Blogger Widgets




19 Ιανουαρίου 2012

Τα παιδιά γεννιούνται πιστά στο Θεό, (ακαδημαϊκές υποστηρίξεις)

Τα παιδιά «γεννιούνται  πιστά» στο Θεό και δεν αποκτούν απλώς θρησκευτικές πεποιθήσεις μέσω κατήχησης, σύμφωνα με έναν ακαδημαϊκό.

Ο Δρ Μπάρετ λέει πως: «Αν ρίχναμε μια μάζα ανθρώπων σε ένα νησί και ανατρέφονταν μόνοι τους νομίζω ότι θα πίστευαν στο Θεό."
Ο Δρ Τζάστιν Μπάρετ, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης του Κέντρου Ανθρωπολογίας και Νου, ισχυρίζεται ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν προδιάθεση να πιστεύουν σε ένα υπέρτατο ον, διότι θεωρούν ότι τα πάντα στον κόσμο έχουν  δημιουργηθεί με ένα σκοπό.
Λέει ότι τα μικρά παιδιά έχουν πίστη, ακόμη και όταν δεν έχουν διδαχθεί γι 'αυτό από την οικογένεια ή στο σχολείο, και υποστηρίζει ότι, ακόμη και εκείνα που ανατράφηκαν μόνα σε ένα έρημο νησί, θα πιστεύουν στο Θεό.
«Η μεγάλη διάδοση των επιστημονικών στοιχείων τα τελευταία 10 χρόνια περίπου έχει δείξει ότι πολύ περισσότερα φαίνεται να είναι ενσωματωμένα στην φυσική ανάπτυξη του νου των παιδιών από ό, τι νομίζαμε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων μιας προδιάθεσης να δούμε το φυσικό κόσμο όπως έχει σχεδιαστεί και αποφασιστεί και ότι ορισμένου είδους νοήμονα όντα είναι πίσω από αυτό το σκοπό, είπε σήμερα το πρόγραμμα του BBC Radio 4.
«Αν ρίχναμε μια μάζα ανθρώπων σε ένα νησί και ανατρέφονταν μόνοι τους νομίζω ότι θα πίστευαν στο Θεό»
Σε μια διάλεξη που θα δοθεί στο Πανεπιστήμιο του Ινστιτούτου Faraday του Cambridge την Τρίτη,
 Ο Dr Μπάρετ θα αναφέρει ψυχολογικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά που λέει πως δείχνουν ότι ενστικτωδώς πιστεύουν ότι σχεδόν τα πάντα έχουν σχεδιαστεί με ένα συγκεκριμένο σκοπό.
 Πηγή. Στάλθηκε από τη Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη