Blogger Widgets




8 Απριλίου 2014

Η σχολή της υπακοής 26. Σχετικά με τη φωνή της συνείδησης

Σε σχέση με την επίγνωση του θελήματος του Θεού πρέπει να προσέξουμε να δώσουμε στη συνείδηση την αρμοστή θέση και να υποταχθούμε στην εξουσία της.

Υπάρχουν χίλια μικρά πράγματα, στα οποία μας διδάσκει η τά­ξη της δημιουργίας ή η διαπαιδαγώγισή μας, τα οποία είναι κα­λά και σωστά. Κάποιοι ακόμη και σοβαροί χριστιανοί δεν νι­ώ­θουν υποχρεωμένοι να υπακούσουν σ’ αυτά. Σου υπενθυμίζω λοι­πόν, εάν σταθείς άπιστος στο παραμικρό, ποιος θα σου ε­μπι­στευ­θεί το μεγαλύτερο; Ο Θεός όχι. 
Εάν η φωνή της συνείδησης σου πει για κάποια πράξη, ότι είναι η εξοχότερη ή καλύτερη, κι ε­σύ διαλέγεις μια άλλη, γιατί είναι πιο εύκολη και άνετη για σένα, τό­τε καθίστασαι ακατάλληλος για τη διδασκαλία του Πνεύματος, μη υπακούωντας στη φωνή του Θεού μέσα στη φύση. 
Μια ι­σχυ­ρή θέληση, η οποία κάνει πάντοτε το σωστό, το καλύτερο, όπως δεί­χνει η συνείδηση, είναι μια θέληση η οποία κάνει το θέλημα του Θεού. 
Ο Παύλος γράφει: «Δεν ψεύδομαι, έχων συμ­μαρ­τυ­ρού­σαν με εμέ την συνείδησίν μου εν Πνεύματι Αγίω» (Ρωμ. θ΄ 1). 
Το Άγιο Πνεύμα μιλάει μέσω της συνείδησης: εάν δεν υ­πα­κού­σεις και τραυματίσεις τη συνείδηση, τότε καθιστάς αδύνατο στον Θεό να σου μιλήσει. 
Η υπακοή απέναντι στο θέλημα του Θε­ού φαίνεται από μια λεπτομερή προσοχή στη φωνή της συ­νεί­δη­σης. 
Αυτό ισχύει σε σχέση με το φαγητό και το ποτό, με τoν ύ­πνο και την ανάπαυση, με το ξόδεμα χρημάτων και αναζήτηση δι­α­σκέδασης – ας είναι όλα υποταγμένα στο θέλημα του Θεού.

Αυτό οδηγεί σ’ ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει σημασία σ’ αυτή τη σχέση. 
Εάν θέλεις να ζήσεις μια ζωή αληθινής υπακοής, πρό­σε­ξε να διατηρήσεις μια καλή συνείδηση ενώπιον του Θεού και μην υποκύψεις ποτέ εν γνώσει σου σε κάποια πράγματα, τα ο­ποί­α είναι αντίθετα προς τις σκέψεις Του. 
Η συνείδηση είναι ο φρου­ρός ή ελεγκτής, τον οποίο σου έδωσε ο Θεός, για να σε προ­ει­δοποιεί, όταν κάτι δεν πάει καλά. Πρόσεξε τη συνείδηση βά­σει του φωτός, το οποίο έχεις. Παρακάλεσε τον Θεό να σου δώ­σει περισσότερο φως μέσω της διδασκαλίας του θελήματός Του. 
Ζήτα τη μαρτυρία της συνείδησης, ότι ενεργείς σε αρμονία μ’ αυτό το φως. 
Η συνείδηση θα γίνει ενθάρρυνση και βοήθεια για σένα, και θα σου δώσει την βεβαιόττηα αφ’ ενός ότι η υ­πα­κο­ή σου έγινε αποδεκτή, και αφ’ ετέρου ότι εισακούστηκε η προ­σευ­χή σου για μεγαλύτερη επίγνωση του θελήματός Του.
Συνεχίζεται…
AMurray Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη