Blogger Widgets




12 Ιουλίου 2010

Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ



Το«ζην επικινδύνως» χαρακτηρίζει συνήθως τους νέους ή τους ανόητους. Εκείνους που εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, όχι από περιφρόνηση σ’ αυτόν και παλικαριά, που είναι δείγμα γενναίας ψυχής, αλλά από ανοησία κι αποκοτιά, που αποτελεί δείγμα εξάρτησης κι αδυναμίας.
Το πρώτο βέβαια εμπνέεται από ιδανικά και υψηλούς στόχους και είναι αρετή, το δεύτερο είναι προϊόν διεφθαρμένου μυαλού, άρρωστης σκέψης και σκλαβιάς πνευματικής και είναι καταστροφή.
Είναι καιρός τώρα που διαβάζω σε σχετικές μελέτες και άρθρα ιατρικά, ακούω επιστημονικές διαλέξεις και βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν και τις μεθόδους που συστήνουν διάφοροι «σοφοί» με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες μάστιγες, όπως δίκαια αποκαλούνται, της ανθρωπότητας.


Έτσι λοιπόν, κατ’ αυτούς, τα ναρκωτικά μπορούν να καταπολεμηθούν είτε με την ελεύθερη χρήση των μαλακών όπως τα λένε, ναρκωτικών, ή με άλλα ναρκωτικά υποκατάστατα των πρώτων, ενώ η προστασία από το Aids παρέχεται από τα ποικίλα προφυλακτικά μέσα που με θράσος διαφημίζονται και μοιράζονται .

Όλη η σημασία δίνεται προπαντός να μην αλλάξουν οι συνήθειες, οι ορμές και οι ορέξεις, φυσιολογικές ή μη αδιάφορο. Εκείνο που ενδιαφέρει δεν είναι οι αιτίες όλων αυτών των δεινών που μας απειλούν αλλά το πώς θα διατηρήσουμε τις απολαύσεις και τις ηδονές μας ασφαλείς. Διαφημίζεται το ελεύθερο αλλά ασφαλές σεξ, η ελεγχόμενη αλλά ασφαλής εξάρτηση. Διέξοδος άραγε ή φαύλος κύκλος; Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπόρεσε ακόμη η ανθρωπότητα να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη και σκληρότερη εξάρτηση από μια ζωή χωρίς νόημα και σκοπό.
Ο Λόγος του Θεού χιλιάδες χρόνια πριν, προειδοποιούσε «όποιος χαλάει φράχτη, θα δεχτεί δάγκωμα φιδιού» Εκκλ.10/ι’8.
Τους φράχτες, δηλαδή τους νόμους Του, ο Θεός τους έβαλε για να μη μας φάνε τα φίδια, δηλαδή οι μάστιγες.
Η προειδοποίησή Του είναι να μη τους χαλάσουμε, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε. Εμείς όμως διαστρέψαμε την προειδοποίηση του Θεού λέγοντας ότι δεν πειράζει εάν χαλάσουμε τους φράχτες, αρκεί να προσέξουμε να φοράμε γάντια. Μια τέτοια σκέψη είναι μια διεφθαρμένη και παρανοϊκή σκέψη.
Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας λογικής, που όσο περνάει ο καιρός βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς, μέχρι στιγμής έχουν αποδειχτεί τραγικά, με τα ποσοστά των φορέων να αυξάνονται επικίνδυνα. Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Οι λύσεις, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των «ειδικών» φαίνονται όλο και πιο απομακρυσμένες και τα δελτία ειδήσεων δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μας εθίζουν στη δυστυχία και να αμβλύνουν την ευαισθησία μας.
Πόσο αληθινά τα λόγια του απ. Παύλου όταν έγραφε στο νεαρό Τιμόθεο «Τούτο γνώριζε, ότι κατά τας τελευταίας ημέρας θα έλθουν καιροί δύσκολοι. Διότι οι άνθρωποι θα είναι εγωϊσταί, φιλάργυροι, φαντασμένοι, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ασεβείς, άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, άσωτοι, άγριοι, εχθροί του καλού, προδόται, αυθάδεις, φουσκωμένοι, φίλοι της ηδονής μάλλον παρά φίλοι του Θεού, άνθρωποι που έχουν την εξωτερικήν μορφήν της ευσεβείας αλλά με την ζωήν τους αρνούνται την δύναμίν της. Και τούτους απόφευγε» (3/γ’ 1-5). Είναι κάτι από τα παραπάνω που να λείπει από την εικόνα του πολιτισμένου κόσμου μας σήμερα;
Δεν νομίζετε ότι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ζούμε στις τελευταίες ημέρες, στους δύσκολους καιρούς, γ`αυτό ας ανοίξουμε στο Θεό πολύ προσευχή για να μπορέσουμε με τη χάρη του να κερδίσουμε για τη Βασιλεία του πολύτιμες ψυχές.
Ας εκζητήσουμε από τον Αγιο και Παντοδύναμο Θεό να βγάλει μέσα απ`αυτή τη μάστιγα των ναρκωτικών το λαό που τόσο πολύ αγαπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη