Blogger Widgets




16 Αυγούστου 2011

Οπτική με Σκοπό

    Όσο περισσότερο ζω, και όσες περισσότερες καταστάσεις αντιμετωπίζω, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το κάλεσμά μας, πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί στα πράγματα που αναζητούμε στην ζωή. Εάν πραγματικά επιθυμούμε να ζήσουμε στον σκοπό και προορισμό του Θεού για την ζωή μας, και να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το Θεό διατηρώντας ένα περπάτημα πίστης γεμάτο πάθος, τότε χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει να κάνει πιο πολύ με την οπτική μας παρά με οτιδήποτε άλλο.
Μπορούμε να χάσουμε τόσο πολύ από τον Θεό και από τα θαυμαστά Του σχέδια και σκοπούς, επειδή εστιάζουμε στα ασήμαντα, και χωρίς αξία πράγματα που απλά τυχαίνει να φωνάζουν δυνατότερα για την προσοχή μας.
Αντί να εστιάζουμε στην μεγαλύτερη εικόνα και να βάζουμε προτεραιότητα ανάμεσα σε αυτά που αντιμετωπίζουμε, πολύ συχνά χάνουμε τον δρόμο και αποσπάται η προσοχή μας από τα άμεσα γεγονότα της ζωής που φαινομενικά δείχνουν επείγοντα αντί για τα πράγματα που πραγματικά είναι σημαντικά και έχουν αιώνια αξία.
Στην Κολοσσαείς 3:2 μας θυμίζει: “να φρονούμε να άνω, όχι αυτά που είναι επάνω στην γη”. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τον Θεό μεγαλύτερο στην ζωή μας, πρέπει να αποφασίσουμε να μην σπαταλάμε την ενέργειά μας στα μικρά πράγματα, όπως τα προβλήματα ή τις παροδικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.                                        Πρέπει να έχουμε διάκριση όσον αφορά τα πράγματα στα οποία ξοδεύουμε τον χρόνο μας, σκεφτόμαστε, ακούμε και μιλάμε, σ’ αυτά που δίνουμε την προσοχή μας.
Τα προβλήματά μας μπορεί να δείχνουν τόσο τεράστια, αλλά μπορούν στα αλήθεια να γίνουν τόσο μικρά στο φώς της Μεγαλοσύνης Του.                                                                                                                 Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από κάθε επίθεση, αρρώστια, κρίση, απορία, δυσκολία, ανησυχία, πληγή, ή αδικία.
Αρνήσου να ξοδέψεις άλλο ένα λεπτό για να μεγαλύνεις τον εχθρό και τα σχεδιά του. ( Την τελευταία φορά που είδα, ο διάβολός ήταν αρκετά μικρός για να χωράει κάτω από τα πόδια μου και ο Θεός αρκετά μεγάλος για να γεμίζει τον ουρανό και την γη!)
Αποφάσισε σήμερα ότι θα ξοδέψεις το υπόλοιπο της ζωής σου συγκεντρωμένος στην Μεγαλοσύνη του Θεού, και μέσα από την οπτική της αιωνιότητάς Του ζήσε την ζωή σου για ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από τον εαυτό σου!

2 σχόλια :

Φίλος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι η πνευματική ζωή. Αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουμε από την πνευματική μιζέρια. Πιστεύω ότι ο διάβολος κάθε μέρα δωροδοκεί τους χριστιανούς με χάντρες όπως κάνανε οι Ισπανοί στους ινδιάνους της Αμερικής. Η μόνη λύση είναι να βάλουμε τον Χριστό μπροστά και όχι πλάι μας ή πίσω μας και αυτό γίνεται καθαρά και μόνο από τις επιλογές μας

Unknown είπε...

Aκριβώς. Συμφωνώ μαζί σου.
Ο Κύριος πρέπει να είναι μπροστά, και μόνο.
Οι άνθρωποι τα κάνουν θάλασσα όποιοι και αν είναι αυτοί.....

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη