Blogger Widgets




27 Ιουνίου 2017

Ο Φίλος


Τί λέει ο λόγος Του Θεού για τη φιλία.
Παρ. 17:17 Σε κάθε καιρό αγαπάει ο φίλος...
 
Παρ. 18:24 Ο άνθρωπος που έχει φίλους, πρέπει να συμπεριφέρεται φιλικά· και υπάρχει φίλος στενότερος από αδελφό.


Υπέροχες αλήθειες που μας λέει ο Κύριος.
`Οντως αυτή είναι η αληθινή φιλία.
Ο φίλος αγαπάει πάντοτε, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεσαι.... και πράγματι υπάρχουν φίλοι καλύτεροι και από αδελφούς! `Ισως όμως χρειαστεί πάρα πολύ να ψάξει ο άνθρωπος για να τους βρεί....
 -Εκείνος που αγωνίζεται μέσα στα χαρακώματα της ζωής και μπαρουτοκαπνίζεται σε καημούς και πάθη, γνωρίζει καλά ότι στην μάχη αυτή της επιβίωσης, θα χρειαστεί να βρει και να δημιουργήσει συνοδοιπόρους. 
Θα χρειαστεί συμμαχητές. Αυτοί θα είναι οι φίλοι της ζωής του. Ξέρει επίσης ότι ο άνθρωπος έχει την βασική ανάγκη, την υπαρξιακή πείνα και δίψα, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Γι αυτό στην ζωή υπάρχουν φίλοι. 
 Όμως οι μάχες και οι εμπειρίες από τα μέτωπα θα τον διδάξουν ότι, τέτοιοι άνθρωποι δεν θα υπάρξουν πολλοί στην πορεία του.
 Ότι ίσως να κάνει πολλές γνωριμίες στα καθημερινά σημεία των μαχών, αλλά όχι πολλές και αληθινές φιλίες. 
Οι γνωστοί ως φιγούρες ή καρικατούρες θα είναι κάμποσοι, οι φίλοι ελάχιστοι. 
Πολλοί δε οι κλητοί, ολίγοι όμως οι εκλεκτοί της καρδιάς. 
Επίσης θα μάθει ότι μια φιλία, ένας φίλος κρίνεται μέσα στον χρόνο και στην καθημερινότητα των δοκιμασιών που όλοι συναντούμε. 
Πάρα πολύ ωραία είπε κάποιος οτι, εάν πάρουμε τους πειρασμούς (παιδαγωγίες) από την ζωή  κανείς δεν θα σωθεί. Δεν θα αποκτήσει ποτέ την σοφία της ζωής. Θα μάθει δε, ότι ο φίλος, κρίνεται μέσα από δεκάδες μάχες, κτυπήματα και λαβωματιές. Θα φανεί και θα αποκαλύψει τα αισθήματα του, την αφοσίωση και την αγάπη του, το αληθινό του δηλαδή πρόσωπο, σε ώρες δύσκολες και επικίνδυνες. Σε στιγμές που θα χειρίζεσαι την σωτηρία της ψυχής και του κορμιού σου, της ζωή σου ολόκληρης. Όταν οι πολλοί θα έχουν εξαφανιστεί, ρουφώντας τα σάλια και τα πλατιά λόγια που έριξαν στο κατώφλι σου, οταν ήσουν ο κλόουν της παρέας ή το καλό παιδί. 
Θα έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθεί με οδύνη, ότι πολλοί πλησίασαν και έπαιξαν τον ρόλο τους καλά, για το ατομικό και μόνο όφελος τους. Άλλοι για να καθρεφτίσουν την νάρκισση προσωπικότητας τους και πολλοί για να τον φιλήσουν στην σκοτεινή Γεσθημανή τους, αφού πρώτα θα τους έχει σκανδαλωδώς ευεργετήσει. 
 Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός είναι εκείνος που έφαγε και ήπιε ζωή και ελπίδα από τα χέρια σου, και δεκάδες φιλιά ζωής τον έσωσαν την τελευταία του στιγμή. 
Ο εσωτερικός αθλητής και πολεμιστής, ο μύστης της ζωής, κατανοεί ότι μια φίλια είναι μια βαθιά ανθρώπινη σχέση. Και ως εκ τούτου δεν διαμορφώνεται σύντομα και ανώδυνα. 
Οι τοκετοί είναι επώδυνοι και το σημαντικότερο πολύχρονοι. Γι αυτό και όταν πληγωθεί, ή το οδυνηρότερο προδοθεί από μια φιλία, δεν δημιουργεί εύκολα και σύντομα νέα. 
 Γνωρίζει καλά, πόσο χρονοβόρα και επώδυνη διαδικασία είναι. 
Πόσο χρόνο πρέπει να δώσεις και να πάρεις από την ζωή την δική σου και του άλλου. 
Δεν το επιχειρεί ξανά εύκολα. 
Για αυτό και όλοι οι μεγάλοι Πολεμιστές ήτε έμειναν στο τέλος της ζωής τους μόνοι, ήτε με αυστηρά λίγους συμμαχητές ....
`Ομως γνώρισε ότι ο καλύτερος σου φίλος είναι ο χριστός, όπως λέει και ένας παιδικός ύμνος.
Ο ίδιος ο χριστός είπε στους μαθητές του: 
Ιωάν. 15:14 Εσείς είστε φίλοι μου....
Ιωάν. 15:15 Δε σας ονομάζω πια δούλους, γιατί ο δούλος δεν ξέρει τι κάνει ο κύριός του. Εσάς όμως σας έχω ονομάσει φίλους, γιατί όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου, σας τα έκανα γνωστά.
Αυτός λοιπόν ο ιησούς απέδειξε την αληθινή φιλία του σε μας πως?
 Ιωάν. 15:13 Μεγαλύτερη από τούτη την αγάπη δεν έχει κανένας, το να βάλει κάποιος την ψυχή του για χάρη των φίλων του. 
ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη