Blogger Widgets
22 Φεβρουαρίου 2010

Η κίνηση του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ιστορία

Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΑΠ’ ΤΟ 1900 ΜΕΧΡΙ......

Καθώς ο 19ος αιώνας έκλεινε, πολλοί πιστοί από διάφορες συναθροίσεις αισθανόταν μια δυσαρέσκεια και μια ανησυχία. Έβλεπαν την εκκλησία να γίνεται πολύ τυπική και να χάνει τη δύναμή της.
 Το κοσμικό φρόνημα και η έλλειψη πίστης άρχισαν να επικρατούν μέσα στις εκκλησίες.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ (1722 - 1900 μ.Χ.)

1. Οι Μοραβοί  Αποκ.γ:7-12

  Leonard Ravenhill
ΙΩΗΛ α':13-14 - "Περιζώσθητε, και θρηνείτε, ιερείς, ολολύζετε, λειτουργοί του θυσιαστηρίου, έλθετε, διανυκτερεύσατε εν σάκκω, λειτουργοί του Θεού, διότι η προσφορά και η σπονδή επαύθη αό του οίκου του Θεού σας. Αγιάσατε νηστείαν, κηρύξατε σύναξιν επίσημον, συνάξατε σύναξιν επίσημον..." ΙΩΗΛ β':17 - "Ας κλαύσωσιν οι ιερείς, οι λειτουργοί του Κυρίου, μεταξύ της στοάς και του θυσιαστηρίου, και ας είπωσι, Φείσαι, Κύριε, του λαού σου, και μη δώσης την κληρονομίαν σου εις όνειδος, ώστε να κυριεύσωσιν αυτούς τα έθνη, διά τι να είπωσι μεταξύ των λαών. Πού είναι ο Θεός αυτών;"
Διαβάστε περισσότερα »

Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 1904 (Νο1)

Διαβάστε περισσότερα »

Ποιά είναι η αληθινή αναζωπύρωση; (1)

Glory-6Ως κάποιος που μελετάει και γράφει πάνω στην Ιστορία της αναζωπύρωσης για πολλά χρόνια, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να καταλάβετε γιατί συχνά με κατέβαλε λύπη από τη φθορά του όρου «αναζωπύρωση» και τι αυτό σημαίνει πραγματικά. Αυτό το βιβλίο αναφέρεται όλο στην «Αληθινή και την Ψεύτικη Αναζωπύρωση», έτσι φαντάζομαι ότι είναι η κατάλληλη ώρα να κοιτάξουμε τα στοιχεία της ΑΛΗΘΙΝΗΣ αναζωπύρωσης, τα οποία  είδαμε ξανά και ξανά μέσα στους αιώνες.
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιά είναι η αληθινή αναζωπύρωση; (2)

Glory-1
    Όπως  έχουμε δει, είναι πολύ γνωστό ότι  οι παλιοί άνθρωποι της αναζωπύρωσης συνήθιζαν να κηρύττουν συχνά εξονυχιστικά και άφοβα για «την αμαρτία, τη δικαιοσύνη και την κρίση». Υπάρχει πολύ καλός λόγος γι’ αυτό: Ο Ιησούς συγκεκριμένα δήλωσε ότι το Άγιο Πνεύμα θα ΕΛΕΓΧΕ πάνω σ’ αυτά τα πράγματα· «αμαρτία, δικαιοσύνη και κρίση»! (Ιωαν. 16/ις’:8) Όλος ο σκοπός αυτών των ανθρώπων που κήρυτταν ήταν να εξαπολύσουν τη δύναμη του ελέγχου του Αγίου Πνεύματος στους ακροατές. Σκοπός τους ήταν να αφυπνίσουν εντελώς τις συνειδήσεις των ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα »
Μπορεί ο Θεός να σώσει ένα έθνος ολόκληρο?
Ησα. 66 :8 
Τις ήκουσε τοιούτον πράγμα; τις είδε τοιαύτα; ήθελε γεννήσει η γη εν μιά ημέρα; ή έθνος ήθελε γεννηθή ενταυτώ αλλ' η Σιών άμα εκοιλοπόνησεν, εγέννησε τα τέκνα αυτής.
Διαβάστε περισσότερα » 

Το 1904, πραγματοποιήθηκε η αναζωπύρωση της Ουαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 100.000 άνθρωποι στην Ουαλία μεταστράφηκαν στο Χριστιανισμό. Διεθνώς, οι  Χριστιανοί εξέλαβαν αυτό το γεγονός ως σημάδι ότι η εκπλήρωση της προφητείας στο βιβλίο του Ιωήλ, κεφάλαιο 2:23-29 ήταν έτοιμη να πραγματοποιηθεί. 

Διαβάστε περισσότερα »Η Αναζωπύρωση στην Οδό Αζούσα (Νο2)

Η οδός Ασούζα 312 Λ.Αντζελες
Η ομάδα της οδού North Bonnie Brae τελικά βρήκε ένα διαθέσιμο κτήριο στην οδό Αζούσα 312, που είχε αρχικά κατασκευαστεί για να στεγαστεί μία Αφρικανική Μεθοδιστική Επισκοπική Εκκλησία. Το ενοίκιο ήταν μόνο 8,00 $ το μήνα.
Διαβάστε περισσότερα »ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ  ΑΣΟΥΖΑ (Νο1)

 

Ο θάνατος της μικρής Εσθήρ, είχε ραγίσει την καρδιά μου και αισθανόμουν ότι μπορούσα να ζω μόνο για την υπηρεσία του Θεού.Επιθυμούσα σφοδρά να Τον γνωρίσω με έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο και να δω το έργο του Θεού να προχωράει με δύναμη.
Ένα μεγάλο βάρος και μια κραυγή ήρθαν στην καρδιά μου γιά μια δυνατή αναζωπύρωση. Αυτός με ετοίμαζε γιά μιά νέα διακονία προς Αυτόν. Αυτό θα γινόταν μόνο αν συνειδητοποιούσα τη βαθιά ανάγκη της καρδιάς μου για τον Θεό και έχοντας ένα αληθινό πόνο ψυχής για το έργο του Θεού. Αυτό μου έδωσε Εκείνος. Κατά παρόμοιο τρόπο ετοίμαζε πολλούς εκείνο το καιρό σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο Κύριος προετοιμαζόταν για μια φορά ακόμα να επισκεφθεί και να ελευθερώσει τον λαό Του. Υπήρχε ανάγκη γιά μεσίτες που να δέονται στην προσευχή. "Εθαύμασε διότι δεν υπήρχε ο μεσιτεύων.

" -Ησαίας 59:16. "Έψαξα άνθρωπο να σταθεί στο χάλασμα ενώπιόν μου υπέρ της γης, για να μην την καταστρέψω, αλλά δεν βρήκα κανένα." Ιεζ. 22:30 .

Περί την πρώτη Μαΐου (1905) μια δυνατή αναζωπύρωση ξέσπασε στην Μ(εθοδιστική ) Ε(πισκοπική ) Εκκλησία της οδού Lake στη Πασαντήνα. Οι νεαροί που είχαν βλαστήσει στις συναθροίσεις της Ιεραποστολής Πενιέλ, στο σύνολο τους ακολούθησαν αυτή την εκκλησία. Εκεί είχαν αποκτήσει βάρος για την αναζωπύρωση. Στη πραγματικότητα προσευχόμαστε αναζωπύρωση να σαρώσει την Πασαντήνα. Ο Κύριος απαντούσε στις προσευχές μας. Βρήκα το Πνεύμα να κάνει ένα θαυμάσιο έργο στη οδό Lake. Ο άμβωνας ήταν γεμάτος απο εκζητούσες ψυχές.
Δεν υπήρχε εκεί κάποιος σπουδαίος ιεροκήρυκας. Μια νύχτα, σχεδόν κάθε μή σωσμένη ψυχή μέσα στην αίθουσα σώθηκε. Ήταν μια ξεκάθαρη κίνηση απο το Θεό.
Ένας ισχυρός έλεγχος κυριαρχούσε τους ανθρώπους. Σε μια περίοδο δύο εβδομάδων διακόσιες ψυχές γονάτισαν στον άμβωνα, αναζητώντας τον Κύριο. Τα παιδιά απ'τη Πενιέλ υπηρετούσαν και χρησιμοποιήθηκαν θαυμάσια από το Θεό. Τότε αρχίσαμε να προσευχόμεθα για μια έκχυση του Πνεύματος στο Λος Άντζελες και όλη την Νότια Καλιφόρνια. Βρήκα τις κάτωθι σημειώσεις στο ημερολόγιο μου, πού είχαν τότε γραφθεί: "Μερικές Αγιαστικές εκκλησίες (τότε στην πρωτοπορεία πρόκειται να εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι ο Θεός τις προσπέρασε. Αυτός θα εργασθεί με σκεύη που θα είναι παραδομένα σ 'Αυτόν. Πρέπει να ταπεινωθούν για να έλθει ο Κύριος. Εμείς κράζουμε, 'Η Πασαντήνα για το Χριστό'.
Οι άνθρωποι είναι πολύ ικανοποιημένοι με την καλοσύνη τους. Έχουν λίγη πίστη και ενδιαφέρον για την σωτηρία των άλλων. Ο Κύριος θα τους ταπεινώσει προσπερνώντας τους. Το Πνεύμα μας κατευθύνει σε προσευχή για μιά δυνατή, γενική αναζωπύρωση. Μεγάλα πράγματα έρχονται. Ζητούμε μεγάλα ώστε η χαρά μας να'ναι πλήρης. Ο Θεός κινείται. Προσευχόμαστε για τις εκκλησίες και τους ποιμένες τους. Ο Κύριος θα επισκεφθεί αυτούς που πρόθυμα θα παραδοθούν σ'Αυτόν»

ΠΟΘΟΥΜΕ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ.
ΑΓΓΙΞΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ , ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη