Blogger Widgets




24 Ιανουαρίου 2016

Το φως της ζωής


Mια ηλικιωμένη και φτωχή γυναίκα έμενε σε ένα φτωχοκάλυβο που βρισκότανε σε ένα  βράχο, σε μια προεξοχή μέσα στην άγρια θάλασσα.
Πολλές φορές σαν έβγαινε στην παραλία, έβλεπε διάφορα ξύλα από τα ναυάγια κάποιων αλιευτικών, που είχαν καταστραφεί μέσα στην τρικυμία.
Άλλες φορές πάλι
μέσα στην άγρια νύχτα, άκουγε κραυγές μαζί με το σφύριγμα του ανέμου, από τους απελπισμένους που πνίγονταν μέσα στα κύματα.
Τότε της ήρθε μια έμπνευση.
Αν έβαζε την φτωχική της λάμπα στο παράθυρο προς τη μεριά της θάλασσας, ίσως αυτό βοηθούσε τους ναυτικούς.
Πραγματικά το έκανε κάθε βράδυ.
Και αυτό το μικρό και αδύνατο φως, στάθηκε αρκετό όπως έμαθε αργότερα, να βοηθήσει πολλούς ναυτικούς, που το είχαν σαν ένα είδος φάρου στις δύσκολες ώρες τους.
Αγαπητοί αδελφοί, όσο μικροί, και ασήμαντοι, κι`αν είμαστε, με το φως της χάρης Του Θεού μέσα μας, μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη υπηρεσία στους γύρω μας.
Ο Κύριος Ιησούς είπε: Ματθ. 5:14 Εσείς είστε το φως του κόσμου.

Λέει πάλι κάπου αλλού: Ματθ. 5:16 Έτσι να λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, ώστε να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον ουράνιο Πατέρα σας».

Δίπλα μας, πολύ κοντά μας, τα μυτερά βράχια της αμαρτίας απειλούν να τσακίσουν πολλές ζωές, κινδυνεύουν να προκαλέσουν πολλά ναυάγια.
Κάποιοι μπορεί να είναι γονείς μας, αδέλφια μας, σύζυγοί μας, φίλοι μας, συνάδελφοί μας, και εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να τους δώσουμε το φως της ζωής, Το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας, Τον Ιησού χριστό.
Εμείς, που  Ο Κύριος ήλθε στη δική μας ζωή, και μας έσωσε από βέβαιο θάνατο, άλλους καθώς βρίσκονταν σε ναυάγιο, άλλους λίγο πριν, και έκανε μεγάλη χάρη.
Ας σταθούμε λοιπόν με συναίσθηση  φάροι της αγάπης Του.
`Όπως εκείνη η γυναίκα στο παράδειγμά μας, να δώσουμε το δικό μας φως, στο σκοτάδι αυτού του κόσμου, ώστε οι άνθρωποι να δουν και να σωθούν, όπως λέει η Γραφή: Ματθ. 4:16 ο λαός που παρέμενε στο σκοτάδι είδε φως λαμπρό, και για κείνους που παρέμεναν σε τόπο και σκιά θανάτου, φως ανέτειλε γι' αυτούς».
Γίνε εσύ αδελφέ μου αυτός που θα δείξει το λαμπρό φως.
Ο Κύριος να σε οδηγεί στις ψυχές Του!
Επιμέλεια κειμένου: Λυκοπάντης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη