Blogger Widgets




16 Απριλίου 2010

Το επόμενο βήμα στην τρομοκρατία της γρίπης: Το Εμφυτεύσιμο μικροτσίπ.

BiochipΕταιρία αναπτύσσει συσκευές υποδόριας λειτουργίας που θα ανιχνεύουν ‘βιο-απειλές’ ('bio-threats')

Πηγή: WorldNetDaily
Eταιρία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ και καυχιέται για την πώληση του πρώτου και μοναδικού εγκεκριμένου από το κράτος ραδιο-μικροτσίπ που προορίζεται για εμφυτεύσεις σε ανθρώπους, στρέφει τώρα τις δραστηριότητές της προς την κατεύθυνση της «προπαρασκευής για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» ("emergency preparedness"), ελπίζοντας να παρασκευάσει ένα μόσχευμα που θα μπορεί να ανιχνεύει στο αίμα αυτού που το «φοράει» την παρουσία του ιού της γρίπης των χοίρων ή άλλων ιών που αποτελούν ‘βιο-απειλή’.

Η εταιρία VeriChip αυτήν την περίοδο διαθέτει προς πώληση μια μικρή κάψουλα εντοπισμού μέσω ραδιοσυχνότητας (RFID) που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς, η οποία περιέχει έναν αριθμό που συνδέεται, μέσω υπολογιστή, με το ιατρικό ιστορικό τους, επιτρέποντας στους γιατρούς με μια ειδική συσκευή-αναγνώστη να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του ασθενούς ακόμα κι αν ο ασθενής είναι αναίσθητος ή μη αναγνωρίσιμος.


Η εταιρία καυχιέται ότι το μικροτσίπ της, που έχει κατά προσέγγιση το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, είναι το μόνο τέτοιο biochip_2-10-09_1μόσχευμα που εγκρίνεται από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων.

Αλλά η VeriChip έχει επίσης στρέψει την προσοχή της και σε άλλες χρήσεις της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται για να σημάνουν και να καταγράψουν τα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή.

Η εταιρία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση τα εμφυτεύματα αυτά να προειδοποιήσουν εάν το ανθρώπινο τμήμα ανήκει σε κάποιον που ήταν μολυσμένος με τον ιό της γρίπης χοίρων H1N1, τον ιό της γρίπης των πουλερικών H5N1 ή άλλους πανδημικούς παράγοντες που κρίνονται ως "βιο-απειλές." Η VeriChip συνεργάζεται με μια επιχείρηση της Μινεσότα, την Receptors LLC, για να αναπτύξει την τεχνολογία ανίχνευσης του ιού.

biochip_2-10-09_3"Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στη συνεργασία μας με την ‘Receptors’, η οποία ξεκίνησε με την ανάπτυξη ενός εμφυτεύσιμου μικροτσίπ RFID με αισθητήρα γλυκόζης, κινούμαστε πέρα από την ταυτοποίηση ασθενών, στους αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν και να προσδιορίσουν τις ασθένειες και τους ιούς όπως η γρίπη," είπε ο Scott Ρ. Silverman, πρόεδρος της VeriChip, σε δήλωσή του. "Αυτό είναι ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για το μέλλον του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης της εταιρίας μας."

Σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 2 εταιρίες πριν λίγους μήνες, με τον τίτλο «Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων για την ανίχνευση των βιο-απειλών από τις πανδημίες και τις επικείμενες ασθένειες μέχρι τη Βιο-Τρομοκρατία» ο στόχος της έρευνας είναι να μετασχηματιστεί η υπάρχουσα τεχνολογία ανίχνευσης γλυκόζης για να εντοπίζει - αντί για τη γλυκόζη - τους ιούς και κατόπιν να περνάει την πληροφορία αυτή σε ένα εμφυτευμένο (στον άνθρωπο) μικροτσίπ που θα μπορεί να προειδοποιεί και άλλους για την ύπαρξη του ιού.

Ο τελικός σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένα εμφύτευμα που θα μπορεί επίσης να εντοπίσει ποιος ιός μολύνει αυτόν που το έχει.

Η VeriChip ανακοίνωσε, επίσης, νωρίτερα αυτό το μήνα, το σύστημα VeriTrace, για επιπλέον αντιμετώπιση καταστάσεων biochip_2-10-09_4έκτακτης ανάγκης της.

Η VeriChip έχει αναγγείλει επίσης στις αρχές του μήνα ότι πούλησε ένα σύστημα VeriTrace, συμπεριλαμβανομένων 1.000 μικροτσίπ RFID, στην υγειονομική υπηρεσία Green River District Health Department του Kentucky για την κάλυψη αναγκών προπαρασκευής ετοιμότητας και τη διαχείρισης καταστροφών."

Η επιχείρηση εξηγεί ότι το VeriTrace, είναι ένα σύστημα ξεχωριστό από το σύστημα ανίχνευσης ιών ή την τεχνολογία τήρησης των ιστορικών των ασθενών και δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα», όπου και χρησιμοποιήθηκε από την ομοσπονδιακή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών.


Το σύστημα περιλαμβάνει μικροτσίπ, έναν φορητό αναγνώστη με Bluetooth, μια προσαρμοσμένη φωτογραφική μηχανή που λαμβάνει σήματα RFID και πληροφορίες από GPS, ασύρματα, και μια διαδικτυακή βάση δεδομένων για την αποθήκευση των πληροφοριών και των εικόνων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επείγουσας επέμβασης.

BiochipΤα μικροτσίπ εμφυτεύονται στα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή ή, σύμφωνα με μια έκθεση από την καταστροφή της Katrina, προσκολλώνται στα οστά, προκειμένου να διατηρηθούν τα λεπτομερή αρχεία, ιδιαίτερα στα γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ή χιλιάδες μοιραία περιστατικά.

"Αυτή η βάση δεδομένων εξασφαλίζει την ακριβή συλλογή, την αποθήκευση και τη δημιουργία ευρετηρίου όλων των στοιχείων και των εικόνων σχετικών με τα εναπομείναντα ανθρώπινα μέλη και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία," αναφέρει η δήλωση. "Επιτρέπει επίσης, την ακριβή ανακατασκευή του τόπου της καταστροφής, όπου αυτό απαιτείται."

Το περιοδικό «RFID Journal» αναφέρει ότι μετά τον τυφώνα «Κατρίνα», το Γραφείο Ερευνών της Georgia Georgia Bureau of Investigation, το Υγειονομικό Τμήμα της Χαβάης, το τμήμα επιχειρήσεων εκτάκτου ανάγκης του νεκροτομείου της Φλόριντα και το γραφείο ιατρικών εξετάσεων στο τμήμα υγείας στην κομητεία του Erie, στη Νέα Υόρκη, έχουν επίσης αγοράσει το σύστημα.


Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η VeriChip ανήγγειλε τις πωλήσεις στο νοσοκομείο Maryland's Calvert Memorial Hospital και στις περιοχές Mercer and Atlantic του New Jersey.


Το WND ήρθε σε επαφή με τη VeriChip αναζητώντας τις πληροφορίες για την πρόοδό της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ανίχνευσης ιών και άλλων εμφυτευμάτων μικροτσίπ για την προετοιμασία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.


Το WND έχει και στο παρελθόν κάνει αναφορές σχετικά με τέτοια τσιπ όταν τα χρησιμοποίησαν τα νοσοκομεία για να ταυτοποιήσουν τα νεογέννητα , όταν η VeriChip ήθελε να ενσωματώσει στους μετανάστες τις ηλεκτρονικές συσκευές , στο κυβερνητικό παράδειγμα με τα βιο-τσιπ και όταν η Wal-Mart χρησιμοποίησε τα μικροτσίπ για την παρακολούθηση πελατών .

--Το άρθρο είναι από redskywarning.blogspot.com. Ευχαριστούμε τα αδέλφια για τη δουλειά αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη