Blogger Widgets




16 Αυγούστου 2011

Είσαι Αποφασισμένος;

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις, και παρόλο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις απρόσμενες δοκιμασίες που προκύπτουν, μπορούμε να επιλέγουμε πώς να αντιδράμε στις καταστάσεις μας. 
Συχνά, ο τρόπος που επιλέγουμε να αντιδράμε (ή να μην αντιδράμε) καθορίζει εάν απλά ζούμε επιφανειακά και αφήνουμε τη ζωή απλά να ‘συμβεί’, ή εάν στεκόμαστε στο Λόγο του Θεού και επιτρέπουμε σ’ Αυτόν να εργαστεί στη ζωή μας.
Ως Χριστιανοί, πρέπει να είμαστε δεσμευμένοι να μεγαλώνουμε και να αυξάνουμε την χωρητικότητά μας για να μπορέσουμε να κινηθούμε στα καινούρια πράγματα που έχει ο Θεός για εμάς.
Όταν έρθουν οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες (και θα έρθουν!) πρέπει να αποφασίζουμε να τρέχουμε στον Θεό ΠΡΩΤΑ και να Του επιτρέπουμε να μας μιλήσει για το πώς πρέπει να χειριστούμε τις καταστάσεις που βρισκόμαστε. Αυτό απαιτεί από εμάς να προσμένουμε τον Θεό, να είμαστε ευαίσθητοι στο Πνεύμα Του και να είμαστε δεσμευμένοι να τελειώσουμε τον αγώνα μας.
Ο Θεός δεν θέλει να ζούμε στην ανησυχία ή στο φόβο για τις καταστάσεις του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος μας.
Στην επιστολή Β’ Τιμόθεο: «Επειδή ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού».
Έχουμε το Πνεύμα Του που κατοικεί μέσα μας και έχουμε καλεστεί να κρατηθούμε σ’ αυτήν την αλήθεια για να προχωρήσουμε στη ζωή. Σε καιρούς δοκιμασίας ό,τι είναι
μέσα μας βγαίνει έξω από εμάς, αποκαλύπτοντας ό,τι έχουμε επιτρέψει να μπει στην καρδιά μας. Οι αντιδράσεις μας δεν είναι αποτέλεσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, αλλά η εξωτερίκευση αντανάκλαση του ποιοι είμαστε εσωτερικά.
Το Κατά Ματθαίον 8:5-13 διηγείται την ιστορία ενός εκατόνταρχου. Ενώ ο δούλος του ήταν παράλυτος και υπέφερε, εκείνος αποφάσισε να βρει τον Ιησού και να ζητήσει από Αυτόν να κάνει το θαύμα. Πίστεψε στον Ιησού, αντί να πιστέψει στις ίδιες του τις δυνάμεις όταν είπε: «Απλά πες έναν λόγο και ο δούλος μου θα θεραπευτεί». Ο Ιησούς έμεινε έκπληκτος από την μεγάλη πίστη του εκατόνταρχου και απάντησε: «Πήγαινε, και όπως πίστεψες ας γίνει σε σένα». Ο Θεός τίμησε την αφοσίωση και την πίστη του εκατόνταρχου και ο δούλος του θεραπεύτηκε αμέσως!
Θέλω να σε ενθαρρύνω να μην επιτρέψεις τις δύσκολες καταστάσεις να γίνουν η δικαιολογία σου για να φοβάσαι ή να παραιτείσαι, αλλά αντίθετα, να είσαι σαν τον εκατόνταρχο και να βάλεις την πίστη σου στον Θεό!
Οι υποσχέσεις Του είναι για εσένα και ο Λόγος Του είναι αλήθεια.
Πάρε λίγο χρόνο και γράψε μία λίστα με υποσχέσεις που ο Θεός σου έχει μιλήσει και σου έχει δείξει μέσα στον Λόγο Του, και ευχαρίστησέ Τον γιατί έχεις νίκη πάνω στις καταστάσεις σου μέσα από τον Ιησού Χριστό.
Αποφάσισε μέσα στην καρδιά σου σήμερα να κρατήσεις τις υποσχέσεις του Θεού, και να συνεχίσεις να τρέχεις τον αγώνα σου, με την πληρότητα που ο Χριστός σε έχει καλέσει να ζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη