Blogger Widgets




13 Μαΐου 2016

Aπελευθέρωση η καταδίκη by Dr. R. L. Hymers, Jr.


“Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως, δια να κολάζωνται” (Β΄ Πέτρου 2:9).
Ο αυτοκράτορας Νέρων έβαλε φωτιά στην πόλη της Ρώμης το 64 μ.Χ. Ο Νέρωνας (54-68 μ.Χ.) ήταν ένας σκληρός και αιμοσταγής άνθρωπος. Σκότωσε αρκετά μέλη της δικής του οικογένειας.
 Όταν η Ρώμη κάηκε ο λαός τον υποπτεύτηκε για τη φωτιά. Έπρεπε να βρει κάποιον άλλον να κατηγορήσει. Κατηγόρησε τους Χριστιανούς για την φωτιά!
Στις αρχές του δεύτερου αιώνα ο Τάκιτος (56-117) είπε, "Αυτοί που ομολόγησαν ότι είναι Χριστιανοί συνελήφθησαν... και στους θανάτους τους... καλύπτονταν από δέρματα άγριων ζώων, τους έσκιζαν σε θάνατο σκυλιά, τους σταυρώνανε ή τους έβαζαν φωτιά - ώστε όταν έπεφτε το σκοτάδι να καίγονται σαν πυρσοί μέσα στη νύχτα » (Τάκιτος, Annals/ Χρονικά 15:44, αρχές του δεύτερου αιώνα).
Λίγους μήνες μετά από αυτό ο απόστολος Πέτρος έγραψε την επιστολή Β’ Πέτρου. Στη συνέχεια, η παράδοση μας λέει ότι ο Πέτρος σταυρώθηκε ανάποδα, κατόπιν δικής του αιτήσεώς - γιατί δεν αισθανόταν άξιος να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που πέθανε ο Ιησούς.

Στους άγριους και τρομερούς διωγμούς, εκατοντάδες Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους. Ο Νέρωνας έδενε τους Χριστιανούς στην κορυφή πασσάλων και τους έβαζε φωτιά για να φωτίσει τον κήπο του! Λίγο πριν ο Πέτρος συλληφθεί και σταυρωθεί έγραψε τη Β’ Πέτρου.

Στη Β’ Πέτρου ο Απόστολος μιλάει για την έμπνευση και αυθεντία της Βίβλου (Β’ Πέτρου 1:19-21).
Μας προειδοποιεί ότι “μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι” (Β΄ Πέτρου 2:1-3).
Μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός έκρινε “αγγέλους αμαρτήσαντας” (2:4), ότι ο Θεός “τας πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας ετέφρωσε” (2:6). Αλλά ελευθέρωσε “τον δίκαιον Λωτ, καταθλιβόμενον υπό της ασελγούς διαγωγής των ανόμων” (2:7). Και μετά ο Απόστολος μας δίνει την περικοπή μας, “Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως, δια να κολάζωνται” (Β’ Πέτρου 2:9).

Πριν κηρύξω πάνω σε αυτό το κείμενο θέλω να ξέρεις πόσο πολύ ο Σατανάς μισεί τη Β’ Πέτρου.
Ο διάβολος μισεί αυτό το μικρό βιβλίο περισσότερο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Δεν χρειάζεται να πας στο Χόλιγουντ ή το Λας Βέγκας για να δεις το διάβολο να εργάζεται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οδηγήσεις μέχρι τη Σχολή Φούλλερ (Fuller) στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.
Σχεδόν όλες οι μεγάλες σχολές στην Αμερική επιτίθενται στη Βίβλο σήμερα. Και μισούν τη Β’ Πέτρου ίσως περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο της Καινής Διαθήκης.
 Όταν σπούδαζα στο Σεμινάριο Νοτίων Βαπτιστών (Southern Baptist seminary) βόρεια του Σαν Φραντσίσκο, οι καθηγητές εκεί αποκαλούσαν τη Β’ Πέτρου "μια πλαστογραφία". Οι φιλελεύθεροι καθηγητές που απορρίπτουν την Αγία Γραφή το λένε αυτό για χρόνια. Αλλά ο (Dr. A. T. Robertson), ο
Dr. A. T. Robertson
μεγάλος λόγιος της Ελληνικής Καινής Διαθήκης, υπερασπίστηκε τη Β’ Πέτρου. Επεσήμανε ότι υπάρχουν αποσπάσματα και αναφορές στον Αριστείδη (πέθανε το 134 μ.Χ.), στον Ιουστίνο τον Μάρτυρα (πέθανε το 165 μ.Χ.), στον Ειρηναίο (130 - 202), στον Ιγνάτιο (35-107), στον Κλήμη της Ρώμης (πέθανε το 99 μ.Χ.), στον Αθανάσιο (296-373), στον Αυγουστίνο (354-430) και στον μεγάλο μεταρρυθμιστή Μαρτίνο Λούθηρο (Martin Luther) (1483-1546), (A. T. Robertson, D.D., Litt.D., Word Pictures in the New Testament, volume VI, Broadman Press, 1933, σσ. 139-146 – Dr. Robertson’s defence of II Peter).
Ο  (Dr. Robertson) τόνισε ότι, “Σε αυτήν την Επιστολή, δεν υπάρχουν τίποτα εντυπωσιακές νέες ιδέες... είναι μάλλον γεμάτη από εποικοδομητική και ορθόδοξη διδασκαλία» (ό.π., 140 σελ.). Ο Δρ. Τζ. ΜακΓκι Βέρνον (Dr. J. McGee Vernon), ο πιο γνωστός και αγαπητός δάσκαλος της Αγίας Γραφής στην Αμερική, είπε, «Σήμερα είναι αποδεδειγμένο ότι ο Πέτρος έγραψε αυτή την επιστολή», την Β’ Πέτρου (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume V, Thomas Nelson Publishers, 1983, σ. 714).

Αλλά τα φιλελεύθερα σχολεία όπως η Σχολή Φούλλερ (Fuller Seminary) συνεχίζουν να την κάνουν κομμάτια!
Ο Δ (Dr. Henry M. Morris) είπε, “Αυτή η αντίσταση [είναι], επειδή η [Β’ Πέτρου] καταδικάζει έντονα τους ψευδοδιδάσκαλους στην εκκλησία...Η [Β’] Πέτρου προειδοποιεί για «μύθους σοφιστικούς» (Β Πέτρου 1:16), υποκριτές, δασκάλους που αρνούνται τον Χριστό (Β’ Πέτρου 2: 1), αισχροκερδείς κήρυκες που [αγαπούν τα χρήματα] (Β’ Πέτρου 2: 3, 15), δασκάλους που αντινομούν (Β’ Πέτρου 2:13, 19), και ιδίως για τον εξελικτισμό και τον ομοιομορφισμό (Β’ Πέτρου 3:3-6)” (Henry M. Morris, Ph.D., The Defender’s Study Bible, World Publishing, 1995, σ. 1401).

Δεν είναι να απορείς που ο Σατανάς και οι ψευδοδιδάσκαλοί του επιτίθενται στη Β’ Πέτρου! Ένας άλλος λόγος που ο διάβολος μισεί τη Β΄ Πέτρου είναι επειδή δίνει μία από τις δύο ισχυρότερες δηλώσεις σχετικά με την έμπνευση και το αλάθητο της Αγίας Γραφής, στη Β Πέτρου 1: 19-21 (η άλλη είναι στον Τιμόθεο 3: 15-17). Δεν είναι να απορείς που ο διάβολος μισεί τη Β΄Πέτρου!

Η Β΄ Πέτρου περιέχει δυνατό κρέας!
Τον Σεπτέμβριο του 1961, γράφτηκα στο Κολλέγιο της Μπαϊόλα (Biola College) (νυν Πανεπιστήμιο). Κατά τη διάρκεια εκείνου του χειμερινού εξαμήνου το κολλέγιο είχε για εβδομάδα μια σειρά συναθροίσεων κάθε πρωί. Ο ειδικός ομιλητής εκείνη τη χρονιά ήταν ο  (Dr. Charles J. Woodbridge).
Ο  (Dr. Woodbridge) ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Σχολής Φούλλερ (Fuller Seminary).
Είχε παραιτηθεί κάνα-δυο χρόνια νωρίτερα, γιατί είχε καταλάβει ότι η Φούλλερ (Fuller) κινούταν προς τον φιλελευθερισμό, μια άρνηση της αυθεντίας της Βίβλου. Φυσικά, οι διαχειριστές της Φούλλερ (Fuller) το αρνήθηκαν. Αποκάλεσαν τον  (Dr.Woodbridge) ταραχοποιό, και άλλα άσχημα πράγματα. Αλλά κανείς δεν γυρίζει ποτέ πίσω για να ζητήσει συγγνώμη - τουλάχιστον κανένας από τους νεο-ευαγγελικούς.
Πάνω από πενήντα χρόνια έχουν περάσει, και αυτό που ο  (Dr. Woodbridge) προέβλεψε έχει γίνει κυριολεκτικά αληθές.
Σήμερα η Φούλλερ (Fuller) παράγει κήρυκες σαν τον Ρομπ Μπελ (Rob Bell). Έγραψε ένα βιβλίο λέγοντας ότι όλοι (ακόμα και ο Χίτλερ) θα πάνε στον Ουρανό.
Πρόσφατα έχει γράψει ένα άλλο βιβλίο στο οποίο προσυπογράφει τις πιο χυδαίες και άσεμνες σεξουαλικές πρακτικές. Ο (Dr. Woodridge) το είχε προβλέψει από τα τέλη του 1950.

Ο  (Dr. Woodbridge) ήρθε στη Μπαϊόλα (Biola) και μας κήρυξε στις συναθροίσεις κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Κήρυξε κατ 'ευθείαν μέσα από τη Β΄ Πέτρου! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τέτοιο κήρυγμα! Είχα ακούσει μόνο θεματικά κηρύγματα, χωρίς να έχουν πολύ "κρέας" μέσα τους. Θεέ μου! Ο  (Dr Woodbridge) είχε την αμέριστη προσοχή μου καθώς όργωνε μέσα από τη Β΄ Πέτρου – το αλάθητο της Αγίας Γραφής στο πρώτο κεφάλαιο, οι ψευδοπροφήτες στο δεύτερο κεφάλαιο, οι άγγελοι που αμάρτησαν και ρίχτηκαν έξω, ο Μεγάλος Κατακλυσμός και το κάψιμο των Σοδόμων και Γομόρρων! Τα είπε ξεκάθαρα και τα κήρυξε όλα με μεγάλη δύναμη. Μεταστράφηκα την Πέμπτη εκείνης της εβδομάδας - στις 28 Σεπτέμβρη του 1961 - δόξα το όνομα του Ιησού !! Η πορεία μου ξεκίνησε εκείνη τη μέρα! Από την πρώτη κιόλας μέρα που μεταστράφηκε ήξερα ότι θα κηρύξω εναντίον των φιλελεύθερων επιθέσεων κατά της Αγίας Γραφής, πάνω στη σωτηρία και πάνω στην αμαρτία! Το ήξερα τότε, και το ξέρω και σήμερα το πρωί! Δόξα στο όνομα του Ιησού!

Ο Πέτρος είπε ότι η Βίβλος είναι "βεβαιότερος προφητικός λόγος" (Β΄ Πέτρου 1:19). Ο Πέτρος είπε ότι ψευδοδιδάσκαλοι θα σηκωθούν στις εκκλησίες και θα φέρουν μέσα αποστασία και καταστροφή (Β΄ Πέτρου 2: 1-3). Ο Πέτρος είπε ότι ο Θεός έκρινε όλο τον κόσμο στον μεγάλο κατακλυσμό, αλλά "εφύλαξεν όγδοον τον Νώε» (Β΄ Πέτρου 2: 5). Ο Πέτρος είπε ότι ο Θεός έστειλε φωτιά εις "τας πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας και ετέφτρωσε» (Β΄Πέτρου 2: 6).
Ο Πέτρος είπε ότι ο Θεός "ηλευθέρωσε τον δίκαιον Λωτ" από την καύση των Σοδόμων (Β΄ Πέτρου 2: 7). Και τώρα ο Πέτρος μας δίνει το κείμενό μας,

“Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως, δια να κολάζωνται” (Β’ Πέτρου 2:9).

Μάλιστα κύριε! Ο Πέτρος απέδειξε τη θέση του! Ο Κύριος ήξερε πώς να σώσει τον Νώε και να πνίξει το χαμένο κόσμο στα νερά του Κατακλυσμού. Ο Κύριος ήξερε πώς να σώσει τον δίκαιο Λωτ, και να κάψει την πόλη των Σοδόμων μέχρι να γίνουν στάχτες!
Με άλλα λόγια, ο Θεός έχει την ίδια δύναμη σήμερα που είχε και τις παλιές ημέρες!

I. Πρώτον, ο Θεός έχει τη δύναμη να ελευθερώσει τους ευσεβείς από τον πειρασμό.
Ο Θεός ξέρει τι κάνει - και μπορεί να το κάνει! Όταν ήμουν απλώς ένα αγόρι, μου άρεσε να ακούω τη σπουδαία φωνή του Τζορτζ Μπέβερλυ Σι (George Beverly Shea) να λέει αυτά τα λόγια,
Τότε η ψυχή μου ψάλλει και υμνεί,
Τη δόξα Σου τη θαυμαστή!
Και μέσ’ απ’ την καρδιά μου ταπεινά,
Σ’ ευχαριστώ για όλα αυτά!
Ο Θεός είναι παντοδύναμος!
Ο Θεός έχει τον έλεγχο.
Ναι, υπάρχει μεγάλο κακό μέσα στον κόσμο. Αλλά  ο Θεός έχει τον έλεγχο.
“Πόσο ανεξερεύνητοι είναι αι κρίσεις αυτού και ανεξιχνίαστοι αι οδοί αυτού!” (Ρωμαίους 11:33).

“Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς!” Οι πρώτοι Χριστιανοί στην πόλη της Ρώμης σίγουρα πέρασαν από μεγάλους και τρομερούς πειρασμούς και δοκιμασίες. Όπως είπα, ο Νέρωνας τους έκαψε ζωντανούς, τους έδενε στις κορυφές των πασσάλων. Φώτιζε τον κήπο του καίγοντας Χριστιανούς κάθε βράδυ.
Κάποιος μπορεί να πει, "Αυτό είναι αντίφαση. Δεν τους ελευθέρωσε. "Κάνεις λάθος." Όντως τους ελευθέρωσε "από τον πειρασμό." Τους έδωσε τη δύναμη να περάσουν τις δοκιμασίες, και την ισχύ να περάσουν μέσα από τις φλόγες! Ένας ωραίος παλιός ύμνος τα λέει όλα!

Όταν μέσα από πύρινες δοκιμασίες περνάει το μονοπάτι σου,
Η χάρις Μου, υπέρ επαρκής, θα είναι η προμήθειά σου
Η φλόγα δεν θα σε βλάψει, Εγώ τη σχεδίασα μόνο,
Τη σκωρίαν σου να καταναλώσει, και το χρυσάφι σου να καθαρίσει.
(“How Firm a Foundation/ Πόσο Στέρεο Θεμέλιο” George Keith, 1638-1716,
“K” in Rippon’s Selection of Hymns, 1787).

Ήταν τιμή μου να γνωρίσω προσωπικά έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν ένας ζωντανός μάρτυρας. Το όνομά του ήταν (Richard Wurmbrand). Ήταν ο μεγαλύτερος Χριστιανός που έχω γνωρίσει ποτέ, και τον ήξερα αρκετά καλά. Ο ποιμένας  (Wurmbrand) ήταν κλειδωμένος σε μια κομμουνιστική φυλακή επί δεκατέσσερα χρόνια επειδή κήρυττε το Ευαγγέλιο. Οι Κομμουνιστικοί φρουροί τον υπέβαλλαν σε μεσαιωνικά βασανιστήρια. Το σώμα του είχε δεκαοκτώ πληγές που είχαν προκληθεί από καυτό σίδερο. Καθ 'όλα τα χρόνια της ταλαιπωρίας του μοιράστηκε το Ευαγγέλιο με πολλούς άλλους φυλακισμένους που υπέφεραν, και πολλοί από αυτούς σώθηκαν. Για δύο χρόνια είχε τοποθετηθεί στην απομόνωση. Δεν άκουσε ποτέ ανθρώπινη φωνή. Σχεδόν τρελάθηκε από τα φάρμακα που του έβαζαν στο φαγητό του. Τέλος, άρχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο και σε άλλους που τους τοποθετούσαν από καιρό σε καιρό σε κελί κοντά στο δικό του. Τους μετάδιδε εδάφια από την Αγία Γραφή και προσευχές μέσω του κώδικα Μορς.

Τέλικά, τον έβαλαν στο «Δωμάτιο Τέσσερα" – το "Δωμάτιο θανάτου". Τον άφησαν εκεί να πεθάνει από φυματίωση. Κανείς ποτέ δεν βγήκε από το "Δωμάτιο Τέσσερα" ζωντανός. Τον είχαν στείλει εκεί για να πεθάνει. Αλλά ο ποιμένας Γούρμπραντ (Wurmbrand) συνέχιζε να ζει. Σε εκείνο το "Δωμάτιο του θανάτου" οδήγησε τον έναν ετοιμοθάνατο κρατούμενο μετά τον άλλον στον Ιησού Χριστό. Είπε: «Ήταν σαν το κελί να φλεγόταν με το πνεύμα της αυτοθυσίας και της ανανεωμένης πίστης. Αυτές τις στιγμές, οι άγγελοι φαινόταν να βρίσκονται παντού τριγύρω μας».

Όταν αισθάνομαι κατάθλιψη ή λύπη συχνά παίρνω το βιβλίο του Ρίτσαρντ Γούρμπραντ (Richard Wurmbrand) Βασανισμένοι για τον Χριστό/ Τortured for Christ και διαβάζω λίγες σελίδες. Την περασμένη εβδομάδα διάβασα ξανά ένα άλλο βιβλίο του, In God’s Underground/ Στα Υπόγεια του Θεού (Living Sacrifice Book Company, 2004). Αυτά τα βιβλία είναι φρικτά. Δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τα βασανιστήρια των Χριστιανών. Αλλά πάντα με ενθαρρύνουν. Ενθαρρύνομαι που γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο, τον Ρίτσαρντ Γούρμπραντ (Richard Wurmbrand), που εμπειρίστηκε την περικοπή μας. Πρόκειται για μία περικοπή που δίνει μεγάλη ενθάρρυνση, “ Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς...” (Β΄ Πέτρου 2:9).

Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί βασανίζονται και δολοφονούνται από τους Μουσουλμάνους τώρα, στην εποχή μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουν για να ξεφύγουν από το θάνατο είναι να πουν αυτά τα λόγια: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός πέρα από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του." Αλλά αρνούνται να το πουν αυτό και να γίνουν Μουσουλμάνοι. Οι εκκλησίες τους καίγονται. Τα σπίτια τους καίγονται. Πολλοί αποκεφαλίστηκαν. Πολλοί άλλοι κάηκαν ζωντανοί. Ωστόσο, αρνούνται να εγκαταλείψουν την πίστη τους στον Ιησού. Και στον μουσουλμανικό κόσμο χιλιάδες στρέφονται προς τον Χριστό, παρόλο που είναι πολύ επικίνδυνο γι 'αυτούς. Μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις ιστορίες τους ανοίγοντας στον υπολογιστή σας την ιστοσελίδα www.persecution.com. Αυτοί ξέρουν από εμπειρία αυτό που τα περισσότερα μέλη της Δυτικής εκκλησίας δεν ξέρουν –ότι “ Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς...”.
Όταν μέσα από βαθιά νερά σε καλώ να διαβείς,
Τα ποτάμια της θλίψεις δεν θα υπερχειλίσουν·
Διότι Εγώ θα είμαι μαζί σου, τις δοκιμασίες σου να ευλογήσω·
Και να σου αγιάσω τις πιο βαθιές σου αγωνίες.

II. Δεύτερον, ο Κύριος φυλάττει τους αδίκους για την ημέρα της κρίσης.

“Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως, δια να κολάζωνται” (Β’ Πέτρου 2:9).
Στο κλασικό του βιβλίο απολογητικής, Therefore Stand/ Γι’ αυτό Στάσου, ο σπουδαίος Δρ. Γουίλμπουρ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) είπε αυτό σχετικά με την επερχόμενη κρίση,

Οι Γραφές σίγουρα μιλάνε για ένα μεγάλο συγκεκριμένο γεγονός κρίσης που έρχεται, και έχουμε αμαρτήσει στο ότι σχεδόν κλέβουμε το κήρυγμα των ημερών μας από αυτή τη φοβερή αλλά θεϊκά αποκεκαλυμμένη αλήθεια... Πολλοί από εμάς... έχουμε φοβηθεί να σταθούμε και να χρησιμοποιήσουμε βιβλικό λεξιλόγιο σχετικά με την ημέρα της κρίσης. Ο ευλογημένος Κύριός μας χρησιμοποιεί τη φράση «η ημέρα της κρίσης» ξανά και ξανά... Ο Απόστολος Παύλος μιλάει για «την ημέρα της κρίσης», και «την ημέρα της κρίσης και της καταστροφής των ασεβών ανθρώπων». Ο Απόστολος Ιωάννης μιλάει για «την ημέρα της κρίσης», και «την ώρα για τους νεκρούς να κριθούν" (Wilbur M. Smith, D.D., Therefore Stand, W. A. Wilde Co., 1945, σ. 443).

Ο Απόστολος Ιωάννης μίλησε για την Τελική Κρίση. Είπε,
“Και είδον τους νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, ισταμένους ενώπιον του Θεού, και τα βιβλία ηνοίχθησαν· και βιβλίον άλλο ηνοίχθη, το οποίον είναι της ζωής· και εκρίθησαν οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοις βιβλίοις κατά τα έργα αυτών. Και έδωκεν η θάλασσα τους εν αυτή νεκρούς, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους εν αυτοίς νεκρούς, και εκρίθησαν έκαστος κατά τα έργα αυτών. Και ο θάνατος και ο άδης ερρίφθησαν εις την λίμνην του πυρός· ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος. Και όστις δεν ευρέθη γεγραμμένος εν τω βιβλίω της ζωής, ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός” (Αποκάλυψη 20:12-15).
Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από την τιμωρία στη «λίμνη του πυρός» είναι να μετανοήσεις και να εμπιστευτείς τον Κύριο Ιησού Χριστό. Πέθανε στον Σταυρό για να πληρώσει το πλήρες τίμημα για την αμαρτία σου. Έχυσε το πολύτιμο αίμα Του για να σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Αναστήθηκε, σάρκα και οστά, από τους νεκρούς για να σου δώσει αιώνια ζωή. Αλλά θα πρέπει να Τον εμπιστευτείς τώρα, σε αυτή τη ζωή. Θα είναι πολύ αργά, μετά που πεθάνεις, να σωθείς.
“Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερόνη εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως, δια να κολάζωνται” (Β’ Πέτρου 2:9).
Οι “ευσεβείς” είναι εκείνοι που μετανοούν και εμπιστεύονται τον Κύριο Ιησού Χριστό. Οι “άδικοι” είναι εκείνοι που αρνούνται να Τον εμπιστευτούν. Προσεύχομαι να στραφείς στον Ιησού τώρα, πριν να είναι πολύ αργά! Αμήν.
Επιμέλεια κειμένου: Λυκοπάντης Γιώργος

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
 
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη