Blogger Widgets




28 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

O Dietrich Bonhoeffer, που είναι Γερμανός Θεολόγος, φαντάστηκε τον Χριστιανό, σαν κάποιον που προσπαθεί να περάσει μια θάλασσα από κομμάτια πάγου που επιπλέουν. Ο Χριστιανός δεν μπορεί να ξεκουραστεί πουθενά όταν προχωράει, παρά μόνο στην πίστη του πως ο Θεός θα τον βοηθήσει να φτάσει εκεί που θέλει. Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά για πολύ, αλλιώς θα βουλιάξει. Αφού κάνει ένα βήμα, πρέπει να προσέξει για το επόμενο. Από κάτω του παραμονεύει η άβυσσος και μπροστά του βρίσκεται η αβεβαιότητα-αλλά πάντα πριν απ'αυτόν προπορεύεται ο Κύριος-σταθερός και σίγουρος! Δε βλέπει ακόμη στεριά, αλλά είναι εκεί-μια υπόσχεση στην καρδιά του. Άρα ο Χριστιανός ταξιδιώτης κεντράρει την προσοχή του στον τελικό στόχο του!

Προτιμώ να σκέφτομαι τη ζωή σαν ένα ταξίδι στην έρημο-σαν αυτό του λαού Ισραήλ. Και η μάχη του Βασιλιά Ιωσαφάτ, μαζί με τα παιδιά του Ιούδα, είναι επίσης και δική μας μάχη (δες Β' Χρονικών 20). Σίγουρα, είναι έρημος. Ναι, υπάρχουν φίδια, ξεροί νερόλακκοι, κοιλάδες δακρύων, στρατιές εχθρών, καυτή άμμος, ξηρασία, αδιαπέραστα βουνά. Αλλά όταν τα παιδιά του Κυρίου στάθηκαν για να δουν τη σωτηρία Του, έστρωσε τραπέζι σ'αυτή την έρημο-έβρεξε μάννα από ψηλά-κατέστρεψε στρατιές εχθρών μόνο με τη δύναμή Του-έβγαλε νερό από βράχους-έβγαλε το δηλητήριο από τα τσιμπήματα φιδιών-τους οδήγησε με στήλη φωτιάς και σύννεφο-τους έδωσε γάλα και μέλι-και τους έφερε στη Γη της Επαγγελίας με υψηλό και δυνατό χέρι. Και ο Θεός τους προειδοποίησε να λένε σε κάθε καινούρια γενιά: "Ουχί δια δυνάμεως ουδέ δια ισχύος αλλά δια του Πνεύματός μου, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων" (Ζαχαρίας 4:6).
Σταμάτα να κοιτάς προς τη λάθος κατεύθυνση για βοήθεια. Μείνε μόνος με τον Ιησού σ'ένα μυστικό μέρος. Μίλησέ Του για την αναστάτωσή σου. Πές Του ότι δεν έχεις που αλλού να πας. Πες Του πως εμπιστεύεσαι μόνο Εκείνον για να σε βγάλει στο τέρμα. Θα μπεις στον πειρασμό να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου. Θα θελήσεις να βρεις εσύ τι φταίει. Θα αναρωτηθείς αν ο Θεός εργάζεται καθόλου-δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ο Πέτρος τα συνόψισε όλα στο: "...προς τίνα θέλομεν υπάγει; λόγους ζωής αιωνίου έχεις" (Ιωάννης 6:68).

"Εις εμέ βλέψατε και σώθητε, πάντα τα πέρατα της γης. Διότι εγώ είμαι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος" (Ησαϊας 45:22). "Εγώ δε θέλω επιβλέψει επί Κύριον. Θέλω προσμείνει τον Θεόν της σωτηρίας μου. Ο Θεός μου θέλει μου εισακούσει" (Μιχαίας 7:7).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη