Blogger Widgets




25 Σεπτεμβρίου 2010

Το πνευματικό ΔΝΤ

Γράφει ο Φώτης Ρωμαίος

Δέηση στον Κύριο - Νόηση των Καιρών - Ταπείνωση των καρδιών

Δύσκολες Επιλογές

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου. Τέλος οι διακοπές. Είναι η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και των άλλων δραστηριοτήτων, η εκκίνηση μιας νέας διαδρομής… με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Δυστυχώς τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν εξαφανίζονται και χτυπούν απαιτητικά την πόρτα μας. Η πατρίδα μας έκανε ορισμένες σκληρές επιλογές για να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή και χρεοκοπία. Το ΔΝΤ μπήκε στη ζωή μας, εξετάζει την καθημερινότητά μας και υπαγορεύει τις πολιτικές μας.

Μέσα στη δεινή αυτή κατάσταση θα προτείναμε μια άλλη απόλυτα αναγκαία επιλογή γι’ αυτήν την περίοδο βασισμένη στην παρακάτω προτροπή του Λόγου του Θεού που πιστεύω ότι είναι μονόδρομος για την πνευματική μας προκοπή.

«Kαι (αν) ο λαός αυτός που φέρει το όνομά μου, προσευχηθούν με ταπείνωση και με αναζητήσουν και επιστρέψουν από τον κακό τους δρόμο, τότε εγώ θα τους ακούσω από τους ουρανούς και θα συγχωρήσω την αμαρτία τους και θα κάνω ευτυχισμένη τη χώρα τους» (Β΄ Χρονικών 7:14).

Είναι η αναγκαστική και ωφέλιμη προσφυγή σ’ ένα πνευματικό ΔΝΤ που μόνο στα αρχικά ομοιάζει στο απεχθές για τους πολλούς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το πνευματικό ΔΝΤ είναι μια επιλογή που δε θα υποδουλώσει το μέλλον μας, αλλά θα απελευθερώσει τις ευλογίες του Θεού στη ζωή μας. Τρία είναι τα στοιχεία της πνευματικής αυτής επιλογής που θα θέλαμε να προτείνουμε μ’ όλη μας την καρδιά.

Δέηση στον Κύριο. Με διάθεση αναγνώρισης της κυριαρχίας Του στη ζωή μας. Πρέπει ανακαλύψουμε το χαμένο έδαφος επικοινωνίας με το θρόνο της χάρης.

Νόηση των Καιρών. Οι πιστοί του Χριστού θα πρέπει να καταλάβουμε την κρισιμότητα των καιρών που ζούμε, καθώς η μέρα της τελικής λύτρωσης πλησιάζει.

Ταπείνωση των καρδιών. Θα πρέπει οι καρδιές μας να ταπεινωθούν μπροστά στο Θεό και στους αδελφούς μας. Τότε θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την ευλογία Του.

Αν το πολιτικό ΔΝΤ έχει φέρει πληθώρα αντιδράσεων το πνευματικό ΔΝΤ θα φέρει πλήθος ευλογιών στην πνευματική μας, εκκλησιαστική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά αυτή η δύσκολη επιλογή είναι μονόδρομος...

Αναδημοσίευση από το μηνιαίο περιοδικό "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη