Blogger Widgets




5 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΗ;


Είναι Σωματική Ή Ψυχική;

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην έρημο ή στη ζούγκλα ή είναι ναυαγός εγκαταλελειμμένος πάνω σε μία σχεδία στον ωκεανό χρειάζεται άμεση σωτηρία. Ο άνθρωπος που πεθαίνει από την πείνα χρειάζεται τροφή, ο κατάδικος στη φυλακή χρειάζεται χάρη, ο άρρωστος χρειάζεται θεραπεία.

Αν και οι ανάγκες αυτές είναι ζωτικές, υπάρχει μία ακόμη μεγαλύτερη απ’ αυτές. Είσαι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σώμα. Έχεις πνευματική φύση, έχεις ψυχή. Η ψυχή σου είναι η πηγή της πραγματικής ζωής μέσα σου. Κάποια μέρα το σώμα σου θα πεθάνει, αλλά η ψυχή σου θα ζήσει στην αιώνια χαρά ή θα υποφέρει για πάντα στη φρίκη της κόλασης. Έτσι λοιπόν η ζωή και η υγεία της ψυχής σου είναι πολύ πιο σημαντικές ακόμα και από την πλέον επείγουσα ανάγκη του σώματός σου.

Προς Ρωμαίους 5:12. Μέσω ενός ανθρώπου μπήκε στον κόσμο η αμαρτία και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος. Έτσι εξαπλώθηκε ο θάνατος σ’ όλους τους ανθρώπους, γιατί όλοι αμάρτησαν.
Κατά Ματθαίον 10:28. Μη φοβηθείτε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή. Αντίθετα, να φοβηθείτε όποιον μπορεί να καταστρέψει ψυχή και σώμα στην κόλαση.

Η Μεγαλύτερή Σου Ανάγκη Είναι Ένας Σωτήρας

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι η ψυχή του άνθρωπου είναι χαμένη, λιμοκτονεί και είναι θανάσιμα άρρωστη και καταδικασμένη να πεθάνει. Ο άνθρωπος χρειάζεται Σωτήρα, που να μπορεί να τον βρει, να τον θρέψει, να τον θεραπεύσει και να τον συγχωρήσει. Ο Σωτήρας, λοιπόν, είναι η μεγαλύτερή σου ανάγκη, διότι δεν μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου.

  • Με το να έχεις Χριστιανούς γονείς, δεν σώζεσαι.
  • Με το να είσαι μέλος μίας εκκλησίας, δεν σώζεσαι.
  • Με το να προσπαθείς να είσαι καλός, δεν σώζεσαι.
  • Χωρίς Σωτήρα, δεν μπορείς να σωθείς.

Μέρος 2ο: ΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΗ;

Ο Ιησούς Είναι Ο Σωτήρας, Που Ο Θεός Έχει Στείλει Για Σένα

Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του για να βρει, να θρέψει και να θεραπεύσει την άρρωστη και πεινασμένη ψυχή σου που ήταν χαμένη μέσα στην αμαρτία. Έγινε άνθρωπος, ώστε να μπορέσει να πεθάνει στη θέση σου και να σε συγχωρέσει. Το όνομά Του είναι Ιησούς, που σημαίνει «Σωτήρας». Μόνο Αυτός μπορεί να σε σώσει.

Πράξεις 4:12. Από κανέναν άλλο δεν μπορεί να προέλθει η σωτηρία ούτε υπάρχει άλλο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό δοσμένο στους ανθρώπους με το οποίο να μπορούμε να σωθούμε.

Ο Ιησούς Σου Δείχνει Την Αλήθεια Και Το Δρόμο

Ο Σατανάς έχει τυφλώσει τις διάνοιές μας, με την πλάνη και την απιστία. Παραπλανηθήκαμε, οδηγηθήκαμε μακριά από το Θεό και χάσαμε το δρόμο μας. Ο διάβολος προσπαθεί, να μας κάνει ν’ αμφιβάλλουμε για το Λόγο του Θεού, για τη δύναμη, τη σοφία, την αγαθότητα και την αγάπη Του. Μερικοί φτάνουν στο σημείο ν’ αμφιβάλλουν ακόμα και για την ύπαρξη του Θεού.

Προς Κορινθίους Β΄ 4:4. Γιατί ο σατανάς, ο θεός αυτού του αιώνα, έχει τυφλώσει τη σκέψη των απίστων, ώστε να μην μπορούν να δουν το φως του ευαγγελίου, που αποκαλύπτει τη δόξα του Χριστού, ο οποίος είναι εικόνα του Θεού.

Ο Σατανάς εξαπατά πολύ κόσμο με τις ψεύτικες θρησκείες. Μερικοί προσεύχονται σε πνεύματα ή σε φθαρτά αντικείμενα.

Προς Ρωμαίους 1:23. . . . ως το σημείο, αντί για το δημιουργό αθάνατο Θεό, να προσκυνούν είδωλα που παρασταίνουν θνητούς ανθρώπους, πουλιά, τετράποδα ζώα κι ερπετά.

Ο Σατανάς μάς λέει ψέματα σχετικά με το τι είναι καλό για μας και τι είναι σωστό ή εσφαλμένο. Έτσι παίρνουμε τον εσφαλμένο δρόμο, αναζητώντας την ευτυχία και αντί γι’ αυτήν βρίσκουμε το θάνατο.

Ο Ιησούς, σε αντίθεση με το Σατανά, ήλθε για να μας βρει και να μας οδηγήσει πίσω στο Θεό, στην ευτυχία και στην αιώνια ζωή. Από το Χριστό και τη διδασκαλία Του, μαθαίνει κανείς την αλήθεια και ελευθερώνεται από την απιστία και την πλάνη.

Κατά Ιωάννην 14:6. Ο Ιησούς του απάντησε: Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα.
Κατά Λουκάν 19:10. Ο Υιός του Ανθρώπου ήρθε για ν’ αναζητήσει και να σώσει αυτούς που έχουν χάσει το δρόμο τους.
Κατά Ιωάννην 8:12. Εγώ είμαι το φως του κόσμου όποιος με ακολουθεί δεν θα πλανιέται στο σκοτάδι, αλλ�� θα έχει το φως που οδηγεί στη ζωή.
Κατά Ιωάννην 8:32. Θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

Ο Θεός θα δείξει την αλήθεια Του σε οποιονδήποτε έλθει ειλικρινά σε Αυτόν και θέλει να μάθει την αλήθεια και είναι πρόθυμος να την ακολουθήσει. Διάβασε την Αγία Γραφή και προσευχήσου με ανοιχτό νου. Να είσαι πρόθυμος να κάνεις αυτό που θέλει ο Θεός.

Κατά Ιωάννην 7:17. Όποιος είναι πρόθυμος να τηρεί το θέλημά του, αυτός θα καταλάβει αν αυτά που λέω προέρχονται από το Θεό ή τα λέω από μόνος μου.
Προς Ρωμαίους 12:2. Μην προσαρμόζεστε στη νοοτροπία αυτού του κόσμου, αλλά να μεταμορφώνεστε συνεχώς προς το καλό, αποκτώντας το νέο φρόνημα του πιστού. Έτσι θα μπορείτε να διακρίνετε ποιο είναι το θέλημα του Θεού, το καλό και αρεστό στο Θεό και τέλειο.
Προς Εφεσίους 4:23. Να ανανεωθείτε σ’ όλο το πνευματικό σας βάθος.

Προσευχή

Θεέ μου, Σ’ ευχαριστώ που έστειλες τον Υιό Σου τον Ιησού για να με διδάξει την αλήθεια. Σε παρακαλώ δείξε μου την αλήθεια και βοήθησέ με να την ακολουθήσω όσο κι αν κοστίζει.

Ο Ιησούς Θεραπεύει Τη Θανάσιμη Αμαρτία Στην Καρδιά Σου

Ήδη έχεις μάθει ότι αμαρτία σημαίνει παρακοή στις εντολές του Θεού. Έτσι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι να παρακούσεις την πιο σπουδαία εντολή, έτσι δεν είναι; Ο Ιησούς μας είπε ποια είναι η εντολή αυτή.

Κατά Ματθαίον 22:37-39. Ν’ αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου μ’ όλη την καρδιά σου, μ’ όλη την ψυχή σου και μ’ όλο το νου σου. Αυτή είναι η πρώτη και πιο μεγάλη εντολή. Δεύτερη, εξίσου σπουδαία με αυτήν: ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.

Όλοι μας παραβήκαμε αυτές τις δύο σπουδαίες εντολές του Θεού. Η ιδιοτέλεια είναι η ρίζα όλων των αμαρτιών, που γέμισε τις καρδιές μας και έπνιξε την αγάπη. Απέναντι στην αγάπη του Θεού δείξαμε αδιαφορία και αχαριστία. Σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο τον εαυτό μας παρά το Θεό ή τους άλλους. Τι άθλιοι αμαρτωλοί που είμαστε! Και από αυτή την εγωκεντρική καρδιά μας προέρχονται όλες οι ταραχές ανάμεσα στα άτομα και στα έθνη. Ζούμε σ’ ένα άρρωστο από την αμαρτία κόσμο.

Προς Τιμόθεον Β΄ 3:2-4. Γιατί οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς τους, αχάριστοι, ασεβείς, άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, άσωτοι, άγριοι, εχθροί του καλού, προδότες, αυθάδεις, φουσκωμένοι από εγωισμό. Θ’ αγαπάνε πιο πολύ τις ηδονές παρά το Θεό.

Ο Ιησούς ήλθε να θεραπεύσει την ψυχή σου από τη θανάσιμη αμαρτία της ιδιοτελείας και να γεμίσει την καρδιά σου με την αγάπη του Θεού.

Α΄ Ιωάννου 1:9, 7. Αν όμως ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός, που είναι αξιόπιστος και δίκαιος, θα συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και θα μας καθαρίσει από κάθε άδικη πράξη. Αν όμως ζούμε μέσα στο φως ... τότε έχουμε κοινωνία και μεταξύ μας, και το αίμα που πρόσφερε με το θάνατό του ο Υιός του ο Ιησούς μάς καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
Προς Ρωμαίους 5:5. Μαρτυρεί γι’ αυτό η αγάπη του Θεού, με την οποία το Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, γέμισε και ξεχείλισε τις καρδιές μας.

· Έχεις παραβεί τις δύο μεγαλύτερες εντολές του Θεού;

· Ζήτησε από το Θεό να σε συγχωρέσει για τις αμαρτίες σου και να γεμίσει την καρδιά σου με την αγάπη Του.

Ο Ιησούς συντρίβει τη δύναμη της αμαρτίας και του Σατανά.

Η αμαρτία έχει εξασθενίσει τη θέλησή μας σε σημείο που να μη μπορούμε να κάνουμε εκείνο που ξέρουμε ότι είναι σωστό και πρέπει να το κάνουμε.

Κατά Ιωάννην 8:34. Σας βεβαιώνω όποιος αμαρτάνει είναι δούλος της αμαρτίας.
Προς Ρωμαίους 7:14-15, 18. .... ενώ εγώ είμαι αδύναμος άνθρωπος, πουλημένος στην αμαρτία. ... Έτσι δεν κάνω αυτό που θα ’θελα να κάνω άλλα, αντίθετα, ό, τι θα ’θελα να αποφύγω .... Απόδειξη είναι πως εγώ θέλω να κάνω το καλό, δεν βρίσκω όμως την δύναμη να το μετατρέψω σε πράξη.

Ο Ιησούς συντρίβει τα δεσμά της αμαρτίας και ελευθερώνει τον άνθρωπο από κακές συνήθειες. Μας ελευθερώνει από τον κακό χαρακτήρα, από χαρτοπαιξία, βλασφημία, ανηθικότητα, κάπνισμα, από το πάθος του πιοτού και τα ναρκωτικά. Συντρίβει τη δύναμη των κακών πνευμάτων και του Σατανά.

Κατά Ιωάννην 8:36. Αν, λοιπόν, σας ελευθερώσει ο Υιός, τότε θα είστε πραγματικά ελεύθεροι.

Ο Ιησούς πήρε τη θέση σου - Εξασφάλισε τη συγχώρεσή σου.

Επειδή ο Θεός είναι δίκαιος, δεν μπορεί να αγνοήσει την αμαρτία. Η δικαιοσύνη του Θεού απαιτεί τιμωρία της αμαρτίας με θάνατο. Αλλά ο Θεός σ’ αγάπησε τόσο πολύ, ώστε έδωκε τον Υιό Του, να πεθάνει στη θέση σου. Όταν πέθανε ο Ιησούς, ήταν σαν να πέθαινες εσύ. Και όπως Εκείνος αναστήθηκε και πήγε στον ουρανό, έτσι μπορείς κι εσύ ν’ αναστηθείς.

Α΄ Πέτρου 2:24. Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία, και να ζήσουμε μέσα στο θέλημα του Θεού.
Προς Γαλάτας 2:19-20. Κι αληθινά, με κριτήριο το νόμο, έχω πεθάνει για τη θρησκεία του νόμου, για να βρω τη ζωή κοντά στο Θεό. Έχω πεθάνει στο σταυρό μαζί με το Χριστό. Τώρα πια δε ζω εγώ, αλλά ζει στο πρόσωπό μου ο Χριστός. Κι η τωρινή σωματική μου ζωή είναι ζωή βασισμένη στην πίστη μου στον Υιό του Θεού, που με αγάπησε και πέθανε εκούσια για χάρη μου.

Όταν δέχεσαι το Χριστό ως Σωτήρα σου, δέχεσαι το θάνατό Του ως δικό σου θάνατο και τη ζωή Του ως δική σου ζωή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, γίνεσαι παιδί του Θεού. Η αμαρτία σε είχε αποξενώσει από το Θεό, αλλά διά του Χριστού τώρα έχεις συγχώρεση, καινούργια ζωή, και επικοινωνία με το Θεό, σαν να μην είχες αμαρτήσει ποτέ.

Μέρος 3ο: ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΟΥ;

Η Απόφαση Είναι Δική Σου

Ο Χριστός είναι πρόθυμος να γίνει Σωτήρας σου, αλλά δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει να Τον δεχθείς.

Τώρα Είναι Καιρός Να Τον Δεχθείς

Αν ακόμα δεν έχεις δεχθεί το Χριστό ως Σωτήρα σου, κάνε το τώρα. Τώρα είναι η καλύτερη ώρα.

Αργότερα, ίσως να είναι πολύ αργά. Εκτός αυτού, θέλεις ν’ απολαμβάνεις κάθε μέρα τη θαυμάσια τούτη καινούργια ζωή, που δίνει ο Χριστός. Αυτός χτυπά την πόρτα της καρδιάς σου σήμερα. Άνοιξέ Του να μπει.

Αποκάλυψις 3:20. Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπώ.
Προς Εβραίους 3:15. Σήμερα, αν ακούσετε την φωνή του Θεού, μη γίνετε σκληρόκαρδοι.
Προς Κορινθίους Β΄ 6:2. Τώρα, λοιπόν, είναι ο καιρός της χάριτος, τώρα είναι η ημέρα της σωτηρίας.

Μέρος 4ο: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ;

Ο Πατέρας Σου Φροντίζει Για Σένα

Κατά Ματθαίον 6:31-33. Μην έχετε, λοιπόν, άγχος και μην αρχίσετε να λέτε: ‘τι θα φάμε;’ ή: ‘τι θα πιούμε;’ ή: ‘τι θα ντυθούμε;’ γιατί για όλα αυτά αγωνιούν όσοι δεν εμπιστεύονται το Θεό, όμως ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει καλά ότι έχετε ανάγκη απ’ όλα αυτά. Γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα να επιζητείτε τη βασιλεία του Θεού και την επικράτηση του θελήματός Του, κι όλα αυτά θα ακολουθήσουν. Μην αγωνιάτε, λοιπόν, για το αύριο, γιατί η αυριανή μέρα θα έχει τις δικές της φροντίδες. Φτάνουν οι έγνοιες της κάθε μέρας.

Συζήτα Καθημερινά Με Το Θεό Για Τις Ανάγκες Σου

Προς Φιλιππησίους 4:6. Για τίποτε να μη σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στο Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία.

Ο Χριστός Θεραπεύει Τους Αρρώστους

Εξακολουθεί και σήμερα να θεραπεύει τον άρρωστο που ζητά στην προσευχή του να θεραπευθεί.

Πράξεις 10:38. Μάθατε για τον Ιησού ... Παντού όπου πέρασε, ... γιάτρευε.
Προς Εβραίους 13:8. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χτες, σήμερα και για πάντα.

πηγη. τα μεγαλα ερωτηματα της ζωής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη