Blogger Widgets




27 Φεβρουαρίου 2011

Μία από τις πιο αρχαίες εκκλησίες βρέθηκε στην Λαοδίκεια


Μία αρχαία εκκλησία που αναφέρεται στη Βίβλο ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφής.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ertuğrul Gunay επισκέφτηκε την αρχαία πόλη της Λαοδικείας την Κυριακή στην επαρχία Ντενιζλί και ενημερώθηκε από τον καθηγητή Celal Simsek, επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών.
Ο καθηγητής είπε ότι έχουν ανακαλύψει την αρχαία εκκλησία της Λαοδικείας, μία από τις επτά που αναφέρονται στη Βίβλο, στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο Simsek δήλωσε ότι η εκκλησία του τετάρτου αιώνα μ.Χ. βρέθηκε από ένα υπόγειο ραντάρ, ένα σύστημα που δοκίμασαν αυτό το έτος για πρώτη φορά. «Το μεγαλύτερο μέρος του ναού, το οποίο είναι κτισμένο σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει διατηρήσει την αυθεντική του μορφή."
Ο Υπουργός Gunay είπε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος για την ανακάλυψη, προσθέτοντας ότι η αρχαιολογία στην Τουρκία έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τελευταία και το υπουργείο υποστηρίζει πλήρως τους πανεπιστημιακούς. Ο υπουργός είπε ότι οι ανασκαφές συνεχίζονται ασταμάτητα από την στιγμή που βρέθηκε η τοποθεσία μεταφέρθηκε στο Δήμο Ντενιζλί.
"Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να καλέσουμε τον ξένο τύπο και να οργανώσουμε μια συγκέντρωση αφού γίνουν σημαντικά βήματα για την ανακαίνιση και το κτίριο αποκαλυφθεί πλήρως."
Ο υπουργός δήλωσε ότι η εκκλησία προστίθεται στον ήδη ιστορικό πλούτο της αρχαίας πόλης και είπε ότι ήταν ευτυχής που σημαντικές περιοχές, εκτός από την Έφεσο έρχονται στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τον υπουργό, το βαπτιστήρι στην Εκκλησία της Λαοδικείας είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από αυτό στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
Από πολύ νωρίς, η πόλη της Λαοδικείας έγινε μία από τις κυριότερες έδρες του Χριστιανισμού, και έδρα επισκόπου. Η Λαοδίκεια γίνεται γνωστή μέσα από την επιστολή προς Κολοσσαείς του Αποστόλου Παύλου και είναι μια από τις επτά εκκλησίες της Ασίας που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Η εκκλησία της Λαοδικεία; πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Επαφρά από τις Κολοσσές, ένα Χριστιανό ιεροκήρυκας ο οποίος διέδωσε το Ευαγγέλιο στους συμπολίτες του Κολοσσαείς.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη