Blogger Widgets




25 Μαρτίου 2012

Οι Νεαροί Ρωτούν . . (Για το σέξ)

Τι το Εσφαλμένο Υπάρχει στο Προγαμιαίο Σεξ;

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι πράγματι τόσο κακό το προγαμιαίο σεξ, ιδιαίτερα όταν νιώθω περίεργα που είμαι ακόμη παρθένος».—Τζόρνταν.*
«Νιώθω την πίεση να δοκιμάσω το σεξ.
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε μια φυσική τάση προς αυτό», λέει η Κέλι. «Όπου και αν στραφείς», συνεχίζει η ίδια, «όλα περιστρέφονται γύρω από το σεξ!»                                           
ΜΗΠΩΣ νιώθεις και εσύ όπως ο Τζόρνταν και η Κέλι;
 Άλλωστε, τα παραδοσιακά ήθη και οι αξίες που κάποτε αποδοκίμαζαν το προγαμιαίο σεξ έχουν σχεδόν εκλείψει. (Εβραίους 13:4)
 Μια έρευνα σε κάποια ασιατική χώρα αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των νεαρών αντρών από 15 ως 24 χρονών πίστευαν πως το να έχουν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις ήταν, όχι μόνο αποδεκτό, αλλά και αναμενόμενο από αυτούς.
Δεν είναι καθόλου παράξενο το ότι σε όλο τον κόσμο τα περισσότερα νεαρά άτομα έχουν σεξουαλικές σχέσεις πριν γίνουν 19 χρονών.
Υπάρχουν επίσης νέοι που απέχουν από τη σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή αλλά επιδίδονται στις αποκαλούμενες εναλλακτικές σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως είναι το να .............. ο ένας τα σεξουαλικά όργανα του άλλου (μερικές φορές ονομάζεται αμοιβαίος αυνανισμός).
 Μια ανησυχητική έκθεση στην εφημερίδα Δε Νιου Γιορκ Τάιμς (The New York Times) αποκαλύπτει ότι «το ....... σεξ έχει γίνει συνηθισμένος τρόπος μύησης στη σεξουαλική δραστηριότητα, και θεωρείται από πολλά νεαρά άτομα λιγότερο άμεσο και λιγότερο επικίνδυνο σε σύγκριση με τη σεξουαλική πράξη . . . [καθώς και] μέσο αποφυγής της εγκυμοσύνης και διατήρησης της παρθενίας τους».
Πώς θα πρέπει να θεωρεί ο Χριστιανός το προγαμιαίο σεξ; 
Και τι θα πούμε για τις αποκαλούμενες εναλλακτικές δραστηριότητες αντί της σεξουαλικής πράξης; 
Τις αποδέχεται ο Θεός; 
Είναι ασφαλείς; 
 Επίσης, διατηρούν στην πραγματικότητα την παρθενία κάποιου;
Αν κάποιο νεαρό άτομο επιδίδεται σε οποιαδήποτε μορφή πορνείας, θα μπορούσε να θεωρείται παρθένο στα μάτια του Θεού;
Τι Περιλαμβάνει η Πορνεία
Η έγκυρη απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να δοθεί μόνο από τον Δημιουργό μας.
 Εκείνος μας λέει στο Λόγο του να “φεύγουμε από την πορνεία”. (1 Κορινθίους 6:18)
 Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
 Η λέξη «πορνεία» δεν περιορίζεται στη σεξουαλική πράξη αλλά περιλαμβάνει ποικίλες αισχρές πράξεις.
Επομένως, αν δύο άτομα τα οποία δεν είναι παντρεμένα μεταξύ τους επιδίδονται σε......... σεξ ή στο να θωπεύουν ο ένας τα αναπαραγωγικά όργανα του άλλου, είναι ένοχοι πορνείας.
Θα μπορούσαν, όμως, να συνεχίσουν να θεωρούνται παρθένοι στα μάτια του Θεού;
 Στην Αγία Γραφή η λέξη «παρθένα» χρησιμοποιείται ως σύμβολο ηθικής αγνότητας. (2 Κορινθίους 11:2-6) Αλλά χρησιμοποιείται επίσης και με κατά γράμμα έννοια.
 Η Γραφή μιλάει για μια νεαρή γυναίκα ονόματι Ρεβέκκα. Λέει ότι ήταν «παρθένα και κανένας άντρας δεν είχε ακόμη σεξουαλικές σχέσεις μαζί της». (Γένεση 24:16) 
 Είναι ενδιαφέρον ότι, στην πρωτότυπη εβραϊκή, η λέξη που αποδίδεται «σεξουαλικές σχέσεις» προφανώς περιλάμβανε και άλλες δραστηριότητες εκτός από τη φυσιολογική σεξουαλική πράξη μεταξύ άντρα και γυναίκας. (Γένεση 19:5) Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Γραφή, αν κάποιο νεαρό άτομο επιδίδεται σε οποιαδήποτε μορφή πορνείας, δεν μπορεί να θεωρείται παρθένο.
Η Γραφή προτρέπει τους Χριστιανούς να φεύγουν όχι μόνο από την πορνεία αυτή καθαυτή αλλά επίσης και από όλες τις μορφές ακάθαρτης διαγωγής οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτήν.# (Κολοσσαείς 3:5)
 Οι άλλοι μπορεί να σε κοροϊδεύουν επειδή κρατάς αυτή τη στάση  και να λένε.. «“Δεν ξέρεις τι χάνεις!” άκουγα όλα τα χρόνια που πήγαινα στο λύκειο», λέει μια Χριστιανή νεαρή, η Κέλι. Ωστόσο, το προγαμιαίο σεξ δεν είναι τίποτα άλλο από «προσωρινή απόλαυση της αμαρτίας». (Εβραίους 11:25) Μπορεί να προκαλέσει διαρκή σωματική, συναισθηματική και πνευματική βλάβη.
Σοβαρές Απειλές
Η Γραφή μάς λέει ότι ο Βασιλιάς Σολομών παρατήρησε κάποτε έναν νεαρό ο οποίος παραπλανήθηκε και ενεπλάκη σε προγαμιαίο σεξ.
 Ο Σολομών σύγκρινε τον νεαρό με «βόδι που πηγαίνει για σφάξιμο». Το βόδι που θα σφαχτεί φαίνεται ότι δεν έχει ιδέα για το τι θα του συμβεί.
Οι νεαροί που επιδίδονται σε προγαμιαίο σεξ συνήθως συμπεριφέρονται παρόμοια—φαίνεται σαν να καταλαβαίνουν λίγο ή καθόλου ότι οι πράξεις τους θα έχουν σοβαρές συνέπειες!
Ο Σολομών είπε σχετικά με εκείνον τον νεαρό: «Αυτός δεν έχει καταλάβει ότι περιλαμβάνεται η ίδια του η ψυχή». (Παροιμίες 7:22, 23) Ναι, διακυβεύεται η «ψυχή» σου—η ζωή σου.
Λόγου χάρη, κάθε χρόνο εκατομμύρια νέοι κολλάνε κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. «Όταν διαπίστωσα ότι είχα έρπη, ήθελα να εξαφανιστώ», αναφέρει η Λίντια.
Η ίδια λέει με λύπη: «Είναι μια επώδυνη ασθένεια που δεν θα θεραπευτεί ποτέ».
Τα μισά και πλέον από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό HIV παγκοσμίως (6.000 τη μέρα) παρουσιάζονται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 24 χρονών.
Γιατρός ενημερώνει νεαρό ότι πάσχει από σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια
Όσοι επιδίδονται σε προγαμιαίο σεξ κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια
Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς σε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το προγαμιαίο σεξ. Στην πραγματικότητα, η απειλή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών (περιλαμβανομένου και του ιού HIV) είναι μεγαλύτερη για τις γυναίκες παρά για τους άντρες.
Αν ένα νεαρό κορίτσι μείνει έγκυος, εκθέτει τον εαυτό της και το αγέννητο παιδί της σε επιπρόσθετο κίνδυνο.
Γιατί; Επειδή το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού ίσως να μην έχει αναπτυχθεί μέχρι του σημείου να μπορεί να τεκνοποιήσει με ασφάλεια.
Ακόμη και αν μια έφηβη μητέρα γλιτώσει τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία της, η ανάγκη να αντιμετωπίσει τις βαριές ευθύνες που περιλαμβάνει η μητρότητα εξακολουθεί να υφίσταται.
Πολλά κορίτσια διαπιστώνουν ότι το να φροντίζουν τον εαυτό τους καθώς και ένα νεογέννητο βρέφος είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι είχαν φανταστεί.
Επιπλέον, υπάρχουν τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά επακόλουθα.
Το σεξουαλικό αμάρτημα του Βασιλιά Δαβίδ έθεσε σε κίνδυνο τη φιλία του με τον Θεό και τον οδήγησε σχεδόν σε πνευματική καταστροφή. (Ψαλμός 51) Μολονότι δε ο Δαβίδ ανένηψε πνευματικά, υφίστατο τις συνέπειες της αμαρτίας του σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Οι νεαροί σήμερα μπορεί να υποφέρουν παρόμοια.
 Παραδείγματος χάρη, όταν ήταν μόλις 17 χρονών, η Σέρι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα αγόρι. Πίστευε ότι εκείνος την αγαπούσε.
Χρόνια αργότερα, μετανιώνει ακόμη για τις πράξεις της.
 Η Σέρι λέει με λύπη: «Πήρα τις Γραφικές αλήθειες στα ελαφρά και έχω υποστεί τις συνέπειες.
Μια νεαρή, η Τρις, παραδέχεται παρόμοια: «Το προγαμιαίο σεξ ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου.
Θα έκανα τα πάντα για να αποκτήσω και πάλι την παρθενία μου». Ναι, οι συναισθηματικές πληγές μπορεί να παρατείνονται επί χρόνια, προκαλώντας ένταση και στενοχώρια.
Το προγαμιαίο σεξ μπορεί να τραυματίσει τη συνείδηση ενός θεοφοβούμενου νεαρού ατόμου
Μάθε την Εγκράτεια
Η νεαρή Σάντα θέτει μια σημαντική ερώτηση: «Γιατί έδωσε ο Θεός στους νεαρούς σεξουαλικές επιθυμίες, εφόσον δεν θα έπρεπε να τις χρησιμοποιούν παρά μόνο όταν παντρευτούν;»
Είναι αλήθεια ότι οι σεξουαλικές επιθυμίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες κατά «την ακμή της νεότητας».
 (1 Κορινθίους 7:36) Μάλιστα, οι έφηβοι μπορεί να νιώθουν ξαφνική σεξουαλική διέγερση χωρίς καμία προφανή αιτία.
Αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό. Αποτελεί φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης του αναπαραγωγικού συστήματος.%
Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Θεός έκανε τις σεξουαλικές σχέσεις έτσι ώστε να είναι απολαυστικές. Αυτό εναρμονιζόταν με τον αρχικό σκοπό που είχε για τους ανθρώπους.
 Εντούτοις, ο Θεός δεν ήθελε ποτέ να κάνουμε εσφαλμένη χρήση των αναπαραγωγικών μας δυνάμεων. «Να γνωρίζει ο καθένας σας πώς να κρατάει το σκεύος του σε αγιασμό και τιμή», λέει η Γραφή. (1 Θεσσαλονικείς 4:4)
Το να ικανοποιείς κάθε σεξουαλική σου επιθυμία θα ήταν, κατά μία έννοια, τόσο ανόητο όσο το να χτυπάς κάποιον κάθε φορά που θυμώνεις.
Οι σεξουαλικές σχέσεις είναι δώρο από τον Θεό, ένα δώρο που το απολαμβάνει κάποιος στον κατάλληλο καιρό—όταν είναι παντρεμένος.
Πώς νιώθει ο Θεός όταν εμείς προσπαθούμε να απολαύσουμε το σεξ έξω από το γάμο; 
Ας υποθέσουμε ότι έχεις αγοράσει ένα δώρο για κάποιον φίλο.
Πριν προλάβεις να του το δώσεις, εκείνος το κλέβει!
Δεν θα στενοχωριόσουν; Φαντάσου, λοιπόν, πώς νιώθει ο Θεός όταν κάποιο άτομο επιδίδεται σε προγαμιαίο σεξ, χρησιμοποιώντας ακατάλληλα το δώρο που έχει κάνει διαθέσιμο εκείνος.
Τι μπορείς να κάνεις για τα σεξουαλικά σου αισθήματα;
Για να το πούμε απλά, μάθε να τα ελέγχεις.
Να θυμάσαι ότι «ο Θεός δεν θα στερήσει τίποτα καλό από εκείνους που περπατούν άψογα». (Ψαλμός 84:11) «Όταν πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι το προγαμιαίο σεξ δεν θα ήταν και τόσο κακό», λέει ένας νεαρός, ο Γκόρντον, «συλλογίζομαι τις κακές πνευματικές συνέπειες και διαπιστώνω ότι καμία αμαρτία δεν αξίζει τόσο ώστε να χάσω τη σχέση μου με τον Θεό».
Το να ασκείς εγκράτεια ίσως να μην είναι εύκολο.
Αλλά, όπως μας υπενθυμίζει ο νεαρός Άντριαν, «αποκτάς καθαρή συνείδηση και καλή σχέση με τον Θεό, ενώ είσαι ελεύθερος να προσηλώνεσαι στα πιο σπουδαία πράγματα, χωρίς ενοχές ή τύψεις για πράξεις του παρελθόντος».—Ψαλμός 16:11.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει “να απέχεις από την πορνεία” σε όλες τις ποικίλες μορφές της. (1 Θεσσαλονικείς 4:3)
Ομολογουμένως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.
 Ένα μελλοντικό άρθρο θα εξετάσει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς «να διατηρείς τον εαυτό σου αγνό».—1 Τιμόθεο 5:22.
 Πηγη. άγνωστη

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αψογο και πάρα πολύ καλό κείμενο, !

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη