Blogger Widgets




14 Ιουλίου 2017

Μην φοβάσαι το παρελθόν, μάθε να κοιτάς μπροστά


Δύσκολη υπόθεση το παρελθόν. Δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί μπροστά σου. Δεν μπορείς να υπολογίσεις το κόστος, τον πόνο.
Δύσκολη υπόθεση το παρελθόν, όλοι έχουμε, κάποιοι το κρύβουμε, άλλοι το φοβόμαστε, μερικοί το έχουμε βάλει σε ένα κουτάκι και το έχουμε αφήσει εκεί. Μακριά, σαν μια παλιά ανάμνηση, σαν μνήμη που δεν ξυπνά, που δεν πονάει, που δεν πνίγει, δεν θλίβει. Κάποιοι, το κουβαλάνε μαζί τους, όπου κι αν πάνε, όπου κι αν βρεθούν, όπου και με όποιον και να ζουν.
Δύσκολη υπόθεση το παρελθόν, αν δεν το αφήσεις πίσω, θα σε τρέχει, θα σε πιέζει, θα χάσεις εξαιτίας του το παρόν και το μέλλον.
Δύσκολη υπόθεση, αν δεν ξέρεις να το αφήνεις πίσω σου και να κοιτάζεις μπροστά.
Επίπονη η προσπάθεια, αν δεν μάθεις να βάζεις τελεία, και να αρχίζεις να ονειρεύεσαι ξανά. Κοίτα γύρω σου, πόσοι άνθρωποι χάνουν τα πάντα, γιατί δεν έμαθαν να ξεχνούν, δεν έμαθαν να προχωρούν, δεν έμαθαν να κλείνουν  τις πληγές τους, αλλα προσπάθησαν να κρατήσουν δίπλα τους φαντάσματα.
Πώς να καταφέρεις να συμβαδίσεις στο παρόν και στο παρελθόν, πώς να συγχρονίσεις το παλιό με το καινούργιο; Πώς να κρυφτείς; Πώς να προχωρήσεις, να ονειρευτείς, να ζήσεις, να χαρείς; Όταν μοιράζεσαι σε δυο χρόνους, δυο κόσμους, δυο πρόσωπα;
Η ζωή προχωράει, για τον καθένα διαφορετικά. Επιλέγουμε τι θέλουμε να ζήσουμε, τι θέλουμε να χάσουμε και τι να κρατήσουμε. Όλα έχουν τις επιπτώσεις, τον πόνο και την χαρά τους. Όλα είναι μια προσπάθεια, μια διαδρομή, ένα ταξίδι.
Μην φοβάσαι το παρελθόν, δεν υπάρχει, δεν ορίζεται, δεν μπορεί να σε κερδίσει, δεν μπορεί να σε κρατήσει πίσω.
Μην πελαγώνεις, μην φοβάσαι, όλοι έχουμε παρελθόν, μην σε τρομάζει το «ξένο», είναι σαν το δικό σου. Αν το δικό σου έχει μπει σε ένα μικρό βελούδινο κουτάκι, σαν ανάμνηση, γιατί να φοβάσαι του άλλου; Ό,τι αφήνεις πίσω, είχε λόγο να μείνει εκεί. Ό,τι αξίζει να υπάρχει δίπλα μας, πλάι μας, κοντά μας, μέσα μας, στη ζωή μας, το έχουμε στην καθημερινότητά μας, στον κόσμο μας. Παλεύουμε γι αυτό, δουλεύουμε για να το κρατήσουμε κοντά μας, για να είναι ευτυχισμένο, χαρούμενο, χαμογελαστό. Ό,τι επιθυμούμε, το κυνηγάμε. Ό,τι νοιαζόμαστε, γίνεται μοναδικό, ξεχωριστό, υπέροχο, διαφορετικό. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, μην κοιτάς πίσω, μην σε νοιάζει τι έγινε τότε, μη δίνεις σημασία στα πρόσωπα και τα ονόματα, δεν έχουν καμία αξία, καμία ουσία.
Κοίταξε μόνο σε μία κατεύθυνση. Σ`ΕΚΕΙΝΟΝ!!!
Κοίταξε στον Ιησού χριστό! Εκείνος μας το λέει.
Ησ. 45:22 Εις εμέ βλέψατε και σώθητε, πάντα τα πέρατα της γής· διότι εγώ είμαι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος.
Σε μένα λέει να κοιτάς....Ζήσε μαζί του, ζήσε το τώρα, απόλαυσε την κάθε στιγμή. 
Μην δίνεις αξία στον φόβο, μην αφήνεις την ανασφάλεια να τρώει την ψυχή σου.
Πίστεψε σε αυτό που έχεις, κράτα αυτό που έχεις,δώσε του την αξία που του αρμόζει.
 Αποκ. 3:11 ...κράτει εκείνο το οποίον έχεις, διά να μη λάβη μηδείς τον στέφανόν σου.
                                                 <------------------>
1Τιμ. 6:12 Αγωνίζου τον καλό αγώνα τής πίστης, κράτα την αιώνια ζωή, στην οποία και προσκλήθηκες, και ομολόγησες την καλή μαρτυρία, μπροστά σε πολλούς μάρτυρες.
 Η εμπιστοσύνη μπορεί να κερδίσει κάθε ανασφάλεια, κάθε φόβο. Πίστευε και κοίτα μπροστά, κοίτα στο χριστό.
Πίστευε στα όμορφα καθαρά μάτια, που σε κοιτάζουν με τόση αγάπη κάθε στιγμή. Απλά, πίστευε, είναι το μόνο γιατρικό, για κάθε πόνο, θλίψη, ακόμα και για το εκάστοτε παρελθόν.
Κοίτα στον Ιησού χριστό.
Απο enallaktikidrasi -Λυκοπάντη Γιώργο

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στο τηλ. 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα. 
 Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη