Blogger Widgets




14 Νοεμβρίου 2011

Δύο χέρια αγγίζουν τη γη μας

ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΦΙΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ φορέα: εικόνιζε τον πλανήτη Γη και δύο χέρια να προσπαθούν να την αγγίξουν.Από κάτω ένα λογότυπο έλεγε: “Δύο Χέρια αγγίζουν τη Γη μας”. 

Και σκέφτηκα: γιατί μόνο δύο χέρια ν' αγγίζουν τη γη μας; 

Μήπως την αγγίζουν περισσότερα;
Κι αλήθεια, ποια χέρια μπορούν πραγματικά ν' αγγίξουν τη γη μας;
Κι όμως! Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω στην Ιστορία την αρχαία και την πρόσφατη, θα δούμε πάμπολλα χέρια να έχουν κατά καιρούς απλωθεί για ν' αγγίξουν τη γη μας.

Χέρια όχι πάντοτε καθαρά, χέρια όχι πάντοτε για το καλό της ανθρωπότητας. Απλώθηκαν πάνω απ' τη γη μας χέρια για να την καταστρέψουν και το κατάφεραν. 
Απλώθηκαν και χέρια για να την προστατέψουν και δεν τα κατάφεραν τουλάχιστον στο βαθμό που θα το 'θελαν. 
Τι άλλο ήταν τα χέρια των μεγάλων κατακτητών, από χέρια που ήθελαν να κυριαρχήσουν πάνω στη γη; 
Τι άλλο ήταν τα χέρια των μεγάλων εξερευνητών, από χέρια που ήθελαν να εκμεταλλευθούν με κάθε τρόπο τους νέους κόσμους που ανακάλυπταν;

Πριν μερικά χρόνια, ο Ετιέν Μπολιέ, Γάλλος επιστήμονας (Μέλος πολλών ακαδημιών σήμερα, αμερικανικό βραβείο Λάσκερ –προθάλαμος του Νόμπελ– καθηγητής του Κολλεγίου της Γαλλίας) στα 24 χρόνια του το 1960 ανακάλυψε για πρώτη φορά την ουσία DHEA (διυδροεπιανδροστερόνη), που σήμερα είναι ένα νέο αντικείμενο ελπίδας για καλύτερα γηρατειά. Δεν πρόκειται βέβαια για το ελιξίριο της νεότητας, δεν παρατείνει τη ζωή ούτε διατηρεί τη νεανική εμφάνιση μέχρι τα βαθειά γεράματα, επιτρέπει ωστόσο στους ανθρώπους να γερνούν καλύτερα, περιορίζοντας τις κακές συνέπειες του γήρατος (ρευματικούς πόνους, απώλεια μνήμης, οστεοπόρωση κλπ.) Έτσι, με κάποια έννοια η επιστήμη απλώνει τα χέρια της στη Γη μας, και προσφέρεται να απαλλάξει τον άνθρωπο από αρρώστιες, επιδημίες και μάστιγες.
Στο Ορλάντο της Φλόριντα (ΗΠΑ) μπορεί κανείς να οδηγεί το αυτοκίνητό του και να χαθεί ψάχνοντας έναν δρόμο όπου δεν έχει ξαναπάει. Κανένας λόγος ανησυχίας! Μπορεί να πληκτρολογήσει σε μια ειδική συσκευή (κομπιούτερ, φυσικά!) τον αριθμό της οδού και σε λίγο μια φωνή αρχίζει να τον καθοδηγεί: «Στα 300 μέτρα θα στρίψετε αριστερά και θα πάρετε την οδό τάδε». Κι ακόμα: «Αν παραμείνετε στην οδό όπου βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, προσοχή: Σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου έχει γίνει ατύχημα και η κυκλοφορία έχει διακοπεί». Πρόκειται για ένα τηλεκοντρόλ που έχει συνδεθεί με 24 δορυφόρους, που βρίσκονται σε σταθερή τροχιά πάνω από τη γη και δίνουν συνεχώς πληροφορίες. Η τεχνολογία έχει απλώσει κυριολεκτικά τα χέρια της πάνω από τον πλανήτη μας και μας υπόσχεται λύση σε κάθε είδους πρόβλημα της ζωής μας.
Κάθε μέρα στην τηλεόραση και στην έντυπη ενημέρωση ποικίλες χαρτορίχτρες, χαρτομάντεις και μάγοι προσφέρονται να μας πουν το μέλλον μας, ιδιαίτερα τώρα που ανοίγεται μπροστά μας ο Καινούργιος Χρόνος. Η αστρολογία απλώνει τα χέρια της να βοηθήσει στα προβλήματα του ανθρώπου.
Κάπου 2.000 νέοι 8-25 ετών από τις ΗΠΑ κι από άλλες 30 χώρες του κόσμου συγκεντρώθηκαν κάποτε στην Ουάσιγκτον, μαζί τους κι ένας Έλληνας φοιτητής, και ανακοίνωσαν μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τις δικές τους "Δέκα Εντολές" για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. "Ανανεώστε, ανανεώστε, ανακυκλώστε" ήταν το σύνθημα.
Βέβαια πολύ καλή κάθε οικολογική προσπάθεια, αλλά λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2004 ένας καταστροφικός σεισμός ίσος σε δύναμη με 1 εκατομμύριο βόμβες Χιροσίμας, σημειώθηκε στον Ινδικό ωκεανό και ξεσήκωσε ένα σεισμικό κύμα που κατέστρεψε νησιά και ολόκληρες χώρες από την Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα, μέχρι το Ομάρ, τη Σομαλία και την Κένυα στην άλλη άκρη του Ινδικού. Η Σομαλία μετατοπίστηκε 30 μέτρα ΝΔ, ο άξονας της γης μετατοπίστηκε, και η γη θα πάλλεαι σαν καμπάνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι νεκροί υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 260.000 ψυχές. Η οικολογία έχει απλώσει προστατευτικά τα χέρια της πάνω από τη Γη μας και προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί από τις καταστροφές που προκαλούν η ανθρώπινη αδιαφορία και τα στοιχεία της φύσεως.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ και κάποια άλλα χέρια που έχουν απλωθεί πάνω από τον πλανήτη μας εδώ και 2.000 χρόνια. 
Χέρια όχι κάποιου μάγου, κάποιου οικολόγου, κάποιου επιστήμονα ή κάποιου τεχνοκράτη ή πολιτικού.
Είναι τα χέρια του Κυρίου του σύμπαντος, του Ιησού Χριστού. Έχουν απλωθεί σε στάση αναμονής και προσμονής σταυρού.
 

Περιμένουν τον άνθρωπο της εποχής μας, που αλαφιασμένος από το άγχος της καθημερινότητας τρέχει αναζητώντας την επιτυχία, την καταξίωση, τον εύκολο και γρήγορο υλικό πλουτισμό. Κι ο Χριστός περιμένει αυτόν το σύγχρονο νέο, που καβάλα πάνω στη γιαμάχα του βιάζεται να διατρέξει όλη τη γη.
Τι περιμένει από τον άνθρωπο ο Χριστός; Πιστεύω πως πέρασε η εποχή που ο Χριστός περίμενε τον άνθρωπο να σκεφτεί, να συναισθανθεί την κατάσταση του ή να νιώσει ενοχές. 
Δεν φαίνεται πολλοί να έχουν τέτοια διάθεση. 
Μπορεί να πει κανείς ότι ο Χριστός απλώνει σήμερα τα χέρια Του πάνω από τη Γη μας και περιμένει το σημερινό άνθρωπο να απογοητευθεί από την κατάστασή του, από τα προγράμματά του, από τις αποτυχίες του. Να συντριβεί πάνω στο αδιέξοδο της αμαρτίας του αλλά να μπορεί να βρει μια αγκαλιά να τον δεχτεί.
Μήπως είσαι κι εσύ, αναγνώστη, από κείνους που πιστεύουν τόσο πολύ στον εαυτό τους, ώστε να μην ακούν ούτε τη φωνή του Θεού; Μήπως είσαι από κείνους που πιστεύουν πως αυτόν τον πλανήτη θα τον σώσουν οι πολιτικοί, οι επιστήμονες, οι τεχνολόγοι ή οι μάγοι και οι θεωρίες τους;  
Η Αγία Γραφή λέει πως αυτός ο πλανήτης δεν σώζεται με τίποτα. Είναι καταδικασμένος, όσα χέρια κι αν απλώνονται για να τον σώσουν. 
Τα μόνα χέρια που απλώνονται όχι προς τον πλανήτη μας αλλά προς τους κατοίκους του, είναι τα τρυπημένα χέρια του Χριστού, που γεμάτα αγάπη περιμένουν τον κάθε αμαρτωλό να γυρίσει πίσω.
Ο Χριστός έρχεται ν' αγγίξει φιλικά και το δικό σου ώμο και να σε καλέσει στη σωτηρία του: «Κουράστηκες; απογοητεύτηκες; σε λύγισε το βάρος της ζωής, των αποτυχιών σου, της αμαρτίας σου; Έλα τότε σ' Εμένα κι Εγώ θα σε ξεκουράσω».
Δυο χέρια αγγίζουν τη γη μας,  τον κάθε κάτοικό της κι εσένα προσωπικά. 
Μακάρι να μην τα περιφρονήσεις, να μην τα αποδιώξεις, να μην αδιαφορήσεις γι' αυτά. 
Ζήτησε μια Καινή Διαθήκη και διάβασε τα λόγια του Χριστού. 
Ζήτησε να συζητήσεις τις όποιες απορίες σου με κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει,
ακόμα και σ’ αυτό το site. 
Και να είσαι σίγουρος πως ο Θεός θα έρθει να σε βρει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη