι έχουμε πετύχει το σκοπό μας, αφού έχουμε ξεφύγει από κάποια δυσκολία, αλλά αυτή είναι η αρχή του καινούριου δρόμου που πρέπει να ακολουθήσεις. 
Σε Πεντηκοστιανά δόγματα η βάπτιση με το Άγιο Πνεύμα μπορεί να σημάνει ότι πέτυχαν το σκοπό τους και δεν συνεχίζουν έπειτα. Θεωρούν ότι γεύτηκαν το μεγαλύτερο σκοπό του Θεού στη ζωή τους. 
Το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα είναι το θεμέλιο για να χτίσεις μία οικοδομή κατά το θέλημα του Θεού. 
Έχει ανοιχτεί η οδός επικοινωνίας με το Θεό και τώρα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τι λέει ο Θεός. 
Το βάπτισμα είναι η αρχή της χριστιανικής σου ζωής ουσιαστικά και όχι το τέλος. 
Από τη στιγμή που θα λάβεις το αναγεννητικό φως του Θεού, πρέπει να σταθείς υπεύθυνα και να κινηθείς μέσα στο φως αυτό προχωρώντας όλο και περισσότερο προς την πηγή του φωτός. 
Οι Μεταρρυθμιστές δεν επιθύμησαν να πλησιάσουν το Θεό περισσότερο, αλλά έφτιαξαν ένα θρησκευτικό καθεστώς ανάλογο του Ρωμαιοκαθολικισμού. 
Γι' αυτό ο Ιησούς τους λέει στο τέλος του πρώτου εδαφίου
"εξεύρω τα έργα σου, ότι το όνομα έχεις ότι ζης, και είσαι νεκρός." : Είχαν τη φήμη, τη γνώση, έλεγαν ότι έπρεπε να επιστρέψουν στο Λόγο του Θεού, αλλά παρόλ' αυτά ήταν νεκροί.  Απ' έξω ίσως όλα να φαίνονται ωραία, από μέσα όμως υπάρχει υποκρισία, αλαζονεία, αυτοπροβολή, προσωποληψία, αδιαφορία, φατρία, θρησκεία και ψέμα.  Άρχισαν με μία μεγάλη αναζωπύρωση, αλλά γρήγορα βυθίστηκαν και κατέληξε η αλήθεια να γίνει παράδοση και ιστορικό γεγονός κατάλληλο μόνο για ιστορική εξερεύνηση.
Οι σημερινοί αναγεννημένοι Χριστιανοί διακηρύττουν ότι είναι η ζωντανή και αληθινή Εκκλησία, αλλά πέρα από τη γνώση που υπάρχει, μάλλον δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο από το Θεό. 
Βλέπεις τα ίδια ακριβώς πράγματα με τα παραπάνω, βλέπεις ένα πρόγραμμα, ορισμένες δραστηριότητες, σχέδια ανθρώπινα, αλλά η αγάπη, η ενότητα και η επιείκεια.......... είναι στοιχεία υπό εξαφάνιση. 
Μας αρέσει να καυχιόμαστε, αλλά δεν βλέπουμε τη φτώχεια και την έλλειψη του καρπού του Αγίου Πνεύματος. (ΓΑΛ. ε':22)  
Δεν αναρωτιόμαστε σχεδόν καθόλου γιατί αυτός ο καρπός δεν βιώνεται στη σημερινή Εκκλησία στο βαθμό που πρέπει και αντί αυτού προσπαθούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα προγράμματα, σχέδια, και μελετημένα κηρύγματα προσπαθώντας δια της γνώσης να σκεπάζουμε κάθε εξάμβλωμα από ανάμεσά μας. 
Λέμε ότι είμαστε οίκος Θεού. 
Μόνο στην προσευχή δεν είμαστε αφιερωμένοι, προσπαθώντας να την αποφύγουμε, νομίζοντας ότι κάτι θα κάνει ο Θεός γι' αυτό που θα θέλαμε να προσευχηθούμε. 
Ο Ιησούς μας λέει: "Παραμένεις χωρίς τη ζωή του Θεού.  
Δεν βαδίζεις σε αυτή την οδό, που εγώ έχω για σένα. 
Το δόγμα σου είναι μελετημένο, και πάνω απ`όλα, αλλά η καρδιά ξερή. Συνεχίζει να σε διακατέχει θρησκευτικότητα και η σχέση σου με Μένα είναι κρύα και δύσκαμπτη και Εγώ θέλω να σ' ελευθερώσω."
Τα λόγια που πολλές φορές βγαίνουν απ' το στόμα μας, δεν συμβαδίζουν με την πραγματική κατάσταση της καρδιάς μας. 

Λέμε πολλά για να κάνουμε λίγα.
Η κάνουμε πράγματα για να αποδειχτεί η διακονία μας..... 
 Όμως όποιος πράττει το θέλημα του Θεού και ζει την παρουσία του Ιησού, δεν είναι σε θέση να λέει, απλά για να λέει, η να κάνει απλά για να φανεί, και να αποδείξει....
Εκείνος που είναι άδειος μέσα Του, λέει για να πιστέψει ότι πηγάζουν από κάποια ουσία. 
Λέει για να καλύψει τη ρηχότητα και την κενότητα του. 
Ο Κύριος δεν ζητάει ρήτορες και συσσωρευτές γνώσεων ή εδαφίων. 
Ζητάει καρδιές που πονάνε, προσέξτε, που πονάνε ΑΛΗΘΙΝΑ για το θέλημά Του. 
Μην σας ξεγελά η θρησκευτικότητα. <<Η φαινομενική τυπικότητα>>
Ζητάει καρδιές που πονάνε για τους συνανθρώπους τους που είναι δεμένοι στην αμαρτία και την άγνοια. 
Αν είσαι ζωντανός  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, η καρδιά σου θα χτυπάει κατά την καρδιά του Θεού. 
Νεκρός είσαι όταν  έχεις δε λόγια, αλλά η καρδιά σου είναι ξερή, μονωμένη απ' αυτό που θέλει ο Θεός να σου μεταδώσει.
 Άφησε τον Κύριο να σε αγγίξει για να τρέξουν δάκρυα ζωής από τα μάτια σου, για να νιώσεις την παρουσία Του να αλλάζει κάθε αδιαφορία και σκληρότητα από μέσα σου.
          Σ' αυτή την εκκλησιαστική περίοδο πολλοί έπεσαν σε σαρκικές υπερβολές, διότι αφού πήραν την αλήθεια της σωτηρίας, και προστέθηκαν μέσα στην εκκλησία, δεν ξεχώρισαν τους εαυτούς τους από τον κόσμο.  Πω, πω πω!

Δεν είχε λοιπόν σημασία που ήταν μέσα σε μια εκκλησία, δεν είχε σημασία που ήταν μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων,  δεν είχε σημασία πόσες φορές πήγαιναν στη συνάντηση τους, αν και έπρεπε  να  μαζεύονται, σημασία είχε που ήταν η καρδιά τους, ήταν αλήθεια στον Κύριο, ή στον κόσμο? 
Τι ζητούσαν, τι έκαναν, πως τα έκαναν, για ποιόν τα έκαναν....Ποιος είπε να τα κάνουν....
Υπήρχαν όμως και πιστοί που αναγνώριζαν ότι αφού δέχτηκαν τη σωτηρία, θα έπρεπε να προχωρούν άγια, όπως ο Ιησούς βάδιζε, και Το Πνεύμα Του Θεού ήταν πάνω τους, ξεχώριζαν.
Ναι. Ορισμένοι ξεχώρισαν τους εαυτούς τους από τον κόσμο. Μέσα από το πλήθος πάντα ο Θεός διάλεγε να δοξάζεται από ένα υπόλοιπο. 
Εκείνοι ήταν που κρατούσαν το νήμα της Ιστορίας, όπως ο Θεός την όριζε, και ας τους πολεμούσαν.
Στην Ιστορία, πάντα ο σαρκικός δίωκε τον πνευματικό!
Πάντα ο σαρκικός ήθελε να κρύψει τον πνευματικό! Και η ιστορία συνεχίζεται...
`Ομως τον τελευταίο λόγο στο τέλος τον έχει Ο Θεός!

γ':2 -  "Γίνου άγρυπνος........διότι δεν εύρηκα τα έργα σου τέλεια ενώπιον του Θεού."
          Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; 
Να αλλάξουμε, να αγρυπνήσουμε, και να αφήσουμε τα σαρκικά έργα που δεν αρέσουν στο Θεό.
`Ωστε να μην έχουμε μόνο το όνομα, αλλά τη χάρη!
xristianikanea.gr

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
 
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη