Σαν γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων πολλοί από μας προσαρμόζουμε τον Θεό στα μέτρα μας. Φτιάχνουμε μόνοι μας τον Θεό ανάλογα με την ζωή που έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε. Αυτό βέβαια οδηγεί και σε ανάλογα αποτελέσματα.

Έτσι κάποιοι έχουν για Θεό τους το:

¨ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ¨

Νομίζουν ότι έτσι κάνουν τη ζωή τους εύκολη. Με αυτή τη στάση ζωής έχουν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας. Τους ακούς να λένε «κάνε ότι σου αρέσει και όπου βγει», «στη ζωή όλα επιτρέπονται», «μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε», «το παν στη ζωή είναι οι εμπειρίες», «ακόμα ένα ποτηράκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια» ή «πιάσε τα βαριά τσιγάρα για να κάνουμε κεφάλι» ή «να βρούμε κάτι ποιο δυνατό να μας ανεβάσει». Αν τους ρωτήσεις τι είναι αγάπη θα σου απαντήσουν: «γνωριμίες, εμπειρίες, ευκαιριακές σχέσεις και ότι ήθελε προκύψει», «τον άντρα μου τον αγαπώ αλλά τον γείτονα καλλίτερα», «και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Η καλλίτερη εποχή του χρόνου γι'; αυτούς είναι οι απόκριες. «Μια βραδιά τρελού καρναβαλιού».

Αυτή είναι φαινομενικά μια εύκολη ζωή. Ο καθένας μπορεί να έχει μια τέτοια στάση ζωής. Αλλά που θα καταλήξει άραγε μια τέτοια ζωή. Ο Λόγος του Θεού μας διαβεβαιώνει ότι: «από όποιον κάποιος πέφτει νικημένος, γίνεται και δούλος του» (Β Πέτρου 2:19). Δηλαδή δούλος των επιθυμιών, των παθών, της σαρκολατρείας, του αλκοόλ, των ναρκωτικών. Η αμαρτία σε τραβάει από την μύτη. Στο τέλος τον λογαριασμό (τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ζωής) θα τον πληρώσεις εσύ και μόνον εσύ, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το «ακόμα ένα ποτηράκι», το «πιάσε τα βαριά τσιγάρα» και το «κάτι ποιο δυνατό να μας ανεβάσει» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις εξάρτησης. Το «γνωριμίες, εμπειρίες, ευκαιριακές σχέσεις και ότι ήθελε προκύψει» θα οδηγήσει ίσως σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και μετά σε έκτρωση ή σε ένα γάμο που δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ. Καταστάσεις αδιέξοδες, καταστάσεις κατάθλιψης, φόβου. Δηλαδή μια ζωή με προσωρινή ¨ευχαρίστηση¨ αμαρτίας και κόστος μια ζωή πόνου. Έναν αργό θάνατο που οδηγεί σε ένα αιώνιο θάνατο. Μια ζωή κόλαση. Μόνο αυτό έχει να σου προσφέρει ο θεός του ¨ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ¨

Κάποιοι άλλοι ακολουθούν ένα

«ΘΕΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ» τον «ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυτή την ημέρα να κάνεις αυτό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυτό το φαγητό την τάδε ημέρα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυτά τα ρούχα,

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ...;

«Αυτό που προέχει είναι να εκτελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα». Αν ρωτήσεις γιατί; θα σου απαντήσουν ότι «κάποιος άνθρωπος είπε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό», «ένας άλλος άνθρωπος είπε κάτι άλλο», «είδαμε τον τάδε να κάνει έτσι γι΄ αυτό κάνουμε και εμείς έτσι», «μη το ψάχνεις, έτσι τα βρήκαμε και έτσι θα τα αφήσουμε».

Νόμοι και εντολές ανθρώπων.

Σύνθημά τους: «όπως είπε και ο Χριστός: «πίστευε και μη ερεύνα». Πολύ θα ήθελα να μάθω σε ποιο ευαγγέλιο είναι γραμμένα αυτά τα λόγια του Χριστού. Στο ευαγγέλιο που έχουν φτιάξει με το μυαλό τους και με τα λόγια άλλων ανθρώπων. Γι'; αυτούς ο Ιησούς Χριστός είναι ο «χριστούλης» που τον θυμούνται 2-3 φορές τον χρόνο ή στις δυσκολίες και μετά του γυρίζουν την πλάτη.

Που θα οδηγηθεί τελικά ο άνθρωπος που ζει έτσι; Σε μια κουραστική ζωή. Ζωή αβεβαιότητας, ταλαιπωρίας, χωρίς χαρά (άχαρη ζωή). Σε μια διαρκή πάλη με τον εαυτό σου και ότι καταφέρεις. Σε συναισθήματα ενοχής και ντροπής για τα τυχών λάθη σου. Δεν έχει την δύναμη αυτός ο θεός να σου δώσει κάτι όμορφο γιατί είναι ψεύτικος. Ανθρώπινο κατασκεύασμα όπως και ο προηγούμενος.

Υπάρχει όμως και ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ,

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ «Κι εμείς γνωρίσαμε και πιστέψαμε την αγάπη που έχει για μας ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη» (Α ΙΩΑΝΝΟΥ 4.16)

Ο ΘΕΟΣ που «με τέτοιον τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (ΙΩΑΝΝΗΣ 3.16)

Φίλοι μου! Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ θέλει να γίνει ο σωτήρας σου, ο αληθινός φίλος σου.

Εκείνος που προσκαλεί κάθε άνθρωπο: «Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθαίος 11.28)

Αυτός που δεν απορρίπτει κανέναν. Αυτός είπε: «Εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωάννης 6.37)

Θέλει να είναι μαζί σου όλες τις ημέρες της ζωής σου:

«και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα» (Ματθαίος 28.20). Για να σε προστατέψει, για να σε βοηθήσει όταν έχεις ανάγκη.

Το Πνεύμα Του Θεού θέλει να κατοικήσει μέσα σου, να σου αποκαλύψει αιώνιες αλήθειες, να καρποφορήσει στη ζωή σου τα ουράνια δώρα Του: την πραγματική αγάπη, την μοναδική χαρά Του, την αδιάκοπη ειρήνη Του. «Ο καρπός του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια» (Γαλάτες 5.22)

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας αγάπησε υπερβολικά. Περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε.

- Θυσιάστηκε για να μας ελευθερώσει από την αμαρτία και τις συνέπειές της. Για να μας χαρίσει μια νέα ζωή, άφθαρτη, αιώνια.

- Πλήρωσε με το αίμα Του, που έτρεξε στον σταυρό του Γολγοθά, την τιμωρία για όλες τις αμαρτίες σου, για όλα τα λάθη σου. Για να είσαι ελεύθερος - καθαρός από κάθε αμαρτία. «Αν περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία» (Α Ιωάννη 1.7).

- Είναι ο μόνος δρόμος που μας οδηγεί στον Θεό πατέρα. «Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού» (Ιωάννης 14.6).

- Είναι ο μόνος σωτήρας. Δηλαδή ο μόνος που σε σώζει, που σε ελευθερώνει από τα αποτελέσματα της αμαρτίας. «Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε» (Πράξεις 4.12)

- Είναι ο μόνος που μεσιτεύει ανάμεσα σε εσένα και τον Θεό. «Επειδή, ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός» (Α Τιμόθεου 2.5).

- Μπορεί να μας καταλάβει γιατί έζησε σαν και μας «Επειδή, δεν έχουμε αρχιερέα, που δεν μπορεί να συμπαθήσει στις ασθένειές μας, αλλά ο οποίος πειράστηκε σε όλα, κατά τη δική μας ομοιότητα, χωρίς αμαρτία» (Εβραίους 4.15)

- Νίκησε την αμαρτία. Μόνο αυτός σου δίνει την δική του δύναμη να νικάς κ'; εσύ. «αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο» (Ιωάννης 16.33)

- Θέλει να σε ξεδιψάσει με τα λόγια Του που είναι ¨νερό ζωντανό¨. Αν πιεις από αυτό το νερό δεν θα διψάσεις ποτέ (Ιωάννης 4.13-14).

- Θέλει να σε οδηγήσει σε μια ζωή νίκης, να σε ελευθερώσει από οτιδήποτε σκλαβώνει τη ζωή σου, να σε θεραπεύσει στην ψυχή και στο σώμα σου.

Κάποιοι από μας πριν γνωρίσουμε τον Ιησού Χριστό σωτήρα για τις αμαρτίες μας και Κύριο της ζωής μας, ζήσαμε ακολουθώντας τον ¨δικό μας Θεό¨ και δυστυχώς για μας γευτήκαμε τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής μας. Δηλαδή τα αποτελέσματα της αμαρτίας.

Άγχος, ανικανοποίητο, πόνος, λάθη, αδικίες, έχθρα.

Αλλά όταν προσκαλέσαμε τον Ιησού στην ζωή μας γευτήκαμε την απελευθέρωση Του, την γιατρειά Του. Μας χόρτασε από αληθινή χαρά, μας πρόσφερε δωρεάν απόλαυση σωτηρίας. Αυτά δεν είναι λόγια αλλά είναι προσωπική μας εμπειρία. Εμπειρία ζωής

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ενδιαφέρεται για κάθε άνθρωπο. Ενδιαφέρεται και για σένα προσωπικά. Μην αργείς, όσο υπάρχει ακόμα καιρός.

«Δες, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας» (Β Κορινθίους 6.2)

Προσκάλεσέ Τον στην ζωή σου με μια απλή προσευχή.

Γνώρισέ Τον μέσα από το Ευαγγέλιο που είναι ο Λόγος του Θεού, είναι το φως που φωτίζει τον αληθινό δρόμο μέσα σε μια εποχή σκοταδιού «Λύχνος στα πόδια μου είναι ο λόγος σου, και φως στα μονοπάτια μου» (Ψαλμός 119.105).

Άνοιξε Του την πόρτα της καρδιάς σου, θέλει να μπει μέσα και να κάνει θαυμάσια πράγματα και στην δική σου ζωή «στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου» (Αποκάλυψη 3.20).

Εμπιστεύσου Τον.

Ακολούθησε Τον. Χτίσε μια προσωπική - καθημερινή επικοινωνία μαζί Του. Θα σε οδηγήσει σε εμπειρίες αληθινές, σε αξίες αιώνιες.

Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ