Blogger Widgets




26 Απριλίου 2014

Η σχολή της υπακοής 29. Είναι δυνατή η υπακοή;

Τελειώνω θέτοντας ξανά αυτό το ερώτημα, μάλιστα το­νί­ζο­ντάς το.

 Βρίσκεται στην εσωτερική ρίζα της ζωής μας. αφαιρεί δύ­ναμη από την πηγή της δύναμής μας η κρυφή, η μερικώς α­συ­νεί­δη­τη σκέψη, ότι είναι για μας ανέφικτη μια διαρκώς ευάρεστη στον Θεό ζωή?

 Σε παρακαλώ, δώσε μια οριστική απάντηση σ’ αυ­τό το ερώτημα.

Εάν φοβάσαι ακόμη ότι η υπακοή είναι αδύνατη στο φως της πρό­νοιας του Θεού για την υπακοή και της επαγγελίας, ότι Ε­κεί­νος επιθυμεί να ενεργήσει μέσα σου πλήρη ευδοκία, τότε πα­ρακάλεσε τον Θεό να σου ανοίξει τα μάτια να διακρίνεις το θέ­λη­μά Του.
 Όταν πάρεις την απόφασή σου και δεσμευτείς θε­ω­ρη­τι­κά μ’ αυτή την αλήθεια, φοβάσαι όμως να παραδοθείς σε μια τέ­τοια ζωή, τότε σου λέω ξανά: 
Παρακάλεσε τον Θεό να σου α­νοί­ξει τα μάτια και να σε φέρει στο σημείο να γνωρίσεις το θέ­λη­μά Του σχετικά με σένα. 
Φυλάξου να μη σε εμποδίσει ο κρυφός φό­βος ν’ αρνηθείς υπερβολικά πολλά, να αφιερωθείς υ­περ­βο­λι­κά πολύ και απεριόριστα στον Θεό. Φυλάξου από την α­να­ζή­τη­ση ελάχιστης θρησκείας, για να ξαλαφρύνεις τη συνείδησή σου, μη επιθυμώντας στη συνέχεια να εκτελέσεις, να είσαι και να δώ­σεις όσα αξίζει ο Θεός. Και προ πάντων φυλάξου από το να θέ­τεις όρια στον Θεό καθιστώντας Τον έτσι ψεύτη, ενώ εσύ α­πορ­ρί­πτεις να πιστεύεις σ’ εκείνο το οποίο Εκείνος είπε ότι μπορεί και μέλλει να κάνει.
Εάν οι σπουδές μας στη σχολή της υπακοής πρόκειται να έ­χουν κάποιο όφελος, τότε δεν επιτρέπεται ν’ αναπαυόμαστε μέ­χρι να καταγράψουμε το εξής: 
Είναι δυνατή για μένα η κα­θη­με­ρι­νή υπακοή σε όλα όσα ζητάει ο Θεός από μένα. Γι’ αυτό πα­ρα­δί­νο­μαι σ’ Αυτόν με τη δύναμή Του.
Θυμίσου όμως, ότι αυτό γίνεται μόνο υπό μια προϋπόθεση: 
`Οχι με τη δύναμη της απόφασής σου ή του κόπου σου, αλλά μέ­σω του ότι είναι μερίδιό σου η διαρκής παρουσία του Χριστού και η αδιάκοπη διδασκαλία του Πνεύματος με κάθε χάρη και δύ­να­μη. 
Ο Χριστός ο υπάκουος ο Οποίος ζει μέσα σου, θα ε­ξα­σφα­λί­σει την υπακοή σου.
 Η υπακοή ζωντανή μέσα σου θα κα­τα­στεί ζωή αγάπης και χαράς στην κοινωνία Του.
Συνεχίζεται…
 AMurray Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη