Blogger Widgets




21 Ιανουαρίου 2016

Πρόσεχε που στηρίζεσαι..


Στο βιβλίο του ΙΕΡΕΜΙΑ17:5 μας λέει:
"Ούτω λέγει Κύριος' Επικατάρατος ο άνθρωπος, όστις ελπίζει επί άνθρωπον και κάμνει σάρκα βραχίονα αυτού, και του οποίου η καρδιά απομακρύνεται από του Κυρίου".

Μας λέει, πως υπάρχει κατάρα όταν ο άνθρωπος ελπίζει, επιστηρίζεται σε βραχίονα ανθρώπου.Γιατί;
Γιατί λέει ότι η καρδιά του απομακρύνεται.
Τι σημαίνει ότι η καρδιά απομακρύνεται;
Σημαίνει ότι η καρδιά, μεταφέρεται μακρυά από τον Θεό, η και ότι υπάρχει ένα σταμάτημα πνευματικού βαδίσματος.
Στην απομάκρυνση, επίσης ένα πνεύμα αποστασίας πλησιάζει την ζωή του ανθρώπου του θεού,και η αποστασία θα τον οδηγήσει σιγά σιγά πίσω στη Αίγυπτο. 

Ο Κύριος μας, όμως μας ελευθέρωσαι με τον βραχίονα Του τον κραταιό από την δύναμη της Αιγύπτου, και την συμπεριφορά της, καλώντας μας προς αγιασμόν μέσα απ'τον Σταυρό, καλώντας μας στο βίωμα μιας άγιας ζωής.
Επίσης η απομάκρυνση έρχεται όταν δεν χτίζουμε μια προσωπική σχέση με τον Θεό. Αλλά έχουμε μια σχέση μαζί Του μέσω ανθρώπων που νιώθουμε ασφάλεια ως προς αυτούς. Εκεί υπάρχει ο κύνδινος να γίνουμε ανθρωπάρεσκοι χωρίς να το καταλάβουμε και να στηριζόμαστε σε βραχίονες ανθρώπων. Και η ανθρωπαρέσκεια είναι αμαρτία. Για παράδειγμα: Δεν έχεις πίστη, γιατί βλέπεις άλλους να στέκονται δυνατά στην πίστη, αλλά πρέπει ΕΣΥ να ζεις μέσα στα έργα της πίστης. Δεν γίνεσαι δούλος κάποιου επειδή φοβάσαι να μην σε απορρίψουν, γιατί ο Κύριος σε ελευθέρωσε και έσπασε τα δεσμά του φόβου της απόρριψης και μπορείς να λες την ΑΛΗΘΕΙΑ με κάθε κόστος. 
Δεν λατρεύεις τον Θεό γιατί έχεις ανάγκη να σου πουν πόσο ωραία ψάλλεις, αλλά γιατί έχεις αποκάλυψη για την ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ προς τον ΘΕΟ.
Πως μπορεί λοιπόν να απελευθερωθεί η ευλογία ΤΟΥ στην ζωή σου; 

Μόνο ΕΝΑΣ βραχίονας, μόνο ΕΝΑ χέρι χρειάζεσαι επάνω σου, και στην ζωή σου να ενεργήται ,και σε ΑΥΤΟ πρέπει να στηρίζεσαι. Αλλιώς θα χάσεις κάθε υγιή επαφή με τον ΚΥΡΙΟ ΣΟΥ γιατί ο ΘΕΟΣ είναι ΘΕΟΣ ζηλότυπος.
Ας βγάλουμε κάθε ένα χέρι που εμείς του δώσαμε εξουσία να έχει στην ζωή μας, ας μετανοήσουμε σε ΑΥΤΟΝ και ας γυρίσουμε πίσω στην άγια θέα του ΣΤΑΥΡΟΥ. Και ας αντιστρέψουμε την κατάρα σε ευλογία και θεραπεία στην ζωή μας και στην οικογένεια μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το χέρι Του το κραταιό, ήταν αυτό που μας τράβηξε μέσα από την λάσπη και μας έστησε στον ΒΡΑΧΟ!!

 Angelica Sifoniou Oikonomaki

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη