Blogger Widgets




25 Μαρτίου 2012

Προγαμιαίες σχέσεις

Τα ζευγάρια που δεν έχουν ερωτική επαφή πριν το γάμο, έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, αλλά και καλύτερη σεξουαλική επαφή μετέπειτα, σύμφωνα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology.
Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι, μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παντρεμένα άτομα σχετικά με την ποιότητα των σχέσεων με τον/την σύντροφό τους στο πλαίσιο του γάμου τους, σε συνάρτηση με το πότε ξεκίνησαν να κάνουν σεξ μαζί του/της.
Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν όφελος από την τακτική της καθυστέρησης, όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις. Σε σχέση με όσους προτιμούν να προχωρούν αμέσως ή πολύ γρήγορα -και πάντως πριν το γάμο- σε σεξουαλική επαφή με το έτερον ήμισυ τους, όσα ζευγάρια περίμεναν μέχρι να παντρευτούν, για να κάνουν σεξ με τον/την αγαπημένο/η τους, ανέφεραν ότι στη συνέχεια ο γάμος και η σχέση τους ήταν κατά 22% πιο σταθερή.
Επίσης, τα ίδια άτομα, που επέλεξαν να μη βιαστούν στο θέμα του σεξ, ανέφεραν κατά μέσο όρο αυξημένα σε ποσοστό 20% επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία, αλλά και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ.
Όσον αφορά τα ζευγάρια που είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχαν αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με όσους περίμεναν να παντρευτούν πρώτα, πριν κάνουν σεξ.
Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.
«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», δήλωσε ο Δρ. Μπάσμπι.
Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ο Θεός έχει πει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο Χριστός είπε πως δεν χρειάζεται να προβείς στην πράξη της μοιχείας προκειμένου να αμαρτήσεις. Αρκεί να επιθυμήσεις κάποια, προκειμένου να αμαρτήσεις.
Ηκούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους· να μη μοιχεύσης. Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα με την πονηράν επιθυμίαν προς αμαρτίαν, ήδη με την εμπαθή αυτήν ματιάν διέπραξε την αμαρτίαν της μοιχείας μέσα εις την ακάθαρτον καρδίαν του. Ματθαίος 5
Η Αγία Γραφή μας καλεί να διατηρούμε την συζυγική κλίνη  αμόλυντη. 
«Τίμιος έστω ο γάμος εις πάντας και η κοίτη αμίαντος· τους δε πόρνους και μοιχούς θέλει κρίνει ο Θεός»- Εβραίους 13:4.
Στην Παλαιά Διαθήκη «αν κάποιος πλάγιαζε με μη αρραβωνιασμένη κόρη, υποχρεούται να καταβάλει τη γαμήλια δωρεά και να την πάρει σύζυγό του.» - Έξοδος 22:15.
Επιβάλλονταν ποινές εάν παντρευόσουν γυναίκα και δεν ήταν παρθένα ή την εκμεταλλευόσουν (Δευτερονόμιον 22). Επιπρόσθετα, στις λίστες με αμαρτίες όσων δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεού Γαλάτας 5:19-21, Κολοσσαείς 3:5, Μάρκος 7:20-23, σεξουαλικές αμαρτίες αναφέρονται πρώτες. Ο Απόστολος Παύλος ξεκαθαρίζει πως «πας πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, όστις είναι ειδωλολάτρης, δεν έχει κληρονομίαν εν τη βασιλεία του Χριστού και Θεού.» –Εφεσίους 5.
Κατάρριψη επιχειρημάτων υπέρ του προγαμιαίου σεξ
Είναι αδύνατο να αντισταθείς σήμερα.
Έχει γίνει για χιλιάδες χρόνια, και γίνεται ακόμη και σήμερα.
Κακά
Κακά είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός ο ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας Ρικάρντο Ίζεκσον ντος Σάντος Λέιτε (Ricardo Izecson dos Santos Leite), από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο (γεννήθηκε στην Μπραζίλια, στις 22 Απριλίου 1982). 
Ο νεότερος αδερφός του, , του έδωσε το ψευδώνυμο Kaka, από το σύντομο τύπο του Ricardo στα πορτογαλικά.
 Ο μικρότερος από τον Ρικάρντο, Rodrigo, δεν μπορούσε να τον πει με το όνομά του και έτσι, επειδή τον φώναζε "Caca", ο παίκτης έλαβε το ψευδώνυμο "Kaka".
Ένα παράδειγμα αποτελεί ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Κακά, χρυσή μπάλα 2008. Αναφέρει σε συνέντευξη του.
«Οι πειρασμοί υπάρχουν πάντα, αλλά προσπαθώ να τους αποφεύγω. 
Από τη στιγμή που ήρθα στο Μιλάνο δεν πήγα ποτέ σε νυχτερινό κλαμπ, εκτός από τους πανηγυρισμούς της Μίλαν, και όταν το έκανα πάντα συνοδευόμουν από τη σύζυγό μου.
 Πάντως κάναμε πολλές θυσίες.
 Οι συμπαίκτες μου με θεωρούν λίγο περίεργο, αλλά τους αποδέχομαι και με αποδέχονται όπως είμαι».
Κακά: «Ήμουν παρθένος μέχρι το γάμο»
«Η σύζυγός μου κι εγώ αποφασίσαμε να φτάσουμε παρθένοι μέχρι το γάμο. Ήταν δύσκολο για μένα να περιμένω, σαν νέος. Με τη σύζυγό μου φιλιόμασταν και υπήρχε πάθος, αλλά συγκρατιόμασταν. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που επιτάσσει η Βίβλος. Η πρώτη νύχτα του γάμου μας ήταν καταπληκτική. Η ζωή μας είναι πολύ όμορφη»
Βιολογικό επιχείρημα: «Το σεξ είναι μια βιολογική ανάγκη όπως η ανάγκη για το φαγητό, τον αέρα, το νερό».
Το σεξ δεν αφορά μονάχα το σώμα μας, αλλά και την ψυχή μας.
 Σύμφωνα με την Γραφή το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχή μας. Π.χ. όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου δεν θέλεις να ενωθείς μαζί του σωματικά, διότι ψυχικά είσαι αποσυνδεμένος. 
Η σεξουαλική ανηθικότητα είναι τόσο καταστροφική επειδή αφήνουμε κομμάτια της ψυχής μας σε κάθε κρεβάτι που έχουμε κάνει έρωτα. 
Το σχέδιο του Θεού είναι να δοθούμε ψυχή τε και σώματι σε έναν μόνο άνθρωπο. 
 Όταν κάνουμε έρωτα με κάποιον αγγίζουμε όχι μόνο το σώμα του αλλά και την ψυχή του.
 Αυτό το βλέπουμε και στο Hollywood και όχι μόνο στην Αγία Γραφή!
 Στην τανία Vanilla Sky η Cameron Diaz κυνηγά τον Tom Cruise με τον οποίο πέρασε μία νύχτα και του λέει “Δεν γνωρίζεις πως όταν κοιμάσαι με κάποια το σώμα σου δίνει μια υπόσχεση-δέσμευση είτε το εννοείς είτε όχι».
Φοβάμαι να δεσμευτώ
Το να πούμε θέλω σεξουαλική ένωση δίχως οικονομική, κοινωνική ή νομική ένωση είναι σαν να λέω δεν θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου. 
Η δέσμευση δημιουργεί ασφάλεια ότι με παίρνει στα σοβαρά, με αγαπάει στα αλήθεια. Αν δεν υπάρχει καμία δέσμευση, τότε στο τέλος κάποιος πληγώνεται πολύ.
Το στατιστικό επιχείρημα: 
 Όλοι έχουν σχέσεις............. ζούμε στον 21ο αιώνα!  
Ακόμη και η Αντριάνα Λίμα, το διάσημο μοντέλο από την Βραζιλία παντρεύτηκε παρθένα. Σας λέει κάτι αυτό?
Το επιχείρημα του ταιριάσματος.
 Πρέπει να δω αν ταιριάζω και σεξουαλικά.
Σύμφωνα με πολλές έρευνες, τα ζευγάρια που δεν έχουν ερωτική επαφή πριν το γάμο, έχουν τελικά πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση κατά 22%. 
 Όσοι περιμένουν μέχρι τον γάμο είναι 31% πιο ικανοποιημένοι και είναι πιο πιστοί (UCLA).
 Όσοι συζούν πριν τον γάμο έχουν 50% μεγαλύτερη πιθανότητα διαζυγίου. 
Σύμφωνα με την επιστήμη σε έρευνες που έχουν γίνει σε μη χριστιανικά πανεπιστήμια (2010) έχει αποδειχτεί πως καλύτερη σεξουαλική ζωή και πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση έχουν τα ζευγάρια που δεν κάνουν προγαμιαίο σεξ.
Τάσος Μαρκουλιδάκης
Πηγές:
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=9&articleID=11234&la=1
http://www.newsbomb.gr/sex/story/75406/ochi-sto-progamiaio-sex

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη