Blogger Widgets
1 Ιανουαρίου 2012

Λέσχη Bilderberg: “Χειραγωγοί και Μαριονέτες”. Λίστα ετήσιων συνδιασκέψεων και οι Ελληνικές συμμετοχές (1954-2008).


23.06.2008
Κλεάνθης Γρίβας

Συνωμοτική κλίκα

Η Λέσχη Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν».
The Times, London, 12/7/1977

Bilderberg 2008

Προφυλαγμένη από κάθε δημοσιότητα και υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας συνήλθε η ετήσια συνέλευση των «χειραγωγών του κόσμου» της Λέσχης Bilderberg στις 5-8 Ιουνίου 2008 στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνια, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον.

Από ελληνικής πλευράς προσκεκλημένοι ήταν

• Ο Γεώργιος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, υπουργός οικονομίας της ΝΔ, για τέταρτη φορά (2005, 2006, 2007, 2008)
• Η Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη φορά (2004, 2005, 2007, 2008)
• Ο Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» για δεύτερη φορά (2002, 2008)
• Ο Δημήτρης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος της εταιρείας «Τιτάν».
• Ο Θωμάς ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication

Ιστορία και δομή

Η Λέσχη Bilderberg (Μπίλντερμπεργκ), είναι ένα οργανωτικό τμήμα της Καπιταλιστικής Διεθνούς και λειτουργεί ως κλειστό «διευθυντήριο» με στόχο την ενοποίηση των καπιταλιστικών πολιτικών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Ιδρύθηκε το 1954 με πρωτοβουλία των παραγόντων που συγκροτούν τον εσώτατο πυρήνα του αμερικανικού καπιταλισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, από το χώρο του κατεστημένου στο πεδίο της οικονομίας, της πολιτικής, των ακαδημαϊκών οργανισμών, της στρατιωτικής ισχύος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η Λέσχη πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ολλανδικό ξενοδοχείο Bilderberg όπου έγινε η πρώτη σύνοδός της το 1954, την οποία συγκάλεσε ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας (ένα «γαλαζοαίματο» παράσιτο με ναζιστικό παρελθόν, που βρέθηκε στην κορυφή της κλίμακας των εξαγορασθέντων από την εταιρεία Lokheed, όταν αποκαλύφθηκε το ομώνυμο διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς).
Οι χειραγωγοί (τα μέλη του εσωτερικού κύκλου της οργάνωσης) και οι μαριονέτες (οι εκάστοτε προσκεκλημένοι), ένα σύνολο από περίπου 130 άτομα με επιρροή στο πεδίο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής, συνέρχονται μια φορά το χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.
 Η Λέσχη διατηρεί ένα γραφείο στην πόλη Leiden της Ολλανδίας.

1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο της μασονικής, ναζιστικής και κομμουνιστικής οργάνωσης, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.
Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:

1) Επίπεδο πρώτο:

Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»). Το 2002, ο Εσωτερικός Κύκλος απαρτίζονταν από τους:
Giovanni Agnelli ΙΤΑΛΙΑ
Eric Roll of Ipsden ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
David Rockefeller ΗΠΑ
Otto Wolff von Amerongen   ΓΕΡΜΑΝΙΑ

2) Επίπεδο δεύτερο:

Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής») και προέρχονταν από τις εξής χώρες:
ΗΠΑ  8 Αυστρία 1 Καναδάς 1
Γερμανία  4 Βέλγιο 1 Νορβηγία 1
Ην. Βασ  3 Δανία 1 Ολλανδία 1
Ιταλία  3 ΕΛΛΑΔΑ 1 Πορτογαλία 1
Γαλλία  2 Ιρλανδία 1 Σουηδία 1
Ελβετία  2 Ισπανία 1 Τουρκία 1
Φινλανδία 1
Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.

3) Επίπεδο τρίτο:

Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):
• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και
• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.

2. ΣΚΟΠΟΙ

 Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους (δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών) και, αφετέρουη εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ.

Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR)

[Παρένθεση: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πλέον πανίσχυρος ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.]

Ο ''νόμος'' της σιωπής

Από το 1954 και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, «κεκλεισμένων των θυρών», υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 
Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.
 • Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Αυτό δημιουργεί ένα μείζων πολιτικό και ηθικό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι καθ’ υπόθεση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συμφερόντων ενός λαού καθίστανται φορείς των συμφερόντων ενός άτυπου ιδιωτικού υπερεθνικού οργανισμού.
Τα πρακτικά των ετήσιων συναντήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
 Η Γραμματεία της Bilderberg διατείνεται ότι οι συνδιασκέψεις της Λέσχης «είναι μυστικές για να ενθαρρύνεται η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση» μεταξύ αυτών που συμμετέχουν.
Αλλά, όταν αυτές οι συζητήσεις γίνονται από τους ισχυρότερους χρηματιστές, πολιτικούς και επιχειρηματίες των ΜΜΕ στον κόσμο, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ευλόγως γεννιέται το ερώτημα: «Εάν αυτά που συζητούν είναι για το καλό των απλών ανθρώπων, γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;». Κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής μυστικότητας και όταν κανένας δε γνωρίζει τι συζητούν, η χρήση του όρου «ανοικτή συζήτηση» συνιστά διαστροφή.
Σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Τι είναι πραγματικά η Λέσχη Bilderberg

Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα:
 • Κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).
 • Κατά το περιοδικό Europeo: «Η Bilderberg αποτελεί μια Παγκόσμια Κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975)
 • Κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).»

3. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κατά την εκτίμησή μου, όταν τεθεί θέμα αντικατάστασης των σημερινών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Καραμανλή και Παπανδρέου) *(σημείωση μας : Ήδη έγινε αυτό το 2009 και 2011), πράγμα που διαφαίνεται στον ορίζοντα, το δίκτυο των συμφερόντων που εκφράζει η Λέσχη Bilderberg θα στηρίξει τους Γεώργιο Αλογοσκούφη και Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πορεία των τριών άλλων (Αλέξης Παπαχελάς, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Θωμάς Βαρβιτσιώτης) στο χώρο αναφοράς τους και η εξέλιξή τους πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο παρατήρησης.

ΠΙΝΑΚΕΣ

1. ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BILDERBERG 1954-2008

1 1954 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Oosterbeek 29-31 Μαϊου 1954
2 1955 ΓΑΛΛΙΑ Barbizon 18-20 Μαρτίου 1955
3 1955 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Δ. Garmisch-Partenkirchen 23-25 Σεπτ. 1955
4 1556 ΔΑΝΙΑ Fredensborg 11-13 Μαϊου 1956
5 1957 ΗΠΑ Georgia, St Simons Island 15-17 Φεβρ. 1957
6 1957 ΙΤΑΛΙΑ Fiuggi 4-6 Οκτ. 1957
7 1958 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ Buxton 13-15 Σεπτ. 1958
8 1959 ΤΟΥΡΚΙΑ Yesilkoy 18-20 Σεπτ. 1959
9 1960 ΕΛΒΕΤΙΑ Burgenstock 28-29 Μαϊου 1960
10 1961 ΚΑΝΑΔΑΣ St. Castin 21-23 Απρ. 1961
11 1962 ΣΟΥΗΔΙΑ Saltsjobaden 18-20 Μαϊου 1962
12 1963 ΓΑΛΛΙΑ Cannes 29-31 Μαϊου 1963
13 1964 ΗΠΑ Virginia, Williamsburg 20-22 Μαρτ. 1964
14 1965 ΙΤΑΛΙΑ Villa d'Este 2-4 Απρ. 1965
15 1966 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Wiesbaden 25-27 Μαρ. 1966
16 1967 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ Cambridge 31 Μαρ - 2 Απρ. 1967
17 1968 ΚΑΝΑΔΑΣ Mont Tremblant 26-28 Απρ. 1968
18 1969 ΔΑΝΙΑ Marienlyst 9-11 Μαϊου 1969
19 1970 ΕΛΒΕΤΙΑ Bad Ragaz 17-19 Απρ. 1970
20 1971 ΗΠΑ Vermont, Woodstock 23-25 Απρ. 1971
21 1972 ΒΕΛΓΙΟ Knokke 21-23 Απρ. 1972
22 1973 ΣΟΥΗΔΙΑ Saltsjobaden 11-13 Μαϊου 1973
23 1974 ΓΑΛΛΙΑ Megive 19-21 Απρ. 1974
24 1975 ΤΟΥΡΚΙΑ Cesme 25-27 Απρ. 1975
1976 Ματαιώθηκε Λόγω εμπλοκής Βερνάρδου στο σκάνδαλο Lockheed
25 1977 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ Torquay 22-24 Απρ. 1977
26 1978 ΗΠΑ New Jersey, Princeton 21-23 Απρ. 1978
27 1979 ΑΥΣΤΡΙΑ Baden 27-29 Απρ. 1979
28 1980 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Aachen 18-20 Απρ. 1980
29 1981 ΕΛΒΕΤΙΑ Burgenstock 15-17 Μαϊου 1981
30 1982 ΝΟΡΒΗΓΙΑ Sandefjord 14-16 Μαϊου 1982
31 1983 ΚΑΝΑΔΑΣ Montebello 13-15 Μαϊου 1983
32 1984 ΣΟΥΗΔΙΑ Saltsjobaden 11-13 Μαϊου 1984
33 1985 ΗΠΑ N.Y., Rye Brook 10-12 Μαϊου 1985
34 1986 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ Scotland, Gleneagles 25-27 Απρ. 1986
35 1987 ΙΤΑΛΙΑ Villa d' Este 24-26 Απρ. 1987
36 1988 ΑΥΣΤΡΙΑ Telfs-Buchen 3-5 Ιουν. 1988
37 1989 ΙΣΠΑΝΙΑ La Toja 12-14 Μαϊου 1989
38 1990 ΗΠΑ New York, Glen Cove 11-13 Μαϊου 1990
39 1991 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Baden-Baden 6-9 Ιουν. 1991
40 1992 ΓΑΛΛΙΑ Evian-les-Bains 21-24 Μαϊου 1992
41 1993 ΕΛΛΑΔΑ Αθήνα Ιουνίου 1993
42 1994 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Helsinki 2-5 Ιουν. 1994
43 1995 ΕΛΒΕΤΙΑ Zurich 8-11 Ιουν. 1995
44 1996 ΚΑΝΑΔΑΣ Toronto 30 Μαϊ - 2 Ιουν. 1996
45 1997 ΗΠΑ Georgia, Atlanta 12-15 Ιουν. 1997
46 1998 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ Scotland, Ayrshire 14-17 Μαϊου 1998
47 1999 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Sintra 3-6 Ιουν. 1999
48 2000 ΒΕΛΓΙΟ Brussels 1-3 Ιουν. 2000
49 2001 ΣΟΥΗΔΙΑ Stenungsund 24-27 Μαϊου 2001
50 2002 ΗΠΑ Virginia, Chantilly 30 Μαϊ - 2 Ιουν. 2002
51 2003 ΓΑΛΛΙΑ Paris, Versailles 15-18 Μαϊου 2003
52 2004 ΙΤΑΛΙΑ Stressa 3-6 Ιουν. 2004
53 2005 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Munich, Rottach-Egern 5-8 Μαϊου 2005
54 2006 ΚΑΝΑΔΑΣ Ottawa 8-11 Ιουν. 2006
55 2007 ΤΟΥΡΚΙΑ Κωνσταντινούπολη 31 Μαϊ - 3 Ιουν. 2007
56 2008 ΗΠΑ Virginia, Chantilly 5-8 Ιουν. 2008

2. ΕΛΛΗΝΕΣ BILDERBERG 1954-2008

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  Άγγελος 1992 Οικονομολόγος
ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας 1988 Βουλευτής ΝΔ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-Μποδοσάκης 1959 1960 1962 1966 Βιομήχανος
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος 2005 2006 2007 2008 Υπουργός ΝΔ
ΑΡΓΥΡΟΣ   Στέργιος 1993 Πρόεδρος ΟΕΒ - Ευρωβουλευτής ΝΔ
ΑΡΛΙΩΤΗΣ Γιάννης 1959 1960 1962 1967 Εθνική Κτηματική
ΑΡΣΕΝΗΣ Γεράσιμος 1994 Υπουργός Αμυνας
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς 2008 Πρόεδρος, V+O Communication
ΒΕΡΕΜΗΣ Θάνος 1993 1999 Καθηγητής, ΕΛΙΑΜΕΠ
ΒΟΛΚΟΣ Θεμιστοκλής 1993 Πρόεδρος, Seatrade Organisation
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Παναγής 1993 Πρόεδρος ΔΣ ΑΛΦΑ
ΔΑΒΙΔ Γεώργιος 1997 έως 2000 2003 έως 2007 Πρόεδρος, Hellenic Bottling Co
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα 2004 2005 2007 2008 Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Επίτροπος ΕΕ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Νικηφόρος 2000 Συνήγορος Πολίτη
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης 1954 1955 1959 1960 1966 Πολιτικός
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Κώστας 1998 Αρχηγός ΝΔ
ΚΑΡΡΑΣ Κώστας 1982 1989 έως και 1997 Πρόεδρος Εταιρείας Πόρτο Καρράς
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ Θεόδωρος 1995 Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ
ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ Γιάννης 1997 1999 Υφυπ. Εξωτερικών
ΚΩΣΤΩΠΟΥΛΟΣ Γιάννης 1993 Πρόεδρος Τράπεζας Πίστεως
ΛΙΒΑΝΟΣ Γεώργιος 1993 Εφοπλιστής
ΛΥΡΑΣ Ιωάννης 1993 Αντιπρόεδρος, Ε.Ε.Εφοπλιστών
ΜΑΝΟΣ Στέφανος 1993 2001 Υπ. Οικονομίας - Βουλευτής ΝΔ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κων/νος 1993 Πρωθυπουργός
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ντόρα 2003 Δήμαρχος Αθηνών, ΝΔ
ΝΙΑΡΧΟΣ Σταύρος-Σπύρος 1967 1968 Εφοπλιστής
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Θεόδωρος 1993 1996 Υπουργός Εξωτερικών ΠΣΟΚ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Λουκάς Διοικητής, Τραπ. Ελλάδας
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΥ Μιχάλης 1993 Υπουργός Εξωτερικών ΝΔ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης 2008 Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος 1993 Αναπλ. Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γεώργιος 1995 1998 2000 2005 Αναπλ. Υπ. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης 2002 2008 Δημοσιογράφος
ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ Μιχάλης 1993 Πρόεδρος, Pegasus Ocean Services
ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ Ιωάννης 1967 1974 τ. Αναπλ. Διοικητής Τρ. Ελλάδας
ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ Παναγιώτης 1954 1955 1957 1958 1959 1960 Υπουργός Εξωτερικών ΕΡΕ
ΣΑΜΑΡΑΣ Αντώνης 1991 1992 Βουλευτής
ΣΤΡΑΤΟΣ Χριστόφορος 1966 Βιομήχανος
ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ Μίνως 1991 Πρόεδρος, Ομάδα Διεθν. Σπουδών
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ Λουκάς 2003 2006 Καθηγητής
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Γρηγόριος 1993 Αντιπρ., Eletson Corp
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ευθύμιος 1991 Υπουργός Οικονομικών ΝΔ

3. BILDERBERG – ΣΥΝΟΔΟΣ 2008

Chantilly, Βιρτζίνια, ΗΠΑ  (5-8 Ιουνίου 2008)
Α. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (143)
ΑΥΣΤΡΙΑ Bronner, Oscar Εκδότης & Διευθυντής, Der Standard
ΑΥΣΤΡΙΑ Ederer, Brigitte Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Siemens AG Osterreich
ΑΥΣΤΡΙΑ Leitner, Wolfgang Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Andritz AG
ΑΥΣΤΡΙΑ Scholten, Rudolf Μέλος Συμβουλίου Εκτελ. Διευθυντών, Oesterreichische Kontrollbank
ΒΕΛΓΙΟ Davignon, Etienne Επίτιμος Πρόεδρος Bilderberg - Αντιπρόεδρος, Suez-Tracte
ΒΕΛΓΙΟ Huyghebaert, Jan Πρόεδρος Συμβουλίου Διευθυντών, KBC Group
ΒΕΛΓΙΟ Πρίγκηπας Philippe
ΓΑΛΛΙΑ Baverez, Nicolas Συνεταίρος, Gibson, Dunn
ΓΑΛΛΙΑ Castries, Henri de Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), AXA
ΓΑΛΛΙΑ Collomb, Bertrand Επίτιμος Πρόεδρος, Lafarge
ΓΑΛΛΙΑ Jouyet, Jean-Pierre  Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
ΓΑΛΛΙΑ Kodmani, Bassma Διευθυντής, Arab Reform Initiative
ΓΑΛΛΙΑ Margerie, Christophe de Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Total
ΓΑΛΛΙΑ Montbrial, Thierry de Πρόεδρος, French Institute for International Relations
ΓΑΛΛΙΑ Ockrent, Christine Διευθ. Σύμβουλος (CEO), French Television and Radio World Service
ΓΑΛΛΙΑ Perol, Francois Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων
ΓΑΛΛΙΑ Valls, Manuel Βουλευτής
ΓΑΛΛΙΑ Vedrine, Hubert Hubert Vedrine Conseil
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ackermann, Josef Πρόεδρος Δ.Σ. & Εκτελεστικής Επιτροπής, Deutsche Bank
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Fischer, Joschka Πρώην Υπουργός Εξωτερικών
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ischinger, Wolfgang Πρώην Πρεσβευτής του ΗΒ στις ΗΠΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Perthes, Volker Διευθυντής, Stiftung Wissenschaft und Politik
ΔΑΝΙΑ Bosse, Stine Διευθ. Σύμβουλος (CEO), TrygVesta
ΔΑΝΙΑ Eldrup, Anders Πρόεδρος, DONG A/S
ΔΑΝΙΑ Rose, Flemming Εκδότης, Jyllands Posten
ΔΑΝΙΑ Schur, Fritz Fritz Schur Gruppen
ΔΙΕΘ - ΕΕ Almunia, Joaquin Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ Kroes, Neelie Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ Mandelson, Peter Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ McCreevy, Charlie Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ Trichet, Jean-Claude Πρόεδρος, European Central Bank
ΔΙΕΘ - ΝΑΤΟ Hoop Scheffer, Jaap de Γενικός Γραμματέας, NATO
ΔΙΕΘ - Π.Τ. Zoellick, Robert  Πρόεδρος, The World Bank Group
ΕΛΒΕΤΙΑ Forstmoser, Peter Καθηγητής Αστικού και Εταιρικού Δικαίου, Παν/μιο Ζυρίχης
ΕΛΒΕΤΙΑ Spillmann, Markus Αρχισυντάκτης & Πρόεδρος ΔΣ, Neue Zurcher Zeitung
ΕΛΒΕΤΙΑ Vasella, Daniel Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Novartis AG
ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος Υπουργός Οικονομίας
ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς Πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication
ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα Βουλευτής
ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Τσιμέντα Τιτάν Co. S.A.
ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης Δημοσιογράφος, Καθημερινή
ΗΝ. ΒΑΣ. Bredow, Vendeline von (Rapporteur) Business Correspondent, The Economist
ΗΝ. ΒΑΣ. Clarke, Kenneth Βουλευτής
ΗΝ. ΒΑΣ. Kerr, John  Μέλος Βουλής Λόρδων - Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
ΗΝ. ΒΑΣ. McKillop, Tom Πρόεδρος, The Royal Bank of Scotland Group
ΗΝ. ΒΑΣ. Osborne, George Σκιώδης Υπουργός Οικονομικών
ΗΝ. ΒΑΣ. Taylor, J. Martin Πρόεδρος, Syngenta International AG
ΗΝ. ΒΑΣ. Wooldridge, Adrian (Rapporteur) Foreign Correspondent, The Economist
ΗΠΑ Ajami, Fouad Διευθυντής Προγρ. Μεσανατολικών Σπουδών, Παν/μιο Johns Hopkins
ΗΠΑ Alexander, Keith Διευθυντής, National Security Agency
ΗΠΑ Altman, Roger Πρόεδρος, Evercore Partners Inc.
ΗΠΑ Bernanke, Ben Πρόεδρος, Board of Governors, Federal Reserve System
ΗΠΑ Collins, Timothy Γεν. Διευθυντής & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Ripplewood Holdings, LLC
ΗΠΑ Crocker, Chester James R. Schlesinger Professor of Strategic Studies
ΗΠΑ Daschle, Thomas Πρώην Γερουσιαστής και Επικεφαλής της Senate Majority
ΗΠΑ Donilon, Thomas Εταίρος, O'Melveny Myers
ΗΠΑ Farah, Martha Διευθυντής, Κέντρο Γνωστικών Νευροεπιστημών, Παν/μιο Pennsylvania
ΗΠΑ Feldstein, Martin Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), National Bureau of Economic Research
ΗΠΑ Ford, Jr., Harold Αντιπρόεδρος, Merill Lynch Co., Inc.
ΗΠΑ Geithner, Timothy Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Federal Reserve Bank of New York
ΗΠΑ Gigot, Paul  Αρθρογράφος, The Wall Street Journal
ΗΠΑ Graham, Donald Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), The Washington Post Company
ΗΠΑ Holbrooke, Richard Αντιπρόεδρος, Perseus, LLC
ΗΠΑ Hubbard, Allan Πρόεδρος, EA Industries, Inc.
ΗΠΑ Jacobs, Kenneth Αναπληρωτής Πρόεδρος, Head of Lazard U.S., Lazard Freres Co. LLC
ΗΠΑ Johnson, James Αντπρόεδρος, Perseus, LLC
ΗΠΑ Jordan, Jr., Vernon Γεν. Διευθυντής, Lazard Freres Co. LLC
ΗΠΑ Kissinger, Henry Πρόεδρος, Kissinger Associates, Inc.
ΗΠΑ Kleinfeld, Klaus Πρόεδρος & CΕO, Alcoa
ΗΠΑ Kravis, Henry Ιδυτικός εταίρος, Kohlberg Kravis Roberts Co
ΗΠΑ Kravis, Marie-Josse Υπότροφος, Ινστιτούτο Hudson, Inc.
ΗΠΑ Mathews, Jessica  Πρόεδρος, Carnegie Endowment for International Peace
ΗΠΑ McDonough, William Αντιπρόεδρος & Special Advisor to the Chairman, Merrill Lynch Co.
ΗΠΑ Mundie, Craig  Διευθυντής Ερευνας και Στρατηγικής, Microsoft  Corporation
ΗΠΑ Paulson, Jr., Henry Υπουργός Οικονομικών
ΗΠΑ Pearl, Frank Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Perseus, LLC
ΗΠΑ Perle, Richard Υπότροφος, American Enterprise Institute for Public Policy Research
ΗΠΑ Rice, Condoleezza Υπουργός Εξωτερικών
by norfid
Δημοσίευση σχολίου
Η δύναμη Του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ιστορία
Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη

Ξύπνα εκκλησία και αγρύπνησε στην προσευχή!