Blogger Widgets




25 Νοεμβρίου 2010

«Χόμο ΝεοΕπόχικους»

        Ο νέος τύπος ανθρώπου! Το νέο μοντέλο ζωής!
Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Η Νέα Εποχή ετοιμάζεται με ρυθμούς γρήγορους και κινήσεις στη σκακιέρα των εξελίξεων αποφασιστικές. Δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν τα σχέδια της παγκόσμιας αποστασίας. Τα σχέδια του σατανά έχουν αρχίσει από παλιά να ξετυλίγονται. Όμως στις μέρες μας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, επομένως οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες, με ακρίβεια και εύστοχες, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

    Όπως είναι πολύ φυσικό, η Νέα Εποχή έχει το δικό της ξεχωριστό τρόπο ζωής, τις δικές της άθεες αρχές, τους δικούς της νόμους και τους δικούς της στόχους. Για να εξυπηρετηθούν αυτά τα σχέδια χρειάζεται ένα νέο είδος ανθρώπων, που θα ζει και θα προωθεί ένα νέο είδος, νέο μοντέλο ζωής. Οι παλιές γνωστές μας αρχές, η ηθική, η λογική, με τα οποία εμείς μεγαλώσαμε, δεν εξυπηρετούν τα σχέδια και τους στόχους της Νέας Εποχής. Ήδη στις μέρες μας προωθείται συστηματικά αυτός ο νέος τύπος ανθρώπου, που ζει διαφορετικά, έχει άλλους στόχους, άλλες αρχές, άλλα θεμέλια και ζει ένα νέο μοντέλο ζωής. Η πιο ευαίσθητη και πιο δεκτική ομάδα είναι οι νέοι.
    Οι νέοι και τα παιδιά πολιορκούνται καθημερινά και βομβαρδίζονται με μηνύματα και ερεθίσματα, που στόχο τους έχουν να τα μετασχηματίσουν σ' αυτό το νέο μοντέλο ανθρώπου, που μόνον αυτός είναι κατάλληλος να ζήσει και να αφομοιώσει τη ζωή της Νέας Εποχής. Ένας ιδιαίτερος στόχος είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού, όλοι όσοι είναι γνήσιοι και ζουν τη γνήσια χριστιανική ζωή. Εδώ η πολιορκία του πνεύματος της Νέας Εποχής είναι επίμονη, ασφυκτική και συστηματική. Αυτό το νέο μοντέλο ζωής και ανθρώπου, το εντελώς αντιβιβλικό και άθεο, θα εισβάλει μέσα στην εκκλησία του Χριστού για να μολύνει, να βεβηλώσει, να διαστρεβλώσει την αλήθεια και τη δόξα της αγίας ζωής. Επειδή ο στόχος του σατανά είναι να πλανήσει όσο μπορεί περισσότερους και όσο γίνεται πιο μακριά από την αλήθεια και το φως του Ιησού Χριστού, το Πνεύμα του Θεού μας καλεί και μας παρακαλεί να: - προσέχουμε - αγρυπνούμε - προσευχόμαστε! Να μένουμε ενωμένοι με τον Κύριο, με αγάπη και πίστη, γιατί ο σατανάς άλλοτε ως λέων ωρυόμενος (Α΄ Πέτρου ε΄ )       ή ως άγγελος φωτός (Β΄ Κορινθίους ια΄ 14) στόχο του είχε, έχει και θα έχει να πλανήσει τις ψυχές των ανθρώπων και να τις στρέψει εναντίον του Θεού, κάτι που το βλέπουμε τόσο καθαρά να γίνεται στις μέρες μας. Είναι το νέο είδος χριστιανών και χριστιανικής ζωής, που καλλιεργείται και προωθείται συστηματικά στις μέρες μας ανάμεσα στους πιστούς του Χριστού και στις εκκλησίες που ακόμα στέκουν όρθιες και υγιείς μπροστά στο Θεό και τις αρχές του Ευαγγελίου. Θα μιλήσουμε αναλυτικά γι' αυτήν την παράμετρο πιο κάτω. Ο ’Aνθρωπος, ο πρώτος και ο μόνος!
    Ο κόσμος που χτίζεται στις μέρες μας είναι ο κόσμος της βασιλείας του ανθρώπου, ο κόσμος της άθεης Νέας Εποχής (New Age) με τον παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα της. Το έχουμε ξανατονίσει ότι μέσα στην οργάνωση αυτή του κόσμου μας κρύβεται ο ίδιος ο σατανάς και τα αντίχριστα, ψευδόχριστα και άθεα σχέδιά του να επικρατήσει αυτός και τα όργανά του στη Γη και να λατρευτεί από τους ανθρώπους σαν θεός, βασιλιάς και σωτήρας. Η εποχή μας καλλιεργεί συστηματικά και εδραιώνει καθημερινά:
  • την πίστη στον άνθρωπο
  • την αξία του ανθρώπου
  • την ανάδειξη του ανθρώπου
  • τη στροφή στον άνθρωπο
  • την επένδυση στον άνθρωπο. Καλλιεργείται και υποδαυλίζεται ο εγωισμός, η φιλαυτία και η αλαζονεία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής είναι: «φίλαυτος, αλαζόνας, υπερήφανος, βλάσφημος» (Β΄ Τιμόθεον γ΄ 1-5) Ταυτόχρονα προωθείται ο άθεος χαρακτήρας της εποχής μας, με μηνύματα που περνούν και δεσπόζουν καθημερινά με μύριους τρόπους και που εμείς ελάχιστα αντιλαμβανόμαστε ή ελέγχουμε, όμως αυτά εισβάλλουν και εγκαθίστανται στη ζωή μας:
  • δεν χρειάζεται ο Θεός, δεν έχεις ανάγκη από κανέναν...
  • μόνος σου μπορείς, είσαι ένας μικρός θεός...
  • κοίταξε μέσα σου...
  • επιστράτευσε τις δυνάμεις σου, αξιοποίησε τον εαυτό σου...
  • αυτοί σε χρειάζονται, εσύ όχι...
  • δεν έχεις ανάγκη από σωτήρες...
  • δεν έχεις κάνει τίποτα κακό... κακό δεν υπάρχει...
  • δεν έχεις ανάγκη από σωτηρία....  "Χόμο ΝεοΕπόχικους", ο νέος άνθρωπος!
    Όσα αναφέραμε μέχρι εδώ είναι η βάση και τα θεμέλια της δόμησης του νέου τύπου ανθρώπου και του νέου μοντέλου ζωής που προωθείται στις μέρες μας και καλλιεργείται για να επικρατήσει. Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής, ο άνθρωπος της Νέας Τάξης, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος που ξέραμε ούτε η ζωή του θα είναι όπως τη γνωρίσαμε και τη βιώσαμε εμείς. Πρέπει να είναι κατάλληλος να ζήσει αυτήν την παγκοσμιοποιημένη Νέα Εποχή, εξοπλισμένος και απελευθερωμένος από αναστολές και αρχές, νόμους ηθικής και τάξης, που ανήκουν σε άλλες «παρωχημένες» εποχές και δεν εξυπηρετούν τα σχέδια και τους στόχους της Νέας Εποχής. Κοιτάζοντας από λίγο πιο κοντά το νέο αυτό τύπο ανθρώπου που προωθείται στις μέρες μας και αφομοιώνεται τόσο πρόθυμα από τους νέους μας, έχει αυτήν την εικόνα και αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά:
     
  • είναι άνετος, με όλους και όλα,
  • δεν έχει αναστολές, δοκιμάζει τα πάντα, έχει την προσωπική του άποψη την οποία και ακολουθεί πιστά,
  • είναι αδιάφορος,
  • είναι απελευθερωμένος, έχει δικές του αρχές, δική του λογική, δική του αντίληψη προσωπική, υποκειμενική για τις έννοιες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, του τι είναι καλό, τι είναι όμορφο κλπ... Τρυπάει με 7 τρύπες το αριστερό του αυτί, τρυπάει το δεξί του ρουθούνι, βάφει μια τούφα μαλλιά πορτοκαλί και ούτε υπολογίζει, ούτε λογαριάζει κανέναν.
  • είναι ανατρεπτικός, γκρεμίζει εύκολα και άνετα. Δεν έχει βέβαια να βάλει κάτι στη θέση τους, αλλά όταν θέλει, χωρίς να λογαριάζει κανέναν, χωρίς να σέβεται, γκρεμίζει, ανατρέπει, μα δεν προσφέρει!
  • είναι ισοπεδωτικός, δεν υπάρχει καλό-κακό, δεν υπάρχουν αξίες και αρχές. Όλα επιτρέπονται, αρκεί να προσέχεις... και με μέτρο... και άμα πάθεις ζημιά... ε, ας πρόσεχες!
  • προτιμούν να είναι μοναχικοί, αποχωρισμένοι, αποκομμένοι, όχι σχέσεις, όχι δεσμεύσεις, όχι υποχρεώσεις. Αποφεύγουν την οικογένεια, τους μόνιμους δεσμούς. Προτιμούν να αλλάζουν εύκολα και γρήγορα, να συναλλάσσονται με όλους και με κανέναν ιδιαίτερα... Μοναχικοί τύποι, άνετοι, ελεύθεροι, αμέτοχοι, μοναχικοί καβαλάρηδες. Η ζωή τους κινείται στο γρήγορο, το εύκολο, το επιφανειακό. Όχι στο βάθος, όχι στο κόστος, όχι στη θυσία και βέβαια, κατ' επέκταση, όχι στους «στενούς δρόμους». Γι' αυτό σπουδάζουν ελάχιστοι και ενδιαφέρονται για το μέλλον ακόμα πιο λίγοι! Ιδιαίτερα θα ήθελα να τονίσω το χαρακτηριστικό άνετος που αναφέραμε προηγουμένως. Ο σύγχρονος τύπος ανθρώπου είναι άνετος με όλους και όλα και δεν «κολλάει» πουθενά, όπως λένε! Δεν υπολογίζει, δεν τρομάζει, δεν έχει αναστολές. ’νετος και με την ομοφυλοφιλία, άνετος και με την οικογένεια. Στο ίδιο «καζάνι» βράζουν όλοι και όλα. Γι' αυτό είπαμε ότι είναι και ισοπεδωτικός. ’νετος και με τη μαριχουάνα, άνετος και με τη μοιχεία... Την ίδια ώρα μπορεί να νιώθουν άνετοι και με τη θρησκεία, να έχουν γνώμη για το Θεό, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να Τον αναφέρουν, αλλά δίπλα μπορεί να μιλούν για βουντού και τη λατρεία του σατανά. Έχουν γνώμη, τη δική τους γνώμη για όλα.
    Αν κοιτάξετε στα σχολεία της Νέας Εποχής, όπως είναι η τέχνη, ο κινηματογράφος, το video, το θέατρο, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ), στη διαφήμιση που μας πολιορκεί και μας βομβαρδίζει καθημερινά, αυτός ο τύπος ανθρώπου προβάλλεται και προωθείται ώστε να εγκατασταθεί μέσα μας και ανάμεσά μας: - άνετος - δυνατός - ανεξάρτητος - χωρίς περιορισμούς.
    Ειδικά στην περιοχή αυτή χρειάζεται να τονίσουμε τη λυσσαλέα μάχη για την επικράτηση του unisex: «Τι θα πει είμαι άντρας, είσαι γυναίκα; Δώσε μου τα ρούχα σου, πάρε τα δικά μου, δώσε μου τις κινήσεις σου, το ύφος σου, πάρε το δικό μου... ζήσε όπως ζω εγώ, κάνε ό,τι κάνω, πήγαινε όπου πηγαίνω, το ίδιο είμαστε, ίσοι..... ίδιοι.... έλα πιο κοντά.... τι θα πει άντρας, γυναίκα....;» Έτσι σκέφτεται, έτσι ζει, έτσι αντιδρά ο νέος τύπος ανθρώπου, ο άνθρωπος της Νέας Εποχής. Αυτές είναι οι επιλογές του:
  • Δικαίωμα σε όλα
  • Δεν υπάρχει καλό και κακό.
  • Όλα επιτρέπονται με προσοχή και μέτρο... γιατί είναι και το AIDS, και η υπερδοσολογία στα ναρκωτικά... Τα σχολεία της Νέας Εποχής
    Στα σχολεία της Νέας Εποχής, όπου διδάσκεται η Νέα Τάξη, προβάλλονται και καλλιεργούνται όλες αυτές «οι αξίες» της αμαρτωλής ανθρώπινης φύσης: ο εγωισμός, η φιλαυτία, η κακία, το προσωπικό συμφέρον, η αλαζονεία, η προσωπική προβολή και ανάδειξη. Στα σχολεία της Νέας Εποχής θρέφονται και θεριεύουν οι επιθυμίες της ψυχής του ανθρώπου. Ποιά είναι τα σχολεία αυτά;
  • Η μουσική
  • Η τέχνη
  • Η φιλοσοφία
  • Η τεχνολογία
  • Η διαφήμιση / ο καταναλωτικός κόσμος
  • Τα ΜΜΕ. Κοιτάξτε για παράδειγμα την τέχνη. Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το θέατρο,
    η μουσική. Οπωσδήποτε δεν λένε αυτό που φαίνεται ούτε εννοούν μόνον αυτό που αντιλαμβανόμαστε με την πρώτη μας επαφή. Υπάρχουν πολλά μηνύματα, που δεν φαίνονται, δεν ακούγονται, δεν γράφονται, δεν διαβάζονται, δεν γίνονται αντιληπτά, που όμως περνούν υποσυνείδητα στην ψυχή, την ποτίζουν και αθροίζονται. Δεν τα αντιλαμβανόμαστε, αλλά βρίσκουν τους κατάλληλους υποδοχείς στην αμαρτωλή φύση μας και μετατρέπονται σε ζωή και τα βιώνουμε. Ο κόσμος της ροκ μουσικής είναι ένα τέτοιο, πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η δομή της ροκ μουσικής, το στήσιμό της, το περιεχόμενο των στίχων υπαγορεύουν συνειδητά αλλά κυρίως ασυνείδητα στους δέκτες ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αντίδρασης και θεώρησης της ζωής. Είναι βεβαιωμένο και χιλιοδιασταυρωμένο πλέον ότι δεν μιλάμε για ροκ μουσική, αλλά για ροκ ζωή, για ροκ τρόπο ζωής, που εκτός από μουσική είναι και βιώματα, πιστεύω, θέσεις, αντιδράσεις, προσέγγιση συγκεκριμένη της ζωής και των ανθρώπων.
     Παρατηρώ το μεγάλο σχολείο, και πολύ αποκαλυπτικό συνάμα, της διαφήμισης, στο οποίο φοιτούμε όλοι μας καθημερινά θέλοντας και μη, ιδιαίτερα με τις γιγαντοαφίσες και τις περίτεχνα διεισδυτικές διαφημίσεις στα δελτία ειδήσεων ή στην εφημερίδα που ξεφυλλίζουμε. Υπάρχει ένας σοφά και πονηρά συνάμα στημένος κόσμος μηνυμάτων πέρα από αυτά που φαίνονται ή διαβάζονται με την πρώτη ή τη δεύτερη έστω ματιά. Ένα πραγματικό σχολείο, που προάγει με στρεβλό και πονηρό τρόπο όλες τις αρχές, τις αξίες και τις δομές του ανθρώπου, της ψυχής του, της φύσης του:
  • Δύναμη: «θα είσαι δυνατός, θα μπορείς».
  • Απελευθέρωση: «δεν έχεις κανέναν ανάγκη...»
  • Πλούτος: «εύκολα και γρήγορα λεφτά, να ξοδεύεις και να αναδεικνύεσαι μέσ' απ' αυτά, να ξεχωρίζεις».
  • Ισότητα: μία γυναίκα με 4 άντρες γύρω της να την ακούνε, να την κοιτάζουν, να την επιθυμούν...
  • Ανεξαρτησία, μοναχικότητα και μοναδικότητα: «είσαι ξεχωριστός, είσαι όμορφος, θα κουβεντιάζουν για σένα, είσαι διαφορετικός, είσαι αλλιώτικος»...
  • Σεξ: εύκολες σχέσεις, γρήγορες εναλλαγές, ποικιλία, καμιά αναστολή, καμιά στέρηση, χωρίς περιορισμούς και χωρίς αρχές...
  • Απόλαυση, απόλαυση, απόλαυση: με οποιοδήποτε τρόπο, με κάθε μέσο, θεμιτό ή ανήθικο.
  • Εύκολη ζωή: «Θα έχεις, θα είσαι, θα μπορείς».
  • Ανάδειξη: τάισμα του εγωισμού και της φιλαυτίας στο έπακρο. 
  • Πίσω από τις γιγαντοαφίσες στους δρόμους, στο μετρό, υπάρχει, προάγεται και εκτρέφεται: Η μαγκιά, το άρρωστο αντριλίκι σε γυναίκες και άντρες... Η απείθεια....
    Η ασέβεια... Το εύκολο... Το γρήγορο.... το επιφανειακό... Το ροκ στύλ... Η άνεση...
    Η επανάσταση / το γκρέμισμα... Το χάσμα... Η περιπέτεια και γιατί όχι η επικράτηση του χαλαρού.... του αναρχικού... του ανατρεπτικού... του αρρωστημένα διαφορετικού... του ανήθικου... του παράνομου...
    Αν προσέξετε, ίσως θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο: το τσιγάρο στη γωνιά των χειλιών, το στόμα χαλαρό, με βλέμμα αόριστο, συνδυασμένο με ύφος μάλλον ανέμελο, με αρχές ανύπαρκτες, με ενδιαφέροντα μάλλον χαμηλά, αξύριστος, αδιάφορος αλλά σφόδρα σεξουαλικός και επιθυμητός. Η μηχανή, το αυτοκίνητο, η περιπέτεια, το οριακό... το επικίνδυνο, το απίθανο, το ασυνήθιστο... το ακριβό... όλα αυτά δεμένα μεταξύ τους με τα ισχυρότερα δεσμά του μοντέρνου του σύγχρονου του in... Ελάχιστα περιθώρια έχουν οι άνθρωποι να αντιδράσουν σ' αυτά τα δεσμά.
    (Συνεχίζεται ....)

                                         
    «Χόμο ΝεοΕπόχικους» (μέρος β')


    Ο νέος τύπος ανθρώπου! Το νέο μοντέλο ζωής!

  • Η φαρδιά οδός, κάθε φαρδιά και ευρύχωρη οδός της άνεσης, της κοσμικότητας, της ισοπέδωσης οδηγεί στην απώλεια (Ματθαίος ζ΄ 13)
  • Κάθε φυτεία που δεν έχει φυτέψει και δεν αναγνωρίζει ο Πατέρας Θεός θα ξεριζωθεί. (Ματθαίος ιε΄ 13)
  • Κάθε κλήμα φυτεμένο στο αμπέλι του Κυρίου που δεν κάνει καρπό θα το κόψει, θα ξεραθεί και θα το ρίξει στη φωτιά (Ιωάννης ιε΄ 2, 6)
  • Το χτισμένο στην άμμο της ασέβειας και της ανυπακοής θα πέσει οπωσδήποτε με πτώση που θα είναι μεγάλη. (Ματθαίος ζ΄ 26, 27) Η Νέα Εποχή παίζει και ο σατανάς παίζει παιχνίδια με τα άγια και αληθινά, τους νόμους της σοφίας και αγάπης του Θεού. Ο Θεός όμως δεν παίζει. Θα έρθει η ώρα να εμφανιστούμε μπροστά στο βήμα Του, να απαντήσουμε, να δικαιολογήσουμε τη ζωή μας, τις επιλογές μας. Και είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Θεός δεν εμπαίζεται και τα όσα λέει, ζητάει και υπόσχεται ούτε ελαστικότητα έχουν ούτε αλλοίωση επιδέχονται. Πόσο σοφός και αληθινός ο Λόγος του Θεού, πόσο ακριβής, σύγχρονος και ενημερωμένος όταν γράφει: «απίστων όντων, ο θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νουν, διά να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού, όστις είναι εικών του Θεού». (Β΄ Κορινθίους δ΄ 4)
    Αυτοί οι τυφλωμένοι άνθρωποι, τα θύματα του καταναλωτισμού και της απληστίας, τυφλωμένοι από ανοησία και εγωισμό, θα γίνουν το υπόστρωμα για να εκτραφεί, να αναδειχθεί και να επικρατήσει ο αντίχριστος και τα όργανά του στον κόσμο μας. Οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα είναι γνωστά. Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με ψέμα, παραποίηση της αλήθειας, διαστρέβλωση και παραπλάνηση. Αυτός είναι ο κόσμος του σατανά, ο «θαυμαστός καινούριος κόσμος του Αντίχριστου». Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι στην εποχή μας αναδεικνύονται σε αξία και ιδανικά, σε περιεχόμενο ζωής: το φτηνό το εύκολο το γρήγορο (το fast) το παράνομο το επιπόλαιο το πονηρό.
    Αυτά είναι τα πρότυπα των ημερών μας, αυτά υμνεί η τέχνη, αυτά προωθούν και προβάλλουν τα ΜΜΕ. Οι αμέριμνοι, οι καλοταϊσμένοι, οι απροβλημάτιστοι, οι γεμάτοι πάθη και είδωλα αποκοιμισμένοι της εποχής μας αφήνουν τη σκέψη τους, την ψυχή τους, την καρδιά τους εκτεθειμένη στα μηνύματα του εχθρού, που τους τυφλώνει, τους δηλητηριάζει και τους εκμαυλίζει κάθε μέρα περισσότερο και τους βυθίζει στο σκοτάδι της ψυχής. Πρόσφατα είδαμε μια διαφήμιση γυναικείας μόδας, σεμνή και κλασική κατά τα άλλα, μόνο που οι δύο κοπέλες της αφίσας, ντυμένες με τα ταγιεράκια τους, φιλούσε η μια την άλλη στο στόμα. Γιατί; λέμε εμείς. Γιατί όχι; λένε οι άλλοι. ’νετοι, απελευθερωμένοι, προχωρημένοι.
    Θα σας φανεί παράξενο, όμως δεν φταίει ο σατανάς, ούτε οι μέρες μας, η εποχή μας, τα συστήματα. Αυτά είναι εύκολο καταφύγιο, εύκολη δικαιολογία, που όμως δεν αντέχει. Η πραγματική αιτία κατοικεί μέσα στον άνθρωπο και είναι η καρδιά του. Καμιά διαφήμιση, καμιά πλεκτάνη, καμιά μουσική και καμιά σύνθεση δεν μπορεί να μας επιβληθεί και να μας επηρεάσει, εάν δεν ανοίξουμε εμείς την καρδιά μας, εάν δεν πούμε εμείς το ναι. Ένα ναι που θα το πει η αγάπη μας, η πίστη μας, η πρόκρισή μας προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Να γιατί ο Κύριος της σοφίας και της αγάπης με τόσο αγαθό τρόπο μας συμβουλεύει για το καλό μας. «Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω' εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ' διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός, και η επιθυμία των οφθαλμών, και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου.Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού' όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού, μένει εις τον αιώνα». (Α΄ Ιωάννου β΄ 15-17)
    Μην αγαπάτε τον κόσμο, γιατί περνάει μηνύματα, γιατί ταΐζει τον εγωισμό, γιατί είναι ο σατανάς πίσω και μέσα στον κόσμο και μαγεύει, γοητεύει, υπνωτίζει, μαγνητίζει, εκπέμπει διαστρέβλωση, πονηριά, ψέμα, σκοτάδι και αιχμαλωτίζει την ψυχή για να την σκοτώσει αιώνια. Δεν είναι το μοντέρνο κοσμικό ντύσιμο το πρόβλημα, ούτε το ακριβό τριζάτο σπορ αυτοκίνητο, ούτε το καλτσόν, το σαμπουάν, το ινστιτούτο αισθητικής, το ακριβό ρούχο. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός κίνδυνος. Πίσω απ' αυτά όλα, μέσα απ' αυτά όλα ο σατανάς δουλεύει και δένει σιγά-σιγά και σαγηνευτικά την ψυχή με τα γλυκά, ελκυστικά σαρκικά του μηνύματα: «Θα είσαι.... Θα μπορείς.... Θα έχεις...»
    Ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική τους, το video, η λογοτεχνία τους έχουν δηλητήριο παραπλάνησης και αθεΐας.

    Θυμήσου: ένα ποτήρι δροσερό νεράκι με μια σταγόνα δηλητήριο είναι όλο δηλητήριο! Δεν είναι το πρόβλημα το έργο που θα πας να δεις, ούτε το video που θα θηλάζεις 2-3 ώρες. Όταν θα σηκωθείς από εκεί, θα έχει εισβάλει πιο πολύ ο σατανάς με τα δικά του μηνύματα στην ψυχή σου και θα έχεις χαλαρώσει λίγο περισσότερο από τον σταυρωμένο και αναστημένο Ιησού Χριστό. Θα αρχίσεις να αμβλύνεσαι, να χαλαρώνεις: «δεν εννοεί αυτό η Αγία Γραφή... δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.... δεν είναι κακό αυτό... και οι άλλοι έτσι το κάνουν...»
    Όλα όσα υπάρχουν στην Αγία Γραφή είναι δοσμένα με σοφία και αγάπη Θεού για το καλό μας. Ο Κύριος γνωρίζει κινδύνους που δεν τους γνωρίζουμε εμείς, βλέπει και αντιλαμβάνεται καταστάσεις που εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Ας μην παίζουμε με την αμαρτία, γιατί η αμαρτία σκοτώνει αιώνια. Γύρω μας ετοιμάζονται πυρετωδώς πολύ σκληρές καταστάσεις. Ας αγκαλιάσουμε με πίστη τα δώρα της αγάπης του Θεού. Ας μείνουμε απόλυτα προσηλωμένοι σε όσα μας χαρίζει για το καλό μας ο Κύριος, σε όσα μας οδηγεί με το ’Αγιο Πνεύμα Του. Μόνον Εκείνος βλέπει τους πραγματικούς κινδύνους και μπορεί να μας διαφυλάξει. Μόνον Εκείνος ξέρει ποιο είναι το καλό μας, το συμφέρον μας, το αγαθό μας. Μόνον Εκείνος μπορεί να μας κρατήσει πιστούς μέχρι Τέλους.
    Μας ενδιαφέρει η αποψή σας για το θέμα αυτό και θα θέλαμε να μας αφήσετε το δικό σας σχόλιο.
    Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη