Blogger Widgets




8 Ιουλίου 2014

Αυτομαστίγωμα - αυτοβασανισμός

Τα αυτομαστιγώματα των σιιτών μουσουλμάνων εκτυλίσσονται κάθε χρόνο.
Είναι μια  ιεροτελεστία της Ασούρα, ημέρας μνήμης του θανάτου του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, ιμάμη Χουσεΐν μπιν Αλί, που είχε δολοφονηθεί τον 7ο αιώνα στη μάχη της Καρμπάλα, από έναν τύραννο του σημερινού Ιράκ που ήθελε την εξουσία για τον εαυτό του. 

Οι σιίτες μουσουλμάνοι που συμμετέχουν στην ιεροτελεστία ακονίζουν και καυτηριάζουν τις λάμες και στη συνέχεια αυτομαστιγώνονται χαρακώνοντας το δέρμα τους με αυτές.
Θρηνούν κλαίγοντας και κτυπώντας το στήθος τους προετοιμάζουν το 
άλογο του Προφήτη για τον επιτάφιο του. 
Αυτομαστίγωμα με λεπίδες ολοκληρώνει την τελετή.
Δείτε και το βίντεο


Λέτε το αυτομαστίγωμα, τον αυτοβασανισμό, να τον κάνουν μόνο οι μουσουλμάνοι?
Για πάμε να δούμε ποιο κάτω....
Κοιτάξτε τι γίνεται στο Τάσκο του Μεξικού την Μεγάλη Παρασκευή απο <<χριστιανούς>>!
Δείτε το παρακάτω βίντεο.
πηγη.atheofobos2.blogspot
Εκτός από το Μεξικό  δημόσια αυτομαστίγωση την Μεγάλη Παρασκευή γίνεται  στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε περιοχές της Βόρειας Ισπανίας και της Ν. Ιταλίας.
Ακόμα πιο  φρικαλέες είναι οι εικόνες από τις Φιλιππίνες που καρφώνουν βαρεμένους θρησκόληπτους σε σταυρούς.
Μιμούνται απλά τον  άγιο Δομίνικο, τον άγιο Φραγκίσκο  της Aσίζης, τον άγιο Θωμά Ακινάτη και την  αγία Αικατερίνη που υποβάλλονταν εκούσια στο μαρτύριο της σταύρωσης.
Δείτε το βίντεο

Στην Ευρώπη πιο ήπιοι αυτοτραυματισμοί γίνονται με το Cilice που χρησιμοποιούν οι καθολικοί και είδαμε να χρησιμοποιεί ο αλμπίνος καλόγερος Σίλας της Opus Dei στον κώδικα Ντα Βίντσι αλλά και με τον τραυματισμό στα γόνατα των ταλαίπωρων που ανεβαίνουν στα γόνατα στην Παναγία της Τήνου για να παρακαλέσουν για κάποιο θαύμα σε αντάλλαγμα του τάματος που έχουν κάνει.
Δες το βίντεο

Οι ρίζες του θρησκευτικού αυτοβασανισμού ιδίως με το αυτομαστίγωμα προϋπήρχαν του χριστιανισμού αλλά ιδίως κατά τον μεσαίωνα γνώρισε πρωτοφανή έξαρση γιατί το ιερατείο είχε καλλιεργήσει  την  άποψη ότι το σώμα είναι κάτι μιαρό και αμαρτωλό, που πρέπει να εξαγνιστεί. 
Το  1260 στην Περούτζια εμφανίστηκε  το κίνημα των «Αυτομαστιγούμενων», με άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την Ιταλία. Τεράστιες λιτανείες περιφέρονταν στην πόλη και τα πλήθη αυτομαστιγώνονταν στην πλάτη μέχρι να αιμορραγήσουν ενώ έψαλαν:
 Ας χτυπήσουμε τα κουφάρια μας δυνατά
Ας δοξάσουμε το Θεό και ας μαστιγωθούμε περισσότερο
Και εν ονόματι της Λατρείας του Μαρτυρίου Του
Ας χτυπήσουμε την άθλια σάρκα μας ξανά
Ας χτυπήσουμε το φιλήδονο κορμί μας.
Η θρησκευτική αυτή τύφλωση οδήγησε τον Ωριγένη σε αυτοευνουχισμό πράξη που μεταξύ του 1840-1858 μιμήθηκαν άλλοι 2500 (!) θρησκόληπτοι με εγκεφαλική μαλάκυνση Ρώσοι της αίρεσης Λευκά περιστέρια. Επειδή οι γυναίκες της αίρεσης δεν είχαν κάτι αντίστοιχο να κόψουν έκοβαν το στήθος τους!


Όμως οι θρησκείες δεν περιορίζονται μόνο στον αυτοτραυματισμό αλλά επιβάλουν δυστυχώς και τον τραυματισμό των μικρών και απροστάτευτων παιδιών με δύο βάρβαρα θρησκευτικά έθιμα.
Γι`αυτό θα μιλήσουμε  σε κάποιο άλλο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη