Blogger Widgets




5 Δεκεμβρίου 2010

Η εξουσία του πιστού



Τι είναι η εξουσία;
Ο Ιησούς είπε στο Λουκά 10:19: «Τώρα λοιπόν βλέπετε, σας δίνω την εξουσία να πατάτε επάνω σε φίδια και σε σκορπιούς και επάνω σε όλη την εξουσία του εχθρού, κι ασφαλώς εσάς τίποτε απ’ αυτά δε θα σας βλάψει».
Μιλώντας για «φίδια και σκορπιούς», ο Ιησούς έλεγε για τη δύναμη του διαβόλου – δαιμόνια, κακά πνεύματα και όλες τις δυνάμεις του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εξουσία πάνω τους!
Μήπως η εκκλησία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού χρειάζεται λιγότερη εξουσία απ’ αυτή που είχε η εκκλησία τον πρώτο αιώνα; Κάτι τέτοιο θα φάνταζε γελοίο, δε συμφωνείς;
Η αξία της εξουσίας μας είναι στη δύναμη που βρίσκεται πίσω απ’ αυτή την εξουσία.
Ο Θεός ο Ίδιος είναι η δύναμη πίσω από την εξουσία μας!
Ο διάβολος και οι δυνάμεις του είναι υποχρεωμένοι ν’ αναγνωρίσουν την εξουσία μας!
Ο πιστός που γνωρίζει ότι η δύναμη του Θεού τον ενισχύει μπορεί να εξασκήσει την εξουσία του και ν’ αντιμετωπίσει τον εχθρό άφοβα.
Τι είναι η εξουσία;
Εξουσία είναι η απεριόριστη δύναμη
Οι αστυνομικοί που ελέγχουν την τροχαία την ώρα της κίνησης ψηλώνουν τα χέρια τους και τα αυτοκίνητα σταματούν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη φυσική δύναμη να σταματήσουν αυτά τα οχήματα αν οι οδηγοί τους αποφασίσουν να μη σταματήσουν. Αλλά δε χρησιμοποιούν τη δική τους δύναμη για να σταματήσουν την τροχαία, αλλά στέκονται δυνατοί πάνω στην εξουσία που τους έχει δώσει η κυβέρνηση που υπηρετούν. Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν αυτή την εξουσία και σταματούν τα οχήματα τους.
Ευλογημένος ας είναι ο Θεός, διότι υπάρχει εξουσία που μας δόθηκε μέσω του κυρίου μας Ιησού Χριστού!
Ο Παύλος είπε στους πιστούς να είναι δυνατοί στον Κύριο, και στην ισχύ της δύναμης Του (Εφεσίους 6:10). Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις τον διάβολο κατάμουτρα, και να του πεις να μην πλησιάσει άλλο.
Χρησιμοποίησε την εξουσία που σου έχει δοθεί!
Μια φορά στην Αγγλία ένας ευλογημένος ιεροκήρυκας
στεκόταν σε μια γωνιά ενός δρόμου περιμένοντας για το λεωφορείο. Μια γυναίκα βγήκε έξω από ένα διαμέρισμα, κι ένας μικρός σκύλος έτρεξε από πίσω της. Αυτή είπε: «Θα πρέπει να πας πίσω».
Ο σκύλος όμως δεν της έδωσε σημασία. Απλώς κούναγε την ουρά του και έκανε τα χάδια του.
Τότε είπε: «Όχι, πρέπει να πας». Ο μικρός σκύλος κούνησε την ουρά του πάλι και συνέχισε να κάνει τα χάδια του.

Εκείνη την ώρα έφτασε το λεωφορείο. Η γυναίκα τότε φώναξε δυνατά: «Πήγαινε!» Ο σκύλος τότε έχωσε την ουρά του ανάμεσα στα σκέλια του κι έφυγε.
Αυτός ο ιεροκήρυκας φώναξε τότε δυνατά χωρίς να σκεφτεί καν: «Έτσι πρέπει να κάνεις και με το διάβολο!»

Είσαι νικητής
Η επιστολή προς Εφεσίους 6:10 μας λέει: «Τέλος, αδελφοί μου, να αντλείτε δύναμη από τον Κύριο και από τη συναίσθηση της κυρίαρχης δύναμης του».
Πολλοί άνθρωποι διαβάζουν αυτό το εδάφιο και νομίζουν ότι ο Κύριος τους λέει να είναι δυνατοί στον εαυτό τους. Αλλά η Αγία Γραφή δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. Λέει ότι πρέπει να είσαι δυνατός στον Κύριο.
«Δεν γνωρίζω αν μπορώ να τα καταφέρω», λένε οι άνθρωποι.
Φυσικά και μπορείς να τα καταφέρεις. Μην το σκέφτεσαι καν. Να είσαι δυνατός στον Κύριο. Να είσαι δυνατός στην κυριαρχική Του δύναμη, όχι στη δική σου δύναμη.
Η επιστολή Α Ιωάννη 4:4 μας λέει: «Η δική σας προέλευση είναι από το Θεό, αγαπημένα μου παιδιά, κι έχετε νικήσει τους ανθρώπους αυτούς, επειδή είναι μεγαλύτερος αυτός που ζει μέσα σας από εκείνον που βρίσκεται μέσα στον κόσμο».
«Αυτός που βρίσκεται μέσα στον κόσμο» είναι ο σατανάς, ο θεός αυτού του κόσμου και η κεφαλή των δυνάμεων αυτού του κόσμου.
Αλλά η δύναμη που βρίσκεται μέσα σου είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη που βρίσκεται μέσα στον κόσμο, επειδή η δύναμη η οποία ενισχύει την εξουσία μας είναι μεγαλύτερη από αυτή που ενισχύει τους εχθρούς μας.
«Γιατί ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια σε ανθρώπινες δυνάμεις, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες που προξενούν το σκοτάδι στον κόσμο τούτο» (Εφεσίους 6:12).
Δόξα στο Θεό που έχουμε εξουσία πάνω σε τέτοιες δυνάμεις στο όνομα του Ιησού Χριστού. Πρέπει να κατανοήσουμε το τι είπε ο Παύλος εδώ κάτω από το φως του τι είπε σε προηγούμενα κεφάλαια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εξουσία μέσω του Χριστού. Οι μάχες μας με το διάβολο θα πρέπει να γίνονται πάντοτε με τη συνείδηση ότι έχουμε εξουσία επάνω του επειδή είναι ένας ηττημένος αντίπαλος – ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τον νίκησε για χάρη μας.
Η εξουσία σου ανήκει
Παρ’ όλ’ αυτά, η εξουσία του πιστού είναι μια πτυχή της Χριστιανικής ζωής που λίγοι πιστοί γνωρίζουν. Μερικοί νομίζουν ότι η εξουσία πάνω στο διάβολο ανήκει μόνο σ’ αυτούς τους λίγους εκλεκτούς στους οποίους ο Θεός έχει δώσει κάποια ειδική εξουσία. Κι όμως αυτό δεν αληθεύει, ανήκει σε όλα τα παιδιά του Θεού!
Λαμβάνουμε αυτή την εξουσία όταν αναγεννηθούμε. Καθώς γινόμαστε νέα κτίσματα εν Χριστώ Ιησού, κληρονομούμε το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην προσευχή μας ενάντια στον εχθρό.
Αλλά ο διάβολος δε θέλει να γνωρίζουν οι Χριστιανοί για την εξουσία που έχουν οι πιστοί. Θέλει να συνεχίσει να μας νικά όποτε αυτός θέλει. Γι’ αυτό και θα κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει τους Χριστιανούς από το να μάθουν την αλήθεια σχετικά με την εξουσία και θα μας πολεμήσει περισσότερο πάνω σ’ αυτό το θέμα παρά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Γνωρίζει ότι όταν μάθουμε την αλήθεια, οι ημέρες του σαν κυρίαρχος της ζωής μας θα τελειώσουν. Θα τον εξουσιάζουμε εμείς, απολαμβάνοντας την εξουσία που δικαιωματικά μας ανήκει.
Η επιστολή προς Εφεσίους 1:3 λέει: «Ευλογητός ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που μας ευλόγησε, δια του Χριστού, με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια». Εδώ μιλά για όλες τις πνευματικές ευλογίες. Εν Χριστώ, όλες οι πνευματικές ευλογίες μας ανήκουν. Αυτή η εξουσία μας ανήκει, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Μα μόνο να το γνωρίζουμε αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι η γνώση που ενεργείται στηριζόμενη πάνω σ’ αυτή την αρχή που φέρνει αποτελέσματα! Είναι τραγωδία για τους Χριστιανούς να ζουν και να μη γνωρίζουν το τι τους ανήκει.
Έχεις σκεφτεί ποτέ σου: Η σωτηρία ανήκει στον αμαρτωλό. Ο Ιησούς έχει ήδη εξαγοράσει τη σωτηρία του χειρότερου αμαρτωλού, όπως έχει κάνει και για μας. Αυτός είναι ο λόγος που μας είπε να πάμε και να διακηρύξουμε το Ευαγγέλιο, να πάμε και να πούμε στους αμαρτωλούς ότι έχουν γίνει εντάξει ενώπιον του Θεού.
Μα ποτέ δεν τους το έχουμε πει αυτό. Τους έχουμε πει ότι ο Θεός είναι θυμωμένος μαζί τους και ότι κρατά λογαριασμό για κάθε τι που κάνουν. Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός δεν κρατά τίποτα εναντίον του αμαρτωλού! Ο Θεός λέει ότι τα έχει διαγράψει όλα.
 Η επιστολή Β Κορινθίους 5:19 το λέει αυτό.
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αμαρτία. Ο Ιησούς το κανόνισε. Υπάρχει πρόβλημα μόνο με τους αμαρτωλούς. Αν πάρεις τον αμαρτωλό στον Ιησού, αυτό τακτοποιεί το πρόβλημα. Ναι, αυτό είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που οι άνθρωποι έχουν διδαχτεί, αλλά αυτό είναι που λέει η Βίβλος.

Ο διάβολος θέλει να είμαστε στην άγνοια
Ο αμαρτωλός δε γνωρίζει το τι του ανήκει, γι’ αυτό δε θα τον ωφελήσει σε τίποτα. Με το ίδιο σκεπτικό, αν ο Χριστιανός δεν γνωρίζει το τι του ανήκει, δε θα τον ωφελήσει σε τίποτα. Πρέπει να μάθουν το τι τους ανήκει. Γι’ αυτό και ο Θεός έβαλε διδασκάλους στην εκκλησία. Γι’ αυτό και ο Θεός μας έδωσε το Λόγο Του: για να μας πει το τι μας ανήκει.
Και στον φυσικό κόσμο μπορούμε να έχουμε κάποια πράγματα, αλλά αν δεν το γνωρίζουμε αυτό, δε θα μας ωφελήσει σε τίποτα.
Κάποτε έκρυψα $20 κάπου και το ξέχασα. Τότε μια μέρα μου έλειψε η βενζίνη, κι άρχισα να ψάχνω μέχρι που είδα κατά λάθος τα $20. Δεν μπορούσα να πω ότι δεν τα είχα, επειδή τα είχα συνέχεια – τα κουβαλούσα μαζί μου για ολόκληρους μήνες μέσα στην τσέπη μου. Επειδή δεν γνώριζα το τι είχα, δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω, αλλά ήταν δικό μου όταν δεν γνώριζα ότι το είχα και όταν γνώριζα ότι το είχα.
Πριν χρόνια άκουσα για ένα άνθρωπο που είχε βρεθεί νεκρός μέσα σ’ ένα μικρό δωμάτιο που ενοικίαζε για $3 την εβδομάδα. Όλοι τον γνώριζαν στο Σικάγο, διότι ήταν πάντοτε ντυμένος με κουρέλια κι έτρωγε μέσα από σκουπιδοτενεκέδες.

Όταν δεν τον είδαν για δυο τρεις μέρες, οι γείτονες του ανησυχώντας τον γύρεψαν και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Μια αυτοψία έδειξε ότι είχε πεθάνει από κακή διατροφή, αλλά μια θήκη που είχε στην τσέπη του περιείχε περισσότερα από $23,000.
Αυτός ο άνθρωπος ζούσε μέσα στη φτώχεια, πουλώντας εφημερίδες για να ζήσει, αλλά είχε χρήματα. Μπορούσε να ζούσε στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης αντί για εκείνο το μικρό δωμάτιο. Μπορούσε να έτρωγε το καλύτερο φαγητό αντί για σκουπίδια. Αλλά δεν χρησιμοποίησε το τι του ανήκε.
Πρέπει να γνωρίζουμε το τι μας ανήκει. Ο Ιησούς είπε: «Και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης 8:32).
Στον Ωσηέ ο Θεός είπε: «Ο λαός μου αφανίστηκε για έλλειψη γνώσης…» (Ωσηέ 4:6). Οι άνθρωποι χάνονται χωρίς να χρειάζεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Κ.Χ.
πηγη. μαχαιρα του πνεύματος
Μας ενδιαφέρει η αποψή σας για το θέμα αυτό και θα θέλαμε να μας αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Ευχαριστούμε
Δημοσίευση σχολίου

2 σχόλια :

stabaro είπε...

Eίναι πολύ ωραίο το θέμα και συμφωνώ με όσα αναφέρωνται σ'αυτό.
Θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι πάνω σ'αυτό και πιστεύω θα είναι ενδιαφέρων.Είναι πολύ ωραίο το παράδειγμα με τον τροχονόμο που αναφέρατε που ακινητοποιεί ή κατευθύνει τα αυτοκίνητα σύμφωνα με την εξουσία που του έχει δωθεί από την κυβέρνηση,δίνοντας προηγουμένος όμως την υπόσχεση (όρκος) ότι θα τηρεί κάποιους κανόνες,και τους νόμους του κράτους.Αν αργότερα παραβιάσει αυτούς τους νόμους και τους κανόνες για οποιοδήποτε λόγο,χάνει αυτή την εξουσία που του έχει δωθεί.'Ετσι και εμείς σαν παιδιά Του Θεού έχουμε εξουσία,με την προυπόθεση ότι θα είμαστε σε υπακοή σ'Αυτόν εφαρμόζοντας όλες της εντολές Του.Γιατί η εξουσία που μας έχει δωθεί αντλεί την δύναμή της από τον Θεό,την στιγμή που χρειάζετε και ανάλογα με την παρρησία που έχουμε μπροστά Του.Δηλαδή όσο περισσότερο είμαστε ποιο κοντά στον Θεό με προσευχή,με μελέτη του Λόγου Του,και υπακοή στο θέλημά Του,τόσο περισσότερη εξουσία έχουμε.Γιατί ο διάβολος που είναι πονηρός και γνωρίζει περισσότερα από εμάς το εκμεταλεύετε αυτό.Πολλά παραδείγματα μπορούμε να πάρουμε από τον λαό Ισραήλ όταν έδεινε της μάχες με τους εχθρούς του.'Οταν βρισκόταν σε υπακοή με τον Θεό είχε πάντα νίκες.Αλλά όταν βρισκόταν σε ανυπακοή έχανε της μάχες.

Unknown είπε...

Ναι συμφωνώ με το σχόλιό σου.

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη