Blogger Widgets




25 Σεπτεμβρίου 2010

Η κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ «NEW AGE»

«NEW AGE» θα πει «Νέα Εποχή». Η ονομασία αυτή προέρχεται από μια αστρολογική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία κάθε 2.000 χρόνια προκαθορίζονται τα γεγονότα πάνω στη γη κι από έναν άλλο αστερισμό.

Κατά τη γέννηση του Ιησού είχε μπει ο πλανήτης μας στον αστερισμό των Ιχθύων. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή θεωρείται ο Χριστιανισμός σαν την θρησκεία της εποχής των Ιχθύων. Αυτή η εποχή με το τέλος του αιώνα μας περνά, για ν’ αρχίσει η εποχή του Υδροχόου, η «Νέα εποχή». Για τους οπαδούς της «NEW AGE» αυτό σημαίνει ότι θα χάσει ο Χριστιανισμός την επιρροή του και θ’ αντικατασταθεί από μια άλλη θρησκεία, που θα ταιριάζει καλύτερα στην εποχή του Υδροχόου.


1. Μικρό ιστορικό της κίνησης της «NEW AGE».
Λίγο με τα την ίδρυση της Θεοσοφικής Εταιρείας (1875) ήρθαν και οι πρώτες αποκαλύψεις για το «Σχέδιο» στην τότε πρόεδρό της HELENA BLAVATSKY. Τρίτη πρόεδρος της εταιρίας έγινε η ALICE BAΙLEY (1880-1949). Αυτή ερχόταν σε επικοινωνία με την πνευματική ιεραρχία των Δασκάλων και Κυρίων (Κυρίαρχων), όπως τους αποκαλούσε, απ’ όπου και έπαιρνε πληροφορίες και οδηγίες για το «σχέδιο», δηλ. για την εγκαθίδρυση της «Νέας εποχής» και της «Νέας τάξης πραγμάτων». Για την διάδοση του πλήθους των γραπτών της ιδρύθηκε το 1922 η LUCIFER PUBLISHING COMPANY (σήμερα γνωστή ως LUCIS PUBLISHING COMPANY ένας κλάδος της LUCIS TRUST).
Τα γραπτά της BAΙLEY ανήκουν στην θεωρητική θεμελίωση της NEW AGE. Εκεί βρίσκει κανείς οδηγίες ενεργειών κάτω από τα γνωστά πια συνθήματα, όπως «νέα παγκόσμια τάξη», «αφοπλισμός», «νέο νομισματικό σύστημα», «ανακατανομή των πρώτων υλών» «αειφορία» κ.α. Ένα απόσπασμα από τα γραπτά της: «Εδώ και χρόνια σας έχω πει ότι ο πόλεμος που θ’ ακολουθήσει τον τελευταίο, θα γίνει στο επίπεδο των παγκόσμιων θρησκειών. Γι’ αυτό τον πόλεμο δεν προβλέπεται περίοδος παγκόσμιας αιματοχυσίας, γιατί θα διεξαχθεί κυρίως με πνευματικά όπλα στον κόσμο των ιδεών και θα εξαπλωθεί στη σφαίρα των αισθήσεων».
Το 1962 ιδρύθηκε στη Σκωτία η FINDHORN COMMUNITY, ένα είδος Βατικανό για την κίνηση της NEW AGE. Εκεί γίνεται συστηματική του αποκρυφισμού και μηνυμάτων πνευματικών οντοτήτων, καθώς και μελέτη επιλογών και σχεδίων.
Σύμφωνα με της οδηγίες της BAILEY, έπρεπε το έργο για τη Νέα εποχή να γίνεται μυστικά μέχρι το 1975 και πράγματι ακριβώς αυτή τη χρονιά βγήκαν οι οπαδοί της από τη μυστικότητά τους. Τον ίδιο χρόνο εκδόθηκε από την MARILYN FERGUSON - μια ηγετική φυσιογνωμία μέσα στην κίνηση – το περιοδικό BRAIN/MIND BULLETIN.
Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός κέρδισαν οι ιδέες της NEW AGE μέσα στην δεκαετία του ’60 με την κίνηση των χίππυς, με την ηθική αποδέσμευση, την παρέκκλιση από τις χριστιανικές αξίες, τη χρήση ναρκωτικών και το έντονο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τις ανατολικές θρησκείες.
Εν τω μεταξύ οι ιδέες της NEW AGE έχουν διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα της δυτικής κοινωνίας, ακόμη και μέσα στην εκκλησία του Χριστού. Η CONSTANCE CAMBEY γράφει: «Η σύγκριση των διδασκαλιών της BAΙLEY με τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση αυτή, δείχνει ότι οι οδηγίες της ακολουθήθηκαν κατά γράμμα. Οι οπαδοί της βρίσκονται τώρα στην τελευταία φάση του NEW AGE σχεδίου, στην κατάκτηση του κόσμου για τον LUCIFER (Σατανά).

2. Σύνθεση
Η ποικιλία των ονομάτων που χρησιμοποιούνται παράλληλα με το «NEW AGE», όπως Τρίτο κύμα, Νέος αιών, Νέα εποχή, Τρίτη δύναμη, Συνωμοσία του Υδροχόου, Ειρηνική συνωμοσία κ.α. φανερώνει πως πρόκειται για μια κίνηση κι όχι για έναν οργανισμό. Μια κίνηση που προτίμησε όμως να οργανώνεται με τη μορφή του «δικτύου». Φαντασθείτε ένα ψαράδικο δίχτυ: Οι κόμποι αντιστοιχούν στις ομάδες και στους οργανισμούς που ανήκουν στην κίνηση, συνολικά πάνω από 10.000. Κάθε κόμπος είναι ενωμένος με τους άλλους κόμπους γύρω του και όλοι μαζί σχηματίζουν το δίκτυο. Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τα δίκτυα σύμφωνα με την εξάπλωσή τους, (κοινοτικά, περιφερειακά, εθνικά, διεθνικά) σύμφωνα με τους επιμέρους σκοπούς που εξυπηρετούν μέσα στην κίνηση ή σύμφωνα με τα κοινά σημεία που έχουν στον «πνευματικό» τους στόχο. Τα επί μέρους δίκτυα ενώνονται μεταξύ τους με κοινές ιδεολογίες ή κοινούς εχθρούς, χωρίς να είναι απαραίτητο να ξέρει η κάθε ομάδα οπωσδήποτε ότι τελικά υπηρετεί τους σκοπούς της NEW AGE.
Συγκρίνοντας αυτή τη σύνθεση με την ιεραρχική δομή ενός συνηθισμένου οργανισμού, βλέπουμε το μεγάλο της πλεονέκτημα: Η εξάπλωσή της είναι δύσκολο να εμποδιστεί. Ενώ μια ιεραρχικά τοποθετημένη οργάνωση μπορεί κανείς να την πλήξει βαθιά χτυπώντας τις κεφαλές, δεν συμβαίνει το ίδιο με το δίκτυο, που στη θέση ενός χαλασμένου κόμβου ξεπροβάλλει απλούστατα κάποια άλλη ομάδα. Βέβαια με μια τέτοια σύνθεση δεν είναι εύκολο να διευθύνει κανείς την κίνηση επακριβώς, αλλά αυτό είναι τελικά μόνο ζήτημα χρόνου. Η M. FERGUSON είναι εν πάση περιπτώσει πεπεισμένη για την αποτελεσματικότητα μια τέτοιας μεθόδου: «Το δικτύωμα είναι ο στρατηγικός τρόπος για να μπορέσεις ν’ αλλάξεις με μικρές ομάδες μια ολόκληρη κοινωνία».
Ο κατευθυντήριος χειρισμός της κίνησης αυτής πετυχαίνει, για παράδειγμα, σύμφωνα με το πρότυπο «ερεθισμός-αντίδραση»: Τα διάφορα επίκαιρα γεγονότα (περιβαντολογικές καταστροφές, προβλήματα πολιτικού ή οικονομικού χαρακτήρα κ.λ.π.) υπερτονίζονται ως προς το μέγεθός τους, ενώ παράλληλα εντείνεται η κριτική για την «παλιά» και «ξεπερασμένη τάξη», έτσι ώστε να γεννηθεί η ανάλογη αντίδραση σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί από τους οπαδούς της «NEW AGE» βρίσκονται σε θέσεις επιρροής, απ’ όπου μπορούν να προκαλέσουν επιθυμητά γεγονότα (π.χ. μια κυβερνητική κρίση) ή να καθοδηγούν σε προκαθορισμένο στόχο την αντίδραση του κόσμου. Ένα παράδειγμα: η Φεμινιστική Θεολογία, η οποία οραματίζεται επίσης μια «Νέα εποχή», κατακτά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο έδαφος στην επικαιρότητα. Αυτό έχει επιτευχθεί με το να έχουν επηρεασθεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι.
(Σημείωση μεταφράστριας: Ο αρθρογράφος εδώ έχει υπόψη του τα μέσα ενημέρωσης στη Δυτική Γερμανία, όπου δημοσιογράφοι και θεολόγοι από τις θέσεις και τους στόχους της ιδεολογίας αυτής, εργάζονται για την εξάλειψη της Βιβλικής εικόνας του Θεού Πατέρα).

3. Διδασκαλίες
Η κίνηση NEW AGE περιλαμβάνει ένα μεγάλο συνοθύλευμα από αποκρυφιστικές διδασκαλίες. Όλα βρίσκουν θέση κάτω από μια κοινή στέγη, είτε είναι πρακτική μαγείας όπως η ρουνική μαγεία, η χειρομαντεία και οι εξορκισμοί, υπερφυσικά φαινόμενα όπως μαντεία, τηλεπάθεια και τηλεκινητικά φαινόμενα, διάφορες διδασκαλίες από τη Θεοσοφία, την Ανθρωποσοφία, του Κέντρου του Σταυρού των ρόδων, καθώς και συστήματα όπως του εσωτερικού διαλογισμού, αυτογεννετική και αυτοσυγκέντρωση (MEDITATION). Με το κάλυμμα της ενότητας καλωσορίζεται στην κίνηση, ταυτόχρονα με τις αποκρυφιστικές διδασκαλίες, και κάθε είδους θρησκεία, από τον Βουδισμό της Ανατολής μέχρι τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ. Από τις θρησκείες αυτές όμως γίνεται δεκτό μόνο ό,τι ταιριάζει στο σύστημα. (Τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω μας βοηθούν στο διαχωρισμό). Τα μεμονωμένα δίκτυα της NEW AGE μπορεί να έχουν μεταξύ τους μικρές ή μεγάλες διαφορές, έχουν όμως και ισχυρά κοινά σημεία-θέσεις, που διακρίνονται για την εκ διαμέτρου αντίθεσή τους στις δογματικές αλήθειες της Αγίας Γραφής, όπως τα παρακάτω:
α) Όλα είναι ένα (Μονισμός)
NEW AGE; Όλα είναι μεταξύ τους συνυφασμένα και αλληλοεξαρτημένα. Δεν υπάρχει για παράδειγμα καμία ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην πέτρα, το ζώο και τον άνθρωπο, ούτε ανάμεσα στο καλό και το κακό, τον Θεό και τον άνθρωπο.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Όπως αναφέρεται στην Γένεση, ο Θεός δημιούργησε τα πάντα, καθώς επίσης τα φυτά και τα ζώα « το καθ’ ένα κατά το είδος του», μια ποικιλία από όντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορά το καθ’ ένα. Απ’ αυτό και μόνο γίνεται αυτονόητο, πως σίγουρα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Δημιουργό και το δημιούργημα.
β) Όλα είναι θεός (πανθεϊσμός).
NEW AGE: Τα πάντα είναι μέρος της μιας κοσμικής Ενέργειας, της μιας κοσμικής Δύναμης. Κάθε πέτρα, κάθε φυτό εμπεριέχει θεό. Κάθε άνθρωπος έχει ένα θεϊκό πυρήνα, σπέρμα., αλλά πολλοί αυτό δεν το γνωρίζουν. Ακόμη και το κακό σε τελική ανάλυση είναι μια έκφραση του θεϊκού.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Σύμφωνα με τη Γραφή η Δημιουργία είναι μια πεσμένη δημιουργία, βρίσκεται σε πτώση (Ρωμαίους 8:19-20). Η γη βρίσκεται – προσωρινά – κάτω από την εξουσία του προσωποποιημένου κακού, του Διαβόλου (Λουκάς 4:6). Ο άνθρωπος δεν είναι από μόνος του θεϊκός, ούτε από τη φύση του καλός (Ρωμαίους 7:18, Γένεση 6:5, 8:21). Ο άνθρωπος μπορεί μόνο μέσα από τον σταυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού να επανασυνδεθεί με τον Θεό (Ρωμαίους 10:8-13, Εφεσίους 2:1-6). Ο Διάβολος δεν είναι κι’ αυτός ένα «μέρος» του θεϊκού, αλλά αυτός που αντιμάχεται τον Θεό (Γένεσις 3, Κατά Ιωάννην 8:4, Α’ Ιωάννου 3:8) και ο «πατήρ του ψεύδους».
γ) Ο άνθρωπος είναι Θεός.
NEW AGE: Η διδασκαλία της πάνω σ’ αυτό συμπεραίνεται από τα α) και β) σημεία που προαναφέρθηκαν.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Ο άνθρωπος αν και πλάσθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, (Γένεσις 1:26), δεν είναι όμως ο ίδιος Θεός. Οι άνθρωποι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του Θεού, όπως για παράδειγμα την παντοδυναμία, την παντογνωσία και την αθανασία ως προς την ανθρώπινη φύση τους.
Συνέπειες της διδασκαλίας ότι ο άνθρωπος είναι θεός:
--- Πιστεύεται ότι δεν υπάρχει αμαρτία, το πολύ-πολύ γίνεται αποδεκτή λανθασμένη συμπεριφορά.
---- Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται «σωτηρία».
---- Δεν είναι ο Θεός αλλά ο άνθρωπος, εκείνος που θέτει μέτρα και κριτήρια για τις ενέργειές του, ανάλογα με τη θέληση, τα αισθήματά του, την εμπειρία του και την ευχαρίστησή του. (Η θέληση, τα αισθήματα, η εμπειρία κλπ. δεν είναι όμως τα ίδια για όλους τους ανθρώπους. Εάν ο άνθρωπος στηρίζει τα θεμέλια της ηθικής και των πράξεών του στον εαυτό του, το χάος ακολουθεί αναπόφευκτα.)
δ) Όλες οι θρησκείες είναι Ένα.
NEW AGE: Τελικά όλες οι θρησκείες είναι διαφορετικοί δρόμοι προς το ίδιο τέρμα. Πρέπει να γίνουμε ανεκτικοί, ο Χριστιανισμός είναι μια απ’ τις πολλές θρησκείες και ο Ιησούς ένας από τους πολλούς πνευματικούς οδηγούς, τίποτε περισσότερο.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ένας από τους πολλούς φωτισμένους, αλλά ο Υιός του Θεού, ένα πρόσωπο της Αγίας Τριάδος (Ιωάννης 1:14,18, και 20:31) Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τον Θεό παρά μόνο δια του Ιησού Χριστού (Ιωάννης 14:6, 11:25, 10:19 κ.λ.π. επίσης Πράξεις 4:12).
ε) Πρέπει να αλλάξουμε τη συνείδηση (αυτοσυνείδησή) μας.
NEW AGE: Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι θεϊκοί και ότι υπάρχει απεριόριστη δύναμη στη διάθεσή τους. Γι’ αυτό πρέπει να ξυπνήσουν, και να αναπτύξουν τη θεϊκή ενέργεια μέσα τους. Υπάρχουν για το σκοπό αυτό διάφοροι «πνευματικοί δρόμοι», όπως αυτοσυγκέντρωση και διαλογισμός, υπνωτική κατάσταση, Γιόγκα, ψυχοθεραπείες, αποκρυφιστικές πρακτικές, περιορισμένη χρήση ορισμένων ναρκωτικών κ.α. Μέσα από την αλλαγή (μεταμόρφωση) του συνειδητού του κάθε ανθρώπου μεμονωμένα, πρέπει να αλλάξει και το επίπεδο ζωής κι όλη η ανθρωπότητα.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Η Γραφή μας μιλάει για μια «ανακαίνιση του νου μας» (Ρωμαίους 12:2, Κολ.3:10). Αφετηρία γι’ αυτή την αλλαγή είναι η συνειδητή μετάνοια και επιστροφή στο Θεό. Η «ανακαίνιση» στο νου γίνεται μέσα από την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος και ποτέ σε αντίθεση με τη διδασκαλία της Γραφής. Τα λόγια και τα έργα μας αποδεικνύουν σε τι βαθμό έχει πραγματωθεί αυτή η μεταμόρφωση στη ζωή μας (Εφεσίους 4:17-32).

4. Συνθηματικές λέξεις και εκφράσεις
Μέσα στην κίνηση της NEW AGE χρησιμοποιούνται συχνά ορισμένες λέξεις και εκφράσεις, μέρος των οποίων έχει πάρει μια ιδιαίτερη σημασία από την ίδια την κίνηση. Αυτές χρησιμοποιούνται και σαν αναγνωριστικό σημάδι και είναι πια ένα είδος ορολογίας: π.χ. ολικός, ολότητα, κοσμικό πλοίο-γη, αλληλοεξαρτημένος, μετασχηματισμός, παράδειγμα (στα ελληνικά), μύηση, αφιέρωση, δικτύωμα, αβρή συνωμοσία, πνευματικός, υπερπροσωπικός, μεταφυσικός, δεξιό ημισφαίριο / αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ήπια τεχνολογία, ψυχοτεχνική, κοσμική συνείδηση, εσωτερισμός, επανάκτηση μαγικής ικανότητας, νέα σκέψη, νέα τάξη πραγμάτων, μητέρα γη, πατέρας και μητέρα θεός, συνέργεια κ.λ.π.
Σε πολλές επίσης εκφράσεις και έννοιες, παρμένες κυρίως από τον Χριστιανισμό, έχει δοθεί μια εντελώς διαφορετική σημασία, π.χ.:
*** Ο Ιησούς Χριστός: δεν είναι ο μοναδικός Υιός του Θεού, αλλά ένας «φωτισμένος», ένας από τους «πνευματικούς» οδηγούς.
*** Η Βίβλος: είναι μια από τις πολλές Άγιες Γραφές.
*** Ο Θεός: είναι μια απρόσωπη δύναμη, π.χ. Ενέργεια.
*** Η σωτηρία: δεν συντελείται με την επιστροφή μας στον Θεό, βάσει του σταυρικού θανάτου και της ανάστασης του Χριστού, αλλά με μετασχηματισμό (αλλαγή) της συνείδησης.
Με την τεχνική αυτή της διαφορετικής ερμηνείας του περιεχομένου των χριστιανικών εννοιών, έγινε κατορθωτό για την NEW AGE να παραπλανήσει ολόκληρες εκκλησίες. Η χειρότερη παραποίηση γίνεται με την προπαγάνδα της Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού, ενός όμως «άλλου» Χριστού.

5) Στόχοι:
Ο σπουδαιότερος στόχος της NEW AGE είναι η ενοποίηση όλης της ανθρωπότητας σε όλα τα επίπεδα ζωής και μάλιστα σ’ ένα «υψηλότερο επίπεδο συνείδησης». Ο ηγετικός οργανισμός της, «Ομάδα των Νέων Υπηρετών του κόσμου», έχει θέσει μεταξύ των άλλων και τους παρακάτω στόχους προς επίτευξη:
--- Να επιτύχουν την παγκόσμια ειρήνη, να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της ανθρωπότητας και να
επιταχύνουν τον ερχομό της «Νέας εποχής».
--- Να ανυψώσουν την ανθρώπινη συνείδηση σ’ ένα «υψηλότερο επίπεδο».
--- Να διαγνώσουν και να εξουδετερώσουν κάθε θρησκευτική ή κυβερνητική θέση, που είναι δυνατόν να
καθυστερήσει την πλήρη εκδήλωση της «πλανητικής ενότητας και αγάπης».
--- Να ενοποιήσουν όλες τις οικοδομητικές δυνάμεις σαν αντίβαρο στις καταλυτικές και διαχωριστικές
τάσεις.
--- Να συμμετέχουν συνειδητά στις τρεις σημαντικότερες γιορτές της Πανσελήνου.
--- Να οδηγήσουν σε συνεργασία τις κυβερνήσεις των κρατών για κοινούς σκοπούς.
Στους πιο συγκεκριμένους στόχους της κίνησης ανήκουν:
** Η εισαγωγή μιας υποχρεωτικής για όλους παγκόσμιας θρησκείας.
** Ένα παγκόσμιο σύστημα πιστωτικής κάρτας.
** Ίδρυση παγκόσμιων κέντρων για την διάθεση τροφίμων, παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, παροχή
νερού κ.λ.π.
** Ένα ενοποιημένο φορολογικό σύστημα και μια γενική στρατιωτική υποχρέωση για κάθε άνθρωπο
πάνω στη γη.
Αυτοί οι στόχοι ταιριάζουν απόλυτα με τα κύρια χαρακτηριστικά του Αντίχριστου, όπως μας τον παρουσιάζει η Αγία Γραφή με τις προφητείες για την τρομακτική κυριαρχία του:
__ Πολιτική ενότητα (Αποκάλυψη 13).
___ Οικονομική ενότητα (Αποκάλυψη 13).
___ Νέα παγκόσμια θρησκεία (Αποκάλυψη 13: 8,11-17, Β’ Θεσσαλονικείς 2:4).
___ Αντικατάσταση των καθιερωμένων εορτών π.χ. Πάσχα και Χριστούγεννα με άλλες (Δανιήλ 7:25).
__ Άρνηση της θεότητας, του σταυρικού θανάτου και της ανάστασης του Ιησού Χριστού (Α’ Ιωάννου 4:1-
3. Β’ Ιωάννου 7).
Η άλλη πλευρά του νομίσματος συνήθως αποσιωπάται και υπάρχουν πολλοί από τους οπαδούς της NEW AGE που δεν τη γνωρίζουν:
** Για την έναρξη της «Νέας Εποχής» απαιτείται μια μαζική «μύηση και αφιέρωση στον LUCIFER» (δηλ. στον Σατανά).
** Όποιος αρνηθεί πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο επίπεδο συνείδησης. (Οι ηγέτες της NEW AGE δεν βρίσκουν τίποτα κακό σε προγραμματισμένες «εκκαθαρίσεις» τέτοιας μορφής, δηλ. στη θανάτωση ομάδων ή και λαών ακόμη, γιατί πιστεύουν ότι αυτοί που πρέπει να θανατώνονται δεν είναι πλέον σε θέση να εξελιχθούν πνευματικά και πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο επίπεδο ζωής, για να μπορέσουν να αποκτήσουν «γνώση» και να γίνουν «ευτυχέστεροι». Εδώ φαίνονται τα φοβερά αποτελέσματα της θεωρίας της μετενσάρκωσης, που στις ημέρες μας έχει ιδιαίτερα ενισχυθεί με την μεταφυσική αλλά και επιστημονική δήθεν έρευνα γύρω από το θάνατο.
Και γι’ αυτά τα γεγονότα η Γραφή δεν μας αφήνει απροειδοποίητους.
• Τρομοκρατική κυριαρχία του Αντιχρίστου (Αποκάλυψη 13).
• Μαζικές εκτελέσεις (Αποκάλυψη 13).
Θα διωχθούν όλοι όσοι δεν θα είναι «ανεκτικοί», που θα θεωρούνται υπαίτιοι για «διάσπαση», «οπισθοδρομικοί» και «στενοκέφαλοι» και δέσμιοι της «παλιάς εποχής». Με αυτά εννοούνται όλοι όσοι μένουν σταθεροί σε «παλιές» αξίες, όπως π.χ. οι πιστοί Χριστιανοί, αλλά και Ιουδαίοι και Μουσουλμάνοι.

6. Σύμβολα
Ακόμη και στα σύμβολά της φανερώνει η NEW AGE τον αντίχριστο χαρακτήρα της. Τα περισσότερα έχουν αποκρυφιστική προέλευση ή παίρνονται από τη Γραφή αλλάζοντας της σημασία τους:
* Το ουράνιο τόξο:
Για την NEW AGE συμβολίζει την γέφυρα ανάμεσα στην μεμονωμένη ψυχή και το κοσμικό υπέρ–εγώ. Η C. CAMBEY αποδεικνύει στο βιβλίο της με βάση τα κείμενα της διδασκαλίας της NEW AGE, ότι σαν υπέρ–εγώ τελικά εννοείται ο LUCIFER (Σατανάς). Στις παλιές γερμανικές θρησκείες το ουράνιο τόξο συμβόλιζε τη γέφυρα μεταξύ των θεοτήτων και της γης. Στη Γραφή το ουράνιο τόξο είναι σημείο διαθήκης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ότι ο Θεός δεν θα καταστρέψει ξανά όλη τη γη με κατακλυσμό. (Γένεση 8:22 και 9:13-17).
* Ο αριθμός 666:
Στη σελίδα 79 του βιβλίου της “THE RAYS AND THE INITIATIONS”, εξηγεί την σημασία και τις «άγιες ιδιότητες» του αριθμού 666. Μια άλλη σπουδαία «Νέα Γραφή» της NEW AGE, «Τα κλειδιά του Ενώχ – το βιβλίο της γνώσης», προτρέπει τους μυημένους να χρησιμοποιούν τον αριθμό αυτό όσο πιο πολύ μπορούν, για να προωθήσουν τον ερχομό της «Νέας Εποχής».
Στην Αγία Γραφή ο αριθμός 666 είναι ο αριθμός του Αντιχρίστου (Αποκάλυψη 13:18).
* Ο αγκυλωτός σταυρός:
Σύμβολο που αναφέρεται στο βιβλίο «A TRΕATISE COSMIC FIRE» της A. BALLEY, καθώς και στο βιβλίο της «Εσωτερική αστρολογία». Η χρήση του αγκυλωτού σταυρού είναι συχνή και από τους θεοσοφιστές. Ήταν και το σύμβολο που είχε επιλεγεί για το Τρίτο Ράιχ.
* Διάφορα κυκλικά σύμβολα. * Το κέρας. * Ο πανόπτης οφθαλμός.
Καθ’ ένας που χρησιμοποιεί τέτοια σύμβολα πρέπει να γνωρίζει τι μήνυμα δίνει μ’ αυτά. Τα σύμβολα είναι φορείς εννοιών.
Βιβλιογραφία:
Ο αρθογράφος έχει λάβει υπόψη του τα βιβλία 1) «DIE SANFTE VERFUEROUNG – HINTERGRUND UND GEFAHREN DER NEW AGE BEWEGUNG» της CONSTANCE CUMBEY, VERLAG SHULTE UND GERTH, 1986 και 2) «DIE SANFTE VERSWOERUNG» της MARILYN FERGUSON, BASEL 1982.

Το άρθρο έγραψε ο C. Gerth, προϊστάμενος μεγάλου εκδοτικοί οίκου. Τη μετάφραση έκανε η Δήμητρα Καπελούζου, Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

Σημείωση Μεταφράστριας
Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά την εξάπλωση της NEW AGE στις μέρες μας και μάθει σε τι καίριες θέσεις βρίσκονται ηγετικά μέλη της, δεν θα χρειαστεί και πολλή φαντασία για να καταλάβει τι θα μπορούσε να επακολουθήσει. Όμως το Άγιο Πνεύμα του Θεού μάς αποκαλύπτει την αλήθεια μέσα στο μοναδικό και άγιο Λόγο Του και μας ξεσηκώνει σε αντεπίθεση προσευχής. Δεν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις και τα χρονικά όρια που θέτουν οι ηγεσίες της Νέας εποχής, αλλά τα σχέδια του Παντοδύναμου και μόνου αληθινού Θεού, του Κυρίου πάσης της γης. Εκείνος έχει τον τελευταίο λόγο, γιατί μόνο Αυτός λέει και γίνεται. Και θα γίνει μόνο ό,τι γράφτηκε από το Άγιο Πνεύμα στο Λόγο Του, όπως και όποτε ο Θεός έχει ορίσει.
Για μας έχει σημασία να γνωρίζουμε, να προσευχόμαστε, να εργαζόμαστε για τη βασιλεία του Θεού και να προειδοποιούμε όσους από άγνοια μπορεί να πλανηθούν. Τα επερχόμενα γεγονότα δεν πρέπει να μας προκαλούν φόβο και δειλία, αλλά χαρά και θρίαμβο: «Ανακύψατε… διότι εγγίζει η απολύτρωσις υμών.» (Λουκάς 21:28). Εμείς δεν περιμένουμε μια νέα εποχή, αλλά «νέους ουρανούς και νέα γη εν οις δικαιοσύνη κατοικεί» και τον Κύριό μας «ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς.» Γι’ αυτό η προσευχή μας ας είναι τώρα ακόμη πιο ζωντανή: «Ελθέτω η Βασιλεία Σου».
Είναι όμως ώρα να εγερθούμε από τον ύπνο και να φορέσουμε την πανοπλία του Θεού, για να μπορέσουμε ν’ αντισταθούμε και να νικήσουμε (Εφεσίους 6:13).
Ας λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας τρία πράγματα:
1. Είναι η καρδιά μας γεμάτη από θερμή αγάπη για τον Σωτήρα μας, ώστε η φωνή μας να είναι η φωνή
της Νύμφης: «Ναι, έρχου Κύριε Ιησού»;
2. Κατοικεί πλούσια ο Λόγος του Θεού εντός μας, ώστε να μην μπορεί ο Σατανάς να μας παρασύρει στην τόσο ραφινάτη πλάνη του; Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κύριός μας δεν αντιμετώπισε τον Σατανά διαφορετικά στις ημέρες του πειρασμού Του, παρά μόνο με το «γέγραπται», δηλαδή είναι γραμμένο στη Γραφή. 3. Μισούμε την αμαρτία, το ισχυρότερο όπλο και δικαίωμα του Σατανά επάνω μας; Στις έσχατες ημέρες ο Λόγος του Θεού μας προτρέπει: «Ο δίκαιος ας γίνει ακόμα πιο δίκαιος και ο άγιος ας γίνει ακόμα πιο άγιος» (Αποκάλυψη 22:11) Ζούμε στην πιο συγκλονιστική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Λοιπόν κι’ εμείς «…περικυκλωμένοι από ένα τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων, ας απορρίψουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει κι ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που είναι μπροστά μας, αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης» (Εβραίους 12:2).

Δήμητρα Καπελούζου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη