Blogger Widgets




21 Μαρτίου 2017

Κλαίγοντας μεταξύ της στοάς και του θυσιαστηρίου (1)

  Leonard Ravenhill
ΙΩΗΛ α':13-14 - "Περιζώσθητε, και θρηνείτε, ιερείς, ολολύζετε, λειτουργοί του θυσιαστηρίου, έλθετε, διανυκτερεύσατε εν σάκκω, λειτουργοί του Θεού, διότι η προσφορά και η σπονδή επαύθη αό του οίκου του Θεού σας. Αγιάσατε νηστείαν, κηρύξατε σύναξιν επίσημον, συνάξατε σύναξιν επίσημον..." ΙΩΗΛ β':17 - "Ας κλαύσωσιν οι ιερείς, οι λειτουργοί του Κυρίου, μεταξύ της στοάς και του θυσιαστηρίου, και ας είπωσι, Φείσαι, Κύριε, του λαού σου, και μη δώσης την κληρονομίαν σου εις όνειδος, ώστε να κυριεύσωσιν αυτούς τα έθνη, διά τι να είπωσι μεταξύ των λαών. Πού είναι ο Θεός αυτών;"
Πριν μερικά χρόνια ο Dr. Carl F. Henry, ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού "Christianity Today",
Dr. Carl F. Henry
έστειλε ένα ερωτηματολόγιο με τον τίτλο "Είκοσι από τους πνευματικούς κήρυκες που οδηγούν μέσα στη χώρα.". Η ερώτηση που έστειλε ήταν η εξής: "Τι προβλέπετε για την εκκλησία του Ιησού Χριστού για το έτος 2000;" Θυμάμαι μόνο μία από τις απαντήσεις, που δόθηκε από τον Elton Trueblood, τον Κουακέρο φιλόσοφο.
Elton Trueblood
Είπε αυτό το καταπληκτικό: "Μέχρι το έτος 2000 η εκκλησία θα είναι μία μειονότητα που θα έχει επίγνωση, περικυκλωμένη από ένα υπεροπτικό, επιθετικό παγανισμό." Το κατάπια ολοκληρωτικά και ξύπνησα γύρω στις 2 το πρωί με μία διανοητική και νομίζω και πνευματική βαρυστομαχιά. Έπειτα άρχισα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι ο Χριστιανισμός δεν σερβιρίστηκε στον κόσμο σε ασημένια πιατέλα. Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε σε μία κυνική κοινωνία ολοκληρωτισμού.
Η πρώτη εκκλησία ήταν περιτοιχισμένη από τη μία πλευρά με την ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή στην Ιστορία, τη δύναμη της Ρώμης. Από την άλλη πλευρά υπήρχε το τείχος του Ελληνικού διανοητικισμού. Από μπροστά, τους έκλειναν οι Ιουδαίοι που μονοπωλούσαν το Θεό.
Αυτοί οι άνθρωποι που έφεραν τα πάνω κάτω στον κόσμο δεν είχαν:
Καμία κολοσσιαία διανοητική ικανότητα.
Καμία μεγάλη οικονομική βοήθεια.
Καμία κοινωνική θέση.
Ήταν ίσως οι πιο περιφρονημένοι άνθρωποι μέσα και γύρω απ΄ την Ιερουσαλήμ. Κάπως εξεγέρθηκαν και αργότερα ειπώθηκε ότι γύρισαν τα πάνω - κάτω στον κόσμο.
Dr. J.B. Phillips
Τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα σκέφτομαι και μερικές φορές τουλάχιστον μια φορά την ημέρα τι είπε για το πρώτα κεφάλαια των Πράξεων ο Dr. J.B. Phillips,
που μας έδωσε τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης του Phillips:
"Αυτή είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού προτού παχύνει και λαχανιάσει από την ευημερία.
Αυτή είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού προτού γίνει άκαμπτη από τις οργανώσεις. Αυτή είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού, που δεν μαζευόταν μία ομάδα διανοούμενων για να μελετήσουν ψυχοσωματική ιατρική, αλλά θεράπευε τους αρρώστους.
Αυτή είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού, που δεν πρόφερε προσευχές, αλλά προσευχόταν εν Πνεύματι Αγίω."
Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Η τραγωδία στα κολέγια και τα σεμινάριά μας αυτή τη στιγμή είναι ότι παράγουμε ανθρώπους που γνωρίζουν το Λόγο του Θεού. Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο.
Η ερώτηση δεν είναι αν γνωρίζουν το Λόγο του Θεού. Η ερώτηση είναι:
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ;
Δίνοντας απλά άδεια σ' έναν άνθρωπο να κηρύττει επειδή έχει τόσο πολλή ακαδημαϊκή ικανότητα είναι σαν να δίνεις άδεια οδήγησης σ' ένα τυφλό. 
Αν δεν γνωρίζει το Θεό, τι θέλει σ' αυτή τη δουλειά;
Πρέπει να αποφασίσουμε αν αυτό το Βιβλίο είναι πλήρες και απόλυτο ή απαρχαιωμένο και άχρηστο. Πρέπει να πάρουμε την απάντηση για τη γενιά μας, αλλιώς να το ξεχάσουμε. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι να κηρύττεις δεν είναι επάγγελμα, είναι πάθος.
Θυμάμαι προχωρούσα στη High Holborne στο Λονδίνο πριν 25 χρόνια περίπου. Μια μικρόσωμη κυρία προχωρούσε προς το γραμματοκιβώτιο. Στάθηκε εκεί, πολύ πολύ καμπουριασμένη και με χέρια που έτρεμαν έβαλε τα γράμματά της μέσα στο γραμματοκιβώτιο. Έπειτα γύρισε και μπήκε μέσα στο κτίριο. Κάποιος με ρώτησε, "Ξέρεις ποια είναι αυτή;" Του απάντησα ότι δεν είχα την παραμικρή ιδέα. "Αυτή είναι η χήρα του Hugh Price Hughes.
Ο  Hugh Price Hughes και η γυναίκα του
Αυτός ήταν κάποτε ο βασιλιάς του άμβωνα των Μεθοδιστών στην Αγγλία. Η κόρη του μας έδωσε μια τεράστια βιογραφία του πατέρα της. Μας είπε επίσης: "Όταν επέστρεφε κάποια Κυριακή βράδυ από τη συνάθροιση και δεν είχε σωθεί κανένας, ήταν απαρηγόρητος. Δεν μπορούσε κανείς να τον παρηγορήσει. Δεν έτρωγε, δεν έπινε. Δεν έβγαλε καν το παλτό του από πάνω του. Έπεφτε πάνω στο κρεβάτι του και έκλαιγε, και έκλαιγε και έκλαιγε με λυγμούς και έλεγε: "Γιατί, γιατί, γιατί;"
Δεν είναι εκπληκτικό να σκεφτείς ότι ένα κήρυγμα την ημέρα της Πεντηκοστής έφερε 3000 ανθρώπους; Και σε μερικές πόλεις χθες είχαμε 3000 κηρύγματα και κανένας δεν σώθηκε. Και ούτε που μας ενοχλεί.
Η εκκλησία που κάποτε ήταν κεραυνός και αστροπελέκι, τώρα είναι κρουαζιερόπλοιο.
Δεν παρελαύνουμε ως στρατιώτες προς τις Σιών. Πλέουμε προς τα εκεί με την άνεσή μας.
Στην αποστολική εκκλησία λέει ότι όλοι ήταν έκθαμβοι. Τώρα στις εκκλησίες μας όλοι θέλουν να ψυχαγωγούνται.
Η εκκλησία ξεκίνησε σε ένα ανώγειο με μια ομάδα ανθρώπων που είχαν αγωνία και καταλήγει μέσα σε μία τραπεζαρία με μια ομάδα ανθρώπων να οργανώνουν.
Παρερμηνεύουμε την οχλαγωγία και τη φλυαρία με την αναζωπύρωση, την αναταραχή με τη δημιουργία και τη δική μας ενέργεια με το χρίσμα.
Κοιτάξτε, νομίζω ότι αυτή είναι κρίσιμη ώρα για την Ιστορία, η πιο κρίσιμη ώρα στην ιστορία. 
Η Μέση Ανατολή είναι έτοιμη να εκραγεί... το γόητρο αυτού του έθνους που αγαπάμε έχει χαθεί... Όπως κάποιος είπε, "Ζούμε στο θέατρο του παραλόγου."
Νιώθουμε λίγο νευρικά όταν μιλάμε για την ανθρώπινη εξαχρείωση στις μέρες μας. Λοιπόν, ο ουρανός γνωρίζει ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε τόση πολλή εξαχρείωση, όπως έχουμε σήμερα. Κοίταξε την ανομία που ήταν πάνω στη γη όταν ο προφήτης Ηλίας ήρθε στο προσκήνιο. Το έθνος βρισκόταν σε δεσμά ειδωλολατρείας, ακαθαρσίας, απιστίας και αδιαφορίας.

Ο ισχυρισμός μου είναι ότι ο άμβωνας δεν είναι μέρος για μαριονέτες.
Σ' αυτή την εποχή που ζούμε, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι οι προφήτες.
Ένας Ιουδαίος σχολιαστής λέει:
"Ο προφήτης, λόγω της φύσης της κλήσης του, είναι μία τραγική φιγούρα. Έχει ισχυρή πίστη προς το Θεό και έχει μια συντριμμένη καρδιά για το έθνος που χάνεται."
Χάνουμε το νόημα, όταν λέμε στους ανθρώπους που είναι ηθικά καλοί και έξοχοι πολλοί απ' αυτούς, ότι, ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να κάνει τους κακούς καλούς. Δεν είναι έτσι. Αυτό είναι πρόσθετη παροχή. Το πρώτο επίμαχο σημείο που υπάρχει ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο δεν είναι ότι ο άνθρωπος είναι κακός, αλλά ότι είναι ΝΕΚΡΟΣ στις παραβάσεις και στην αμαρτία.
Ο Χριστιανισμός είναι το μόνο Ευαγγέλιο στον κόσμο, το μόνο μήνυμα στον κόσμο, όπου ο Θεός του ανθρώπου έρχεται και κατοικεί μέσα του.
Πού είναι το Άγιο Πνεύμα αυτές τις μέρες;
 Όταν έρθει η αναζωπύρωση δεν θα τολμήσεις να πεις: "Ο τάδε θα έρθει να κηρύξει αυτή τη βδομάδα και θα τελειώσει την Κυριακή το βράδυ.
 Που στο καλό, πήρατε την ιδέα ότι το Άγιο Πνεύμα έρχεται μόνο στις 11 η ώρα την Κυριακή το πρωί και Το στέλνετε σπίτι Του στις 12. Θέλετε να επιστρέψει στις 7 το βράδυ μέχρι και τις 8 και θα Το χρειαστούμε ξανά μέχρι την Τετάρτη το βράδυ. Όταν έρθει η αναζωπύρωση τα φώτα μέσα στην εκκλησία δεν θα κλείσουν για βδομάδες και βδομάδες και βδομάδες.
William Booth
Ξόδεψα ένα απόγευμα στην Ουαλία το 1931 ή '32 με ένα γέρο που ήταν το δεξί χέρι στην αναζωπύρωση του Στρατού Σωτηρίας πίσω στα 1880. Ο άνθρωπος αυτός ήταν 80 χρονών. Μου είπε για τα θαυμάσια πράγματα που συνέβαιναν στις αναζωπυρώσεις τους. Οι άνθρωποι που κάθονταν στα τελευταία καθίσματα, τα απόβλητα της γης, που έρχονταν μέσα μόνο και μόνο για να ζεσταθούν, γίνονταν τόσο ανήσυχοι όταν ο γέρος κήρυκας William Booth
κήρυττε ένα από τα κηρύγματα για τη φωτιά της κόλασης, που έσκιζαν τα υμνολόγιά τους. Ο Begby, στο οριστικό έργο του για τον William Booth, στον πρώτο τόμο νομίζω, λέει για τις συναθροίσεις αγιασμού. Και έλεγε: "Όταν ήρθε το Άγιο Πνεύμα κάτω και οι άνθρωποι αντιστέκονταν στο Άγιο Πνεύμα, το Πνεύμα του Θεού τους σήκωνε από το πίσω μέρος της αίθουσας και τους μετέφερε πάνω απ' όλο το ακροατήριο και τους έριχνε μπροστά στον άμβωνα." Κι εμείς νομίζουμε ότι έχουμε δει τα πάντα, επειδή δύο ή τρεις άνθρωποι θεραπεύτηκαν.
Δεν μπορείς να τυποποιήσεις την αναζωπύρωση. Δεν σκέφτομαι την αναζωπύρωση μιας εκκλησίας. Σκέφτομαι την αναζωπύρωση στο έθνος. Υπάρχει μόνο μία ελπίδα για τη χώρα και αυτή είναι ότι έχουμε μία θεία μεσολάβηση στο έθνος. Ξεχάστε το δόγμα σας, ξεχάστε τα άδεια καθίσματά σας.
Ας δούμε πρώτα απ' όλα πώς ο Θεός θλίβεται για την αμαρτία των ανθρώπων, κι έπειτα, όταν κοιτάξεις στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός δεν ασχολείται με τους Φιλισταίους, Αμοραίους, Χαναναίους και όλους τους άλλους "-αίους". Το πρόβλημα του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη ήταν ο Ισραήλ. Το πρόβλημα του Θεού σήμερα δεν είναι ο κομμουνισμός, ο μορμονισμός, ο ισλαμισμός και όλα τα άλλα σε "-ισμός".
Το πρόβλημα του Θεού σήμερα είναι η εκκλησία Του.
Είμαστε τόσο κοσμικοί.
Μία ευαγγελιστική εκστρατεία για μία πόλη μπορεί να κοστίσει 2 εκατ. δολάρια.
Η αναζωπύρωση δεν κοστίζει τσακιστή δεκάρα, εκτός από συντριμμένες καρδιές.
Μπορείς να στήσεις τη δική σου αναζωπύρωση. Μπορείς να στήσεις μια ευαγγελιστική εκστρατεία για ολόκληρη την πόλη. Δεν μπορείς όμως να στήσεις την Αναζωπύρωση.
Η Αναζωπύρωση είναι μία μυστηριώδης θεία μεσολάβηση. Νομίζω ότι μία από τις πιο φοβερές αποστολές που δόθηκαν σε άνθρωπο ήταν αυτή που δόθηκε στον Ιωάννη το Βαπτιστή, όταν ο Θεός είπε: "Ετοιμάσατε (ΕΣΕΙΣ) τας οδούς του Κυρίου."
Ξέρετε, μιλάς για αναζωπύρωση σ' αυτή τη χώρα και όλοι έχουν περιορισμένη όραση. Νομίζουν ότι η αναζωπύρωση πρέπει να έρθει όπως την είχε ο Finney. Δεν ζούμε στις μέρες του Finney. Είναι μια καινούρια μέρα. Η ανομία ποτέ δεν κόμπαζε τόσο, όσο κομπάζει τώρα. Ξέρετε τι συνέβηκε στα τελευταία 23 χρόνια στην Αγγλία; Τα τελευταία 23 χρόνια στην Αγγλία οι Μουσουλμάνοι έχουν χτίσει 300 τζαμιά και την ίδια στιγμή που έχτιζαν τα 300 τζαμιά τους, η Εκκλησία της Αγγλίας έκλεινε 660 εκκλησίες. Σε οδηγεί αυτό σε απελπισία; Αυτή τη στιγμή έχουν χαθεί περισσότεροι άνθρωποι σ' αυτόν στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην Ιστορία. Και παρ' όλ' αυτά προχωράμε σαν να βρισκόμαστε στο χείλος της χιλιετίας αντί στο χείλος της κρίσης.
Πιστεύω ότι το κλειδί για την αναζωπύρωση δόθηκε εδώ στον Ιωήλ "Ας κλαύσωσιν οι ιερείς, οι λειτουργοί του Κυρίου, μεταξύ της στοάς και του θυσιαστηρίου."
Payson
Πριν δύο χρόνια κήρυττα σε ένα φημισμένο κολέγιο. Κήρυττα για την Άννα, διότι πιστεύω ότι η Άννα είναι τύπος του πραγματικού μεσίτη. Ο μεσίτης πιστεύει : "Αυτό θα γίνει μέσα από μένα. Εγώ πρέπει να σταθώ στο χάσμα." Ξέρετε, όταν μιλάς για μεσίτες, γυρνάμε πάντα πίσω και λέμε, "Λοιπόν, η Αμερική είχε μερικούς από τους καλύτερους μεσίτες." Σωστά, είχαμε.
Είχαμε τον προσευχόμενο Payson στο Πόρτλαντ πίσω στο 18ο αιώνα.
Το πάτωμα στο δωμάτιό του ήταν τόσο σκληρό σαν μέταλλο και παρ' αυτά υπήρχαν δύο αυλάκια δίπλα - δίπλα εκεί που τα γόνατά του έτριβαν το πάτωμα.
Τι έχετε να πείτε για τον Jonathan Goforth
που έφυγε και έφερε αναζωπύρωση στην Κίνα;
Τι λέτε για τον John Hyde, έναν από τους μεγαλύτερους ανθρώπους προσευχής που υπήρξαν ποτέ;
Ξέρετε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που με έλκυσε προς το Θεό μετά που σώθηκα; Κάποιος μου έδωσε μία συνοπτική έκδοση της ζωής του David Brainard. Απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπορούσα να το δεχτώ. Μπορούσε κάποιος άνθρωπος να είναι τόσο μα τόσο ανιδιοτελής;
Αυτό που μας κόβει τα πόδια είναι η ευημερία μας. Ο υλισμός πνίγει την εκκλησία, όπως και όλο τον κόσμο. Θέλουμε ευκολία και άνεση.
Όταν διάβασα για ένα νεαρό που μπορούσε να περπατάει στο χιόνι, μερικές φορές να χιονίζει στα μάγουλά του, αγωνιζόμενος στην προσευχή από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση με ένα σώμα φυματικό ...
Όταν διάβασα γι' αυτόν τον άντρα που αγωνιζόταν στην προσευχή μ' αυτόν τον τρόπο, έμεινα εμβρόντητος.
Και εφόσον η εκκλησία στην οποία πήγαινα ήταν σχεδόν κοιμισμένη κι εγώ ήμουν μόνο στα 17 μου, πήγα στο δάσος του Σέργουντ (έμενα στην άκρη του δάσους) και άρχιζα να προσεύχομαι μόνος μου τη νύχτα. Έχουμε μερικές φτέρες εκεί και γίνονται 2 - 2,5 μέτρα ψηλές. Συνήθιζα να γλιστρώ ανάμεσά τους και να κλαίω και να θρηνώ και να προσεύχομαι για αναζωπύρωση. Και η αναζωπύρωση ήρθε. Επειδή προσευχήθηκα εγώ; Όχι, όχι. Ήμουν ένας από τους πολλούς.
Ήρθε όμως ένας άνθρωπος, που ονομαζόταν George Jefferys.
Πολύ ταπεινός... Ποτέ δεν σταμάτησε για να σε συναντήσει... ποτέ δεν ανέφερε για χρήματα... Ήρθε απλά εκεί, ψάλλαμε μια επωδό, αλλά η διακονία και η εξουσία του Θεού ήταν πάνω του και επαναλήφθηκαν οι Πράξεις των Αποστόλων. Δεν νομίζω ότι μία κίνηση τέτοιων θαυμάτων είναι η μόνη απάντηση. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι μπορούμε να το αποφύγουμε. Τα τελευταία 30 χρόνια η Αμερική είχε τις περισσότερες εκστρατείες για θεραπεία από όλα τα έθνη του κόσμου μαζί.
Αυτά που χρειαζόμαστε τώρα είναι:
Μία αναζωπύρωση αγιασμού.
Μία αναζωπύρωση του χαρακτήρα.
Μία αναζωπύρωση ανθρώπων που είναι τελείως ανιδιοτελείς και είναι έτοιμοι να θέσουν τη ζωή τους στο θυσιαστήριο του Θεού.
Ο Paul Koffman πήγε στη Nagaland της Ινδίας να δει τι γινόταν και περίμενε κάτι σαν το Finney. Όταν πήγε εκεί, είδε σημεία και τεράστια και θαύματα, παράλυτοι θεραπεύονταν, τυφλοί έβλεπαν, κάθε τι που ήταν διεστραμμένο και παραποιημένο διορθωνόταν. Και τι έγινε; Ακούσατε ποτέ καμιά αναζωπύρωση σαν κι αυτή; Η κυβέρνηση έκανε μία συστηματική έρευνα. Γιατί μειώθηκε η κυκλοφορία οινοπνευματωδών ποτών; Γιατί τα παιδιά φέρονται ευπρεπώς στους δρόμους; Γιατί δεν έχουμε πρόβλημα με τα ναρκωτικά; Γιατί έχει συγκλονιστεί το έθνος; Γιατί η κυβέρνηση κάνει έρευνα; Ήταν η πιο επαναστατική, παράνομη πολιτεία της Ινδίας και τώρα είναι η πιο ήπια. Το έγκλημα έχει εξαφανιστεί. Οι άνθρωποι έχουν εκπολιτιστεί και είναι ευγενικοί και τρυφεροί. Λοιπόν, είναι η ίδια παλιά ιστορία. Ανακάλυψαν μια ομάδα ανθρώπων, αφανών ανθρώπων, που προσεύχονταν είκοσι χρόνια για αναζωπύρωση.
Κανένας άνθρωπος (δεν με νοιάζει πόσο τεράστια είναι η διανοητική του ικανότητα), κανένας άνθρωπος δεν είναι μεγαλύτερος από τη ζωή της προσευχής του.
Να σταθείς ενώπιον των ανθρώπων για χάρη του Θεού είναι το ένα πράγμα.
Να σταθείς ενώπιον του Θεού για χάρη των ανθρώπων είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Έχουμε πιέσει ανθρώπους να αποδεκατίζουν, σωστά; Αλλά εννοούμε μόνο τα χρήματά τους. Βλέπετε, θέλουμε μία "αναζωπύρωση" που θα είναι μία ανώδυνη Πεντηκοστή. Θέλουμε κάτι που δεν θα ενοχλήσει το κατεστημένο μας. Είναι "εύκολος δρόμος" οπουδήποτε αλλού, γιατί όχι κι εδώ;
Ποτέ δεν υπήρξε μία αναζωπύρωση που μπορούσα να ανακαλύψω, που δεν είχε γεννηθεί εκεί πίσω με αληθινή, αληθινή, αληθινή ικεσία।
πηγη. e-jesus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη