Blogger Widgets




9 Απριλίου 2017

Φίλε ξέρεις τι είναι το Πάσχα?



Πάρα πολλοί άνθρωποι σήμερα αγαπητέ φίλε (η) ενω βρισκόμαστε σε ένα χριστιανικό κράτος, δηλώνουμε χριστιανοί με το στόμα μας, και την ταυτότητα μας, ενώ πηγαίνουμε στις εκκλησίες τις ημέρες εκείνες για τις συνηθησμένες λατρείες, κι όμως είναι πολύ λυπηρό να μην έχουμε  γνώση τι είναι το Πάσχα, δεν ξέρουμε τι ο Θεός είπε μέσα στο Λόγο Του γι αυτό, ποια είναι η σημασία της λέξης “ΠΑΣΧΑ” για εμάς τους Χριστιανούς. Και έτσι η άγνοια έχει ως αποτέλεσμα να κρατά τον άνθρωπο μακρυά από την αλήθεια του Λόγου του Θεού και να χάνεται απορρίπτοντάς την μέσα στις ανθρώπινες του παραδόσεις και δοξασίες.Ο Λόγος του Θεού λέει γι' αυτό: Ωσηέ 4:6 “Ο λαός μου αφανίστηκε για έλλειψη γνώσης· επειδή, εσύ απέρριψες τη γνώση, και εγώ απέρριψα εσένα..” Γιατί απορρίψατε τη γνώση; Διότι απορρίψατε το Λόγο του Θεού για την παράδοσή σας. Μαρκ. 7:13 “ακυρώνοντας έτσι το λόγο του Θεού χάρη στην παράδοσή σας, που είναι δικό σας κατασκεύασμα.”
Έτσι ο άνθρωπος μέσα στην άγνοια και στην ανθρώπινη παράδοσή του, έχει φτιάξει ένα Πάσχα που αποτελείται, από βαμμένα αβγά, κοκοράκια και κουνελάκια.
Αναρωτήθηκες όμως ποτέ τι σχέση μπορεί να έχει η σταύρωση και η ανάσταση του Ιησού Χριστού με τα αυγά, τα κουνελάκια, τα κοκοράκια και όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε να τελούνται στις μέρες αυτές;
Όλα αυτά σχετίζονται με τη γονιμότητα και συνδέονται με τη θεά Αστάρτη των Βαβυλωνίων, που είναι θεά της γονιμότητας, του έρωτα, της γης και της άνοιξης.
Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς όπως της Αιγύπτου, της Φοινίκης, της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ελλάδας και άλλων, το αυγό αναφέρεται ότι είναι η αρχή της ζωής, το σπέρμα όλης της δημιουργίας αλλά και η αρχή του σύμπαντος καθώς το ονομάζουν και κοσμικό αυγό.
Οι αρχαίοι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι προσφέρουν μέχρι και σήμερα αυγά την άνοιξη για γονιμότητα και αναγέννηση, αλλά και βάφουν αυγά για τις τελετουργίες τους. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το χρυσό αυγό σύμβολο του ήλιου και χρησιμοποιούσαν βαμμένα αυγά στις γιορτές της άνοιξης. Οι δρυΐδες είχαν το αυγό σαν ιερό έμβλημά τους. Αλλά και στην αρχαία Ελλάδα έβαζαν αυγά στα χέρια ειδωλίων του Διόνυσου ως σύμβολα αναγέννησης.
Ένας αρχαίος μύθος των Βαβυλωνίων αναφέρει ότι “Ένα αυγό σε υπερφυσικό μέγεθος έπεσε από τον ουρανό στον ποταμό Ευφράτη, τα ψάρια το κύλισαν μέχρι την όχθη και εκεί κάθισαν περιστερές και το κλώσησαν και από μέσα βγήκε η Αστάρτη.”
Τη θεά αυτή τη λάτρευαν ως τη Βασίλισσα των ουρανών και για να την τιμήσουν προσέφεραν
πέμματα (=κουλού­ρια) όπως λέει στον Ιερεμία 7:17-18 “Δεν βλέπεις τι κάμνουσιν αυτοί εν ταις πόλεσι του Ιούδα και εν ταις οδοίς της Ιερουσαλήμ; Οι υιοί συλλέγουσι ξύλα και οι πατέρες ανάπτουσι το πυρ και αι γυναίκες ζυμόνουσι την ζύμην, διά να κάμωσι πέμματα (κουλούρια) εις την βασίλισσαν του ουρανού και να κάμωσι, σπονδάς εις άλλους θεούς, διά να με παροξύνωσι.”
Βλέπουμε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα διατηρήθηκε αυτή η λατρεία της θεάς Αστάρτης με τα αυγά και τα κουλούρια. Πίσω από τη λατρεία της θεάς Αστάρτης κρύβεται ο απαρχής ψεύτης και πλάνος, ο διάβολος.
Μία άλλη εκδοχή του ίδιου μύθου λέει ότι “Ένα αυγό έπεσε από τον ουρανό στον Ευφράτη, έσπασε και από μέσα βγήκε η ζωή”. Από το μύθο αυτό προέρχεται το τσούγκρισμα ή σπάσιμο του αυγού που συμβολίζει τη ζωή.
 

Ο λόγος του Θεού όμως λέει για τη ζωή:
Κατά Ιωάννη 11:25 “Ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή· αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει. Και καθένας που ζει και πιστεύει σε μένα, δεν πρόκειται να πεθάνει στον αιώνα. Το πιστεύεις αυτό;”
Εάν το πιστεύεις αυτό γιατί επιτρέπεις να συμβιβάζεσαι με τα ειδωλολατρικά έθιμα της Βαβυλώνας που είναι η πηγή της ειδωλολατρείας;
 

ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ.
Ποιο όμως είναι το αληθινό Πάσχα και τι αναφέρει ο Λόγος του Θεού γι' αυτό;
Η πρώτη αναφορά που γίνεται για το Πάσχα μέσα στην Αγία Γραφή είναι στο βιβλίο της Εξόδου στο 12ο κεφάλαιο, όπου λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο των Ισραηλιτών από τη σκλαβιά της Αιγύπτου ο Θεός διάταξε τον λαό Ισραήλ να σφάξουν από ένα αρνί και με το αίμα του να βάψουν το ανώφλι και τους παραστάτες των θυρών τους για να φυλαχτούν από τη 10η πληγή που θα ερχόταν και από τον άγγελο εξολοθρευτή.
Όπου ο άγγελος αυτός σε όποια θύρα θα έβλεπε το αίμα του αμνού θα έκανε “πάσχα” που σημαίνει:
Προσπερνώ - παρατρέχω, θα προσπερνούσε και θα παράτρεχε την οικία αυτή.
Αυτός ήτανε ένας τύπος που εκπληρώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ως αμνός του Θεού, σφάχτηκε πάνω στο σταυρό του Γολγοθά μία για πάντα, όπως λέει στο:
Ρωμαίους 6:9-10 “γνωρίζοντας ότι ο Χριστός, καθώς αναστήθηκε από τους νεκρούς, δεν πεθαινει πλεον· θάνατος δεν τον κυριεύει πλέον. Επειδή, καθόσον πέθανε, πέθανε μια για παντα για την αμαρτία· αλλά, καθόσον ζει, ζει για τον Θεό.”
Εφόσον πέθανε και αναστήθηκε μια για πάντα, εμείς γιατί Τον σταυρώνουμε και Τον ανασταίνουμε κάθε χρόνο;
Μήπως η αναπαράσταση της σταύρωσης και της ανάστασης έχει σχέση με τον Άδωνι που κάθε χρόνο πέθαινε και ανασταινόνταν και τον έκλαιγαν οι παρθένες καθώς τον γύριζαν με τον επιτάφιο;
 
ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ.

Αγαπητέ φίλε ή φίλη  να ξέρεις ότι ο Χριστός σε καλεί να ζήσεις το αληθινό Πάσχα, το οποίο δεν είναι μία, αλλά 365 ημέρες το χρόνο δεχόμενος τη θυσία Του και το αίμα Του στους παραστάτες της καρδιάς σου, ώστε όποια μέρα και αν περάσει ο άγγελος εξολοθρευτής, να κάνει Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη