Blogger Widgets




7 Μαρτίου 2015

Υιοθεσία


1Ιωάν. 3:1 Δέστε τι είδους αγάπη έδωσε σε μας ο Πατέρας, ώστε να ονομαστούμε παιδιά τού Θεού. Γι' αυτό ο κόσμος δεν μας γνωρίζει, επειδή δεν γνώρισε αυτόν.
Όταν οι πρώτοι ιεραπόστολοι έφτασαν για να φέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στο Μαλαμπάρ της Ινδίας, η ανταπόκριση ήταν άμεση και θερμή. Με μετάνοια και ειλικρινή πίστη οι ιθαγενείς δέχονταν τον Ιησού Χριστό εγκαταλείποντας ειδωλολατρικές συνήθειες, που χρόνια στήριζαν σ’ αυτές τη ζωή τους. 
Η φυλή κάθε περιοχής είχε την δική της αποκλειστική διάλεκτο και άρχισαν αμέσως οι πρώτες δειλές προσπάθειες για μετάφραση κάποιον κομματιών της Καινής Διαθήκης. 
Δίπλα στην προσπάθεια των ιεραποστόλων στάθηκαν κάποιοι δίγλωσσοι ιθαγενείς. 
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε, όταν φτάσανε στο σχετικό με την υιοθεσία μας εν Χριστώ, <<Παιδί του Θεού>>
Οι ντόπιοι εξαφανίστηκαν. <<Αυτό είναι πάρα πολύ!>> αναφώνησαν. <<Καλύτερα να το αποδώσουμε, οι πιστοί έχουν το δικαίωμα να φιλήσουν τα πόδια του Σωτήρα τους>>. 
Δεν το χωρούσε το μυαλό τους το <<Παιδί του Θεού>>
Παιδί του Θεού, είναι προνόμιο ασύλληπτο, το να έχεις πατέρα τον Θεό του Ουρανού. 
Δεν το χωράει ακόμη το μυαλό μας πως εμείς οι άσχετοι και εχθροί του Θεού μπήκαμε στην βασιλεία του Ουρανού. 
Όμως είναι αλήθεια γιατί το ζούμε κάθε μέρα. 
Του μιλάμε και μας μιλάει, μας συμβουλεύει, μας παρηγορεί, μας καθοδηγεί, μας ελέγχει, μας συντροφεύει τρυφερά, ακουμπάμε με εμπιστοσύνη στους στοργικούς δυνατούς Του βραχίονες. 
Είναι ο πατέρας μας, είμαστε τα παιδιά του, είναι αδιαμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο, γιατί είναι αποτέλεσμα της θυσίας του Χριστού στον Σταυρό.

Κύριε μου, ξέρω ότι με αγαπάς, ότι θυσίασες το αναμάρτητο παιδί Σου για μένα, όμως αλήθεια πώς να συλλάβω αυτή σου την αγάπη να με κάνει παιδί σου, κληρονόμα της αιώνιας δόξας σου, φίλο σου, υπηρέτη Σου! Δεν τα χωράει το μυαλό μου όλ’ αυτά. Όμως τα αγκαλιάζω με πίστη. Μάθε με να ζω άξια της αγάπης Σου.
πηγη. Λόγια ζωής
Επιμέλεια κειμένου: Nεφέλη Λυκοπάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη