Blogger Widgets
20 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ O IHΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ;


ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ;

(ΑΠΟΓΡΑΦΗ)
1ον) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΑΝ.
ΛΟΥΚΑ. Β. 1- 5 ΕΝ ΕΚΕΙΝΑΙΣ ΔΕ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΕΞΗΛΘΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΣΑ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
ΠΟΛΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΛΙΚΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


(ΒΟΣΚΟΙ)

2ον) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΝΥΚΤΑ,ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ
MATΘ. ΚΔ.20 ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΔΕ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΕΙΝΗ Η ΦΥΓΗ ΥΜΩΝ ΕΝ ΧΕΙΜΩΝΙ ΜΗΔΕ ΕΝ ΣΑΒΒΑΤΩ.

(ΕΦHΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΒΙΑ (ΖΑΧΑΡΙΑΣ) )
3ον) Α` ΧΡΩΝ. ΚΔ 7-19
ΛΟΥΚΑ. Α. 5

-Ο ΔΑΥΙΔ ΕΙΧΕ ΧΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ 24 ΒΑΡΔΙΕΣ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ 2 ΒΑΡΔΙΕΣ, ΔΗΛ. 15 ΜΕΡΕΣ Η ΜΙΑ ΒΑΡΔΙΑ.
-ΑΡΧΗΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΒΙΒ (ΠΑΣΧΑ)
(ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2) (ΜΑΙΟΣ 2) (ΙΟΥΝΙΟΣ 2) (ΙΟΥΛΙΟΣ 2)
-ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΘΑ ΣΥΛΑΒΗ.

-ΕΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 9 ΜΗΝΕΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΟ - ΑΠΡΙΛΙΟ.
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΗΤΑΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

-ΕΑΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΑΡΤΙΟ.
ΟΠΩΤΕ ΕΧΟΥΜΕ Η ΜΑΡΤΙΟ Η ΑΠΡΙΛΙΟ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ.

ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΟΡΤΗ;

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ο ΑΙΩΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ.

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΩΡΙΣΑΝ ΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ
ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΓΙΝΩΤΑΝ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΘΥΝΕΙ,Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗ, ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ, ΓΙΟΥΛΕ- ΝΤΕΙ, ΑΠΟΔΕΙΧΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ, ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΔΑ`Ι`ΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ( ΒΡΕΦΟΣ) Η ΠΑΙΔΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ YULE DAY, H HΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΟ, ΗΤΑΝ Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΑΥΤΟ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ.

ΟΙ ΣΑΒΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΑΒΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΟΥ Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ.
ΕΤΣΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΝΛΕΥ ``Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΑΒΑΙΩΝ``.


ΟΙ ΣΑΞΩΝΕΣ
ΟΙ ΣΑΞΩΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΝ ΘΗΛΥΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΑΝ ΑΡΣΕΝΙΚΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

-ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ``ΜΕΝΙ,`` ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΗΣΑ`Ι`Α. ΞΕ 11

ΗΣΑΙΑΣ . ΞΕ 11 ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΜΟΥ ΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΔΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΝΟΝΤΑΣ ΣΠΟΝΔΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΝΙ.
ΕΔΩ Ο ΓΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΝΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

-ΜΕΝΙ Η ΜΑΝΑ`Ι` ΣΗΜΑΙΝΕΙ ``ΑΠΑΡΙΘΜΗΤΗΣ``, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΨΑΛ. ΡΔ.19 ΕΚΑΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ ΑΥΤΟΥ.

ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ``ΧΟΓΚΜΑΝΙ``.
ΣΤΗΝ ΧΑΛΔΑ`Ι`ΚΗ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ``ΑΠΑΡΙΘΜΗΤΗ``, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, Η ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

-Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΣΑ`Ι`Α ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ `` ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΔΗ``, ΚΑΙ ``ΤΙΣ ΣΠΟΝΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΙ``, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (ΣΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ) ΗΤΑΝ ΕΘΙΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΝΑ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΡΑΣΙ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

-ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ.ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ
ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΤΑΝ ΣΑΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ.

ΗΤΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ, Η ΒΑΑΛ.

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΤΑΝ Ο ΤΑΜΜΟΥΖ ΣΑΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΣΕ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.


ΙΝΔΟΥ`Ι`ΣΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΥ`Ι`ΣΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ.
ΕΚΕΙ Ο ΣΟΥΡΓΙΑ, Η ΗΛΙΟΣ, ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ , ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΘΟΥΝ.

-ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ.


ΣΤΗ ΡΩΜΗ
ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ``ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ`` ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ``ΣΑΤΟΥΡΝΟΥΣ``, ΠΟΥ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΟΝΟΣ, ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΔΙΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ.

ΟΠΩΣ ΚΑΘΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ.
ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΡΩΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 5 ΗΜΕΡΩΝ, ΥΠΟΤΑΣΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΡΦΥΡΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ``ΖΟΓΑΝΕΣ``, ΔΗΛ. ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟΝ ``ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ`` ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΑ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΕΝΟΕΙ ΤΟ SANTA CLAUS ) TON KΑΘΟΛΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΠΟΡΦΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟ, ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΓΕΝΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΙ - ΒΑΣΙΛΗ.

ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ.


ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΩΡΑ, ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΡΩΜΗ, ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ.

-ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΙΝΙΚΙΑ.
- ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΗΤΑΝ ΕΛΑΤΟ.

-Η ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΔΗΛΩΝΕ ΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΜΕΣΙΑ, ΣΑΝ ΤΟ ΒΑΑΛ ΤΑΜΑΡ.
- ΤΟ ΕΛΑΤΟ ΣΑΝ ΒΑΑΛ ΒΕΡΙΘ= ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

-Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΙΧΕ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ.

-ΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΔΕΝΤΡΟ, Ο ΓΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΣΑΝ Ο ``ΓΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ``,
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΟΤΕΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΟΥΛΕ-ΛΟΓΚ (ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ) ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩ`Ι`, ΩΣ ``ZERO-ASTHA`` ΔΗΛ. ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, IGNIGENA, ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

-ΤΟ ΕΛΑΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΘΕΟ, ΣΑΝ ΒΑΑΛ-ΒΕΡΙΘ,=`` ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ``
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝΙΖΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΑΝΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΧΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΥΠΕΡΗΨΩΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

-ΕΠΩΜΕΝΩΣ Η 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΕΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΗΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ,ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΩΣ NATALIS INVICTI SOLIS ``TA ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΗΤΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

-ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ``ΓΙΟΥΛΕ-ΛΟΓΚ`` ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΝΕΒΡΩΔ, ΠΟΥ ΘΕΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ.

-ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΒΡΩΔ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ, Ο ΣΦΑΓΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΜΕΝΟΣ


ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΓΚΥ
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΔΗΛ. ΝΑ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΓΚΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ, ``ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ``.

-ΤΟ ΓΚΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΘΕ`Ι`ΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΔΕΝΤΡΟ, ((ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΗ,)) ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΩΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕΙ, ΞΑΝΑΣΜΙΓΑΝ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΓΚΥ ΕΓΕΙΝΕ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ?

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη