Blogger Widgets




3 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστορία των Ταρώ (Μαντεία)

 

Η πρώτη ιστορική αναφορά στα ταρώ, έγινε το 1392, όπου υπάρχει μια καταχώριση στους λογαριασμούς του βασιλιά Καρόλου 4ου της Γαλλίας σχετικά με την πληρωμή ενός χρηματικού ποσού για την αγορά τριών σετ με κάρτες της μεγάλης αρκάνας.
Ταρόκι
Αυτές οι είκοσι δύο κάρτες των ταρώ ΄θριάμβευαν΄ πάνω στις άλλες πενήντα έξι κάρτες, στο παιχνίδι της εποχής που ονομάζονταν ταρόκι.
Ταροκίνο
Έτσι προέκυψε και η ονομασία ΄θρίαμβοι΄ που χρησιμοποιούν πολλοί όταν αναφέρονται στις κάρτες της μεγάλης αρκάνας.

Το δέκατο πέμπτο αιώνα ένα ιταλικό παιχνίδι αναπτύχθηκε, το ταροκίνο, που είχε πάνω από εκατό κάρτες. Περιελάμβανε όλα τα ζώδια και τις αρετές και με λίγα λόγια ότι ήταν απαραίτητο για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Aυτός ήταν και ο ρόλος των ταρώ εκείνη την εποχή, σύμφωνα με αναφορές στο χειρόγραφο του Γερμανού Γιοχάνες το 1377.
Το παλαιότερο δείγμα καρτών που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι τα ταρώ του βασιλιά Καρόλου 4ου και βρίσκονται στην εθνική βιβλιοθήκη στο Παρίσι. Πιθανολογείται πως τα ταρώ αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για τζόγο (κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την απαγόρευσή τους από τον βασιλιά Αλφόνσο 9ο της Καστίλης) και σαν ένα μνημονικό μέσο για να θέσουν στους νέους τις αξίες της αρετής.
Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε τα ταρώ χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σαν μαντικό μέσο, γιατί δεν υπάρχουν σχετικές ιστορικές αναφορές, μα είναι σίγουρο πως στα τέλη του δεκάτου ογδόου αιώνα, τα ταρώ χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σαν μέσο για μαντεία, με τις προηγούμενες χρήσεις τους σχεδόν ξεχασμένες.
Μέχρι το 1748 τα ταρώ είχαν απλοποιηθεί σε αυτά που σήμερα γνωρίζουμε ως τα ταρώ της Μασσαλίας, που είναι και ότι κοντινότερο υπάρχει στα παραδοσιακά ταρώ. Αργότερα, στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Α.Ε.Γουέιτ και η Πάμελα Κόλμαν Σμίθ δημιούργησαν τα ταρώ του Γουέιτ που προέκυψαν από τα ταρώ της Μασσαλίας σε συνδυασμό με επιρροές από το τάγμα της Χρυσής Αυγής.
Άλιστερ Κρόουλι
Μερικά χρόνια αργότερα, ο Άλιστερ Κρόουλι έδωσε τις δικές του ερμηνείες στις κάρτες για ακόμα μία φορά.
Δεν έχουν αλλάξει μόνο οι παραστάσεις πάνω στις κάρτες με το πέρασμα των χρόνων, μα και οι ερμηνείες τους έχουν εξελιχθεί, ειδικά τα τελευταία εκατό χρόνια. Όλα αυτά προσδίδουν νέες δυνατότητες στις κάρτες και επεκτείνουν την εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα ταρώ. Παρόλα αυτά κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει βρει το σωστό δρόμο. Ίσως ο δρόμος αλλάζει και ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει τη δική του αναζήτηση.
Αγαπητοί μου, και όμως, υπάρχει ένας δρόμος, ο μόνος δρόμος, που μπορεί να σε οδηγήσει με ασφάλεια μέσα στην πορεία της ζωής σου.
Ο Μόνος δρόμος ασφαλείς, και σίγουρος είναι Ο Ιησούς Χριστός.
Ο ίδιος είπε:
Ιωάν. 14:6 
«Εγώ είμαι ο Δρόμος και η Αλήθεια και η Ζωή. Κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από μένα.
Γι`αυτό μην κουράζεσαι εδώ και εκεί, `Ελα στο Χριστό να βρεις τη χαρά, την παρηγοριά, την ξεκούραση, τη Σωτηρία.
`Ελα στο Χριστό γιατί σου έχει ετοιμάσει ένα μέλλον θαυμαστό, αποκλειστικά για σένα προσωπικά!
Δεν χρειάζεται να τρέξεις στα χαρτιά της μαντείας, να σου πουν το μέλλον, Αυτός είναι το μέλλον.
`Άνοιξε το Λόγο Του, Την Αγία Γραφή, εκεί είναι τα αληθινά χαρτιά που μιλούν για σένα!
Μην αργείς, σήμερα κιόλας  τρέξε στο Χριστό!
Εβρ. 3:7 - 8
Διά τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Αγιον· Σήμερον, εάν ακούσητε της φωνής αυτού, μη σκληρύνητε τας καρδίας σας.

2Κορ. 6:2
  ...τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού, τώρα ημέρα σωτηρίας·
Τώρα και εσύ έλα, Αύριο ίσως είναι αργά!!!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη