Blogger Widgets




23 Σεπτεμβρίου 2010

Alfa Romeo: πίσω από το λογότυπο


Οι περισσότεροι μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα Alfa Romeo από το λογότυπο. Πόσοι όμως έχετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσέξει τι απεικονίζει;


Πολλοί νομίζουν ότι είναι ένας κόκκινος σταυρός και ένα φίδι που βγάζει φωτιά από το στόμα. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το φίδι/ερπετό ουσιαστικά... τρώει έναν άνθρωπο!

Αυτό φαίνεται πιο καθαρά στα παλαιότερα λογότυπα της εταιρίας, όπως αυτό:



Πώς όμως προέκυψε;

Το σήμα αυτό το "δανείστηκε" η Alfa Romeo από το έμβλημα της πόλης του Μιλάνου, όπου ιδρύθηκε η εταιρία.

Το ερπετό αυτό, που ονομάζεται Biscione, φημολογείται πως ήταν ένα μυθικό πλάσμα που κατασπάραζε ανθρώπους. Επειδή ο Ottoni Visconti κατάφερε να το σκοτώσει, το ερπετό χρησιμοποιήθηκε ως οικόσημο της οικογένειας Visconti. Η οικογένεια αυτή ήταν μία από τις δύο ισχυρές οικογένειες του Μιλάνου, που χρηματοδότησαν στρατό προκειμένου να πολεμήσει στους "Αγίους Τόπους", κατά την Α' Σταυροφορία. Όταν επέστρεψαν νικητές, προστέθηκε στο σύμβολο ένας άμοιρος Σαρακηνός που καταβροχθίζεται από το φίδι, καθιστώντας το έτσι σύμβολο νίκης και θριάμβου.


Ο στρατός της άλλης οικογένειας, αυτής των Sforzesco, υιοθέτησε το σύμβολο του κόκκινου σταυρού σε άσπρο φόντο, συμβολίζοντας το κατόρθωμα του Giovanni Da Rio, ο οποίος σκαρφάλωσε στα τείχη της Ιερουσαλήμ και ύψωσε έναν σταυρό.

Το στέμμα προστέθηκε επάνω στο κεφάλι του φιδιού γύρω στον 15ο αιώνα.

-Eπίσης επάνω σ`αυτό το σύμβολο βλέπουμε τον δράκο που αναφέρει η Αγία Γραφή στην Αποκάλυψη στο ιβ κεφάλαιο, και που φυσικά είναι σύμβολο του διαβόλου, να είναι στραμένος πρός τον Σταυρό, και να έχει τον εσταυρομένο στο στόμα του.
Αυτό φυσικά θα επιθυμούσε ο σατανάς, αλλά δόξα στον Ιησού μας επάνω στο σταυρό δεν έγεινε αυτό.
`Ηλθε η νίκη!!
Ο Ιησούς μας πάνω στον Σταυρό ΝΙΚΗΣΕ.
Και μας έδωσε τη νίκη.
Και δεν έμεινε εκεί, πήγε κάπου αλλού, όχι όμως στο στόμα του δράκοντος, αλλά μέσα στα ουράνια, και τώρα είναι ζωντανός για μας. ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ
πηγη.

WAKE UP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη