Blogger Widgets




19 Αυγούστου 2010

Παντρεύουν βατράχια για να βρέξει


Απελπισμένοι από την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει τις σοδειές τους, οι αγρότες στο Μπαγκλαντές κάνουν «γάμους» βατράχων προκειμένου να προκαλέσουν...βροχές!

Απελπισμένοι από την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει τις σοδειές τους, οι αγρότες στο Μπαγκλαντές κάνουν «γάμους» βατράχων προκειμένου να προκαλέσουν...βροχές!
Στο Μπανγκλαντές σημειώθηκαν τον Ιούλιο οι λιγότερες βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, αναγκάζοντας τους αγρότες να καταφύγουν σε αυτή την αρχαία τελετή, δήλωσαν οι αρχές.
«Γίνονται πολλοί γάμοι βατράχων επειδή δεν βρέχει αρκετά, αν και είμαστε στην εποχή των μουσώνων», σχολίασε ο Αριφούλ Χακ διοικητής της επαρχίας Σαντουλαχπούρ.
Κατά τη διάρκεια των τελετών στο χωριό Ραμχαντραπούρ οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα για να παραστούν στο «γάμο», δήλωσε ο Ταγιούλ Ισλάμ, ένας από τους συμμετέχοντες.
«Οι μελλόνυμφοι στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς», πρόσθεσε. "Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό", εξήγησε ο Ισλάμ.
Στην διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Φέτος τον Ιούλιο, που είναι ο πιο υγρός μήνας, οι βροχοπτώσεις σημείωσαν μείωση κατά 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Είναι πολύ λυπηρό οι άνθρωποι να ζουν στις μέρες μας σε τέτοιο σκοτάδι.
Ο Κύριος να κάνει χάρη να ελευθερωθούν από αυτές τις δεισιδαιμονίες, και να επιστρέψουν σ`αυτόν που χωριγεί τα πάντα.
Να γνωρίσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου, και τον Σωτήρα τους Ιησού Χριστό.
Ο Λόγος του Κυρίου λέει,
β` Κορ. δ:4
των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν, διά να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού, όστις είναι εικών του Θεού.
Η Προσευχή μας είναι να επιλάμψη το φως του λόγου μέσα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη