Blogger Widgets




7 Ιουλίου 2013

Kίνηση Του Αγίου Πνεύματος λίγο πρίν το 1900 και μετά από αυτό


Charles Finney
Eκείνη λοιπόν την περίοδο,
υπήρξαν πολύ καλά κινήματα, όπως με τον Ιωάννη Γουέσλεϋ,

JOHN WESLEY

το Τσαρλς Φίνεϋ (ήταν ένας τρομερός ευαγγελιστής.
 Είχε πάει στην Ν. Αμερική Ουραγουάη, Παραγουάη.
 Όταν μιλούσε κατέβαινε η δόξα του Θεού, και μετά από λίγο οι άνθρωποι έρχονταν με τα αυτοκίνητα τoυς, η με οποιαδήποτε άλλη  συγκοινωνία, και   γέμιζαν ολόκληρα στάδια για να τον ακούν – πριν ακόμα το 1900).

 Ο Μούντυ ήταν ένας τσαγκάρης περίπου 40 χρονών, πολύ απλός άνθρωπος, από τους πιο δεινούς ευαγγελιστές του 19ου αιώνα. Ήθελε να πάει σ’ ένα μπαρ να ευαγγελίσει τους θαμώνες. Πήρε μαζί του ένα κοριτσάκι 6 χρονών, το ανέβασε σε ένα σκαμνάκι και το έβαλε να προσευχηθεί. Μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να κλαίνε κι έδωσαν την καρδιά τους στον κύριο. Παράξενη και πανέμορφη διακονία.

Μετά πήγε στην Αγγλία και μια αδελφή που ήταν εκεί λέει, «Μας ενοχλούσε τρομερά η ρινική προφορά της Ν. Αμερικής. 
Τις πρώτες δύο μέρες δεν μπορούσαμε να τον ακούμε. 
Την Τρίτη μέρα κατέβηκε το Πνεύμα του Θεού και άρχισαν να γίνονται τρομακτικές ενέργειες και σώζονταν πλήθη ανθρώπων».
 Ενώ γινόντουσαν όλα αυτά, δεν υπήρχε ακόμη καμία τάση ή γνώση για τη διακονία του σώματος. Ήταν απλά μια εκκλησία που άρχισε να καταλαβαίνει την αναγέννηση, το βάπτισμα στο νερό, να τρέφεται με γάλα και τίποτε άλλο, τίποτε παραπάνω.
Το 1901 άρχισε ο Κύριος να βαπτίζει με το Άγιο Πνεύμα πάλι-μαζικά στο Κάνσας την Αζούζα Στριτ, και άρχισαν απ’ όλο τον κόσμο να έρχονται άνθρωποι να δουν αυτό που ο Κύριος έκανε.
Κάποιοι Ορθόδοξοι Εβραίοι, φανατικοί εναντίον των χριστιανών, έστειλαν έναν πολύ δυνατό στο λόγο για να δει τι γίνεται, με σκοπό να ρεζιλέψει ό,τι γινόταν. Μπήκε μέσα και κάθισε. Ξαφνικά σηκώθηκε μια αδελφή κι αρχίζει να μιλάει γλώσσες δυνατά. 
Κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε, εκτός από τον Εβραίο. Ο Κύριος τον ονόμασε με το όνομα του και του πατέρα του, και του φανέρωσε τον σκοπό για τον οποίο πήγε εκεί. «Εγώ είμαι ο Ιησούς, ο Μεσσίας και σε καλώ να μετανοήσεις και να δώσεις την καρδιά σου σ’ εμένα και να μ ακολουθήσεις επειδή αυτά που κάνεις θα κριθούν μια μέρα. Τον έβλεπαν οι άλλοι που έτρεμε αλλά δεν καταλάβαιναν γιατί.
 Σηκώθηκε και πήγε μπροστά. Τον ρώτησαν τι θέλει και είπε ότι θέλει να δώσει την καρδιά του στον Κύριο.
 Γιατί, τον ρώτησαν και απάντησε, «Μα δεν ακούσατε τι μου είπε?». Εκείνοι του είπαν ότι γι’ αυτούς ήταν άγνωστα τα λόγια. Και πολλά άλλα έγιναν.

Άρχισαν λοιπόν να βαφτίζονται οι άνθρωποι με το Άγιο Πνεύμα και άρχισαν οι μάχες.
Η υπόλοιπη αναγεννημένη εκκλησία, άρχισε να κάνει τρομαχτικές μάχες ενάντια σ’ αυτούς που μιλούσαν γλώσσες, μέχρι που τους περίμεναν να βγουν από την πόρτα με πίσσα και πούπουλα ή γιαούρτια. 
Μέχρι που έβαλαν στο ποτήρι του κήρυκα δηλητήριο ικανό να σκοτώσει πέντε ταύρους (όπως έδειξε η ανάλυση που έκαναν).
Κι αυτοί όμως πίστευαν ότι αφού βαφτίστηκαν με το Άγιο Πνεύμα, τελείωσε, έφτασαν στον προορισμό. Δεν καταλάβαιναν ότι αυτό είναι η αρχή.
Όλες αυτές οι εκκλησίες που βαφτίστηκαν με το Πνεύμα, έκαναν σημαία την Πεντηκοστή και ονομάστηκαν ομοίως, έμειναν εκεί. Ξεράθηκαν, έχασαν τη φωτιά, τη ροή, το ποτάμι του Αγίου Πνεύματος, έμειναν στάσιμοι. Τελικά ό,τι είχε να κάνει με το Άγιο Πνεύμα απορρίφθηκε από τις κύριες αποχρώσεις παρόλο που πάρα πολλές εκκλησίες πίστευαν στα χαρίσματα του Πνεύματος, στο βάφτισμα του Πνεύματος και βγήκαν μέσα από τα κατεστημένα. Ο Θεός εξέχεε το Πνεύμα Του εν δυνάμει επειδή ήθελε να βοηθήσει τον λαό Του, να τον οδηγήσει έξω από κάθε τι ανθρώπινο, έξω από τα καλούπια, έξω απ’ όλα αυτά που αιχμαλώτισαν την εκκλησία μέσα στην ιστορία και να επιστρέψουν στα αποστολικά δεδομένα.

Τον καιρό που ξεκίνησε το κίνημα του βαπτίσματος στο Αγιο Πνεύμα, άρχισε η εποχή του Νέο-πεντηκοστιανισμού. Σηκώθηκαν θαυμάσιοι εργάτες- άντρες και γυναίκες- όπως ο Γουίλιαμ Μπράναμ, ένας μικρόσωμος άνθρωπος.
 Ήρθε άγγελος με ανεμοστρόβιλο και του μίλησε ο Κύριος ενώ βρισκόταν κάτω από ένα δέντρο.
 Ήταν σταθμός στην πνευματική ιστορία επειδή από αυτόν και πέρα άρχισε ο Κύριος να κάνει φοβερά θαύματα και δυνάμεις, ανήκουστα πράγματα. Δεν ξεκινούσε να μιλάει ή να διακονεί, αν δεν ένοιωθε τον άγγελο να τον αγγίζει στην πλάτη του (το χρίσμα είναι απτό). Καρκίνοι έφευγαν, αρρώστιες όπως ελεφαντιάσεις, δαιμόνια έφευγαν.

Ένας άλλος. Ο Τζένινγκς είχε χάρισμα στην παραμορφωτική αρθρίτιδα. Έφερναν ανθρώπους στραβούς από την παραμόρφωση, εκείνος άρχισε να χορεύει από την χαρά της παρουσίας του Κυρίου και καθώς περνούσε από μπροστά τους, χωρίς να τους αγγίζει θεραπεύονταν. Άκουγαν τα κόκκαλα να κροτούν και να μπαίνουν στη θέση τους. Μια άλλη φορά σε καροτσάκια άνθρωποι και στο όνομα του Ιησού σηκώθηκαν.
Ο Σμιθ Γουινκλσγουορθ με θαύματα και δυνάμεις.
 Ένας πατέρας φέρνει το παράλυτο μωρό του. Καθώς λοιπόν κήρυττε παίρνει φόρα και δίνει μια κλωτσιά στο μωρό. Όλοι έπαθαν πλάκα, έβαλαν τις φωνές. Μόλις το μωρό αγγίζει το πάτωμα σηκώνεται και αρχίζει να τρέχει. Μια φορά του λέει ο Κύριος για κάποιον Λάζαρο, έναν εκ γενετής κατάκοιτο άνθρωπο ηλικιωμένο που φρόντιζε η γειτονιά, «σήκω επειδή θα αναστήσω το Λάζαρο». Πάει στο σπίτι του και του Λέει «Λάζαρε με έστειλε ο Κύριος επειδή θα σε αναστήσει, θα σε σηκώσει. Άρχισε να προσεύχεται και μετά από λίγο σεισμός έγινε στο σπίτι και ο Σμιθ έπεσε λιπόθυμος. Όταν σηκώθηκε, δεν ήξερε βέβαια τι είχε γίνει και βλέπει τον Λάζαρο να κάθεται στο κρεβάτι δίπλα του να του λέει «ξύπνησες?». Τον είχε κάνει καλά ο Κύριος.


Τζον  Λέικ
Ο Τζον Τζι Λέικ, είχε πάει στην Αφρική να υπηρετήσει, αλλά έπεσε πανούκλα στην περιοχή και ήταν σε καραντίνα. Εκείνος όμως ήθελε να μπει και να προσευχηθεί για να θεραπευθούν οι άνθρωποι. Οι γιατροί όμως του το απαγόρευαν. Ζήτησε λοιπόν να του βάλουν το μικρόβιο της πανούκλας στο χέρι του και να δουν με το μικροσκόπιο τι θα γίνει. Αν τα μικρόβια πεθάνουν να τον αφήνουν να μπει. Το έκαναν και είδαν λοιπόν ένα-ένα τα μικρόβια να πεθαίνουν. Η δύναμη της θεραπείας. Πήγε στην περιοχή και έβγαιναν οι άνθρωποι θεραπευμένοι από τα νοσοκομεία. Μετά πήγε στην Ουάσιγκτον κι έκανε πολλές ομάδες θεραπείας και δεχόντουσαν ασθενείς (δωρεάν) και θεραπεύονταν. Την εποχή εκείνη ο Κυβερνήτης της Ουάσιγκτον την είχε ανακηρύξει ως την πιο υγιή πολιτεία, επειδή τα νοσοκομεία άδειασαν, οι γιατροί δεν είχαν δουλειά. 
Τώρα τελευταία κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν αυτή τη διακονία.

Έδωσε λοιπόν θαυμάσια πράγματα, και υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι (Η Κάθριν Κούλμαν, /Μπενυ Χινν, Μπόνκε κ.α.) αλλά το πρόβλημα είναι ότι το σώμα έμεινε παραμελημένο. Μερικοί ικανοποιούνται με τον να βλέπουν εργάτες να κάνουν θαύματα και σταματούν εκεί. 
Η εκκλησία έμεινε ένας θεατής στα πνευματικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο Κύριος θέλει η εκκλησία, κάθε μέλος να καταλάβει ότι έχει ευθύνη. Είναι δική μας ευθύνη να πάρουμε μέρος στα πνευματικά. Θέλει να γεμίσουμε με τα δώρα Του, να πλημμυρίσουμε με το Πνεύμα, να υπηρετήσουμε. Το ίδιο το σώμα, την ώρα της λατρείας, με την τάξη που ο Κύριος έχει θέσει. Ο Κύριος το απαγορεύει να είμαστε ένας απλός θεατής.
Η εκκλησία δεν έχει μπει ακόμη έτσι όπως ο Κύριος θέλει μέσα στα πνευματικά. Όταν ο Κύριος χρίσει κάποιον, φαίνεται. Τα πνευματικά είναι όλα φανερώσεις, εκδηλώσεις, πράγματα που εξωτερικεύονται, ακούγονται ή βλέπονται κι έτσι μπορεί κάποιος να δει με πολύ απλό τρόπο την παρουσία του Κυρίου μέσα στην εκκλησία. 
Ο κοιμισμένος γίγαντας είναι η εκκλησία που πρέπει να σηκωθεί, με τα δώρα, τα χαρίσματα, τις ομορφιές του Θεού, για να φανεί η δόξα του Κυρίου. Και ο Κύριος χαίρεται να μαρτυρεί για την εκκλησία, χαίρεται να απαντάει τις προσευχές μας. 
Ο στόχος μας είναι να σωθεί όλη η γη, να γεμίσει με τη δόξα του Ιησού Χριστού.
Xristianikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη