Blogger Widgets




2 Νοεμβρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος “αποκηρύσσει” Αδάμ και Εύα κι αποδέχεται το big bang και τον Δαρβίνο.

Σε συζήτηση στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, ο Ποντίφικας αναγνώρισε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών και την υπόθεση της Μεγάλης Έκρηξης.

Το ένα ταμπού μετά το άλλο «σπάει» ο Πάπας Φραγκίσκος.
Πάπας ΦραγκίσκοςΜετά τις προτάσεις του υπέρ της κατάργησης της «τιμωρίας» για τους διαζευγμένους και τους ομοφυλόφιλους, ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε πως τόσο η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, όσο και του «Big Bang» είναι «αληθείς»!
Οι δηλώσεις του αργεντινού Ποντίφικα με τις οποίες έσπευσε να αποκαθηλώσει την θεωρία περί του «παντοδύναμου» Θεού, έγιναν στη διάρκεια της τριμερούς συνόδου των Λαϊκών Κινημάτων, όπου συμμετέχει και η Παπική Ακαδημία Επιστημών.
«Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι», είπε ο Ποντίφικας, υιοθετώντας πλήρως τη θεωρία του Δαρβίνου.
Ωστόσο, υποστήριξε πως «η Μεγάλη Έκρηξη, που θεωρείται σήμερα η προέλευση του κόσμου, δεν είναι ανακόλουθη με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού» και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που να εξελίσσονται».
Ο πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραδέχεται την ισχύ των δαρβινικών θεωριών.
Ήδη από το 1996, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε ομολογήσει ότι η εξέλιξη των ειδών είναι «κάτι περισσότερο από μία απλή υπόθεση. Πρόκειται για αποδεδειγμένη διεργασία». Αντιθέτως, ο προκάτοχος του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, Βενέδικτος XVI, εκτιμούσε ότι «τέτοιες θεωρίες δεν αρκούν για να εξηγήσουν την πολυπλοκότητα του κόσμου».
sporeas.gr
Στάλθηκε απο Δημήτρη Παύλου για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη