Blogger Widgets




6 Απριλίου 2010

Σου εύχομαι... Αγαπητέ μου φίλε και αδελφέ,

Ίσως δεν θα σου αρέσουν και πολύ όσα σου γράφω πιο κάτω, όμως μη βιαστείς να τα παραπετάξεις η να τα προσπεράσεις. Είναι παράξενα λόγια, αλλά αν σταθείς και τα προσέξεις λίγο, θα τα βρεις πέρα για πέρα σωστά και αληθινά.

Ο κόσμος γύρω σου ποτέ δεν θα ευχηθεί για τη ζωή σου κάτι από τα παρακάτω. Αν όμως συναντήσεις κάποιον που σε αγαπάει πραγματικά και θέλει να σε δει σωστά εξοπλισμένο για τη ζωή που είναι σκληρή και για τον κόσμο γύρω σου που σπάνια είναι καλός μαζί σου, τότε έτσι θα σε αντιμετωπίσει και αυτές θα είναι οι ευχές του, όσο κι αν φαίνεται σκληρό. Άλλωστε πρέπει να ξέρεις ότι το να είσαι άοπλος, ανέτοιμος και ανώριμος στη ζωή της αμαρτίας, χωρίς φως, χωρίς Κύριο, χωρίς αναγέννηση, είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί και με τραγικές ίσως συνέπειες και προεκτάσεις.

Σου εύχομαι να γνωρίσεις τι σημαίνει να αγωνιστείς με όλη σου τη δύναμη και στο τέλος να χάσεις. Θα νιώσεις απαίσια, αλλά όταν σταθείς ξανά στα πόδια σου θα είσαι πιο δυνατός.

Σου εύχομαι να μπορέσεις να κάνεις κάτι μεγάλο για την ανθρωπότητα, αλλά κανείς να μην το αναγνωρίσει. Θα μάθεις να μην περιμένεις πολλά από τους ανθρώπους και αυτό είναι στοιχείο ωριμότητας πολύ απαραίτητο στη ζωή μας. Δύναμη είναι να υπηρετείς χωρίς αναγνώριση και να προσφέρεις χωρίς ανταμοιβή.

Σου εύχομαι να απογοητευθείς τόσο, ώστε να αρχίσεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Ο «αγαπημένος σου και πολυφροντισμένος σου εαυτός» είναι ένα μεγάλο και επικίνδυνο βάρος τελικά, αν δεν τον τοποθετήσεις στη σωστή θέση και τις σωστές του διαστάσεις.

Σου εύχομαι να βρεις κάτι στη ζωή σου που θα το αγκαλιάσεις με πίστη και αγάπη. Θα σε κάνει δυνατό, γιατί θα πολεμήσεις γι’ αυτό. Χωρίς αυτή την εμπειρία στη ζωή σου, θα είσαι χλωμός και άτολμος, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς ενδιαφέροντα, χωρίς δύναμη. Θα πηγαίνεις όπου πηγαίνουν όλοι, θα είσαι ότι θα θέλουν οι άλλοι από εσένα να είσαι. Και βέβαια ποτέ δεν θα καμαρώνεις για την αξία σου η γι’ αυτό που είσαι.

Ελπίζω να κάνεις ένα «ανόητο» λάθος και να αναγκαστείς να ζητήσεις συγνώμη δημόσια, να πεις «έκανα λάθος». Πολλοί το θεωρούν αυτό αδυναμία, όμως δεν ξέρεις τι δύναμη κρύβει μέσα του και τι δυνάμεις απελευθερώνει μέσα σου. Να θυμάσαι ότι το «συγνώμη» και το «έκανα λάθος» εξαφανίζονται από τη ζωή μας μαζί με τους δυνατούς και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Σου εύχομαι να αγαπήσεις πολύ και δυνατά και να απογοητευθείς. Όσο κι αν αιμορραγήσει η ψυχή σου, όσο κι αν διπλωθείς από τον πόνο, η αγάπη σου θα γίνει πιο γνήσια και πιο καθαρή. Η αγάπη σου θα έχει περισσότερη αγάπη και λιγότερο εγωισμό.

Εύχομαι να συναντήσεις μεγάλες δυσκολίες σε ότι κάνεις, γιατί έτσι θα μάθεις να εκτιμάς, να πολεμάς, να νικάς με δυνάμεις που ούτε ο ίδιος ήξερες ότι διέθετες. Αυτή η ανακάλυψη θα σε ενθαρρύνει, και στην επόμενη «αναμέτρηση» στη ζωή σου θα είσαι και πιο έτοιμος και περισσότερο ισορροπημένος.

Εύχομαι να χάσεις κάποιες από τις μάχες της ζωής σου και να νικηθείς. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι νίκη και τι είναι ήττα, ποιος είναι ο πραγματικός νικητής και ποιος ο ηττημένος. Κάποτε θα είσαι για τον κόσμο ο ηττημένος, αλλά για τον εαυτό σου ο μεγάλος νικητής, ο μεγάλος κερδισμένος.

Σου εύχομαι να έχεις στη ζωή σου την εμπειρία του ηγέτη. Δυνατός, ώριμος, ισορροπημένος και με όραμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μόνοι σωστοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι και σπάνιοι.

Σου εύχομαι να γίνεις ένας απ’ αυτούς.

Και να σου θυμίσω κάτι ακόμα. Όλα όσα σου ευχήθηκα πιο πάνω εάν τα θέλεις και τα ποθείς, ζήτησέ τα από τη μόνη σωστή πηγή τους, που είναι ο ζωντανός Θεός. Εκείνος θα σε αναγεννήσει, θα σου χαρίσει τον Ιησού Χριστό, θα σε κάνει καινούριο δημιούργημα και θα πλουτίσει τη ζωή σου με όλα αυτά τα πολύτιμα και μοναδικά αποκτήματα ώστε εσύ θα είσαι ευλογημένος, ευτυχισμένος αλλά και χρήσιμος στο έργο Του, στις υποθέσεις της Βασιλείας Του και για τη δόξα Του. Δεν είναι μικρό πράγμα. Ο Άγιος Θεός του Ουρανού και της Γης θα δουλεύει μέσα σου, θα λαξεύει τον καινούριο άνθρωπο, που θα είναι πολύ παραπάνω από προικισμένος ηγέτης. Θα είναι ένα γνήσιο παιδί του Θεού, με γνωρίσματα και χαρίσματα του Ουράνιου Πατέρα του.

«Παν ό,τι εγεννήθη εκ του Θεού νικά τον κόσμον. Και αύτη είναι η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών» (Α΄ Ιωάννου ε΄ 4)

Ν. Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη