Blogger Widgets




6 Απριλίου 2013

Από το Περλ Χάρμπορ στον Γολγοθά




Από τον Charles Colson 
  Υπάρχουν πολλά περισσότερα από την ιστορία του Περλ Χάρμπορ από την τελευταία δραματική παραγωγή του Χόλιγουντ απ' όσα θα σου έδιναν να πιστέψεις. Στην πραγματικότητα, η έκδοση αυτή του Ντίσνεϊ ωχριά σε σύγκριση με τις αληθινές ιστορίες που ήρθαν στο φως από εκείνη τη φριχτή εποχή.
Πάρτε για παράδειγμα την ιστορία του Τζέικομπ Ντισέιζερ, που ήταν σε υπηρεσία μάγειρα στην Καλιφόρνια όταν πρωτοάκουσε για την επίθεση. Οργισμένος γι' αυτό που είχαν κάνει οι Γιαπωνέζοι, ορκίστηκε να πάρει προσωπική εκδίκηση. 
Tον Απρίλιο του 1942, του δόθηκε αυτή η ευκαιρία--καθώς ένα βομβαρδιστικό Β-25 των επιδρομών του Ντουλίτλ χτυπούσε το Τόκιο.
Στη διάρκεια εκείνης της μοιραίας επιδρομής, το αεροπλάνο του Ντισέιζερ έμεινε χωρίς καύσιμα και το πλήρωμά του έπεσε με αλεξίπτωτα πάνω σε εχθρικό έδαφος. Ο Ντισέιζερ πιάστηκε αιχμάλωτος και πέρασε τους επόμενους 40 μήνες σαν αιχμάλωτος πολέμου--απο τους οποίους 34 μήνες σε αυστηρή απομόνωση. Τρεις από τους φίλους εκτελέστηκαν και ένας άλλος πέθανε αργά από λιμοκτονία.
Με πολύ χρόνο ελεύθερο για να σκέφτεται, ο Τζέικ αναρωτιότανε: Τι κάνει τους ανθρώπους να μισούν ο ένας τον άλλον; Και επίσης αναρωτιότανε: Μήπως λέει κάτι η Βίβλος σχετικά με το να αγαπάς τους εχθρούς σου;
Ζήτησε από τους δεσμοφύλακές του να φέρουν μια Βίβλο και τελικά του δώσαν μια. Τη διάβαζε συναρπασμένος, διαβάζοντας ξανά και ξανά μερικά κομμάτια για έξη ή και παραπάνω φορές. Έπειτα, μετά από δέκα μέρες μελέτης, ζήτησε από τον Ιησού να τον συγχωρέσει για τις αμαρτιες του. Θυμάται το εξής, "ξαφνικά ... όταν κοίταξα τους αξιωματικούς και τους φρουρούς του εχθρού μου, ... αντιλήφθηκα ότι .. αν ο Ιησούς δεν είναι μέσα σε μια καρδιά, είναι φυσικό να αισθάνεσαι σκληρότητα ... Το μίσος της πίκρας μου ... μετατράπηκε σε λύπηση αγάπης." Καθώς θυμήθηκε τα λόγια του Ιησού από το σταυρό, "Πατέρα, συγχώρεσέ τους, επειδή δεν ξέρουν τι κάνουν" (Λουκά 23:34), ζήτησα από το Θεό να συγχωρήσει τους βασανιστές τους.

Τον Αύγουστο του 1945, οι αλεξιπτωτιστές απελευθέρωσαν τον Ντισέιζερ από το κελί της φυλακής του.
 Μετά τον πόλεμο, ένας στρατιωτικός ιερέας από το προσωπικο του Στρατηγού Μακάρθρουρ έψαχνε κάτι που θα βοηθούσε στην εξάλειψη του μίσους ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Συνάντησε κάποιον που είχε διαβάσει την μαρτυρία του Ντισέιζερ μετά την απελευθέρωσή του, και σύντομα η ιστορία του εκδόθηκε σαν ένα βιβλιαράκι που ονομαζόταν,"Ήμουν Φυλακισμένος στην Ιαπωνία."
Και εδώ είναι που η ιστορία ξεπερνά σε δραματικότητα το Χόλιγουντ. 

Ο Πιλότος του Ιαπωνικού Ναυτικού Μιτσούο Φουτσίνται ήταν ο Επικεφαλής της ιστορικής επιδρομής της 7ης Δεκεμβρίου στο Περλ Χάρμπορ. Είχε προτείνει να μη γίνει επιδρομή στην Αμερικανική Βάση, όμως όταν του δόθηκαν οι διαταγές να προχωρήσει με την επιχείρηση, ο Φουτσίντα ηγήθηκε της επίθεσης.
Τελικά είχε στο ιστορικό του περισσότερες από δέκα χιλιάδες ώρες μάχης. Όμως η πιο κοντινή με το θάνατο στιγμή του Φουτσίντα ήταν στο έδαφος της Ιαπωνίας. Ήταν στη Χιροσίμα τη μέρα πριν από το ρίξιμο της ατομικής βόμβας. Γλύτωσε από το θάνατο όταν τον κάλεσαν στα Επιτελικά Γραφεία του Τόκιο.
Όταν έληξε ο πόλεμος, ο πλοίαρχος Φουτσίντα επέστρεψε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του κοντά στην Οζάκα. Αργότερα, βγαίνοντας από ένα τρένο στο Τόκιο, του έδωσαν ένα αντίτυπο από το φυλλάδιο του Ντισέιζερ που του έδωσε το ερέθισμα να αρχίσει να διαβάζει τη Βίβλο. Και παρά την την Ιαπωνική παράδοσή του για τη θρησκεία Σίντο, δέχτηκε τον Ιησού σαν Σωτήρα του. 
Πόσο υπέροχοι είναι οι τρόποι του Θεού! 
Ένας Αμερικανός αεροπόρος αιχμαλωτίζεται, γίνεται Χριστιανός, και η μαρτυρία του οδηγεί τον πρώτο πιλότο των εχθρών του στον Ιησού.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη