Blogger Widgets




14 Μαΐου 2016

Aγάπη χωρίς σύνορα! - Αγάπη χωρίς όρους



Όταν ένα πιστό παιδί του Θεού που δέχτηκε την αγάπη χωρίς όρους του Θεού, την χάρη και το έλεος του, μαζί με την αληθινή ζωή και την ελευθερία που χαρίζει ο Θεός, και  επιστρέφει στην θρησκοληψία και τον νομικισμό, αυτό φαντάζει σαν μωρία ( δηλαδή χαζομάρα στην καθομιλουμένη). Κάτι που μόνο ο Θεός μπορούσε να κάνει γιατί ο άνθρωπος δεν μπορούσε με τίποτα να υπακούσει τον νόμο δεν μπορεί και πάλι ο άνθρωπος να προσπαθεί να το κάνει. Κάτι που ήδη έγινε από τον Ιησού Χριστό πάνω στον σταυρό δεν μπορεί να ξαναγίνει.
Πως αλήθεια παρασυρόμαστε τόσο εύκολα καμιά φορά από τον νομικισμό και την θρησκοληψία ώστε να νομίζουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την σωτηρία και την αγάπη του Θεού με τα έργα και την πνευματική μας απόδοση.
Η αγάπη του Θεού είναι δωρεάν όπως ακριβώς ένας καλός πατέρας αγαπά το παιδί του απλά επειδή είναι παιδί του ( αγάπη χωρίς όρους ) και απολαμβάνει να του χαρίζει πλούσια δώρα όχι επειδή τα αξίζει αλλά απλά επειδή χαίρεται να ζει γεμάτο χαρά και να προοδεύει.

Εκείνος που έχει πεποίθηση πάνω στην πνευματική του απόδοση σε σχέση με τον νόμο, αυτόματα βάζει τον εαυτό του κάτω από την κατάρα του νόμου.
Ο νόμος καταδικάζει αυτόν που δεν τον τηρεί !
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Ιησούς Χριστός πεθαίνει για μας μέσω της σταυρικής θυσίας γιατί για την τότε εποχή θεωρείτο επικατάρατος αυτός που πέθαινε με σταυρικό θάνατο. Με άλλα λόγια ο Ιησούς Χριστός πήρε την δίκαιη κατάρα του νόμου που θα έπρεπε να πέσει πάνω σε κάθε αμαρτωλό επάνω του.
¨Όλα αυτά έγιναν για να ανοίξει ο δρόμος για κάθε αμαρτωλό ( ανεξάρτητα εθνικότητας, θέσης και ικανοτήτων ) προς μια ζωντανή σχέση με τον άγιο ( ξεχωριστό και αψεγάδιαστο) Θεό.
Αυτή στ’ αλήθεια είναι αγάπη χωρίς σύνορα.

Ο Θεός υποσχέθηκε σωτηρία και ευλογία στο σπέρμα του Αβραάμ πολλά χρόνια πριν δοθεί ο Μωσαϊκός νόμος στο εβραϊκό έθνος.
Συμπεραίνει λοιπόν ο Απόστολος Παύλος πως η υπόσχεση του Θεού δεν δόθηκε στον Αβραάμ γιατί ήταν υπάκουος στον νόμο ( αφού τότε δεν υπήρχε ο νόμος ) αλλά του δόθηκε γιατί ο Αβραάμ εμπιστεύτηκε την καλοσύνη την χάρη και το έλεος του Θεού.
Ο Μωσαϊκός νόμος λοιπόν ο οποίος ήρθε 430 χρόνια μετά δεν ήρθε για να καταργήσει την υπόσχεση του Θεού ( αφού οι υποσχέσεις του Θεού είναι αμετάκλητες) αλλά για να δείξει στους ανθρώπους πως χρειάζεται να εμπιστευτούν τον Θεό ακριβώς όπως και ο Αβραάμ.
Ο νόμος λοιπόν απλά μας δείχνει πόσο άγιος και αψεγάδιαστος είναι ο Θεός και πως δεν μπορούμε με όλες τις ανθρώπινες προσπάθειες μας να τον τηρήσουμε.
Για να πλησιάσουμε τον Θεό χρειάζεται να εμπιστευτούμε την αγάπη το έλεος και την χάρη του.
Όλοι αμαρτήσαμε ως προς τον άγιο νόμο του Θεού και όλοι χρειαζόμαστε την Πίστη στο σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον Θεό.

Ο νόμος του Θεού για πολλά χρόνια είχε τον ρόλο του παιδαγωγού που έδειχνε σε όλους τους ανθρώπους την ανάγκη για ταπείνωση και επιστροφή στον Θεό. Έδειχνε και δείχνει την αγιότητα του Θεού, αγιότητα που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να πλησιάσει με τις προσπάθειες και ικανότητες του. Αν ο άνθρωπος καταλάβει αυτή την σπουδαία αλήθεια τότε θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα παραδοθεί με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του στον Θεό της αγάπης πιστεύοντας πως αυτός είναι ικανός να τον ελευθερώσει και να τον φέρει κοντά του. Αυτή η αγάπη ήταν που οδήγησε τον Ιησού Χριστό, τον μονάκριβο γιο του Θεού πάνω στον σταυρό ώστε καθ' ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει την ανάγκη του για τον Θεό να μπορεί ελεύθερα πλέον να τον πλησιάσει.
imarton

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
 
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη