Blogger Widgets




5 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ


Το χειρότερο είναι να αγνοούμε τον Θεό και να ζούμε σαν να μην υπάρχει.
Η Αγία Γραφή μας λέει “Ο Θεός είναι αγάπη”:
Α' Ιωάννου 4:16  Κι εμείς γνωρίσαμε και πιστέψαμε την αγάπη που έχει για μας ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη· και εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει σε ενότητα με τον Θεό και ο Θεός μένει σε ενότητα μ' αυτόν.

Νοιάζεται πολύ για καθέναν μας, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουμε ή τι έχουμε σκεφτεί, πει ή κάνει.
Ο Θεός είναι συγχωρητικός και, αν μετανοήσουμε και πραγματικά θελήσουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να στραφούμε στον Θεό, Εκείνος θα μας συγχωρήσει και θα έλθει να ζήσει μαζί και μέσα μας, με το Πνεύμα Του το Άγιο να μας δυναμώνει και να μας κάνει ικανούς να ζούμε όπως μας είχε πλάσει απ' την αρχή να ζούμε, μια ηθική και καθαρή ζωή.
Α' Ιωάννου 1:9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
Η λέξη “αδικία” σημαίνει ανυπακοή στο Θεό, απογοήτευση προς τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας.
Κανείς ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι η χριστιανική ζωή θα είναι εύκολη, το αντίθετο μάλιστα. Αλλάζει τον τρόπο που ζούσαμε μέχρι τώρα και πολλές φορές θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στις μέχρι τώρα συνήθειές μας. Όμως ο Θεός υπόσχεται να μας δυναμώνει με το Πνεύμα Του.

Ιωάννης 14:16-17 16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα, 17 το Πνεύμα τής αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.

Λουκάς 11:13 Αν, λοιπόν, εσείς που είστε πονηροί, ξέρετε να δίνετε καλές δόσεις στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας ο ουράνιος θα δώσει Πνεύμα άγιο σ' εκείνους που ζητούν απ' αυτόν; 

Όταν Τον ζητάμε και μένουμε κοντά Του, το σκοτάδι μας (άσχημες σκέψεις, λόγια, πράξεις και αποτυχίες) φεύγει από πάνω μας, και μπορούμε πλέον να ζούμε στο φως Του.

Α' Ιωάννου 1:5 Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για όλα αυτά μέσα από την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, ο οποίος μας δείχνει και μας λέει πώς είναι ο Θεός. Καθώς γνωρίζουμε για τον Ιησού και μαθαίνουμε γι' αυτά που κάνει και λέει, βλέπουμε τον Θεό να ενεργεί.
Ο Ιησούς είναι ένα παράθυρο ανοιχτό για μας, για να δούμε και να καταλάβουμε πώς είναι ο Θεός.
Ο Ιησούς με τη θέλησή Του πέθανε πάνω στο σταυρό από χέρια αμαρτωλών ανθρώπων, για να μας δείξει πόσο πολύ ο Θεός μας αγαπάει, έτσι ώστε η αμαρτία, που είναι ένα βάρος και ένα χώρισμα ανάμεσα σε μας και στον Θεό ο οποίος είναι Άγιος, να αφαιρεθεί και να απομακρυνθεί.
Ρωμαίους 5:6-8 6 Επειδή, ο Χριστός, όταν εμείς ήμασταν ακόμα ασθενείς, πέθανε κατά τον ορισμένο καιρό για χάρη των ασεβών. 7 Δεδομένου ότι, με δυσκολία θα πεθάνει κάποιος για έναν δίκαιο· για τον αγαθό, βέβαια, ίσως και τολμάει κάποιος να πεθάνει. 8 Ο Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας·

Ιωάννης 14:6  Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού·
Μέσα απ' αυτό που ο Ιησούς έκανε, ελευθερωνόμαστε από την αμαρτία και όλα τα πράγματα που μας κρατούν δεμένους, και αρχίζουμε μια καινούρια ζωή με τον Ιησού. Αυτό λέγεται:
“Πνευματική Αναγέννηση”.
Α' Πέτρου 1:3-4 3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος, σύμφωνα με το πολύ του έλεος μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, διαμέσου τής ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς, 4 σε μια κληρονομία άφθαρτη και αμόλυντη και αμάραντη, που είναι φυλαγμένη για μας στους ουρανούς·

Αυτό περιγράφεται στη Βίβλο σαν “Αιώνια Ζωή”, η οποία αρχίζει καθώς δεχόμαστε τον Ιησού στη ζωή μας και συνεχίζει μετά τον θάνατο καθώς θα ζούμε στην αιωνιότητα με τον Θεό. Κάτι που περιμένουμε με λαχτάρα.
Ανεξάρτητα από το πώς βλέπει ο καθένας μας τη ζωή του, πρέπει όλοι να απαντήσουμε στο κάλεσμα του Ιησού:
Δεν μπορείς να ζεις μέσα από την πίστη των γονιών σου – ο Ιησούς σε καλεί να πάρεις τη δική σου απόφαση να τον ακολουθήσεις.
Δεν μπορείς να ζεις απλά ακολουθώντας  την θρησκευτική παράδοση – ο Ιησούς σε καλεί να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες σου και να τον ακολουθήσεις συνειδητά.
Δεν μπορείς να ζεις αναποφάσιστος, ρωτώντας και αμφιβάλλοντας, δίχως να παίρνεις καμιά απόφαση έως ότου όλες σου οι ερωτήσεις και αμφιβολίες  απαντηθούν. Ο Ιησούς σε καλεί να τον ακολουθήσεις ΤΩΡΑ – οι ερωτήσεις σου θ' απαντηθούν καθώς βαδίζεις μαζί του στη ζωή.
Πολλοί άνθρωποι έρχονται στον Θεό, αφού έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, όπως ο χαμός αγαπημένου προσώπου, ένα διαζύγιο κλπ. και νιώσουν την ανάγκη να αναζητήσουν κάτι περισσότερο από τη δική τους δύναμη να τους ανακουφίσει και να τους βοηθήσει να  αντεπεξέλθουν στη ζωή.
Μερικοί άνθρωποι λένε: “δεν πιστεύω πως υπάρχει Θεός”, αλλά κάποια στιγμή αργότερα  οδηγούνται σε Αυτόν κι ανακαλύπτουν ότι μόνο κοντά Του νιώθουν ολοκληρωμένοι.
Ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή τι έχουμε πει ή κάνει, ο Θεός μας αγαπά και πάντα θέλει το καλύτερο για μας. Νοιάζεται και κάνει δυνατή για τον καθένα μας την προσωπική σχέση με Αυτόν, καθώς διαλέγουμε να δεχτούμε και να ακολουθήσουμε τον Ιησού ως οδηγό μας.
Ρωμαίους 8:28 Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ' αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό του.
Αυτό σημαίνει πώς ό,τι και αν συμβαίνει στη ζωή μας, ο Θεός το μετατρέπει σε καλό, σ΄ αυτούς που Τον αγαπούν.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
Είναι ζωτικό για καθέναν από μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας να διαλέξουμε να δεχτούμε και να ακολουθήσουμε τον Ιησού. Είναι επιλογή δική μας!
Αγνοώντας τον Ιησού, είναι αρνητική ανταπόκριση, είναι ψήφος άρνησης.
Μένοντας αναποφάσιστος είναι αρνητική ανταπόκριση και επίσης αρνητική ψήφος.
Προσπαθώντας να επαναπαυτούμε μέσα από την πίστη κάποιου άλλου ή τις θρησκευτικές παραδόσεις, είναι επίσης αρνητική ανταπόκριση, καθώς δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο της πραγματικής σχέσης με τον Θεό!
Η αληθινή θετική ανταπόκριση είναι να πλησιάσουμε και να πούμε ΝΑΙ στον Ιησού, ο καθένας για τον εαυτό του – θα εκπλαγούμε από την άμεση απελευθέρωση αγάπης, χαράς και ειρήνης που θα νιώσουμε μέσα μας και καθώς θα συνεχίζουμε να ζούμε τη ζωή μας μαζί Του.
Γαλάτες 5:22 Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·
ΔΕΞΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Αν αφού αναλογίστηκες τη θέση στην οποία βρίσκεσαι, θα ήθελες να γίνεις Χριστιανός και να ξεκινήσεις μια προσωπική σχέση με τον Θεό, τότε βρες ένα ήσυχο μέρος και με ειλικρινή καρδιά προσευχήσου δυνατά, κάνοντας μια δέσμευση σ' Αυτόν:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ τον Θεό για την αγάπη Του.
Ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ για ότι άσχημο έχεις σκεφτεί, πει και κάνει.
Δέξου τη  ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ Του με πίστη, μέσω του Ιησού Χριστού και της θυσίας Του στο σταυρό.
ΖΗΤΗΣΕ απ΄ τον Θεό να γίνει ο σύντροφός σου στη ζωή.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Τώρα που έχεις δεσμευτεί απέναντι στον Ιησού Χριστό, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να διατηρήσεις και να ισχυροποιήσεις τη σχέση σου με Αυτόν και να ενθαρρυνθείς να αυξηθείς στην πίστη σου:
Μίλησε σε κάποιον για την απόφασή σου να ακολουθήσεις τον Ιησού (ένας αναγεννημένος Χριστιανός θα χαρεί να μοιραστεί μαζί σου την εμπειρία σου).
Άρχισε να μελετάς την Αγία Γραφή, καλύτερα να προμηθευτείς μια σε νεοελληνική μετάφραση, για να μπορείς να καταλαβαίνεις τι ο Θεός σου λέει,  κρατώντας καθημερινές σημειώσεις.
Άρχισε να παρακολουθείς μια αναγεννημένη εκκλησία, όπου θα μπορείς να λατρεύεις τον Θεό, μαζί με άλλους αναγεννημένους χριστιανούς, να ακούς το λόγο του Θεού μέσα από τα κηρύγματα, και άρχισε να δημιουργείς φιλικές σχέσεις με εκείνους που παρακολουθούν.
Μίλα καθημερινά στον Θεό μέσα από την προσευχή, λατρεύοντάς Τον, ευχαριστώντας Τον, ζητώντας την συγχώρεσή Του, και την κάλυψη των αναγκών σου.
Ρωμαίους 8:38-39 38 Επειδή, είμαι πεπεισμένος ότι, ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχές ούτε δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα 39 ούτε ύψωμα ούτε βάθος ούτε κάποια άλλη κτίση, θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη τού Θεού, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες, θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα:
2241302331 - 6938956652 - 6947344054
Στάλθκε απο Νικήτα Παρασκευά για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη