Blogger Widgets




24 Νοεμβρίου 2011

Άρματα του Φαραώ βρέθηκαν στην Ερυθρά θάλασσα;

-Του Joe Kovacs- 
«Ο δε Μωϋσής εξέτεινε την χείρα αυτού επί την θάλασσαν· και έκαμεν ο Κύριος την θάλασσαν να συρθή όλην εκείνην την νύκτα υπό σφοδρού ανατολικού ανέμου και κατέστησε την θάλασσαν ξηράν, και τα ύδατα διεχωρίσθησαν.» (Έξοδος 14:21)
Μια από τις διασημότερες ιστορίες της Βίβλου είναι ο χωρισμός από τον Θεό της Ερυθράς Θάλασσας για να σώσει τους Ισραηλίτες από τον Αιγυπτιακό στρατό και το επακόλουθο πνίξιμο των στρατιωτών και των αλόγων. 
Υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό το γεγονός συνέβη στην πραγματικότητα.
Το ζήτημα εμφανίζεται περίπου 3.500 χρόνια μετά από τότε που συνέβη το γεγονός, με τις εκθέσεις των  τροχών από τα Αιγυπτιακά άρματα που βρέθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα.
Υπάρχουν φωτογραφίες για να το τεκμηριώσουν,  και νέα βιβλία από επιστήμονες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα χαρτογράφηση ολόκληρης της διαδρομής της Εξόδου.
 Peter Elmer
Τροχός άρματος.
Είναι από το στρατό που καταδίωξε τον Μωυσή;
«Είμαι 99.9 τοις εκατό βέβαιος ότι βρήκα ένα τροχό αρμάτων,» λέει ο Peter Elmer στο WorldNetDaily μετά από δύο ταξίδια κατάδυσης στον κόλπο της θάλασσας της Aqaba. «Ήταν καλυμμένο με κοράλλια.»
Ο 38 χρονών μηχανικός ανυψωτικών οχημάτων από το Keynsham της Αγγλίας, ταξίδεψε στην περιοχή με τον αδελφό του, Mark, μετά που εμπνεύστηκε από τα βίντεο των εξερευνητών RonWyatt και Jonathan Gray, οι οποίοι είχαν τεκμηριώσει τα αντικείμενα που οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι ένας τροχός άρματος και χρονολογείται απ’ τον καιρό της Εξόδου.
«Πιστεύω ότι κάθισα πραγματικά σε ένα αρχαίο άρμα» είπε ο Elmer,  «Ασυζητητί, είναι σίγουρα τα υπολείμματα του Αιγυπτιακού στρατού».
Αλλά παρ’ όλο τον ενθουσιασμό του Elmer, άλλοι που ήταν στην ίδια τοποθεσία δεν είναι τόσο βέβαιοι πως ό,τι είδαν στον βυθό είναι τα υπολείμματα της μεγάλης καταδίωξης.
«Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν κοράλλια και τα θεωρούν τμήματα αρμάτων», λέει ο RichardRives, Πρόεδρος της «Αρχαιολογικής Έρευνας Wyatt» στο Tennessee. «Είναι περισσότερο πιθανό, κοράλλι που καλύπτεται με κοράλλι.… Καιροσκόποι συνδυάζουν τα ψεύτικα πράγματα με τα αληθινά πράγματα που ανακαλύπτονται. Αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό καθώς θέλουν να γίνουν αστέρια της TV».
Ο Rives ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του RonWyatt, ενός αναισθησιολόγου και ερασιτέχνη αρχαιολόγου που πέθανε από καρκίνο το 1999. 
Πριν πεθάνει, ο Wyatt αφιέρωσε χρόνια έρευνας για να βρει στοιχεία που τεκμηριώνουν τα γεγονότα που αναφέρονται στη Βίβλο. 
Εκτός από τους τροχούς αρμάτων, ο Wyatt υποστήριξε ότι έχει βρει την Κιβωτό του Νώε σε βουνό δίπλα στο όρος Ararat στην Τουρκία, το «αληθινό» όρος Σινά στη Σαουδική Αραβία και την Κιβωτό της Διαθήκης με τις δέκα εντολές κοντά στην περιοχή της σταύρωσης του Ιησού Χριστού.
Μεταξύ εκείνων που συνόδευαν τον Wyatt σε πολλές από τις εξορμήσεις του ήταν η σύζυγός του, MaryNell
Η γυναίκα αυτή λέει στο worldnetdaily πως είναι «πεπεισμένη» ότι υπάρχουν τμήματα αρμάτων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε σημείο του εδάφους που συνδέει την Αίγυπτο με τη Σαουδική Αραβία μέσω του κόλπου της Aqaba.
Αναφέρει ως απόδειξη την ανακάλυψη του Ron ενός αφαλού τροχού που έφερε στην επιφάνεια προς το τέλος της δεκαετίας του '70. Ο αφαλός είχε τα υπολείμματα οκτώ ακτινών εξωτερικά και εξετάστηκε από τον Nassif Mohammed Hassan, διευθυντή αρχαιοτήτων στο Κάιρο. 
Ο Hassan δήλωσε γι’ αυτό ότι είναι από τη 18η δυναστεία της αρχαίας Αιγύπτου, εξηγώντας ότι ο οκτάκτινος τροχός χρησιμοποιήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια εκείνης της δυναστείας, περίπου το 1400 π.Χ. 
Περίεργα, κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τα ακριβή ίχνη αυτού του οκτάκτινου τροχού σήμερα, αν και ο Hassan είναι στη βιντεο ταινία που δηλώνει το συμπέρασμά του σχετικά με την αυθεντικότητα.
Όταν η MaryNell πήγε για κατάδυση με τον Ron, λέει ότι ήταν πολύ εύκολο να υποθέσει (λανθασμένα) ότι κάθε στοιχείο στο κατώτατο επίπεδο του βυθού είχε ιστορική σημασία.
«[Καταρχάς] σκέφτηκα ότι όλα ήταν τροχοί αρμάτων!» αναφώνησε η κ. Wyatt, σημειώνοντας πόσο δύσκολο είναι για το ανεκπαίδευτο μάτι να διακρίνει ένα χειροποίητο αντικείμενο από ένα κομμάτι κοραλλιού. «Προσπαθώ απλά να είμαι προσεκτική πάρα πολύ για την υπερ-ταυτοποίηση. … Είναι η αλήθεια του Θεού, και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφημιστική εκστρατεία γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό».
Εντούτοις, σημειώνει ότι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους εξερευνητές και τους επιστήμονες είναι ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν επιτρέπει πλέον τα στοιχεία να αφαιρούνται από την προστατευόμενη περιοχή. 
Κατά συνέπεια, κάποιος που υποστηρίζει ότι βρίσκει ένα χειροποίητο αντικείμενο θα έχει έναν σκληρό - εάν όχι αδύνατο - χρόνο ελέγχοντας την αυθεντικότητά του, ένα κλασικό αδιέξοδο.
Ο υδάτινος τάφος
«Τα ύδατα επαναστρέψαντα εσκέπασαν τας αμάξας και τους ιππείς, παν το στράτευμα του Φαραώ, το οποίον είχεν εμβή κατόπιν αυτών εις την θάλασσαν· δεν έμεινεν εξ αυτών ουδέ εις.» (Έξοδος 14:28)
Η βιβλική αφήγηση καθιστά σαφές ότι μόλις είχαν βαδίσει οι Ισραηλίτες μέσω της χωρισμένης θάλασσας στο ξηρό έδαφος, ότι τα νερά που όρμησαν πίσω τους κατάπιαν εντελώς τον καταδικασμένο στρατό της αρχαίας Αιγύπτου.
Με αυτό στο μυαλό, πολλά από τα στοιχεία που βρέθηκαν στον κόλπο της Aqaba έχουν φωτογραφηθεί από τους δύτες για σύγκριση με την ιστορία της Εξόδου.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα είναι αυτό που φαίνεται ως ένας τροχός με μέταλλο. 
Η Mary Nell λέει ότι ο τροχός είναι καλυμμένος με χρυσή επίστρωση, στον οποίο τα κοράλλια έχουν δυσκολία να προσκολληθούν.
Λέει ότι ο χρυσός τροχός είναι ακόμα εκεί, σφηνωμένος τόσο δυνατά στον βυθό, που αισθάνεται σαν να είναι τσιμεντωμένος.
Πολλές άλλες φωτογραφίες παρουσιάζουν σχηματισμούς σε ένα κυκλικό σχέδιο με προβολές που θα μπορούσαν να είναι ακτίνες, αλλά εκείνα τα στοιχεία παραμένουν στο κατώτατο σημείο και δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η διαδρομή της Εξόδου, και ποιο σημείο της θάλασσας οι Ισραηλίτες διέσχισαν. Πολλοί ταξιδιωτικοί χάρτες και Άγιες Γραφές δείχνουν ένα σημείο περάσματος στον κόλπο του Σουέζ, τον δυτικό κλάδο της Ερυθράς θάλασσας. Αλλά εκείνοι μπορεί να πρέπει να ενημερωθούν εάν η τοποθεσία της Aqaba επιβεβαιώνεται ως η αληθινή θέση για το θαυματουργικό γεγονός.
«Η αλήθεια είναι, ότι κανένας δεν ξέρει πραγματικά που το πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας πραγματοποιήθηκε,» λέει οCarl Rasmussen, βιβλικός γεωγράφος και καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο κολέγιο Bethel της Μινεσότας.
Ο Rasmussen σύνταξε τον «ZondervanNIV Άτλαντα της Βίβλου» και πιστεύει προσωπικά ότι το πέρασμα πραγματοποιήθηκε κάπου κατά μήκος σε αυτό που είναι τώρα το κανάλι του Σουέζ.
Μερικοί επιστήμονες από την Ευρώπη λένε ότι οι τρέχοντες χάρτες κάνουν λάθος, και οι Wyatts είναι σωστοί - ότι το πέρασμα άρχισε στο Nuweiba, πέρασε από τον κόλπο της Aqaba, και έπειτα σε αυτό που είναι τώρα η Σαουδική Αραβία όπου ισχυρίζονται ότι το «αληθινό» Όρος Σινά βρίσκεται.
Για χρόνια, οι μελετητές έχουν σκεφτεί ως προς τη θέση του πραγματικού Όρους Σινά όπου ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές από το Θεό. Τουλάχιστον 13 περιοχές στη χερσόνησο του Σινά έχουν κάνει αξιώσεις για το σωστό σημείο.
Αλλά ο RonWyatt πίστευε ότι ήταν στην Αραβία, επειδή αναφέρεται και ως «το Όρος Σινά στην Αραβία» από τον απόστολο Παύλο στην Γαλάτας 4:25.
Έτσι αυτός και οι γιοι του πήγανε προς το «Jebel ElLawz,» το βουνό του νόμου, το οποίο είναι γνωστό από τους ντόπιους ως «Jebel Musa» - το όρος του Μωυσή.
Δυστυχώς για τους Wyatts, συνελήφθηκαν και κρατήθηκαν στη φυλακή. Η σύζυγός του λέει ότι κάποιος είχε τηλεφωνήσει στην Πρεσβεία της μουσουλμανικής χώρας, και υποστήριξε ότι ο Ron ήταν κατάσκοπος του Ισραήλ. Απελευθερώθηκαν μετά από 78 ημέρες πίσω από τα κάγκελα.
Ο Rasmussen δεν συμφωνεί με τη θεωρία του Αραβικού Όρους Σινά.
«Πιστεύω ότι ο ισχυρότερος υποψήφιος είναι η Jebel Sin Bisher», είπε στο worldnetdaily. «Οι περιοχές στη Σαουδική Αραβία έχουν πολύ, πολύ αδύνατη βιβλική υποστήριξη, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία.»
Τώρα, ένα νέο βιβλίο από τον πανεπιστημιακό φυσικό ColinHumphreys του Κέιμπριτζ με τον τίτλο «Tα θαύματα της Εξόδου» υποστηρίζει όχι μόνο την αξίωση για το Aqaba ως το σημείο που διέσχισαν την θάλασσα οι Εβραίοι, αλλά και τη τοποθέτηση του Όρος Σινά στην Αραβία.
«Εάν το βιβλίο μου είναι σωστό, και πιστεύω τα στοιχεία είναι πολύ ισχυρά,» λέει ο Humphreys, «τότε οι παγκόσμιοι χάρτες θα πρέπει να αποσυρθούν για να επανατοποθετήσουν το Όρος Σινά. Τα βιβλία ιστορίας, οι οδηγοί ταξιδιού και τα βιβλικά σχολιολόγια θα πρέπει να ξαναγραφούν.»
Σε όλη την εργασία του, ο Humphreys παρέχει τις επιστημονικές εξηγήσεις για να επιβεβαιώσει τις διηγήσεις της Παλαιάς Διαθήκης.
«Τα νερά που συσσωρεύονται επάνω, τα νερά που μένουνε ανυποχώρητα όπως ένας τοίχος,» είναι μια αξιοπρόσεκτη περιγραφή αυτού που τα μαθηματικά αποκαλύπτουν για να συμβούν για το νερό που ωθείται πίσω από έναν πολύ ισχυρό άνεμο», γράφει.
«Βρήκα ότι τα γεγονότα της Εξόδου είναι πιο δραματικά από αυτό που πιστεύεται γενικά,» λέει ο Humphreys. «Η έξοδος των αρχαίων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο είναι πραγματικά μια από τις πιο μεγαλειώδεις αληθινές ιστορίες που έχουν ειπωθεί ποτέ.»
Ένας Σουηδός επιστήμονας που πιστεύει ότι η Ερυθρά θάλασσα χωρίστηκε στα δύο, λέει ότι ενώ ο Humphreys είναι σωστός για το πέρασμα της Aqaba, δεν υπάρχει καμία φυσική, επιστημονική εξήγηση για το θαύμα χωρισμού που περιγράφεται στην Αγία Γραφή. «Ο άνεμος δεν χώρισε το νερό,» λέει ο LennartMoller του ιδρύματος Karolinska στη Στοκχόλμη. «Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορούσε να είναι σε εκείνο τον άνεμο και να επιζήσει. … Εάν ο Θεός έχει δημιουργήσει όλη τη γη, δεν είναι κανένα πρόβλημα για Αυτόν να χωρίσει το νερό για λίγο.»
Μιλώντας στο worldnetdaily από το νησί της Gotland στη θάλασσα της Βαλτικής, oMoller, ο συγγραφέας του βιβλίου “THEEXODUS CASE”, λέει ότι το κλειδί στην εύρεση της σωστής διαδρομής των Ισραηλιτών είναι να γίνει κατανοητό ότι η εβραϊκή αναφορά στο «yumsuph» δεν σημαίνει «τη θάλασσα των καλάμων» όπως πολλοί μελετητές έχουν ισχυριστεί. ΟMoller λέει ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στον κόλπο της Aqaba, και ενώ δεν συνδέεται τυπικά με τους Wyatts, συμφωνεί μαζί τους ότι ένα πλήθος άλλων στοιχείων μπορεί να βρεθεί στην Αραβική πλευρά των υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων του χρυσού μόσχου, των στυλοβατών, των βωμών και ακόμη του βράχου που η Βίβλος λέει ό,τι ο Μωυσής έσχισε για να φέρει εμπρός το νερό για τους Ισραηλίτες.
Όσον αφορά τα στοιχεία που βρίσκονται κάτω από τα νερά, ο Moller θεωρεί ότι υπάρχουν υπολείμματα όχι μόνο των αρμάτων και των τροχών, αλλά και ανθρώπινοι και ζωικοί σκελετοί.
«Υπήρξε για καταστροφή [εκεί] πολύ καιρό πριν,» είπε. «Ο,τιδήποτε είναι αυτό, είναι ανοικτό σε ερμηνεία». Επίσης σημειώνει ότι η προς τα κάτω και η ανοδική κλίση του σημείου διέλευσης της Aqaba εμπίπτει πραγματικά στα τρέχοντα Αμερικανικά πρότυπα για τις κεκλιμένες ράμπες για τους ανάπηρους.
Και ενώ η Mary Nell Wyatt προειδοποιεί ότι ο υπερτονισμός των αξιώσεων από δύτες και συγγραφείς θα μπορούσε να κάνει περισσότερη ζημιά από καλό, θεωρεί υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο σύζυγός της οδηγήθηκε για να ανακαλύψει ό,τι ο Ron αποκαλούσε «Ανακαλύψεις που με αυτές ο Θεός ελκύει την προσοχή μας». «Ο Θεός συντήρησε όλα αυτά τα στοιχεία,» είπε, «[ειδάλλως] δεν θα είχε μείνει τίποτα… Ο Θεός έχει χαθεί σήμερα. Ούτε οι Χριστιανοί δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι όλα αυτά συνέβησαν… Πρέπει να προσευχηθούμε ώστε ο Κύριος να μας βοηθήσει να κάνουμε τους ανθρώπους να το δούνε.»
Πίσω στην Αγγλία, ο PeterElmer λέει ότι οι άνθρωποι ρωτάνε χλευαστικά «Γιατί θα έπρεπε ένας μηχανικός ανυψωτικών οχημάτων από το Keynsham να είναι ικανός να πάει στην ίδια τοποθεσία που ο Μωυσής ήταν;» 
Απαντάει στην κριτική εύκολα, να επισημαίνοντας ότι «ο Ιησούς χρησιμοποίησε τους ψαράδες, τους εισπράκτορες φόρων και τους τελώνες. Γιατί όχι έναν μηχανικό ανυψωτικών μηχανημάτων;»
 πηγη. imoniodos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη